.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Τα χρόνια ανάμεσα» παρουσιάστηκαν στο Αγρίνιο


Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και η Λέσχη του Βιβλίου της Αλεξάνδρας Μοσχονά παρουσίασαν με επιτυχία το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στις 7:00 το απόγευμα, το βιβλίο του Βασίλη Τσιράκη «Τα χρόνια ανάμεσα».

Την προσέγγιση στον κόσμο του μυθιστορήματος και την εποχή του επιχείρησαν, ο Κώστας Παλούκης (ιστορικός), ο Λευτέρης Τηλιγάδας (δημοσιογράφος και στιχουργός) και ο συγγραφέας Βασίλης Τσιράκης.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Στέλιος Μερμίγκης.

Μετά από την πολυεθνική «Σελανίκ» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στη Σαλονίκη του Μεσοπολέμου και των πρώτων χρόνων της Κατοχής. Ένα μυθιστορηματικό πανόραμα της Θεσσαλονίκης από τον ερχομό των προσφύγων το 1922 ως τον διωγμό των εβραίων το 1943. Μια τοιχογραφία, που ανακαλώντας τα μεγάλα γεγονότα της εποχής, όπως την ανταλλαγή πληθυσμών, την κρίση του ’29-’30, τον εμπρησμό του Κάμπελ, τον Μάη του ’36, την επιστράτευση και τα τρένα για το Άουσβιτς, μας ταξιδεύει ως το Βερολίνο του Μεσοπολέμου, τη Μόσχα των μετεπαναστατικών χρόνων και τη Βαρκελώνη του ισπανικού εμφυλίου.

Ο Βασίλης Τσιράκης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1961. Τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στον Βόλο, ενώ από το 1980 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στο φυσικό τμήμα του ΑΠΘ. Αρθογραφεί για θέματα τέχνης και πολιτισμού στον περιοδικό Τύπο και στο διαδίκτυο. Εργογραφία: «Θεσσαλονίκη 2003″, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, 2003. «Οι ποδηλάτες του χρόνου», μυθιστόρημα, εκδόσεις «Κοχλίας» 2004. «Ακορντεόν, βιολί και φυσαρμόνικα», μυθιστόρημα, εκδόσεις «ΚΨΜ» 2007. «Μετεωρολογικό δελτίο», θεατρικό, 2009. «Ένα συν ένα», ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας, 2010.

agrinioreport.com (δείτε εδώ και πλούσιο φωτορεπορτάζ)

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.