.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τον Ξέρουν τα Ελάτια και τα Πλατάνια, αφήστε τον στην ησυχία του


Πάνος Παπανικολάου

Σχόλιο για όσα έγραψε ο Στέφανος Κασιμάτης για τον Νίκο Μπελογιάννη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 12/2/2017

Κι όμως, έχουμε ξαναπεί πως το βαθύ σύστημα δίνει μεγάλη σημασία στην Ιστορία. Γιατί ξέρουν πως λαός χωρίς Μνήμη της Ιστορίας του γίνεται πιο εύκολα Δούλος υπάκουος των Αφεντικών. Γι’ αυτό τα Αφεντικά πληρώνουν Μαρατζίδηδες και Κασιμάτηδες να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν ξοδεύουν για πλάκα. Προσέξτε:

1. Το κατηγορητήριο ενάντια στον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του βασιζόταν σε μεταξικό νόμο του 1936, που απλά έλεγε πως ΟΛΑ τα μέλη του ΚΚΕ είναι αυτονόητα “προδότες”. Το γεγονός πως 5 μόλις χρόνια μετά αποδείχτηκε πως οι πραγματικοί προδότες δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών Ναζί Κατακτητών ήταν οι “νομοθέτες” αυτού του νόμου σε αντίθεση με τους κομμουνιστές που ήταν η ψυχή και το σώμα της Εθνικής Αντίστασης, δεν λέει τίποτα στον κ. Κασιμάτη. Προφανώς γιατί θεωρεί εαυτόν πολιτικό εγγόνι αυτών των δωσίλογων.

2. Αντί για το αυτονόητο, δηλαδή τον στιγματισμό του διαχρονικού αίσχους της αστικής δικαιοσύνης που ακόμα μετά από πενηντα τόσα χρόνια ΔΕΝ έχει ακυρώσει “καταδίκες” όπως αυτή, ο κειμενογράφος κουτοπόνηρα επικαλείται το επιχείρημα “αφού η καταδίκη δεν έχει ακυρωθεί, τότε γιατί τον τιμάμε ;”. Με την ίδια λογική, θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Κασιμάτη πως ΟΥΤΕ η καταδίκη του Νικηταρά το 1839 από το τότε καθεστώς της Οθωνικής Βαυαροκρατίας έχει ακόμα επίσημα ακυρωθεί. Άρα, ο κ. Κασιμάτης πρέπει επειγόντως να προβεί σε διάβημα προς το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας την αποκαθήλωση των πορτραίτων του “καταδικασμένου εγκληματία” αυτού από τα σχολεία της χώρας.

3. Στο τέλος του πονήματός του πάλι κουτοπόνηρα ο κ. Κασιμάτης προσπαθεί να εντάξει την “συζήτηση” αυτή στην φτηνή δικομματική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Φτηνά. Με παραπολιτικό κουτσομπολιό επιπέδου εκπομπής life style. Δεν μας ενδιαφέρει τι πολιτική ασκούν οι υπουργοί με την ουσία της οποίας συμφωνούμε – αγκαλίτσα ψήφισαν το μνημόνιο Τσίπρα στην Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι – αλλά σχολιάζουμε εξυπνακίστικα την φάτσα τους, τα προσωπικά τους χούγια κλπ.

Κτυπάει λοιπόν το άδειο του κούτελο αυτό το περίφημο “μέτωπο της λογικής” αποδεικνύοντας πως πίσω από αυτό το κούτελο υπάρχει μόνο γραβατωμένος χρυσαυγιτισμός.

Κύριε Κασιμάτη, αφήστε τον Μπελογιάννη στην ησυχία του. Τον Ξέρουν τα Ελάτια και τα Πλατάνια εδώ και πολλά χρόνια. Αντίθετα, εσάς τους πληρωμένους κονδυλοφόρους ούτε σε μια μικρή υποσημείωση δεν θα σας συμπεριλάβουν τα Ακριβά Αφεντικά σας στην επίσημη πλαστή ιλουστρασιόν “ιστορία” που σας έχουν αναθέσει να ξαναγράψετε.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Τον Ξέρουν τα Ελάτια και τα Πλατάνια, αφήστε τον στην ησυχία του

  1. Κατσιάβαλος Κωνσταντίνος

    Πολύ εύστοχο και επίκαιρο το άρθρο, τόσο για την τιμή και τη δόξα για τον “ΑΝΘΡΩΠΟ με το γαρύφαλο”, όσο και κυρίως για τον βρώμικο και συχαμερό ρόλο των ακριβοπληρωμένων σκουλικιών της σκοτεινής καπιταλιστικής αντίδρασης.

    Reply
  2. lathranagnostis

    Αμαύρωση της μνήμης του Μπελογιάννη, θα ήταν η οποιαδήποτε απόπειρα αναθεώρησης της δίκης του, διότι κατ αυτόν τον τρόπο θα νομιμοποιούταν η αρχική του δίκη και καταδίκη καθώς και το αστικό καθεστώς και οι νόμοι του.
    Ο Μπελογιάννης πάντα ήταν ψηλά στη συνείδηση του λαού και πάντα δικαιωμένος.
    Ο κάθε άνθρωπος, εκτός του ότι αυτοπροσδιορίζεται, ετεροπροσδιορίζεται κιόλας. Και ο ετεροπροσδιορισμός του, γίνεται και από τους φίλους (πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι), αλλά και από τους εχθρούς του. Και μάλιστα, ο (ετερο)προσδιορισμός από τους εχθρούς, είναι πιο ειλικρινής.
    Περιποιεί τιμή στον ήρωα του λαού Μπελογιάνη, η δοσίλογη “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” που υμνούσε τους ναζί, καθώς και το αναγνωστικό της κοινό να είναι εχθροί του!
    Επιβεβαιώνεται κατ απόλυτο τρόπο η αξία του!

    Reply
  3. lathranagnostis

    …….και φυσικά, τίθεται έντονα το ερώτημα:
    Η Βουλή θα τιμήσει τον Μπελογιάννη, ή ο Μπελογιάννης τη Βουλή?
    Ο Τσίπρας τίμησε τους νεκρούς κομμουνιστές στη Καισαριανή, και τον Κάστρο στην κηδεία του στην Αβάνα, ή γύρεψε μόνο να πάρει ένα ίχνος από την αίγλη τους?

    Reply
  4. Νίκος

    Ίσως δεν ξέρετε και κάτι ακόμα:
    Ο εν λόγω υβριστής μετέφερε στην εφημερίδα την άποψη της ΧΑ!
    Υπάρχει ίδια ανακοίνωση…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.