.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το όχι του λαού είναι εδώ και θα νικήσει! Συγκέντρωση την Τρίτη 5 ΙΟΎΛΗ


antarsya_vouli3Ενωτικά στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου

Αθήνα: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 7μμ και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και γραφεία ΕΕ

Θεσσαλονίκη: πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, 7μμ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και το συγκλονιστικό 62% ΟΧΙ της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού που άνοιξε ένα βαθύ ταξικό ρήγμα στην ελληνική κοινωνία και έγινε πηγή έμπνευσης και αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ. Υπέγραψε και ψήφισε μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο απ’ τα δύο προηγούμενα, μνημόνιο και στη συνέχεια, τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τον «κόφτη», τη ρατσιστική αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Αποτελεί σήμερα την βασική επιλογή των δανειστών και του κεφαλαίου για την προώθηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Αλλά, ενάντια στον εφησυχασμό και κόντρα στην ηττοπάθεια, τίποτα δεν τελείωσε και τίποτα δεν κρίθηκε. Οι πρωταγωνιστές της μάχης του ΟΧΙ, η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει τα παλιά και νέα μνημόνια κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ να «μείνουν στα χαρτιά», είναι εδώ!

Πριν από ένα χρόνο οι κυρίαρχες τάξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα απειλούσαν με Grexit. Σήμερα η κρίση τους απλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη παράλληλα με την οργή των εργατών και της νεολαίας. Tο BREXIT στη Βρετανία, το κίνημα των εργατών και νεολαίας στη Γαλλία δείχνουν ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια κι αντίσταση απέναντι στην ΕΕ είναι στον πυρήνα της ΕΕ.

Το BREXIT ανοίγει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για το λαϊκό κίνημα και την αριστερά και χρειάζεται να τις αξιοποιήσουμε. Η ήττα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Βρετανία είναι ήττα και για το μνημονιακό μπλοκ στην Ελλάδα και δικαίωση του δικού μας ΟΧΙ και της πρωτοπόρας στάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με τον αέρα από τη Βρετανία και τη Γαλλία συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι τη νίκη, για να δικαιωθεί το ΟΧΙ του λαού. Βαδίζουμε στο δρόμο της διεθνιστικής ταξικής ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ των μνημονίων, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Συνδέουμε τη πάλη για την κατάργηση των μνημονίων και των ρατσιστικών μέτρων με το στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης. Οικοδομούμε μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά που θα πρωτοστατεί σε όλες τις μάχες με κλιμάκωση και συντονισμό των αγώνων από τα κάτω, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για την οικοδόμηση ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου με στόχο την ανατροπή όλων των μνημονιακών και ρατσιστικών μέτρων, της κυβέρνησης και της πολιτικής της και όλου του μνημονιακού μπλοκ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Το όχι του λαού είναι εδώ και θα νικήσει! Συγκέντρωση την Τρίτη 5 ΙΟΎΛΗ

  1. Κώστας

    δεν ξέρω ποιος φταίει και δεν με νοιάζει, προφανώς και οι 2, οι 2 άμαζες συγκεντρώσεις που θα γίνουν ξεπερνάνε, με το γεγονός ότι είναι 2 και όχι επειδή θα είναι άμαζες, τα όρια του εξευτελισμού.

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κώστα, μόνο όταν φταίει η ΛΑΕ λες πως δεν σε νοιάζει; Δεν γνωρίζεις πως από καιρό έχουν υπάρξει καλέσματα για 7 μμ στο σύνταγμα; Αλλά βέβαια ο Λαφαζάνης θέλει τα «καλά» του ΠΑΜΕ και πάει στην Ομόνοια

      Reply
      1. Κώστας

        που να το γνωρίζω δηλ ? και τώρα που το λες αμφιβάλλω και γενικά δεν με νοιάζει, ούτε θα έλυνε τα προβλήματα μια κοινή συγκέντρωση, απλά πολλαπλασιάζει τον εξευτελισμό της διάσπασης της αριστεράς αντί της ενότητας της σε χώρους και κεντρικά πάνω σε ένα μάχιμο πολιτικό περιεχόμενο

        Κώστας

        Reply
  2. Ανώνυμος

    Οκ Κώστα άμα θεωρείς ότι η κοινή δράση δεν λύνει προβλήματα τι να λέμε… Το μοναστήρι να είναι καλά

    Reply
    1. Κωστας

      Κοινη δραση ειναι κοινα σχηματα και πολιτικο μετωπο, και οι κοινες πορειες καλες ειναι αλλα δεν αρκουν.

      Μην μου χρεωνεις τα αντιθετα απ οσα λεω ομως

      Κωστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.