.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τρία εύλογα ερωτήματα απ’ αφορμή δυο άρθρα του Γ. Δελαστίκ


rousis725Γιώργος Ρούσης

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αριστερού να τοποθετείται θετικά ή αρνητικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις τελευταίες προγραμματικές εξαγγελίες του προέδρου του.

Ιδού οι θέσεις του Γιώργου Δελαστίκ για όσους δεν έτυχε να διαβάσουν, ιδιαίτερα το δεύτερο φαινομενικά διορθωτικό, ουσιαστικά ενισχυτικό του πρώτου, άρθρο του.

« Απολύτως συγκεκριμένες και πλήρως ελέγξιμες ανά πάσα στιγμή». «Η σύγκριση των δεσμευτικών εξαγγελιών Τσίπρα με την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου λειτουργεί καταλυτικά εις βάρος των ηγετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.»

«Αυτές οι δεσμεύσεις αφορούν όλους τους Ελληνες ή εν πάση περιπτώσει κοινωνικές ομάδες που συμπεριλαμβάνουν πάνω από ένα εκατομμύριο ή και εκατομμύρια άτομα. Αν υλοποιηθούν και στην πραγματικότητα και δεν μείνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, θα σηματοδοτήσουν μια τεράστια οικονομική ανακούφιση του λαού μας.»

Και ακόμη χειρότερα σε δεύτερο άρθρο, υποστηρίζεται ότι ναι μεν δεν πρόκειται για προτεινόμενες αριστερές προτάσεις και κυβέρνηση, αλλά για «μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων, με τα οποία δεν διαφωνεί φυσικά κάθε αριστερός, αλλά ούτε κατά διάνοια συνιστούν πολιτική αριστερής κυβέρνησης.» Πρόκειται δηλαδή για μέτρα που ανακουφίζουν το λαό, όχι όμως αριστερά. Όπερ και λογικά σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαία μια αριστερή πολιτική για να ανακουφιστεί ο λαός, ούτε είναι αναγκαίο να αγωνιστεί γι’ αυτό. Θα του τα προσφέρει η μη αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και μια που προφανώς αυτό που απασχολεί το λαό είναι να ανακουφιστεί, και όχι αν η κυβέρνηση θα προβάλλει τον όρο Αριστερή στην μαρκίζα της, καλά θα κάνει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, η δική μου ταπεινή μου γνώμη σχετικά με τις προτάσεις Τσίπρα είναι συνοπτικά η ακόλουθη: Πρόκειται για προτάσεις και για στρατηγική υλοποίησής τους που ακριβώς επειδή ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με μια Αριστερή λογική, είναι πλήρως ενταγμένες εντός των τειχών του υπεύθυνου για την κρίση συστήματος και συνεπώς για προτάσεις που δεν αντιμετωπίζουν την κρίση. Παράλληλα η επιδίωξη υλοποίησής τους όχι σε σύγκρουση αλλά σε συμφωνία με τους ντόπιους και ξένους κυρίαρχους, καθιστά ακόμη και αυτές τις ανεπαρκείς, όχι πολιτικές αλλά συνδικαλιστικού επιπέδου προτάσεις, ανεφάρμοστες. Τελικά πρόκειται για προτάσεις που υποβιβάζουν το επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας αντί να το ανυψώνουν ως θα όφειλαν προερχόμενες από μια αριστερή πολιτική δύναμη, οδηγούν το λαό μας στην εθελοδουλία αντί να τον οδηγούν στην απελευθέρωση .

Το να κρίνονται αυτές οι προτάσεις ως θετικές και ως η εναλλακτική απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης από τον διευθυντή της εφημερίδας του ΝΑΡ και υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργο Δελαστίκ προκαλεί τρία εύλογα ερωτήματα.

Ερώτημα πρώτο αν και δευτερεύον. Για ποιο λόγο ο Γιώργος Δελαστίκ την ίδια στιγμή που εκθειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ -και είναι η νιοστή φορά που το πράττει- συνεχίζει να είναι στέλεχος και διευθυντής της εφημερίδας, μιας αριστερής οργάνωσης η οποία δηλώνει επισήμως ότι τον αντιμάχεται και η οποία αρνείται ακόμη και την απλή μετωπική συμπόρευση με άλλες αριστερές δυνάμεις επειδή αυτές δε θέτουν ως άμεσο και πρωτεύων αίτημά τους την έξοδο από την ΕΕ; Δεν θα ήταν ίσως πιο έντιμο ο Γιώργος Δελαστίκ και όσοι άλλοι σκέφτονται όπως αυτός να δηλώσουν ευθαρσώς ότι η μοναδική εναλλακτική είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να τεκμηριώσουν αυτήν τους την θέση, αντί να λειτουργούν όπως το πράττουν δισυπόστατα και αποπροσανατολιστικά;

Ερώτημα δεύτερο: Με δεδομένο ότι ακόμη και οι παιδικές χαρές έχουν τους κανονισμούς λειτουργίας τους, για ποιο λόγο πολιτικές οργανώσεις όπως το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο βαθμό που διαφωνούν με αυτήν τη θέση του εν λόγω στελέχους τους ποιούν την νήσσα, και δεν βγαίνουν επίσημα αν μη τι άλλο να δηλώσουν άμεσα ότι τα λεγόμενά του δεν τους εκφράζουν, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε διάφορους, μεταξύ των οποίων και στο ΚΚΕ, να τους κατακρίνουν αυτήν τη φορά απολύτως δικαιολογημένα ;

Ερώτημα τρίτο και πιο σημαντικό: Οι ίδιες δυνάμεις κατανοούν ότι τέτοιες θέσεις προερχόμενες από το εσωτερικό τους, δεν αντιμετωπίζονται με μια αντιφατική σε σχέση με την ανοχή τους απέναντι σε αυτές, ένταση του σεχταρισμού και μια κακώς νοούμενη υπεράσπιση της πολιτικής τους καθαρότητας, αλλά με το άνοιγμα τους προς την κοινωνία και μια αντισυστημική μετωπική πολιτική;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 57.86% ( 14
Συμμετοχές )



20 σχόλια στο “Τρία εύλογα ερωτήματα απ’ αφορμή δυο άρθρα του Γ. Δελαστίκ

  1. αλήθειας

    “…Ερώτημα τρίτο και πιο σημαντικό: Οι ίδιες δυνάμεις κατανοούν ότι τέτοιες θέσεις προερχόμενες από το εσωτερικό τους, δεν αντιμετωπίζονται με μια αντιφατική σε σχέση με την ανοχή τους απέναντι σε αυτές, ένταση του σεχταρισμού και μια κακώς νοούμενη υπεράσπιση της πολιτικής τους καθαρότητας, αλλά με το άνοιγμα τους προς την κοινωνία και μια αντισυστημική μετωπική πολιτική;”.

    ΑΥΤΟ είναι το πιο σημαντικό τμήμα του άρθρου του Γ. Ρούση. Προσωπικά θα ήθελα το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχουν ΗΔΗ αποδείξει έμπρακτα, πως συμβάλλουν στη συγκρότηση ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ λαϊκών/εργατικών θεσμών, με σχέδιο σε πανελλαδική έκταση. Θα ήθελα μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών, με προγραμματικό τεκμηριωμένο λόγο και όχι κυρίως συνθηματικό. Θα ήθελα μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα ΝΑΡ που κάνουν σοβαρή και συγκροτημένη δουλειά με σχέδιο στους κλάδους και στις γειτονιές και στη ΝΕΟΛΑΙΑ. ΔΕΝ το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να δω μια πιο σαφή και ευλύγιστη τακτική που να ενώνει σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

    Συνεπώς, κερασάκι στην τούρτα είναι ο Γ. Δελαστίκ (που εδώ που τα λέμε τακτικά, συζητώ την άποψή του).

    Οσο το ΝΑΡ κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ αποφασίζουν να κινηθούν στην κατεύθυνση ΟΛΩΝ των παραπάνω, ΔΕΝ θα κάνουν κάτι πιο σοβαρό απο αυτό που κάνουν ήδη. Το κκε, βαράει πια το βιολί του και βρίζει τους πάντες ως πράκτορες κ χαφιέδες. Ο συριζα έχει το δικό του αντιφατικό σχέδιο.

    Το ΝΑΡ κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ως κομμουνιστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν άμεσα να κάνουν βήματα ωρίμανσης σας αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω;

    Reply
  2. Ανώνυμος

    “για ποιο λόγο πολιτικές οργανώσεις όπως το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο βαθμό που διαφωνούν με αυτήν τη θέση του εν λόγω στελέχους τους ποιούν την νήσσα, και δεν βγαίνουν επίσημα αν μη τι άλλο να δηλώσουν άμεσα ότι τα λεγόμενά του δεν τους εκφράζουν; ”
    -Το ΝΑΡ έχει έγκαιρα εκφράσει τη θέση του για το θέμα: “Προς το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ οι «δεσμεύσεις» Τσίπρα στη ΔΕΘ” http://www.narnet.gr/articles/προς-το-κεφάλαιο-την-εε-και-το-δντ-οι-«δεσμεύσεις»-τσίπρα-στη-δεθ

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Με αυτό το άρθρο το ΝΑΡ λέει ότι «Διαφωνώ με τον Δελαστίκ»; Λέει σαφώς ότι διαφωνεί με αυτά που είπε ο Τσίπρας και κάνει κριτική. Αλλά ο Ρούσης άλλα λέει στο άρθρο του, μιλάει για «νιοστή φορά» που το κάνει αυτό ο Δελαστίκ και κανείς δεν του τραβάει το αυτί. Συγνώμη, αλλά άκυρη η απάντηση που έδωσες

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Γ, Ρούση η μισή και πάνω Ανταρσυα ψηφίζει Σύριζα, ο φουκαράς ο Δελαστίκ σε ενόχλησε που βγάζει το ψωμί του γράφοντας κατά παραγγελία.

    Reply
    1. αλήθειας

      Φίλε ανώνυμε, το σχόλιο σου είναι ψευδές:

      α. διότι ο Δελαστικ ΔΕΝ βγάζει το ψωμί του γράφοντας κατά παραγγελία. Δεν ξέρω εσύ πως το βγάζεις, ο Δελαστίκ όμως σαν δημοσιογράφος/στέλεχος του ΝΑΡ λέει την άποψή του. Διαφωνείς, γράψε την διαφωνία σου, και άσε τις παπαριές και την χαφιεδολογία/μπουρδολογία.

      β. Για τον συριζα το προβλημα είναι λιγουλάκι πιο σύνθετο απο ότι το θέτεις: Το μισό και λίγο παραπάνω ΚΚΕ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ; Δλδ ΓΙΑΤΙ ψήφισαν ένα σοσιαλδημοκρατικό αριστερό ρεφορμιστικό κόμμα;

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Παπαριές, χαφιεδολογία. μπουρδουλογία. Που βγάζεις το ψωμί σου.

    Αν γνωρίζεται πολλούς ανεξάρτητους και ελεύθερους δημοσιογράφους που πληρώνονται απ΄τον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Αλαφούζο και το Βαρδινογιάννη να μας τους πείτε να τους μάθουμε και μεις.

    Reply
    1. αλήθειας

      Φίλε μου, ο Δελαστίκ ΔΕΝ γράφει κατά παραγγελία. Αυτή είναι η άποψή του! Εάν έγραφε κατα παραγγελία όπως ισχυρίζεσαι λέγοντας παπαριές, τότε θα υποστήριζε εδώ κ 4-5 χρόνια τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Θα έγραφε λοιπόν, υπέρ των συμφερόντων του αφεντικού του κ της άρχουσας τάξης.

      Ομως ο Δελαστίκ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!

      ΕΤΣΙ βγάζουν το ψωμί τους οι κατα παραγγελίαν δημοιογράφοι. Για αυτό γράφεις παπαριές. Άλλης τάξης ζητημα είναι αν ο Δελαστίκ θα έπρεπε να γράφει ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ και όχι την άποψη του ΝΑΡ του οποίου είναι στέλεχος. Εδώ να το συζητήσουμε. Αλλο αυτό, και άλλο οι βλακείες που γράφεις.

      Εδώ λοιπόν, η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ το μισό ΚΚΕ ψήφισαν ένα κόμμα ρεφορμιστικό κ σοσιαλδημοκρατικό: τον συριζα. ΓΙΑΤΙ;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Θες να μας πει ένα δημοσιογράφο ή έναν οποιοδήποτε εργαζόμενο που δεν πληρώνεται από αυτούς ή άλλους όμοιους;

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Ξεκαθαρίζοντας κάποιες έννοιες, έλευθερη δημοσιογραφία δεν είναι αυτή που ο δημοσιογράφος γράφει ή λέει ότι του κατέβει ελεύθερα, άλλωστε συνήθως τα “παπαγαλάκια” αυτό κάνουν. Η μεγάλη μάζα των άνεργων δημοσιογράφων δεν είναι άνεργοι επειδή αντιστάθηκαν στα συμφέροντα αλλά απλά επειδή δεν επιλέχθηκαν για τις λιγοστές θέσεις εργασίας, το σύστημα έχει ένα αρκετά αναπτυγμένο οπλοστάσιο ιδεολογικών μηχανισμών έτσι ώστε σπάνια καταφεύγει στον άμεσο εξαναγκασμό ή απειλή για να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι στις μέρες υπάρχει δισταγμός όταν χρειάζεται να το κάνει, έτσι καταγράφονται αρκετοί εργαζόμενοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω των πιστεύω τους, μεταξύ αυτών και ο σ. Δελαστίκ (τελευταία από την “Καθημερινή” αν δεν κάνω λάθος). Έτσι επιστρέφοντας στο ζήτημα των δεσμεύσεων ενός ανεξάρτητου δημοσιογράφου, μία από αυτές είναι η προσαρμογή στις δυνατότητες κατανόησης και την ιεραρχία των ζητημάτων που τίθονται από το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ιδιότητα που χαρακτηρίζει και κάθε “καλό” μαρξιστή, προκειμένου να περάσει το μήνυμά του.
    Υπενθυμίζοντας ότι οι αναγνώστες της εφημερίδας “Έθνος” αποτελούν, στην καλύτερη, μία μάζα ψηφοφόρων οι οποίοι μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ όχι επειδή άλλαξαν ιδεολογικά αλλά λόγω του μνημονίου το οποίο πολιτικά χρεώθηκε κατα βάση στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι συνεχίζοντας τις παλιές τους συνήθειες περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιες εξαγγελίες που θα ελεφρύνουν την οικονομική πίεση των μνημονιακών μέτρων έστω στο ελάχιστο, και ο Τσίπρας έκανε ακριβώς αυτό, δεσμεύτηκε για μια ελάχιστη ανακούφιση, η οποία δεν θα διαταράξει κανένα ταξικό συσχετισμό και θα επιτρέψει στο συντηρητικό μέρος του ακροατηρίου του να συνεχίσει να ζει στη σχετικά γαλήνια πλάνη του. Η παρουσίαση, σε αυτούς τους ανθρώπους, των δεσμεύσεων Τσίπρα με ένα τρόπο ο οποίος είναι απλός, κατανοητός και μετρήσιμος στην υλοποίηση τους, σε συνδυασμό με την υπενθύμιση ότι δεν αποτελούν καν επιστροφή στην προ μνημονίου κατάσταση και ότι τελικά η “αριστεροσύνη” δεν αφορά στο μέγεθος της παραχωλογίας μια επίδοξης κυβέρνησης, δεν είναι απλά θεμιτό να γίνει από έναν ανεξάρτητο και έλευθερο δημοσιογράφο αλλά άμεσο καθήκον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Το στάδιο της οργάνωσης των οικονομικών αγώνων δεν μπορεί να παρακαμφθεί από καμμία αριστερή κυβέρνηση και αντικαπιταλισμό της κάλπης (=κάλπικο).

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Η μίση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψήφισε το ΣΥΡΊΖΑ γιατί έχει στελέχη σαν το Δελαστίκ, που κάνουν εδώ και χρόνια ζύμωση στις γραμμές της υπέρ του ΣΎΡΙΖΑ, κύριε παπάρα, είναι τόσο απλό.

    Reply
    1. αλήθειας

      Κύριε Βλακέντιε μπορείτε να μας εξηγήσετε τότε ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΚΕ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ;; Αφού είναι τόσο απλό όπως ισχυρίζεστε αγαπητέ!

      Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια βρίζει , φτύνει, χαφιεδολογεί με ψέμματα, συκοφαντεί ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ κλπκλπ. ΓΙΑΤΙ το μισό ΚΚΕ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ;; Αφού δεν έχει στελέχη σαν τον δελαστίκ!

      Για απάντησέ μου αγαπητέ!

      Reply
  7. αλήθειας

    Είναι μερικοί τύποι που νομίζουν ότι η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχει στελέχη σαν τον Δελαστίκ! Κα ιδεν βλέπουν οι αόματοι, ότι και το μισό ΚΚΕ με ντούρα -και καλά- στελέχη, ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ! Και ότι αυτό θα ξαναγίνει!

    ΓΙΑΤΙ; Διότι αγαπητοί μου σύντροφοι, όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επί 5 χρόνια ύπαρξης ΔΕΝ μπόρεσε να προβάλλει με πειστικό τρόπο στο λαό ένα ουσιαστικό -και όχι συνθηματικό- αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

    Όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟς ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, όταν δεν έβγαλε κανένα σσυλλογικό συμπέρασμα για τις μορφές οργάνωσης και αυτοοργάνωσης του λαού μας (περιεχόμενο, τρόπος λειτουργίας, πανελλαδική διάρθρωση κλπ), ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

    Όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επί 5 χρόνια παραμένει εκλογικό μέτωπο τεχνητα συγκολλημένο ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

    Όταν το εργατολαϊκό κίνημα είναι ηττημένο σε όλα τα επίπεδα κα ιη ΑΝΤΑΡΣΥΑ του λέει το χιλιοειπωμένο “αγώνες και πάλι αγώνες”, χωρίς τπτ άλλο ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

    Όσον αφορά το ΚΚΕ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: ΤΟ ΚΚΕ έχει τις μεγαλοστομίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς όμως ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, πέραν αυτής της όποιας συντήρησης του κόμματος.

    ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;

    ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΙΑ κομμουνιστική αριστερά, ο…μονοφθαλμος βασιλευει. Λέει 3-4 ρεφορμιστικά πράγματα και τσιμπά το μισό ΚΚΕ και τη μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τόσο απλά.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι συνιστώσες της μήπως χρειάζεται να κουνηθούν προγραμματικά και πολιτικά λίγο παραπάνω; Λέω μήπως;

    Reply
  8. αλήθειας

    Διόρθωση: “…και το μισό ΚΚΕ με ντούρα -και καλά- στελέχη, ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ! Και ότι αυτό θα ξαναγίνει!…”. Εννοείται ότι το -και καλά- ειρωνεύεται την άποψή του ΚΚΕ ότι είναι επαναστατικό κόμμα. Οπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ -και ακόμα πιο πολύ- το ΚΚΕ είναι ανίκανο να μπορέσει να συμβάλλει στο σήμερα στην απ[όκτηση λαϊκής αυτοπεποίθησης. Είναι και αυτό, ένα γραφειοκρατικοποιημένο κόμμα και έτσι δρα και στο κίνημα. Φοβάται τα αυθόρμητα λαϊκά κινήματα, τα απορρίπτει για την ακρίβεια, τα ελεεινολογεί και λέει σε όλους τους τόνους ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει κίνημα.

    Μα αυτή είναι η ουσία της τυπικής γραφειοκρατικής λογικής: “Ο,τι αυθόρμητο το απορρίπτω αφού δεν το ελέγχω ή/και δεν έχει την ποιότητα του κομμουνιστικού όπως μάλιστα ΕΓΩ το θέλω”. Αυτή είναι εν ολίγοις η τυπική/γραφειοκρατική λογικη του μεγαλύτερου μέρους του κομμουνιστικού κινήματος παγκόσμια.

    Ε, με αυτή την λογική ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ το κομμουνιστικό κίνημα.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Τώρα θα μιλάμε για το ΚΚΕ για να παρηγορηθούμε κ. παπάρα.Ας ψάξουμε πρώτα τα δικά μας και μετά βλέπουμε.

    Reply
    1. αλήθειας

      Κύριε βλακέντιε, εγώ ανεφερα τακτικά και στρατηγικά βήματα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. και απέρριψα τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ όσον αφορά πάντα την στρατηγική τους στόχευση και όχι την τακτικού χαρακτήρα κοινή δράση που πρέπει να έχουμε.

      ΕΣΥ τι λές για όλα αυτά; ΠΟΙΑ είναι η σκέψη σου για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

      Reply
  10. Ανώνυμος

    Η εκτίμησή μου είναι ο,τι η Ανταρσυα ως μετωπικό σχήμα έχει εξαντλήσει την δυναμική του.

    Reply
  11. αλήθειας

    Ναι έχει εξαντλλήσει κατά πολύ τη δυναμική του. Μόνο μια γενναία απόφαση από όσες συνιστώσες το επιθυμούν μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. ΤΩΡΑ όχι αύριο.

    α. Αναδιάρθρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αποφασιστικό ρόλο στις τοπικές και τις κλαδικές. Ολα τα ζητήματα στις τοπικές και τις κλαδικές. Ανοιχτά!

    β. Ολα τα αποκλίνοντα πολιτικά σχέδια να μορφοποιηθούν σε πλατφόρμες ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ από τις συνιστώσες που θα τα στηρίζουν. Αυτές να τεθούν ως τέτιες στη Συνδιάσκεψη κα ιαυτή, ΜΕ ΑΠΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να αποφασίσει και ύστερα από ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, μακριά από έυκολα συνθήματα και τσιτατολογίες.

    Το χειρότερο είναι πως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση: Το μεν ΚΚΕ κλείνεται ερμητικά στον εαυτό του, καταγγέλει την οργάνωση/αυτοοργανωση των εργαζομένων και των γειτονιών (όρος να χτιστεί η ταξική οργάνωση που θα ετοιμάσει την λαϊκη αντεπίθεση).

    Ο δε ΣΥΡΙΖΑ γέρνει σταδιακά προς μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση και μόνο ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που θα αγωνίζεται για το όλον, θα μπορέσει να επηρεασει θετικά και το επιμέρους (εκλογές/κυβέρνηση). μια τέτια Αριστερά πρέπει να γίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (μακάρι να πάει ενωμένη).

    Reply
  12. Μέλος της ΟΚΔΕ Σπάρτακος

    Και μόνο για την κολοσσιαία δουλειά που έχει ο κάνει ο Δελαστίκ για το Πριν αξίζει τον σεβασμό μας. Μπορούμε να διαφωνούμε με κάποιον χωρίς να τον απαξιώνουμε.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Κε καθηγητά, εσείς είστε υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί ρωτάτε άλλους;

    Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι…

    Έχετε αναλάβει εδώ και περίπου 7 χρόνια να βρίζετε το ΚΚΕ. Από τότε ολισθένετε όλο και πιο “δεξιά” όπως θα λέγατε κι εσείς. Απέναντι στο απομονωμένο και μοναχικό ΚΚΕ, στις χιλιάδες αγωνιστές που το ακολουθούν, μαζί όμως με τις εκατοντάδες οργανώσεις της “αριστεράς”.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.