.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σωματείο της Χρυσής Αυγής έφερε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο του ΕΚΑ


antifacist_pano725Στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιούνη η ΔΑΚΕ επιχείρησε να νομιμοποιήσει σωματείο σεκιούριτι (Κλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων Ασφαλείας), όπου ιδρυτικά του μέλη είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η εγγραφή του σωματείου αυτού απορρίφτηκε τόσο από του ΔΣ του ΕΚΑ όσο και από το 29ο συνέδριο του ΕΚΑ με μεγάλη πλειοψηφία. Ωστόσο η ΔΑΚΕ προσέφυγε σε  ασφαλιστικά προκειμένου οι αντιπρόσωποι από το συγκεκριμένο σωματείο να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του ΕΚΑ στις 28 και 29 Μάη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου αυτού, απορρίφθηκε από το συνέδριο της ΓΣΕΕ καθώς και η σχετική προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα.

Η προσπάθεια αυτή έρχεται σε σύμπλευση με την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να οργανώσει συνδικαλιστική συνδιάσκεψη, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 22 Μάη και αναβλήθηκε. Παρόλα αυτά η χρυσαυγίτικη ναζιστική συμμορία ξαναεπιχειρεί να την κάνει.

Ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία σωματείων και συλλογικοτήτων για κοινό ψήφισμα ενάντια στην απόπειρα δημιουργίας Φασιστικής «Εργατικής Συνδιάσκεψης».Τα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, πρέπει  να πάρουν θέση μάχης. Για να ξαναστείλουν τα φίδια στα έγκατα του βούρκου τους.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.