.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το φοιτητικό κίνημα του 06-07: Νοσταλγία ή παρακαταθήκη για το μέλλον; Βίντεο από την εκδήλωση του K-Lab


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 έγινε στην ΑΣΟΕΕ μια εκδήλωση – συζήτηση που πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το k-lab, με τίτλο:

«Πες μου τι γίνεται μ’ εκείνα τα παιδιά… Το φοιτητικό κίνημα του 06-07: Νοσταλγία ή παρακαταθήκη για το μέλλον».

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στα βίντεο που ακολουθούν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

Άνοιγμα της εκδήλωσης από την Αλίκη Κοσυφολόγου εκ μέρους της συντακτικής του k-lab:

 

Άνοιγμα της εκδήλωσης από τον Κώστα Γούση εκ μέρους της συντακτικής του k-lab:

 

Παρέμβαση της Ειρήνης Γαϊτάνου, μέλους της συντακτικής του k-lab:

 

Παρέμβαση του Ηλία Χρονόπουλου, μέλους της συντακτικής του k-lab:

 

Παρέμβαση της Σοφίας Τσάδαρη:

 

Παρέμβαση της Δανάης Τζήκα:

 

Παρέμβαση του Λάζαρου Απέκη:

 

Ανάγνωση κειμένου του Γιώργου Λένα:

 

Παρέμβαση για τους διωκόμενους για τη συνδικαλιστική τους δράση στο φοιτητικό κίνημα του 2011 στο Ηράκλειο:

 

Παρέμβαση του Χρίστου Τουλιάτου:

 

Παρέμβαση του Γιάννη Μπαλάση:

 

Παρέμβαση του Στέλιου Βραδή:

 

Παρέμβαση του Ζάχου Χριστοδουλόπουλου, μέλους της συντακτικής του k-lab:

 

Παρέμβαση του Δημήτρη Παπαζαχαρία:

 

Παρέμβαση του Τάκη Πολίτη:

 

Παρέμβαση του Γιώργου Πασσαλίδη:

 

Παρέμβαση του Δημήτρη Τζαμουράνη:

 

Παρέμβαση της Άλκηστης Πρέπη:

 

Παρέμβαση του Γιώργου Θεοδωρίδη (γνωστού ως “ενωτικού”):

 

Παρέμβαση του Γιάννη Μαΐστρου:

 

Ο αποχαιρετισμός εκ μέρους της συντακτικής του K-lab

 

Πηγή: k-lab.zone

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 76.25% ( 8
Συμμετοχές )



47 σχόλια στο “Το φοιτητικό κίνημα του 06-07: Νοσταλγία ή παρακαταθήκη για το μέλλον; Βίντεο από την εκδήλωση του K-Lab

  1. Κώστας

    Δεν έχω προλάβει να δω τα βίντεο, και καλή ήταν η πρωτοβουλία, και τα κείμενα που διάβασα με συγκίνησαν όλα αλλά δυστυχώς η απάντηση είναι νοσταλγία. Βασικά, 10 χρόνια τώρα, δεν έχω καν σκεφτεί εκείνο το κίνημα που ζήσαμε , αν και καταλαβαίνω την αξία του για τον οργανωμένο κυρίως κόσμο. “Θυμάσαι ρε που κάναμε 5 μήνες κατάληψη σε έναν χρόνο “, συζητάει ο κόσμος του μπλοκ αγώνα, και βασικά των κορυφών του μπλοκ αγώνα. Ο πολύς κόσμος, που μπήκε σε εκείνον τον αγώνα στην βάση των υπαρκτών, τότε, προσδοκιών του και είναι σήμερα στην μαύρη επισφάλεια κλπ δεν έχει κρατήσει τίποτα. Όχι γιατί τελικά ηττήθηκε αλλά γιατί οι κορυφές του μπλοκ αγώνα δεν του είπαν τίποτα σαν εξήγηση για την ήττα του, σχεδόν του έχουν αρνηθεί το δικαίωμα του να έχει μια αποτίμηση. Με το να μην εξηγήσουν την ήττα όμως τελικά του την έχουν περιγράψει ως μοιραία και έτσι δυστυχώς ο αγώνας εκείνος χάθηκε, και χάθηκε, εν πολλοίς και η μάχη της παρακαταθήκης. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά, έχουμε τώρα 2 ήττες, εν προκειμένω, να αποτιμήσουμε, και το ότι, τελικά, η νεολαία τσακίστηκε, και το ότι οι αγώνες δεν άφησαν παρακαταθήκη. Να αρχίσουμε όμως να διορθώνουμε όσα έφεραν τις ήττες, και επειδή όντως το 06-07, αν και διπλά πια ηττημένο, δεν είναι για πέταμα, να κρατήσουμε τα καλά του, και βασικά την μετωπική του κουλτούρα. Αλλιώς το 06-07 θα ηττηθεί τρίτη φορά και στα 20 χρόνια δεν θα συγκινεί ούτε εμάς τους ίδιους που συμμετείχαμε ενεργά.

    Κώστας

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      Το θέμα είναι να κρατήσουμε την μετωπική κουλτούρα του 06-’07. Μια μετωπική κουλτούρα η οποία είναι ΑΝΑΓΚΗ να υπερβεί τον σεχταρισμό, να υπερβεί και τα ΣΥΡΙΖΑ νο2-εκλογολαγνεία-παραγοντιλίκι, που ακυρώνουν την μετωπική κουλτούρα και προάγουν την ενσωμάτωση και την ξεφτίλα.

      Reply
      1. Κώστας

        Βλέπετε τι σας λέω ? Πάρτε τον ΑΝΤΑΡΣΥΟ και ότι πρεσβεύει, τον μικροκομματικό ταλιμπανισμό, την λάσπη κατά της κάθε άλλης φωνής στην αριστερά και πείτε μου αν, αν είχαν όλοι τα μυαλά του, είχε γίνει ποτέ το 06-07 Επίσης πείτε μου αν θα είχε γίνει ποτέ η εκδήλωση αν το k lab είχε τα μυαλά του ΑΝΤΑΡΣΥΟΥ. Φανταστείτε λοιπόν έναν στην ΑΣΣΟΕ, που συμμετείχε στο κίνημα, γιατί την ηλικία του ΑΝΤΑΡΣΥΟΥ δεν την ξέρω, να έπαιρνε τον λόγο στην εκδήλωση και να έλεγε αυτήν την χαζομάρα. ¨Οτι θα έτρωγε κράξιμο είναι σίγουρο γιατί ήταν ένα αμφιθέατρο ειδικής ευαισθησίας που δεν έχει το κάψιμο του ΑΝΤΑΡΣΥΟΥ για τις καρέκλες μέσα στην αριστερά και την αυτόκλητη δικαίωση του κάθε πονηρού πολιτευτή. Η πίκρα είναι ότι τα μυαλά του ΑΝΤΑΡΣΥΟΥ την έκαναν την ζημιά τους γιατί λένε πως νικήσαμε και δικαιωθήκαμε, ενώ η “γενιά του 06-07” ξέρει πως χάσαμε

        Κώστας

        Reply
        1. ΓΚ1

          Κώστα παρατηρώ,μια διαρκή ενόχληση σου όταν βλέπεις γραμμένο τον όρο “ΣΥΡΙΖΑ νο2” και δεν καταλαβαίνω γιατί.Ο ΑΝΤΑΡΣΥΟς δεν κατονομάζει κάτι/κάποιον.Όποιος έχει τη μύγα,μυγιάζεται.Εκτός εαν θεωρείς το κόμμα σου ως “ΣΥΡΙΖΑ νο2”.

        2. Κώστας

          θα σου απαντήσω ξανά πως η ίδια η ύπαρξη του κινήματος τότε με όλη την πολυφωνία του και τον κεντρικό ρόλο των ΕΑΑΚ, η ίδια η ύπαρξη του k lab με την πολιτική του σύνθεση και το συντροφικό ήθος όλων όσων τοποθετήθηκαν (τα βλέπω εδώ και κανά τρίωρο) με κάνουν, λίγο πιο αισιόδοξο. Χαίρομαι δηλ που όταν μαζευόμαστε για να θυμηθούμε αυτούς τους αγώνες εσύ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ δεν είστε, κοιτάτε από μακρυά με ζήλια και κακία, κλπ Είναι η διαφορά των ανθρώπων που σπάνε την αλυσίδα, χωρίς πίεση, από τους άλλους που θα είναι εκεί, θα ανοίξουν το κεφάλι τους, θα σου δώσουν μαλόξ ή θα τους δώσεις, αλλά θα είναι εκεί

          Κώστας

        3. Νίκος

          Ο Κώστας δεν ενοχλήθηκε για αυτόν τον χαρακτηρισμό.Ενοχλήθηκε από το “προάγουν την ενσωμάτωση και την ξεφτίλα”,γιατί μέχρι τον Αύγουστο του ’15 ανήκε στο χώρο που προωθούσε την ενσωνάτωση,την ξεφτίλα,τις αυταπάτες και τη μιζέρια.Και ιδιαίτερα στο διάστημα 2013-2015 με την πλήρη κινηματική καθίζηση.

        4. Κώστας

          Πολύ ενδιαφέρον Νίκο το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προήγαγε την κινηματική καθίζηση, δεν έχεις άδικο, τα άλλα που λες για ξεφτίλα είναι βαριά όμως, βέβαια ο καθείς και η αυτογνωσία του, για να το λες …

          Για το 06-07 συζητάμε υποτίθεται αλλά τι να πείτε ακριβώς ? Το “κανένα κοινό πλαίσιο, κανένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο” που λέγατε τότε και τα ΕΑΑΚ πετάξαμε στα σκουπίδια ?

          Κώστας

        5. Νίκος

          Δηλαδή προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο προηγούμενος χώρος που ανήκες,ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…Άσε ρε φίλε,θυμάμαι και κάτι σχόλια σου που πενεύεις τη Δούρου και τον Σακελλαρίδη.Μωβ σημαιάκι κράταγες μέχρι πρόπερσυ,όχι κόκκινο.Τα ΕΑΑΚ ήταν μπροστάρηδες τότε,τώρα τι λες εσύ..

        6. Κώστας

          το 7,48% των ελλήνων ανδρών έχει το όνομα μου Νίκο, καλό θα είναι πάντως να μην μου απευθύνεις τον λόγο ειδικά με τέτοιο συκοφαντικό περιεχόμενο όταν ο διαχειριστής με έχει βάλει τιμωρία και δεν μπορώ να σου απαντήσω άνετα τουλάχιστον. Για φερε σχόλιο που πενεύω αυτούς που λες …

          προφανώς ήμασταν μπροστάρηδες αλλά ήταν κι άλλοι, η ΠΚΣ, το ΔΑΡΑΣ, τα Αριστερά Σχήματα, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, πρωτοβουλίες κοντά στον α/α χώρο ως και τμήματα της ΠΑΣΠ που είναι σήμερα στην αριστερά και βασικά ανένταχτος κόσμος που σήμερα είναι στην κατάθλιψη και πρέπει να το αποτιμήσουμε. Επίσης πολύ βασικός ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ.

          Κώστας

    2. Νίκος

      Τα φοιτητικά του ’07 άφησαν παρακαταθήκη.Καταρχήν ξεπεράστηκαν λογικές του ‘γραφειοκρατικού’ φοιτητικού συνδικαλισμού.Φτιάχθηκαν πολλά καινούργια ανεξάρτητα φοιτητικά σχήματα ανά την Ελλάδα κι ο φοιτητόκοσμος θεωρώ ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε παραπάνω.Μη ξεχνάμε ότι ενάμησι χρόνο μετά ήρθε ο Δεκέμβρης,όπου πάλι σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι μάχονταν στις σχολές και στους δρόμους.Υπάρχουν παρακαταθήκες (αντιπολεμικά ’03,φοιτητικά ’07,Δεκέμβρης ’08,πλατείες ‘11,12 Φλεβάρη,ΟΧΙ) που δε πρέπει να ξεχνάμε και που σίγουρα δε πρέπει να αναφερόμαστε σε αυτές μόνο με νοσταλγία,όπως δυστυχώς γίνεται τελευταία.

      Reply
      1. Ηλίας Τζ.

        –“Φτιάχθηκαν πολλά καινούργια ανεξάρτητα φοιτητικά σχήματα”
        Μετάφραση σε κοινή ελληνική: “αποσυντέθηκε ο ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός χώρος του ΠΑΣΟΚ σε πολλά μικρά πασοκ, που έτσι διατηρήθηκαν ανεξάρτητα από το εργατικό κίνημα”
        –“Υπάρχουν παρακαταθήκες (αντιπολεμικά ’03,φοιτητικά ’07,Δεκέμβρης ’08,πλατείες ‘11,12 Φλεβάρη,ΟΧΙ) που δε πρέπει να ξεχνάμε…”
        Συμπλήρωση: “…γιατί χάρη σε αυτά διατηρούμε τις ελπίδες επιστροφής στις παληές-καλές μικροαστικές μέρες, που το ΠΑΣΟΚ διασφάλιζε τα ταξικά μας συμφέροντα κι εμείς είχαμε την άνεση να το παίζουμε …αντικαπιταλιστές(!), και μάλιστα (τότε…) χωρίς μεταβατικά στάδια”.
        Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει, και ξανά προς τη δόξα τραβά!

        Reply
        1. Νίκος

          Πολλά φαντάσματα βλέπετε στον Περισσό τελευταία…Δε σας αδικώ,έχετε πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα των “Θέσεων”.Πόσους θα αποκαταστήσετε στο φετινό συνέδριο;

        2. lathranagnostis

          Τον Μπουχάριν πάντως, όχι. Είναι κακό σημάδι!
          Όταν θα “αποκαταστήσουμε” τον Τρότσκυ, τότε είναι ώρα να κάνετε κι εσείς κάναν εισοδισμό στο ΚΚΕ. Θα σας περιμένουμε με λικεράκι από λεμόνι και ξυνόμυλο!

        3. alfonso

          Μήπως αντί για λικέρ έχετε λίγο από το τσίπορο του Μπούτα; Για να το έδωσε στον Τσίπρα θαναι καλό! Προσέξτε μην δείτε αντί για τον Μπουχάριν κανέναν Τζανετάκη ή Προκόπη Παυλόπουλο… Καταλαβαίνεις τι εννοώ πιστεύω, μην τα εξηγούμε τώρα…

        4. ΓΚ1

          Ε ενταξει,εδω βγαλανε λαδι τον Κορκονεα με κεντρικο αρθρο στον Ριζοσπαστη μολις λιγες βδομαδες μετα τη δολοφονια..Ξερουν τα παιδια!

        5. Τ.Κ

          Και τσίπουρον έχετε και Λιάναν έχετε,που με την αμίμητη ατάκα της,οι ένοπλες δυνάμεις που σώζουν την πατρίδα στα δύσκολα,αλλά κι’όταν μιλάει για τους ..Τούρκους,ελάτε βρε,εκτός απ’ το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ,με ΜΑΤ και ΜΕΑ για μια Ελλάδα νέα,τώρα σας προκύπτει και το σύνθημα λαός στρατός εθνικισμός.

        6. Αλέξης

          Άντε πάλι… Κυβέρνηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έκανε ο Χαρίλαος και το ΚΚΕ. Κυβέρνηση Ζολώτα λεγότανε, γιου ριμέμπερ; Άστα σάπια λοιπόν…

        7. lathranagnostis

          Εσύ, δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα για τους 3-4 μήνες της κυβέρνησης Ζολότα. Ήταν μέσα και η μεγάλη κατοπινή σας αγάπη, οι αναθεωρητές, ΕΑΡ – Συνασπισμός – ΣΥΡΙΖΑ (ελπίζω να μην παρέλειψα κάποια….”αλλοτροπική” τους μορφή).
          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεσκιζόταν να πειθαναγκάσει το ΚΚΕ να κάνει μακρόπνοη μετωπική κυβέρνηση, αστικής διαχείρησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έδινε και άλλοθι στους λοπωδύτες κι συ μου λες για τον Ζολώτα?
          ….κι ακόμα δεν το ‘κοψε το “κουσούρι”…..

        8. Αλέξης

          Που (σε ποιό κείμενο και ποιά απόφαση) έχεις δει ή είχες δει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (!!!) να πιέζει για κυβερνήσεις και μάλιστα να πιέζει το ΚΚΕ. Και πιο μάλιστα… να πάει και με το ΣΥΡΙΖΑ; Αλήθεια τώρα, τι πίνετε;

  2. ένας που πήρε πτυχίο τότε (και θυμάται ακόμα)

    Αλήθεια, ποιός ξεχνάει εκείνα τα απίθανα “κοινά πλαίσια” ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ-εξωκοινοβουλίου που χωρούσαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την ΠΑΣΠ, και το εξευτελιστικά ρηχό αντιΔΑΠ “περιεχόμενό” τους… Άφησαν παρακαταθήκη στην παρακμή που ακολούθησε…

    Reply
  3. Τ.Κ

    Το κέντρο,η σοσιαλδημοκρατία, ποτέ…δεν πεθαίνει και ορισμένοι βλέπουμε να ξεβρακώνονται,με μανία και συνεχώς υπερασπίζουν το κεφάλαιο.Αυτοί που πριν λίγες μέρες έληξαν τον …συμβολικό αγώνα της αγροτιάς και που από καιρού εις καιρό κάνουν και μια συμβολική βόλτα Ομόνοια-Σύνταγμα.Βέβαια και είναι ενάντια στους πραγματικούς αγώνες,μην ξεχνούμε ποτέ το σύνθημα του 79 ΚΝΕ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ.Στο τέλος θα εγκαταλείψουν κι’ αυτά τα συμβολικά και θα αρχίσουν τις ομιλίες απ τα μπαλκόνια και τις διαλέξεις.Πρόσθεσε και κάμποσο εθνικισμό από Λιάνα ..τους βλέπω να περνούν τη Γεννηματά και τον Λεβέντη.

    Reply
  4. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Βλέπω πάλι πως ο ΚΩΣΤΑΣ έχει ενοχληθεί. Και έχει ενοχληθεί πάρα πολύ. Και γράφει ψέμματα επειδή ακριβώς έχει ενοχληθεί. Ο ΚΩΣΤΑΣ δεν γουστάρει σεχταρισμό! Σωστό;; ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ!! Ο ΚΩΣΤΑΣ όμως, γουστάρει ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ/ΕΚΛΟΓΙΚΙΣΜΟ/ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. Γουστάρει ΣΥΡΙΖΑ νο2.

    Απο ΠΟΥ φαίνεται πως ο ΚΩΣΤΑΣ γουσταρει ΣΥΡΙΖΑ νο2; ΕΥΚΟΛΟ: α. Διότι ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ βάσει των εδώ μέσα τοποθετήσεών του, μια κεντρική πολιτική σύμπραξη με δυνάμεις οι οποίες ΑΚΟΜΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο εργατικό κίνημα, είτε στο τοπικό κράτος (περιφέρειες, δήμοι).

    β. Διότι ως ΠΟΛΙΤΙΚΟ περιεχόμενο αυτών των συμπράξεων, ο ΚΩΣΤΑΣ αναγνωρίζει ένα φιλοδιαχειριστικό πολιτικό περιεχόμενο (πχ ο ΚΩΣΤΑΣ γουστάρει ΧΑΛΑΝΔΡΙ όπου η ΛΑΕ ακόμα συμμετέχει στην παράταξη που διοικεί και που κάνει ΟΡΓΙΑ).

    ΚΩΣΤΑ μου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ θέλει ΣΥΡΙΖΑ νο2. Μπορείς να τον φτιάξεις με όποιους άλλους θέλεις. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει αντιϊμπεριαλιστικό/αντικαπιταλιστικό μέτωπο.Για προετοιμασία του κόσμου για την διπλή έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε μια αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα μας. Και ΥΠΟ αυτή την λογική, θα επιστρέψουμε σαφώς σε εθνικό νόμισμα κλπ. ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΑΥΤΗ την λογική και κατεύθυνση.

    Reply
    1. Κώστας

      να πήγαινες στην ΑΣΣΟΕ να πάρεις τον λόγο να πεις ότι το δίδαγμα του 06-07 είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      έχει και η γενιά του 06-07 δικαίωμα να σπάσει πλάκα με το κάθε νούμερο

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Καταλαβαίνω κυρ ΚΩΣΤΑ, πως ΔΕΝ έχεις ΤΙΠΟΤΑ να απαντήσεις, για αυτό και το ρίχνεις πάντα, στα βρισίδια, τα ψέμματα και τις συκοφαντίες. Καλό σου ταξίδι με την τρικυμία, τον παραγοντισμό και την εκλογολαγνεία που έχεις στην κεφάλα σου μέσα. Εχεις ΚΑΘΕ δικαίωμα να αβαντάρεις το πολιτικό σχέδιο που θα σε ΞΑΝΑΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ στην ελληνική κοινωνία.

        Reply
        1. Κώστας

          σε τι δεν έχω να απαντήσω ? έχεις να πεις κάτι για το κίνημα του 06-07 καμάρι μου, ή ήσουν κρεμασμένος στα κάγκελα, “θέλω να κάνω μάθημα, θέλω το πτυχίο μου”?

          Κώστας

        2. Κ.Σ.

          Δηλαδή για σένα που δεν είσαι νούμερο αυτό ήταν η σημερινή ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 06-07; Αυτοί που θέλανε να κάνουνε μάθημα;
          Φαντάζομαι αργότερα θα κλάψεις διαδικτυακά που η σεχταριστική ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε θέλει εκλογικό μέτωπο.
          Εκτός από συστηματικός ψεύτης και συκοφάντης είναι φανερό ότι αν και περιφρονείς τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που απαξιώνεις συστηματικά, λατρεύεις τις ψήφους τους.
          Ελπίζω παρά τις πολιτικές διαφορές η ΛΑΕ να μη χαρακτηρίζεται από μια κουλτούρα σαν τη δική σου.

        3. Κωστας

          Αυτα που λεω στον ΑΝΤΑΡΣΥΟ οταν τρολλαρω δεν τα λεω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ της οποιας σημερινα μελη και αγαπημενοι συντροφοι δεκαετιων (μεγαλωνουμε) μιλησαν για το 06-07.

          Εδω εχουμε ομως 2-3 που αλλη δουλεια δεν εχουν απο το να βριζουν, να προβοκαρουν κλπ.Ε δεν ειναι συντροφοι μου απο τα ΕΑΑΚ με αλλη αντιληψη γιατι οσοι ειναι τετοιοι ειναι στα βιντεο, οι εακκιτες πλην ΧΤ.Λενε αυτοι αυτα που λεει ο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ ? Τους λες πες για το κινημα και λενε κινημα ειναι η νκα, ολοι οι αλλοι ειναι συριζα ? Δεν το λενε, αρα ειναι συντροφοι μου, ασε που τους ξερω απο τοτε. Το τρολ που υπογραφει ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ γιατι να τον σεβαστω ? Επειδη κανει ανωνυμα τον νταη και τον παραγοντα σε κομματικο blog?

          Κωστας

        4. kokkiniotis Post author

          Σου φαίνεται ότι σε ένα κομματικό μπλογκ, θα σε άφηναν να φέρεσαι έτσι; Στα μπλογκ του δικού σου κομματικού χώρου θα άφηναν να γράφονται σχόλια σαν αυτά που γράφεις; Να είσαι ευπρεπέστερος. Δεν στο λέω μόνο για το συγκεκριμένο σχόλιο. Αν μπορείς να γράφεις την πολιτική σου άποψη, καλώς. Α, και δεν είναι πολιτική άποψη ότι τα σημερινά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 06-07 θέλαν να κάνουνε μάθημα. Σοβαρέψου, το έχεις παρακάνει.

        5. lathranagnostis

          Καλά, η ΙΣΚΡΑ κόβει σχόλια αβέρτα. Μόνο ότι συμβάλει στο προφίλ τους δημοσιεύουν, τα υπόλοια, στην καλύτερη περίπτωση, τ αφήνουν στο περίμενε και τα δημοσιεύουν μόλις μισή – μια ώρα πριν κατεβάσουν το σχετικό άρθρο.
          Μου θυμίζουν το “αντινιούζ” του Σαμαρά.

        6. Κώστας

          πολύ σχετικό με το θέμα που συζητάμε, το κίνημα του 06-07 το τι κάνει η χ σελίδα με τα σχόλια. Υποθέτω πάντως αν κακώς η iskra, δεν ανεβάζει σχόλια (που στην παλιά μορφή της θυμάμαι συζητήσεις που έφταναν τα 200 σχόλια και συνήθως με ανθρώπους που υποστήριζαν τις θέσεις του ΚΚΕ) και καλώς την καταγγέλεις, καταγγέλεις και το ΚΚΕ που δεν έχει καν κάτι σαν την iskra έστω, ή ποιο ανοικτό. Επίσης στην iskra εγώ βλέπω άρθρα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ, αποφάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προβολή ιστορικών προσωπικοτήτων του κομμουνιστικού κινήματος που δεν ήταν στο αριστερό ρεύμα. Δεν τα βλέπω όλα αυτά πχ στην pandiera ή το 902.gr.

          Κώστας

        7. lathranagnostis

          Η συζήτηση για τα σχόλια στην ΙΣΚΡΑ, άνοιξε παρεμπιπτόντως. Πολλές συζητήσεις ανοίγουν μ αυτόν τον τρόπο.
          Κάνεις μεγάλο λάθος όταν λες ότι πρέπει να καταγγέλλω και το ΚΚΕ ταυτόχρονα. Το ΚΚΕ, έχει ποτέ δεν “άνοιξε” σχόλια στον 902 για να δημιουργεί έναν κατ επίφαση πλουραλισμό, ο οποίος εν τέλει είναι ψεύτικος και παραπλανητικός. Και πάνω σ αυτόν τον αστικού τύπου πλουραλισμό, τον οποίο όμως έχει συνηθίσει ο κόσμος, να στήνει ένα επίσης ψεύτικο πολιτικό προφίλ αριστερού.
          Το ΚΚΕ εκφράζεται δεσμευτικά και υπεύθυνα, μέσα από τον “Ρ” και τον 902 και δίνει λόγο γι αυτά που λέει. Και απαιτεί, αντίστοιχα υπεύθυνες και δεσμευτικές απαντήσεις και όχι του στιλ “κύκλοι της ΙΣΚΡΑ σχολιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ……κλπ κλπ” , ούτε απαντήσεις από αρθρογράφους “οι οποίοι εκφράζουν προσωπικές απόψεις”.

        8. lathranagnostis

          Δείτε για παράδειγμα, με πόσο αισχρό τρόπο, “διαχειρίζεται” η ΙΣΚΡΑ και με τι ύπουλο τρόπο παρεμβαίνει στον προσυνεδριακό διάλογο του ΚΚΕ.
          http://www.iskra.gr/20%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%8D/
          Παίρνουν ένα γράμμα στον “Ρ” ενός ατόμου που πρόσκειται ή είναι μέλος του κόμματος (δεν ξέρω την πραγματική του σχέση), κοτσάρουν και την φωτογραφία του (άραγε, ρώτησαν τον ίδιο αν δέχεται?), “πετάνε” ένα “αποποιητικό ευθύνης” (disclaimer) του τύπου: ” Η δημοσίευση του κειμένου δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι συμφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενο του.” και μια αφέλεια (λες και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δημοσιεύουν το συγκεκριμένο σχόλιο) του τύπου: “Θεωρούμε, όμως, ότι η κριτική που ασκεί ο Δημ. Αγκαβανάκης στην πολιτική του ΚΚΕ, περιέχει θετικούς προς συζήτηση προβληματισμούς σε κάποια ζητήματα και ιδιαίτερα στα θέματα συμμαχιών και του πολιτικού και κοινωνικού μετώπου.”, κι αφήνουν τους συνειρμούς να καλπάζουν…….!
          Μετά, δημοσιεύουν το ένα σχόλιο που τους συμφέρει και κόβουν τα υπόλοιπα, που δεν τους συμφέρουν, ή, θα τα δημοσιεύσουν λίγο πριν κατέβει το άρθρο.

        9. Νίκος

          Εντάξει,μην είσαι άδικος με τα ΚΚΕδικα μπλογκ.Υπάρχουν κάποια (RedFlyplanet,Sfyrodrepano) που δημοσιεύουν σχόλια ‘αντιφρονούντων’,απλά μετά από κάτω σου πετάν ένα μανιφέστο 3 παραγράφων (τάχα απάντηση στο σχόλιο σου) που στο μισό σε χαρακτηρίζουν λίγο πολύ ως ασφαλίτη,προβοκάτορα,οπορτούνα,καθεστωτικό κλπ κλπ

        10. Left G700

          Φίλε Νίκο,

          Ειδικά για το Σφυροδρέπανο, η περιγραφή σου δεν είναι ακριβής. Όχι βέβαια επειδή οι «αντιφρονούντες» που έχουν την «τύχη» να δημοσιευθούν εκεί σχόλιά τους δεν ακούνε όσα περιγράφεις. Αλλά, απλούστατα, επειδή ακόμα κι αυτή η «τύχη» τους δεν κρατάει πολύ. Για την ακρίβεια, αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία, ούτε καν 30 μερούλες! Για ρίξε μια ματιά στο «αποχαιρετιστήριο» σχόλιο με το οποίο ο Σφυροδρέπανος με «ξεπροβόδισε» από το τσαρδί του (τα «γαλλικά» του στα έχω τονίσει για να μη σου διαφύγουν):

          *****

          Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε…

          Κοίτα να δεις Λεφτακόσια,

          περάσαμε έναν όμορφο κι ευτυχισμένο μήνα με τα σχόλιά σου, αλλά όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος.

          Έχοντας τη βεβαιότητα ότι έρχεσαι εδώ, επειδή το τσαρδί σου το έχει πάρει η κάτω βόλτα και θες να ψαρέψεις καινούρια πελατεία.

          Ότι στο μικρό σου το μυαλό νομίζεις πως οι κουτοπόνηρες παρεμβάσεις σου, πότε προσβλητικές και πότε με φανερά φτιαχτή αστική ευγένεια, διεμβολίζουν τη βάση του ΚΚΕ, βρίσκουν ρήγματα, όπου διεισδύουν και κάνουν πολιτική δουλειά.

          Ότι είσαι η περίπτωση ενός τεράστιου εγωπαθούς (αν και άλλο συνθετικό θα ταίριαζε εδώ πρώτο, σαν τους χαρακτηρισμούς που χάριζες με ανόητα υπονοούμενα σε σχολιαστές, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια) μ α λ ά κ α, που πιστεύει ότι είναι μάστορας του λενινισμού, της τακτικής, του λόγου και της έξυπνης ειρωνείας.

          Ότι είχες παρόμοια κατάληξη σε μια σειρά άλλα ιστολόγια.

          Ότι παρόλα αυτά δεν απέκτησες ποτέ το γνώθι σαυτόν, για να κάνεις την αυτοκριτική σου.

          Και πως δεν υπήρχε περίπτωση να μας αδειάσεις τη γωνιά από μόνος σου, και θα εκμηδένιζες τις πιθανότητες να γίνει σοβαρή συζήτηση, που δε θα κινείται γύρω από σένα. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των τρολ του είδους σου, που τρέφονται από την προσοχή των άλλων.

          Παίρνοντας επίσης υπόψη ότι είσαι τόσο μ α λ ά κ α ς που μιλάς για τον εαυτό σου σε πρώτο πληθυντικό, για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι εκφράζεις κάτι συλλογικό, πέρα από εσένα.

          Πως όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τα σχόλιά σου, τα επανέφερες (και μια φορά τα ξανάγραψες αυτούσια, ούτε καν ο σύνδεσμος δε σε κάλυπτε), για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον, να πετύχεις να ερεθίσεις κάποιον.

          Ότι δεν υπάρχει ούτε μία φορά που να κατάφερες να κάνεις συζήτηση χωρίς να καταφέρεις να δείξεις το χαρακτήρα σου και πόσο μ α λ ά κ α ς είσαι. Ούτε ένας σχολιαστής που να στενοχωρηθεί ή να μη συμφωνεί με αυτήν την κατάληξη. Ούτε μία φορά που να πρόσθεσες κάτι πραγματικά γόνιμο κι ενδιαφέρον, μία φορά που να είχες θετική συμβολή στη συζήτηση, στον προβληματισμό, κτλ.

          Και μια σειρά άλλα, τα οποία δε χρειάζεται να αναφέρω αναλυτικά, δεν είσαι δα καμιά σπουδαία περσόνα (σε αντίθεση με ό,τι φαντάζεσαι) για να γράψει κανείς το Αντι-Ντίρινγκ για χάρη σου (μη χάνεις όμως τις ελπίδες σου, ούτε ο Ντίρινγκ ήταν κάτι σπουδαίο. Μπορεί τελικά να ασχοληθεί κάποιος άλλος μαζί σου).

          Και γνωρίζοντας πως δεν τίθεται κανένα θέμα λογοκρισίας, γιατί έχεις δικό σου τσαρδί, για να γράφεις ό,τι νομίζεις, κι αν κάποιος νομίζει πως θα του λείψουν τα σχόλιά σου, μπορεί να πηγαίνει εκεί και να σε διαβάζει ή να συζητάτε. Θα σου βάλω και σύνδεσμο στο “λατρεύουμε να μισούμε” για να σε βρίσκουν πιο εύκολα.

          Σου λέω πως δε χρειάζεται να στέλνεις άλλα σχόλια προς έγκριση. Το τελευταίο σου σημερινό σχόλιο σε αυτό το κείμενο, θα δημοσιευτεί μετά από λίγες μέρες.

          Στο μικρό σου μυαλό αυτό μπορεί να είναι απλώς η επιβεβαίωση ότι είσαι επικίνδυνος και τόσο γαμάτος που φοβούνται να σε αντιμετωπίσουν, δεν έχουν επιχειρήματα και δε συμμαζεύεται. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την αδυναμία σου να έρθεις στοιχειωδώς σε επαφή με αυτό που σου λένε και με την πραγματικότητα εν γένει.

          Καλή συνέχεια στην καριέρα σου, στα άλλα μαγαζιά που τραγουδάς

          Δεν τα λέμε

          18 Ιουνίου 2016 – 7:09 μ.μ.

          ( http://sfyrodrepano.blogspot.gr/2016/06/blog-post_18.html )

        11. lathranagnostis

          Μπα, Λεφτακόσα? Άρχισες να αναφέρεσαι στον εαυτό σου σε πρώτο ενικό?
          Quele decadance mon cheri……

        12. Left G700

          Μπα; Εδώ μού μιλάς λαθραναγνώστη; Δεν ήσουν κι εσύ που πανηγύριζες όταν ο Σφυροκέφαλος με έκοβε από το τσαρδί του, μόνο και μόνο για να μη φανεί πόσο μικρό ήταν το πολιτικό του μπόι (όπως και των περισσότερων εκεί μέσα); Κοίτα να δεις:

          Παίξε παρακάτω. Με Κουκουέδες της πολυπληθούς φράξιας των Ούγκα Μπούγκα δεν μου περισσεύει χρόνος να μιλάω. Μόνο με κάτι λίγους που είναι σε θέση να συζητήσουν, διαφωνώντας σαν άνθρωποι κι όχι σαν πρωτόγονοι των σπηλαίων. Δεν ανήκεις σε αυτούς τους λίγους. Πάρε πρώτα το απολυτήριο του πολιτικού δημοτικού για να βγεις από τη λίστα τών πολιτικά αναλφάβητων και μετά μπορούμε να κάνουμε κάποια κουβέντα. Νταξ;

        13. lathranagnostis

          Το ξέρεις πολύ καλά ότι ο Σφυροδρέπανος σε μπανάρισε για το στυλάκι σου, που μας εκνεύριζε όλους, και όχι για τις πολιτικές σου απόψεις.

        14. Κώστας

          εμένα πάντως, και καλά, για το στυλάκι μου και οχι για τις πολιτικές μου απόψεις με μπανάρισε και ο σφυροδρέπανος και ο άλλος που έρχεται εδώ να διαμαρτυρηθεί για τον σφυροδρέπανο και την … λογοκρισία, οπότε κάτι τρέχει με τον κάθε αποτυχημένο αριστερό πολιτικάντη που επειδή στις οργανώσεις και το κίνημα δεν ήξερε να πει 2 λέξεις για να υπάρχει τέλος πάντων έφτιαξε ένα blog και κάνει τον μάγκα και να νομίζει ότι έχει … εξουσία.

          Κώστας

        15. Left G700

          Άκου, φίλε μου Κώστα (ή κάποιε σύντροφε ή κ.σ.):

          Όχι μόνο σε μπανάρισα, αλλά ήσουν η αιτία που με υποχρέωσε να βάλω μοντερέισιον μετά από σχεδόν επτά χρόνια! Και σε μπανάρισα, αφού πρώτα ανέχθηκα για περισσότερα από τρία (3!) χρόνια να έρχεσαι και με τον έναν ή άλλον τρόπο να ισχυρίζεσαι ότι παίζει να είμαι και με τους απέναντι (= ότι είμαι δηλαδή πράκτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία). Κι αφού σού είχα παραχωρήσει τουλάχιστον δύο φορές την πρώτη σελίδα για να γράψεις ό,τι θέλεις κι εσύ το αρνήθηκες.

          Αν νομίζεις ότι έπρεπε να ανέχομαι αιωνίως τη συκοφαντική και ύπουλη λάσπη σου, επειδή έτσι σού καρφώθηκε εσένα, με μοναδικό στοιχείο αυτό που το δικό σου φτωχό, δογματικό και ξεροκέφαλο μυαλό καταλάβαινε από όσα έγραφα, είσαι πολύ γελασμένος.

          Γκέγκε;

          ΥΓ Και μη μου το παίζεις τώρα διακριτικός και σεμνός, τάχα μου τάχα μου, που με φωτογραφίζει αλλά δεν αναφέρεται ονομαστικά σε μένα. Όταν μού πέταγες λάσπη με το τσουβάλι δεν είχες όχι καμία διακριτικότητα, αλλά έγραφες και στα παλιά σου τα παπούτσια το ενδεχόμενο να συκοφαντείς άδικα των αδίκων έναν άνθρωπο (άνθρωποι βρίσκονται πίσω από τις διαδικτυακές περσόνες, με σάρκα και οστά…)

        16. Β.Π.

          Ρε σεις πλάκα έχετε… Άλλο τα φίλα προσκείμενα στο Κόμμα μπλογκς (που κατά ρητή δήλωση όλων τους δεν εκφράζουν παρά τους μπλόγκερς που τα διαχειρίζονται και μόνο) και άλλο τα κομματικά όργανα. Και όπως καταλαβαίνει κανείς ένα κομματικό όργανο Κομμουνιστικού Κόμματος δεν είναι φόρουμ απόψεων διαφόρων (στην καλύτερη) ή παιδική χαρά για τον κάθε πικραμένο/ προβοκάτορα/ φασίστα κοκ που κρύβεται πίσω απ’ την ανωνυμία του (στη χειρότερη). Για τον ίδιο λόγο πχ. είναι απενεργοποιημένα τα σχόλια στα βίντεο που ανεβαίνουν απ’ το Κόμμα στο γιουτιούμπ. Τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό;

        17. Κώστας

          μάλιστα. Σε μια συγκέντρωση του ΚΚΕ να πηγαίνει κόσμος ? Ανώνυμος και με αυτήν την λογική μπορεί προβοκάτορας/φασίστας κλπ, μπορεί και πικραμένος. Άρα να μην πάει. Σε μια περιοδεία του ΚΚΕ σε χώρο εργασίας να σηκώσω το χέρι μου να πω κάτι ? Πάλι ανώνυμος είμαι και μπορεί προβοκάτορας ή φασίστας, μπορεί και πικραμένος. ¨Αρα να μην το σηκώσω. Να σκηνοθετεί το ΚΚΕ περιοδείες γιατί μέσα στον λαό υπάρχουν αισχροί άνθρωποι που δεν συμφωνούν μαζί του.

          Κώστας

          Κώστας

        18. Κώστας

          πες με οτι θες, το θέμα ειναι πως αποδεικνύεται, και εδώ και σε όλα τα blog που γράφετε ή διαχειρίζεστε, εσείς τα μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ (παίζει πολύ και η περσόνα του πρώην μέλους που σεμνά και ταπεινά και σε ένδειξη αυτοκριτικής είναι κοντά στο Κόμμα) ότι

          α)διαφωνείτε με την κομματική γραμμή ή
          β)δεν υπάρχει αυτή η γραμμή για το ότι το κόμμα διαδικτυακά κιδυνεύει κλπ

          και μάλλον είναι το δεύτερο γιατί η παρουσία του ΚΚΕ στο διαδίκτυο μόνο υποβαθισμένη δεν είναι και, ε, δεν σας λείπουν δα και οι πόροι (ανθρώπινοι και υλικοί). Οι άλλοι χώροι της αριστεράς ούτε με το κυάλι δεν βλέπουν αυτό που κάνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πχ στο twitter

          Κώστας

        19. Left G700

          Φίλε Β.Π.,

          Μα τον Τουτάτη, είσαι πολύ ορέος! Κι επειδή «τα φίλα στο Κόμμα προσκείμενα μπλογκς δεν εκφράζουν παρά τους μπλόγκερς που τα διαχειρίζονται και μόνο» σημαίνει αυτό ότι η συμπεριφορά τών διαχειριστών και των θαμώνων που συχνάζουν εκεί πρέπει να είναι η χουλιγκάνικη, για να μη σου πω αλήτικη, που όλοι όσοι σουλατσάρουν στο διαδίκτυο ξέρουν ότι χαρακτηρίζει κατά συντριπτικά πλειοψηφικό κανόνα τα Κουκουέδικα μπλογκς;;;

          Βλέπω ότι είσαι από αυτούς που αγαπάς και σέβεσαι τόσο πολύ το ΚΚΕ ώστε να το γράφεις με κεφαλαίο Κ. Αφού είναι έτσι, πώς και δεν σκέφτεσαι το ελάχιστο; Ότι δηλαδή οι διαδικτυακές συμπεριφορές και πρακτικές όλων αυτών που χουλιγκανίζουν στο όνομα «του Κόμματος», και οι οποίοι, βεβαίως, δικοί σας είναι, είτε μέλη είτε οπαδοί, το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν μία απεχθή εικόνα για το ΚΚΕ;

          Δεν το σκέφτεστε. Γιατί και αυτή η περίφημη κομματικότητά σας, για την οποία είστε πολύ υπερήφανοι, ακόμα κι αυτή λειψή και κουτσή είναι: Μεταξύ τού να βάλετε χέρι στους χουλιγκάνους σας που διασύρουν την εικόνα «τού Κόμματος» και του να κάνετε τουμπεκί (γιατί «είναι σύντροφοι και δεν πρέπει να τους κριτικάρουμε δημόσια»), διαλέγετε το δεύτερο με το πρόσχημα ότι «δεν εκφράζουν παρά μόνο τον εαυτό τους». Και αφήνετε την εικόνα «του Κόμματος» έρμαιο στα χέρια τών ανεγκέφαλων χουλιγκάνων σας. Τόσο πολύ «αγαπάτε» και «υπερασπίζεστε» «το Κόμμα».

          Τα λέμε (ό,τι όμως και να πούμε εμείς «οι εχθροί τού Κόμματος» δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα· μόνο εσείς μπορείτε να συνεφέρετε όλα αυτά τα χουλιγκάνια που διασύρουν το ΚΚΕ στο όνομά του)

  5. τραλαλα

    τοσα σχολια δεν εχει κανενα πιο σοβαρο ζητημα που εχει ανεβει στην παντιερα…λεω γω τωρα…

    Reply
  6. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Συνεχίζεται το ρεσιτάλ εκνευρισμού από τον ΚΩΣΤΑ. Οι αναγνώστες του άρθρου όπως και γενικότερα της ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ τον έχουν πάρει χαμπάρι. Ο ΚΩΣΤΑΣ μας, ΔΕΝ έχει ίχνος επιχειρήματος για να στηρίξει την λατρεία του στην εκλογικίστικη/παραγοντίστικη αντίληψη περί συμμαχιών. Και για αυτό τον λόγο, μόλις λίγο στριμωχτεί, αρχίζει το μόνο που ξέρει: Το τρολάρισμα, τα ψέμματα, τις συκοφαντίες.

    ΚΩΣΤΑ μου στο λένε όλοι/όλες εδώ μέσα: Εχουμε απορρίψει τόσο τον σεχταρισμό, όσο και την εκλογολαγνεία/παραγοντιλίκι που αβαντάρεις. ΣΥΡΙΖΑ νο2 κάνε μόνος σου. Και ξανα-ξεφτιλίσου μόνος σου.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.