.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τα «περίεργα» της Δυτικής Αττικής και ο άλλος «Δεκέμβρης»


 

Παναγιώτης Μαυροειδής

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

Η είδηση

Νέο σκληρότερο lockdown, που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, κλείσιμο του click away, των κομμωτηρίων και εκκλησιών, ανακοίνωσε σήμερα 17/12 ο Νίκος Χαρδαλιάς για τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από τα ξημερώματα και μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Τα «περίεργα» και τα «ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά»

Για την ευκολία της συζήτησης παρατίθεται ένα από τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ μέσου ενημέρωσης (άρα από πίσω έχει πέσει κυβερνητική γραμμή):

«Πρόκειται για μια απόφαση που δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού οι λοιμωξιολόγοι είχαν βάλει εδώ και αρκετές μέρες στο στόχαστρό τους τις συγκεκριμένες περιοχές, βλέποντας μια περίεργη και ασυνήθιστη αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των λοιπών επιδημιολογικών φορτίων (…) Αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα από τα τεστ που έγιναν στην περιοχή και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση είναι η υπερμετάδοση σε αυτές τις περιοχές, όπου υπάρχουν και ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά».

Το βολικό συμπέρασμα

Έμμεσα λοιπόν (αλλά άλλα ΜΜΕ εντελώς άμεσα) λένε τούτο: Αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Αττική με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, είναι γενικά «περίεργο» και ανεξήγητο, αν και μια εξήγηση ίσως αποτελούν τα «ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά», δηλαδή η Ρομά (γύφτους τους λένε) και οι μετανάστες εργάτες που όντως είναι στοιβαγμένοι στην περιοχή σε αυξημένα ποσοστά.  Έτσι, αφενός τα μέτρα δικαιολογούνται και αφετέρου για άλλη μια φορά δια της ενοχοποίησης των συνήθων υπόπτων, αθωώνεται η κυβέρνηση.

Η αβάσταχτη πραγματικότητα της Δυτικής Αττικής

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

  1. Στη Δυτική Αττική υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση βιομηχανιών στην Αττική. Από τα 60.000 στρέμματα που καταλαμβάνουν οι χώροι βιομηχανικής δραστηριότητας, τα 20.000 είναι στην Αττική.
  2. Παρατηρείστε την χρωματική αποτύπωση της κατανομής της δραστηριότητας μεταποίησης στην Αττικής. Όσο πιο κόκκινο το χρώμα τόσο εντονότερη η μεταποιητική/βιομηχανική δραστηριότητα. Που συμβαίνει αυτό; Ασπρόπυργος, Μενίδι και γενικά Δυτική Αττική.
  3. Παρατηρείστε την κατανομή κατοικίας των εργατών βιομηχανίας στην Αττική. Όσο πιο μαύρο το χρώμα, τόσο εντονότερη η παρουσία/κατοικία/ζωή στην περιοχή των βιομηχανικών εργατών. Που συμβαίνει αυτό; Ασπρόπυργος, Μενίδι, Ελευσίνα, Σαλαμίνα και γενικά Δυτική Αττική.
  4. Έχει σημασία και ο τύπος της βιομηχανικής δραστηριότητας. Οι πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες βρίσκονται ακριβώς στη Δυτική Αττική. Ειδικότερα, από τις 38 πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες της Αττικής, οι 23 βρίσκονται στη Δυτική Αττική.
  5. Στην Δυτική Αττική εδρεύει το σύνολο την επιχειρήσεων Logistics και οι μεγάλες αποθήκες των μονοπωλίων του λιανεμπορίου και των τροφίμων Οι συνθήκες σε αυτούς τους χώρους είναι άθλιες και η αυξημένη διακίνηση λόγω lock down δημιουργεί συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού.
  6. Δεν είναι μόνο οι συνθήκες που υπάρχουν στους χώρους εργασίας. Που είναι η χωματερή, δηλαδή η χαβούζα ταφής της λαϊκής υγείας; Μα φυσικά στην Δυτική Αττική.

Ας μη το συνεχίσουμε άλλο.

Τίποτα περίεργο και κανένα ιδιαίτερο «πολιτισμικό χαρακτηριστικό».

Απλά, «λογικό και επόμενο» είναι, η γενοκτονία διαρκείας σε βάρος των εργατικών στρωμάτων στη Δυτική Αττική, να παροξύνεται στις συνθήκες του lockdown στο πλαίσιο της μετάδοσης εντός των εργασιακών χώρων.

Απαγορεύονται όλα, εκτός από τη συνέχιση της  υπερμετάδοσης στους χώρους εργασίας!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με ειδική απόφαση 100 «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», για τη Δυτική Αττική, αλλά τη απόφαση είναι σαφής:

«Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 ( 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί) εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικεία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους»

Κανένα απολύτως λοιπόν μέτρο σε ότι αφορά τους χώρους εργασίας, που αποδεικνύονται τα κέντρα υπερμετάδοσης του κορωνοϊού!

Αλλά και κανένα μέτρα για την μετακίνηση των εργατών στις δουλειές. Αλήθεια, έχει δει κανείς έστω από φωτογραφία λεωφορείο με κόσμο προς Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλους Δήμους;

Πρόκειται λοιπόν για μια προκλητική δολοφονική υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης, που πρέπει να ανατραπεί.

Το κρυφό βήξιμο ως όνειδος και απόδειξη βαρβαρότητας

Δεν πρόκειται όμως μόνο για την υγειονομική πολιτική: όταν βλέπεις εργάτες να πηγαίνουν στην τουαλέτα  για να βήξουν κρυφά, μη τυχόν και τους γίνει τέστ, βγουν θετικοί και χάσουν το μεροκάματο της πείνας, αυτό, όχι κύριοι, δεν αφορά «πολιτισμικό τους χαρακτηριστικό» που υποβιβάζει αυτούς, αλλά  είναι απόδειξη της βαρβαρότητας της αντεργατικής πολιτικής. Και αιώνιο όνειδος για σας…

Βρήκατε κορωνοϊό και θάβετε 5-6, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, με επίθεση στα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Εκμεταλλεύεστε χυδαία τον φόβο για τον κορωνοϊό (τον οποίο πολλαπλασιάζετε), για να δείτε όχι μόνο άδειες τσέπες αλλά και σκυμμένα κεφάλια των εργατών και εργατριών.

Αλλά δε θα σας περάσει. Μη μπερδεύεστε από τη φαινομενική νηνεμία. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει τέτοια οργή (κατά «περίεργο» τρόπο), που θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.

Είμαστε σε Δεκέμβριο μήνα και το μακελειό με μια εκατόμβη θανάτων την ημέρα συνεχίζεται. Αλλά «μυρίζει» και από εκείνο τον άλλο «Δεκέμβρη». Να το θυμάστε…

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 9
Συμμετοχές )



72 σχόλια στο “Τα «περίεργα» της Δυτικής Αττικής και ο άλλος «Δεκέμβρης»

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Για πολλοστή φορά, εξαιρετικό το κείμενο του Παναγιώτη .

    Χρειάζεται όλη η αριστερά να καταγγείλει το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνουν καταπάνω στους Ρομά, Τσιγγάνους κλπ.
    Το ΚΚΕ που είνε;
    Ο πολύς κος Μπαρουφάκης που βόσκει;

    Δεν περιμέναμε τίποτ’ άλλο απ’τη συμμορία των ρατσιστών δολοφόνων
    που πνίγουν κάθε δυό-τρεις μέρες κάμποσους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

    Μηταράκηδες και Μητσοτάκηδες, Ορμπάν και Κουρτς, όλους σε
    μια βάρκα και κατευθείαν…στον πάτο του Αιγαίου!!

    Το ζήτημα είνε τι θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικά η αριστερά.
    Θα συνεχίσουμε ν’ ανημένουμε, που λεν και στην Κρήτη;

    Η οργή, που λέει ο Παναγιώτης, θαρθει, δε θέλει ρώτημα.
    Μα ως τα τότε θάχουμε κλάψει πολύ κοσμάκη.
    Κρίμα κι άδικα χαμένο κοσμάκη.

    Πρέπει να βγούμε μπροστά.
    Πριν να ‘ν αργά.

    Reply
  2. "Ψεκασμένος"

    Ξεκινάτε από την σωστή παραδοχή ότι δεν είναι τυχαίο ότι μπαίνει έξτρα lockdown σε μια βιομηχανική περιοχή όπως η Μάνδρα. Συνεχίζετε με μια σειρά ατοπήματα και καταλήγετε να ζητάτε περισσότερα μέτρα-χούντα, σε μια περιοχή που κατοικείται ως επι το πλείστον από εργάτες.

    Αντί να πείτε ότι το κράτος διαχειρίζεται την οικονομική κρίση του και φυλακίζει-ταΐζει με επίδομα τους εργάτες του επειδή δεν ξέρει τι να τους κάνει, αρχίζετε τις αοριστίες για λεωοφορεία και τεστ στους χώρους δουλειάς.
    Την ίδια ώρα που παραδέχεστε ότι οι εργάτες φοβούνται όχι τον κορωνοϊό, αλλά τις συνέπειες σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο που έχει το να έχουν μολυνθεί από αυτόν (κρυφό βήξιμο στις τουαλέτες), εσείς ζητάτε περισσότερα και μαζικά τεστ σε χώρους δουλειάς.

    Στο τέλος βάζετε και ορισμένες κινηματικές κορώνες για τον “άλλο Δεκέμβρη” και άλλα αόριστα.
    Κορωνοϊός χωρίς οικονομική κρίση και κρατική διαχείριση της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει, εσείς και το κράτος προσπαθείτε να μας πείσετε ότι υπάρχει όμως.

    Ένα μικρό λιθαράκι στον σύγχρονο φασισμό το κείμενο σας, όσο καλές(;) προθέσεις και να έχετε.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      “Ψεκασμενε”,
      Τα όσα λες είνε επιεικώς προσβλητικα και συκοφαντικα.
      “Μικρό λιθαράκι στο σύγχρονο φασισμο” το κείμενο του Μαυροειδη;

      Έχεις καμιά συναίσθηση σε ποιόν το λες και τι ακριβώς σημαίνει αυτό που ξεστομισες;
      Έχουμε χάσει εντελώς κάθε αίσθηση των λέξεων, λέω γω.

      Τα μέτρα που ζητάει το κείμενο είνε τα μόνα ενδεδειγμενα για να μπορέσουμε να σταματήσουμε την πανδημία.

      Χρειαζόμαστε επειγόντως χιλιάδες τεστ κάθε μέρα μήπως καταφέρουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σώσουμε ζωές.

      Επίσης ο συντάκτης είνε ξεκάθαρος ότι οι εργάτες φοβούνται ΚΑΙ τον φονικό ιό ΚΑΙ την εγκληματική διαχείριση της ρατσιστικης συμμορίας Μητσοτάκη.

      Βρισκόμαστε στο μέσο μιας τριπλής πρωτοφανερωτης κρίσης:
      Α) Υγειονομικης Β) Οικονομικής και Γ) Περιβαλλοντικης.
      Και τα τρία είν’ αποτέλεσμα του σαπιου καπιταλισμου.

      Η εργατια πρέπει να τα αντιμετωπίσει και τα τρία στη ρίζα τους:
      Να ξεμπερδεβει μια και καλή με τα παράσιτα τους καπιτα-ληστες και ν’ αναλάβει εκείνη τα ηνία της κοινωνίας.

      Reply
      1. Ragnarok

        Από έρευνα που έκανα στην ιστοσελίδα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, ΔΕΝ βρήκα ΤΙΠΟΤΑ που να τεκμηριώνει ότι οι χώροι εργασίας εκεί ιβράζουν απο κορονοϊό. Τίποτα. Εσείς;

        Επίσης, σύμφωνα με τα τέστ που έκανε ο ΕΟΔΥ 19 Δεκεμβρίου 2020 σε όλη την Δυτικπή Αττική, οι θετικοί (όχι οι νοσούντες, απλά οι θετικοί στον ιό), είναι μεσοσταθμικά στο 2,5% (!!!) του συνόλου των τεστ που έγιναν!

        Επειδή λοιπόν ένα μεγάλο αν όχι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό των εργαζομένων στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ της δυτικής Αττικής, ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ προκύπτει η θέση ότι “βράζει η Δυτική Αττική από τον ιό”;;

        Reply
    2. Ragnarok

      Αυτό με τον φασισμό που προωθεί το κείμενο του Παναγιώτη, δείχνει πόσο έξω από μια προλεταριακή ταξική ανάλυση είσαι “ψεκασμενε”…

      Έχεις απόλυτα λάθος διότι το να ζητάς να παρθούν μέτρα προστασίας από την επιδημία που να μην έχουν καμία σχέση με καταστολη και πειθαρχηση δεν σε οδηγεί στον φασισμό.

      Το να ζητάς ή να δέχεσαι έστω, κοινωνική αποστασιοποίηση, ποινές, απαγόρευση κυκλοφορίας και σμσ/εξοδοχαρτα, ναι είναι δρόμος προς τον φασισμό. Νομίζω ότι κ ο Παναγιώτης και το ΝΑΡ ζητούν και παλεύουν για την εδώ κ τώρα κατάργηση των μέτρων αυτών. Και πολύ σωστά κάνουν, κ πρέπει να το πουν ακόμα πιο δυνατά κ καθαρά

      Reply
  3. Τάκης

    Στο Θριάσιο! εκεί που σμίγανε τα χέρια τους ευλαβικά οι Μύστες,τώρα τα φουγάρα του θανάτου,και οι λάσπες του τσιμέντου,πνίγουν τις Ζωές μας.
    Αυτή η Γη χαρίστηκε ως λάφυρο,στους αδίστακτους ολιγάρχες(Λάτση,Νιάρχο,ΤΙΤΑΝ και και)να εκμεταλλεύονται την ανάγκη του φτωχού Λαού για επιβίωση.
    Τα φερέφωνα του συστήματος,ελέγχοντας την πληροφορία μεταφέρουν την εγκληματική τους πρακτική,με πρόστυχα υπονοούμενα στον χειμαζόμενο λαό,και στους γύφτους.
    Υ.Γ Για τον αρρωστημένο, που συνειδητά προσπαθεί να βρομίζει τις τεκμηριωμένες θέσεις του αρθρογράφου,του χρειάζεται γιατρός.
    Τάκης

    Reply
  4. Νίκος

    Ο ίδιος ο Χαρδαλιάς χτες παραδέχτηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων αφορά τους εργαζόμενους στην περιοχή. Δεν αναφέρεται σε Ρομά.

    από τη χτεσινή ενημέρωση


    Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 41,55 έτη. Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι το 28% των ενεργών κρουσμάτων και το 22% των στενών επαφών των Δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, συνδέονται με μετακινήσεις ή επισκέψεις στον όμορο Δήμο Μάνδρας.

    Αντίστοιχα, το 41% των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους στο Δήμο Μάνδρας, συνδέεται με μετακινήσεις και επισκέψεις στους όμορους Δήμους Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Παρατηρείται, λοιπόν, μεγάλη κινητικότητα και διάδραση στις μετακινήσεις μεταξύ των τριών αυτών όμορων Δήμων της Δυτικής Αττικής, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να αφορά σε επαγγελματικές υποχρεώσεις.

    Επίσης, ενημερωτικά επισημαίνουμε ότι το 78,7% των ενεργών αυτών κρουσμάτων, είναι με κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα, 50,38% στην πρώτη περίπτωση και 28,32% στη δεύτερη.

    Τέλος, το 24,31% των κρουσμάτων είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το 29,22% είναι εργάτες σχετιζόμενοι με φορτοεκφορτώσεις ή με καλλιέργεια γης, οικοδόμοι, πλανόδιοι μικροπωλητές ή έμποροι φρούτων και λαχανικών, συλλέκτες ανακυκλώσιμων υλικών και αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί αυτοκινήτων, με εύλογα πολλαπλές επαγγελματικές μετακινήσεις στην περιοχή.

    Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, γιατί οι κορυφαίοι επιδημιολόγοι μας, οι κορυφαίοι επιδημιολόγοι της χώρας πρότειναν και αποφασίσαμε τις λήψεις των σχετικών αυτών μέτρων.

    Είναι, λοιπόν, προφανές ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα εφησυχασμό και το ίδιο θα ήθελα να επισημάνω, εκτός των άλλων περιοχών, και προς όλους τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας όπου εχθές πραγματοποιήσαμε συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και άλλους φορείς της περιοχής.”

    Reply
  5. Νίκος

    τα συνδικάτα βάσης της λομβαρδίας καλούσαν σε απεργία εικοσιτετράωρη για τις 25 Μάρτη
    https://ig6xe43if7yz53y3kl4slq2roa–www-usb-it.translate.goog/leggi-notizia/usb-conferma-lo-sciopero-generale-di-mercoledi-25-quanti-morti-ancora-perche-il-governo-capisca-che-occorre-chiudere-tutto-diventi-lo-sciopero-di-tutti-1014.html

    Δεν νομίζω οτι μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις σε αποθήκες, βιοτεχνίες και εργοστάσια. Και η μάσκα διαλύεται εύκολα σε 30 λεπτά ιδροκοπήματος. Μάλλον πρέπει να μιλάμε και εμεις, όπως οι ιταλοί εργάτες τον Μάρτη και τα συνδικάτα βάσης για κλείσιμο της παραγωγής. Θα γίνει χαμός σε λίγο στη Δυτική Αττική.

    Reply
    1. unitat

      Επιτέλους! Και κάποιος που αναγνωρίζει,έστω και τώρα- ότι η εργατική τάξη πλήτεται ΚΑΙ από τον κορωννοϊό, και είναι καθήκον άμεσο το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της παραγωγής!

      Reply
    2. Ragnarok

      Πριν πάμε στο ΑΝ θα ζητήσουμε ως λαϊκό κίνημα κλείσιμο της παραγωγής στην Δυτική Αττική, να συμφωνήσουμε στο ΓΙΑΤΙ επιβάλλουν τα μέτρα που επιβάλλουν ως κυβέρνηση: Δεν είναι για την επιδημία, είναι για την προετοιμασία για ΧΟΥΝΤΑ.

      ΑΝ δεν συμφωνήσουμε σε αυτό, τότε αυτοί που δεν θα συμφωνήσουν, λένε ψέματα. Και λένε ψέμματα, διότι έχει αποκαλυφθεί πια από επιστήμονες του λαικού μας κινήματος ότι,

      α. Τα κράτη άλλαξαν τον τρόπο καταγραφής των νεκρών, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ και το κριτήριο του θανάτου ΜΕ κόβιντ, πλάι στο πάγιο κριτήριο του θανάτου ΑΠΟ την κύρια ασθένεια (στην περίπτωσή μας ο κόβιντ). ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΆΣΤΗΚΑΝ τεχνητά τα θύματα, υπηρετώντας το κρατικό σενάριο διασποράς τρόμου στους πληθυσμούς με στόχο την πειθάρχηση της κοινωνίας, το πέρασμα τερατωδών νόμων μέσα σε λίγους μήνες και την περεταίρω προώθηση του ψηφιακού χαφιεδισμού (πχ οι ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ τεχνικές ιχνηλάτησης που αποδέχονται δυστυχώς και αγωνιστές του κινήματος, στο όνομα της αντιμετώπισης της….επιδημίας).

      β. Μια σειρά φωτογραφίες από την Λομβαρδία την άνοιξη (καμιόνια νεκρών κλπ, απεδείχθησαν ψεύτικες).

      γ. Το 60% των νεκρών ήταν γέροντες από τα γηροκομεία που τους είχαν παρατήσει ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

      Εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν τότε, ΚΑΤΑΡΧΑΣ αποδυκνύεται η αλήθεια ότι ΔΕΝ είναι η αντιμετώπιση της επιδημίας, ΑΛΛΑ η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ αυτό που αποτελεί τον κύριο στόχο κυβερνήσεων και κρατών είτε αυτό λέγεται ΚΙΝΑ, είτε ΗΠΑ, είτε Ε.Ε. είτε ο,τιδήποτε άλλο.

      Για το κλείσιμο της παραγωγής στην Δυτική Αττική: ΑΝ ισχύουν τα παραπάνω και ισχύει και το ότι οι εργαζόμενοι που έχουν κρούσμα το κρύβουν για να μην απολυθούν, τότε, το αίτημα για κλείσιμο της παραγωγής, ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ κανένα ευήκοο αυτί εργαζόμενου, ΔΙΟΤΙ καταρχάς το εργατικό κίνημα είναι διαλυμένο οπότε μονο ως αίτημα ζύμωσης μπορείς να το θέσεις και τίποτα παραπάνω. Αφετέρου δε, εδώ οι εργαζόμενοι είναι τρομοκρατημένοι ότι θα απολυθούν ΕΑΝ ΠΟΥΝ ΌΤΙ έχουν κρούσμα και προτιμούν ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ, ΠΩΣ περιμένουμε να θα αγωνιστούν για να κλείσει η παραγωγή;

      Reply
    3. Ragnarok

      Βρε Νίκο, ΤΙ χαμος θα γίνει στην Δυτική Αττική; Την έκλεισαν με 17 κρούσματα σε 700 τέστ (στον Δήμο ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)!! Ποιός κακός χαμός θα γίνει; Ψυχραιμία γαμώτο!

      Και εάν ισχύει το ότι τα κρούσματα είναι κυρίως μεταξύ των εργαζομένων ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ το ΑΜΕΣΟ αίτημα για κλείσιμο της παραγωγής ΠΟΙΟΣ θα το υλοποιήσει; Ε; Αν το θέτεις ως ΑΜΕΣΟ αίτημα, η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν το θέτεις ως αίτημα ζύμωσης στις συνειδήσεις του κόσμου τότε να το συζητήσουμε.

      Εδώ το ΑΜΕΣΟ αίτημα που θέτουμε και που είναι το “μαζικά τεστ στους εργαζόμενους και ΟΠΟΙΟΣ έχει κρούσμα να πηγαίνει σπίτι του χωρίς καμία συνέπεια σε εργασία και μισθό του” ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ και δεν μπορούμε καν να το θέσουμε στους εκείι εργαζόμενους (είτε γιατίι δεν υπάρχουν καν σωματεία είτε γιατί αυτά που υπάρχουν είναι εργοδοτικά, είτε γιατι το υιοθετούν αλλά πάει στον βρόντο) και θα γίνει άμεσο αίτημα το να κλείσει η παραγωγή;

      Reply
  6. Νίκος

    μετάφραση εκτεταμένου αποσπάσματος της ανακοίνωσης από τα συνδικάτα βάσης της Λομβαρδίας. Τα συνδικάτα Βάσης (USB( έχουν περίπου 250.000 εργάτες μέλη σε όλη την Ιταλία.
    https://strugglesinitaly.wordpress.com/work/the-base-unions-in-italy/
    H USB είναι η συνέχεια-μετεξέλιξη των εργατικών μορφωμάτων της ιταλικής εργατικής αυτονομίας στην Ιταλία.
    :

    “Το νέο διάταγμα που εκδόθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Κόντε είναι ο δηλητηριασμένος καρπός του βέτο των αφεντικών για πραγματική αναστολή της παραγωγής σε οτιδήποτε δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την ασφάλεια των ανθρώπων.

    Η υποταγή στις επιταγές της Confindustria (εννοεί το συνδικάτο των βιομηχάνων) και άλλων ενώσεων εργοδοτών είναι μια πολύ σοβαρή ευθύνη που θα επιδεινώσει το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που ήδη πληρώνει η χώρα μας, για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγή για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

    Ίσως δεν είναι προφανές ότι η έκταση των μολύνσεων και ο αριθμός των θυμάτων καταγράφεται ακριβώς στις περιοχές όπου ο παραγωγικός ιστός είναι ισχυρότερος και όπου, δεδομένου του κυνικού πείσματος των εργοδοτών, χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να μεταδώσουν τον ιό και σε υψηλό ποσοστό αρρωσταίνουν.

    [..]
    Δεν θα δεχτούμε η Confindustria (το συνδικάτο των βιομηχάνων) να υπαγορεύει τους κανόνες σε ολόκληρη τη χώρα και στην πραγματικότητα να καθορίζει τον αποδεκτό αριθμό θανάτων που θα πρέπει να υπομείνουμε.

    Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία με τις μορφές και τους τρόπους που είναι δυνατοί σήμερα, διασφαλίζοντας την προστασία των πολιτών.

    Πόσοι θάνατοι χρειάζονται ακόμη για να παρακινήσουν τα συνένοχα συνδικάτα (εννοεί τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα τριτοβάθμια) να κάνουν τη δουλειά τους, αφού τα αφεντικά ξέρουν πώς να κάνουν τη δική τους πολύ καλά;

    Η 25η Μαρτίου να γίνει μέρα εθνικής απεργίας για όλους!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    η μηχανή της ενοχοποίησης και της μετάθεσης ευθυνών πήρε αμέσως μπροστά:
    “Μπορεί όμως να εφαρμοστεί επί του πρακτέου; Δύσκολο. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά αφού η κοινωνική ένταξη πληθυσμών τσιγγάνων/Ρομά είναι από δύσκολη έως αδύνατη σε όλα τα επίπεδα κι αυτό είναι που τρομάζει την ελληνική πολιτεία και τους αρμόδιους κρατικούς μηχανισμούς.

    Κάτι ανάλογο συνέβη και στους καταυλισμούς των Ρομά στην Λάρισα, όταν στο προηγούμενο lockdown χρειάστηκαν να μεταβούν ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς για να πείσουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών ότι πρέπει να πειθαρχήσουν στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και στην καραντίνα.

    Το εγχείρημα ήταν εξόχως δύσκολο και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι τόσο ο Τσιόδρας, όσο και ο Χαρδαλιάς, παρά την ομολογουμένως μεγάλη δημοφιλία τους, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από τους Ρομά της Λάρισας, οι οποίοι βεβαίως αδυνατούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της επικινδυνότητας. Βεβαίως το όλο πρόβλημα έχει την εξήγησή του αφού οι Ρομά σε αυτές τις περιοχές διαβιούν σε δύσκολο περιβάλλον με σχεδόν ανύπαρκτη κοινωνική ενσωμάτωση, με σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας και με πολύ χαμηλό επίπεδο πρόσβασης στην εκπαίδευση.

    Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση πληθυσμού μετά τις 6:00 το απόγευμα; Ότι οι Ρομά θα μπουν στην διαδικασία να κάνουν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού; Ότι θα φορέσουν όλοι μάσκες και θα κρατούν την αποστάσεις ασφαλείας; Ότι θα εφαρμόσουν αυστηρούς κανόνες υγιεινής στα σπίτια τους και στους καταυλισμούς με τις σκηνές και τις παράγκες στις οποίες μένουν; Πώς θα επιβληθούν όλα τα παραπάνω; Με τα ΜΑΤ; Δύσκολο και επικίνδυνο.

    Είναι γνωστό στις αρχές ασφαλείας ότι οι περιοχές αυτές, έτσι κι αλλιώς είναι ένα καζάνι που βράζει εδώ και χρόνια και όσες φορές χρειάστηκε να παρέμβουν οι δυνάμεις της αστυνομίας, δημιουργήθηκαν συνθήκες «πολέμου». Ο προβληματισμός του κυβερνητικού επιτελείου για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Δυτική Αττική είναι τεράστιος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο Newsbomb.gr άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, «αν είναι να προκληθεί γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή για να λύσουμε το θέμα της covid τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Εδώ χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί».”
    http://e-istos.gr/home/2009-11-02-09-18-29/19252-2020-12-18-10-02-39.html

    Reply
    1. Ragnarok

      Ψυχραιμία στα περιστατικά κοβιντ που ανακοινώνει το κράτος! Ψυχραιμία μην αναπαράγεται τις κρατικές κ καπιταλιστικές σκοπιμότητες στις οποίες συμμετείχαν και οι κρατικοί επιστήμονες.

      Α. Αυξομειωνουν τον αριθμό των τεστ με σκοπό ο,τι κάθε στιγμή τους συμφέρει! Θέλουν ως κράτος να προετοιμάσουν το έδαφος για να ανοίξουν τομείς της οικονομίας ή τα σχολεία; Κάνουν πολύ λίγα τεστ, άρα βρίσκουν πολύ λιγότερα κρούσματα.

      Θέλουν να τρομοκρατήσουν περαιτέρω τον κόσμο; Αυξάνουν τα τεστ, άρα βρίσκουν πολύ περισσότερα κρούσματα, οπότε παίρνει μπροστά η μηχανή προπαγάνδας “θα πεθάνουμε όλοι”.

      Β. Θέλουν να πειθαρχήσουν τους Ρομά ή τους κατοίκους εκεί γενικά;; Κλείνουν όλη την δυτική αττική, την ίδια στιγμή που σε ολόκληρο δήμο Ελευσίνας βρήκαν 17 θετικούς σε 700 τεστ που έκαναν!!!

      Γ. Θέλουν να πειθαρχήσουν την εργατική τάξη κ τον λαό περαιτέρω; Στην υπαίθρια διαδήλωση κολλάει, στην υπαίθρια αστυνόμευση δεν κολλάει! Και δώστου ξύλο κ πρόστιμα,!!

      Δ. Θέλουν να κλείσουν τους μικρούς επιχειρηματίες προς όφελος των μεγάλων αλλά να μην φανεί ότι το έκαναν αυτοί; Πάρτε βάζετε θανατοστατιστικες οπότε λοκνταουν “αλλά δεν φταίμε εμείς, φταίει η επιδημία”!!

      Ρε σεις και αναφέρομαι σε αυτούς που αρνούνται τον όρο βιοπολιτικη, ορίστε η βιοπολιτικη!!! Με βιτρίνα την επιδημία, την υγεία μας κ την ιατρική μεταφυσική που την περιβάλλουν ως…επιστήμη για απόκτηση νομιμοποίησης, η κάθε κυβέρνηση κ το κάθε κράτος κάνουν ο,τι γουστάρουν!! Φυσικά σε βάρος των λαών!!

      Για αυτό κ ψυχραιμία με τα κρούσματα σε εργαζόμενους κ κατοίκους στην δυτική αττική: το πλέον πιθανόείναι κ για αυτό μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τα κρούσματα, να στοχοποιήσουν σε λίγες μέρες τους και καλά ανεύθυνους τσιγγάνους που γράφουν τον εοδυ κ τον τσιοδρα στα…παπάρια τους και εξαιτίας τους γεμίσαμε ως λαός κοβιντ (οπότε ρατσισμός, κυνήγι μαγισσών και στον αγρό το κεφάλαιο κ το κράτος ), οπότε αλλάζει κ η δημόσια ατζέντα συζήτησης και αφού φάμε μερικές μέρες καθεστωτικής προπαγάνδας , ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν τα κρούσματα αλλά θα μείνει η καταστολή.

      Ψυχραιμία λοιπόν κ μην αναμασαμε την τρομολαγνεια κυβέρνησης, κρατικής επιστήμης κ καθεστωτικών ΜΜΕ.

      Όσον αφορά τα του κλεισίματος της παραγωγής τα είπα σε άλλο σχόλιο.

      Reply
  8. Ragnarok

    Το Βέλγιο με πλυθησμό 11.000.000 και ΣΚΛΗΡΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ κ απαγόρευση κυκλοφορίας από τον Μάρτη του 2019 έχει περίπου 11.000 νεκρούς ( με καταγραφή θανάτων ΑΠΟ και ΜΕ κοβιντ)!!!

    Ή Σουηδία ε 10.000.000 πληθυσμού , ΧΩΡΙΣ λοκνταουν κ απαγόρευση κυκλοφορίας έχει από Μάρτη 2019 ως σήμερα 8.000 νεκρούς!!!!

    Η Ελλάδα μμε 11.000.000 πληθυσμό και με λοκνταουν /απαγόρευση κυκλοφορίας κ χωρίς, έχει μέχρι σήμερα 4.000 νεκρούς.

    Αυτά για τους λάτρεις της καραντίνας, της απαγόρευσης κυκλοφορίας, του λοκνταουν, του ψηφιακού χαφιεδισμου. Δεξιοί, κεντρώοι, εθνικιστές, φασίστες και ολίγοι ευτυχώς αριστεροί καραντινιεροι, αβανταρουν την κοινωνική δυστοπία.

    Η επιδημία υπάρχει, νεκροί από την επιδημία υπάρχουν αλλά με την καμία δεν δικαιολογούνται επιδημιολογικά ούτε τα λοκνταουν, ούτε οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας . Αντιθέτως, τα λοκνταουν και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας πέτυχαν ΑΠΟΛΥΤΑ τους στόχους τους μέχρι τώρα! Και ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι;

    Α. Η ειρηνική εκκαθαριση κεφαλαίων και εργασίας όρος όφελος του καπιταλισμού δυτικού κ ανατολικού , των ηγεμονικών μερίδων κάθε άρχουσας τάξης και των ψηφιακών αναδιαρθρώσεων του.

    Β. Το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα: δεν είναι υπεύθυνος ο καπιταλισμός για αυτή την τρομερή εκκαθαριση αδύναμων κεφαλαίων κ εργασίας την οποία κ θα νιώσουμε στο πετσί μας τα χρόνια που έρχονται, αλλά ένας ιός!!!!

    Γ. Την πειθαρχηση μέσω του κύρους και της σιδερένιας φτερνας της κρατικής επιστήμης/ ιατρικής, μεγάλων κομματιών των λαών.

    Reply
    1. προσεκτικός

      To Bέλγιο έχει πυκνότητα πληθυσμού: 376 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

      Η Σουηδία έχει πυκνότητα πληθυσμού 24 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

      Η εξάπλωση του ιού φαίνεται γι αυτό το λόγο να ευνοείται στο Βέλγιο. Μεγαλύτερη η πυκνότητα, μικρότερες οι αποστάσεις.
      Μιλάμε για μια τάξη μεγέθους διαφορά.

      Το λοκντάουν (δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας) φαίνεται απλώς να καθυστερεί την εξάπλωση στην περίπτωση που η αρχική διασπορά είναι τεράστια, δηλαδή αρκετές χιλιάδες. Γι αυτό και στο Βέλγιο έχει ξεφύγει η κατάσταση απο το Μάρτη. Στο ανοιξιάτικο κύμα είχαν 8.000 νεκρούς

      Και εγώ ότι διαβάζω και βλέπω λέω, δεν είμαι κάποιος ειδικός. Απλή λογική επικαλούμαι.
      .
      Στις βαλκανικές χώρες η διασπορά ήταν ελάχιστη τον Μάρτη πριν το λοκντάουν (δηλαδή πριν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας) λόγω λιγότερων πτήσεων με ουχάν κτλ… Γι αυτό και το λοκντάουν πέτυχε. Οταν άνοιξε ο τουρισμός γιατί το επέβαλαν οι δερβέναγες της ΤUI κι εδώ οι δικοί μας yes men υποκλίθηκαν, η διασπορά ανέβηκε, στον αριθμό περίπου που ήταν το Βέλγιο πριν το λοκντάουν τον Μάρτη.
      Γι αυτό μάλλον συμβαίνει ό,τι συμβαίνει

      Η Ελλάδα εχει μικρότερη πυκνότητα πληθυσμού από το Βέλγιο, 81 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

      στο Βέλγιο δεν έχει ανασταλεί η παραγωγή σε χώρους συνωστισμούς εργοστάσια, αποθήκες, εργαστήρια, όπως δεν έχει ανασταλεί πουθενά σε όλη την Ευρώπη. Πλέον επιβάλλονται τα ίδια μέτρα με εδώ σε όλη την Ευρώπη. Δες σημερινές δηλώσεις Τζόνσον και δηλώσεις Μέρκελ τη βδομάδα που πέρασε.

      Reply
      1. Ragnarok

        Προσεκτικέ θέτω μια ερώτηση απλής κοινής διαλεκτικής λογικής και παρατηρητικότητας: Το Βέλγιο είναι από τον Μα΄ρτη του 2020 αν δεν απατώμαι σε σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας/λοκντάουν με ανοιχτά μεγάλα τμήματα της παραγωγής. Αλλά προλαβε να μετρήσει 8.000 νεκρούς στο ανοιξιάτικο κύμα του ιού γιατί; Γιατί οπως μας λένε οι κρατικές επιτροπές και τα συστημικά ΜΜΕ, δεν προλαβε να κλείσει, είχε πολλά πάρεδώσε με την γουχάν κλπ. Αυτα δεν λένε; αυτά λένε!

        Ταυτόχρονα η κοιτίδα του ιού η Γουχάν στην οποία λογικά ο ιός θα έκανε θραύρη πολύ πριν πάρουν μέτρα εκεί, η οποία είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΥΚΝΟΚΑΤΗΚΗΜΕΝΗ απο το Βέλγιο (πόσο μάλλον απο την Ελλάδα) είχε -σύμφωνα με την κινέζικη κυβέρνηση μόλις 4.000 νεκρούς! Δηλαδή στην κοιτίδα του ιού στην οποία ο ιός έκανε θραύση ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020, ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ, με τίγκα ρύπανση και τίγκα πυκνοκατοικημένη, είχαν μόλις 4.000 νεκρούς, ενώ στο Βέλγιο που ήρθε αργότερα έως αρκετά αργότερα ο ιός, είναι πολύ πιο αραιοκατοικημένο απο την Γουχάν και πήρε μέτρα τον Μάρτιο (δλδ μόλις ένα μηνα μετά την Γουχάν) είχε 8.000 νεκρούς.

        Σου φαίνεται νορμάλ με την απλή λογική όλο αυτό; Εμένα όχι: Η η Κίνα που τόσο λατρεύει τα στατιστικά της ο μεταβατικός λέει παντού ψέμματα ότι τάχα είχε μόλις 4.000 νεκρούς αλλά είχε εκατόμβες νεκρών (μέχρι να το πάρει χαμπάρι και να τα κλείσει όλα, ο ιός θα έκανε κορονοπάρτι εκεί, αφού είχε τοσους νεκρούς στο Βέλγιο που έφτασε αρκετά αργότερα), ή το Βέλγιο μετράει προσθέτοντας στα θυματα κόβιντ ακόμα και τις τροφικές δηλητηριάσεις, Ή λένε ψέματα κατα το συμφέρον τους ΚΑΙ οι 2!

        Αλλά και στο Μπέργκαμο: Η παραγωγή συνεχίζει απρόσκοπτα να δουλεύει από την άνοιξη και δώθε (δεν ξέρω και ΑΝ έκλεισε και για πόσο έκλεισε με την απεργία που έκαναν εκεί κάποικα συνδικάτα): Γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει (γιατί εγώ ψάχνω και δεν βρίσκω στοιχεία) για τον αριθμό των θυμάτων από τον Μαϊο του 2020 μέχρι σήμερα; Τι διάολο συμβαίνει εκεί;

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Ράγκναροκ, με πολύ φιλική διάθεση, θέλω να σου επιστήσω
          την προσοχή σε δυό πράματα.

          Α) Λες ότι το Βέλγιο πιθανόν να “φουσκώνει” τα θύματα απ’τον κορωνοιό βάζοντας μαζί και τις “τροφικές δηλητηριάσεις”.
          Γιατί να το κάνει αυτό;
          Ο φόβος που μας έχει καταλάβει όλους είνε ήδη πάρα πολύς,
          δε χρειάζεται “φούσκωμα”.
          Επιπλέον το να παρουσιάζει μια κυβέρνηση θανάτους δεν είνε “τσάμπα”,
          είνε κάτι που προκαλεί λαική οργή για ανικανότητα, εγκατάλειψη κλπ.

          Β) Στη Βρετανία αποκαλύφτηκε πρόσφατα σχετικά, ότι όχι μόνο δε “φούσκωναν” αλλ’ ,αντίθετα, έκρυβαν θανάτους για να πλασάρουν “σαξές στόρυ” κλπ.

          Γ) Συμφωνώ απόλυτα, με τα τσαρούχια που λέμε, ότι η απαγόρεψη κυκλοφορίας και κάθε μέτρο περιορισμού ελευθεριών
          πρέπει να σταματήσει ΧΤΕΣ.
          Άλλο όμως ειν’ αυτό κι άλλο το να σταματήσει η παραγωγή σε διάφορα
          εργοστάσια που δεν τηρούν μέτρα προστασίας, με εξασφάλιση εισοδήματος
          κλπ. Αυτό το θέλουμε.

          Λοκντάουν, όταν τουλάχιστο το απαιτούν οι εργάτες, όπως στην Ιταλία,
          δε σημαίνει απαγόρεψη ελευθεριών αλλά σταμάτημα παραγωγής.

          Δ) Πρέπει νάμαστε πολύ προσεχτικοί στη φάση αυτή,
          η κατάσταση είνε τραγική, πεθαίνει κόσμος όχι μόνο απ’την εγκληματική διαχείριση όλο το καλοκαίρι
          αλλά κι απ’την ίδια την καραντίνα.
          Και φυσικά οι συνέπειες της καραντίνας θα φανούν σ’όλο τους το
          μεγαλείο τα επόμενα χρόνια.
          Αλλά η κριτική της αριστεράς ΔΕ μπορεί να είνε “Η κατάσταση δεν είνε τόσο χάλια, τη φουσκώνουν”
          γιατί απλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει.

          Η κατάσταση είνε δραματική αλλά φταίνε αποκλειστικά αυτοί,
          και μάλιστα η καραντίνα ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ τα πράματα αντί
          να τα καλυτερεύει.

          Πρέπει, δίπλα στην άρση της καραντίνας, να ζητήσουμε σταμάτημα
          παραγωγής όπου δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα προστασίας,
          εδώ και τώρα αύξηση στόλου λεωφορείων, ενίσχυση Πρωτοβάθμιας
          Φροντίδας Υγείας κλπ.

        2. Ragnarok

          Το ρωτάω αυτοτελώς γιατί δεν γνωρίζω. Όποιος γνωριζει παρακαλώ ας απαντήσει:

          Που στηρίζεται η θέση ότι ο ιός καλπάζει στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής;

        3. Ragnarok

          Λοιπόν, από την έρευνα που έκανα, η θέση για κακό χαμό κρουσμάτων κοβιντ στην δυτική Αττική, τεκμηριώνεται (!!!!! παπάρια τεκμηριώνεται) από τα εξής:

          Κορονοϊός: Τα κρούσματα που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ σε 4 περιοχές της Αττικής
          ΕΛΛΑΔΑ

          Τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα συγκεντρώνει και σήμερα, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου η Αττική. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αττική κατέγραψε 219 νέα κρούσματα, ενώ «στο κόκκινο» συνεχίζεται να βρίσκεται η Δυτική Αττική, η οποία έχει μπει σε καθεστώς σκληρότερου lockdown.

          Σήμερα Σάββατο, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν στην Αττική δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), με τη μέθοδο drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) Οι σημερινοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην Αττική έδειξαν τα εξής:

          Ελευσινα: Σε 680 τεστ βρέθηκαν 16 θετικά (ποσοστό 2,5%)!!!!

          Ασπρόπυργος (Άνω και Κάτω Φούσκα, Γκορυτσά Ψάρι): Πραγματοποιήθηκαν 343 rapid test και προέκυψαν 13 θετικά covid-19 κρούσματα, ποσοστό θετικότητας (3,8%).

          Μέγαρα: Πραγματοποιήθηκαν 420 rapid test και προέκυψαν 4 θετικά covid-19 κρούσματα (0,95%).

          Δηλαδή επειδή βρήκαν ποσοστό ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (και όχι νοσηρότητας) μεσοσταθμικά περίπου 2,5 με 3%, ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 μμ!!!! Καλπάζει ο ιός με τέτια ….ποσοστά παίδες;;;

          Για τους εργαζόμςενους στγα εργοστάσια της Δυτικής Αττικής δεν έχω βρει στοιχεία για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η διαπίστωση ¨καλπάζει ο ιός στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής. Τα στοιχεία πάντως που βρήκα απο τον εοδυ αποδεικνύουν ότι ΟΣΟΝ αφορά ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ στην δυτική Αττική, όχι μόνο δεν καλπάζει ο ιός, αλλά μάλλον πάει με ρυθμούς χελώνας. Και αυτό ενώ ο κόσμος κυκλοφορεί και η παραγωγή στα εργοστάσια συνεχίζεται κανονικά. Λοιπόν; Υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο;

          https://www.ethnos.gr/ellada/138268_koronoios-ta-kroysmata-poy-kategrapse-o-eody-se-4-periohes-tis-attikis

      2. Ragnarok

        Δηλαδη προσεκτικέ, με λίγα λόγια: Δεν μου κολλάνε ΚΑΘΟΛΟΥ τα εξής, μεταξύ τους αντιφατικά/αντιθετικά στοιχεία: Η γουχαν με 30.000.000 πληθυσμό με απίστευτη πυκνοκατοίκηση πολύ μεγαλύτερη από το Βέλγιο και με έναν ιό που απο ότι οι ίδιοι λένε πρέπει ΗΔΗ απο τον Νοέμβρη να κάνει πάρτι εκεί (το απολυτο σύμφωνα πάντα με την κινέζικη κυβέρνηση λοκντάουν μπήκε τον Φλεβάρη, άρα τουλάχιστον 3 μήνες μετά την έναρξη της επιδημίας έτσι;) να έχει -σύμφωνα πάντα με την κινέζικη κυβέρνηση- 4.600 νεκρούς.

        Και το Βέλγιο με 11.000.000 πληθυσμό, με πολύ μικρότερη πυκνοκατοίκηση από την Γουχάν και με λοκντάουν απο τον Μάρτη, δλδ σίγουρα αρκετά πιο κοντά στην έναρξη της επιδημίας από ότι στην Γουχάν (ένα λοκντάουν με μεγάλα τμήματα της παραγωγής ανοιχτά οκ), να έχει 8.000 νεκρούς! Και με το 60% να είναι νεκροί ηλικιωμένοι που ΚΑΙ ΕΚΕΙ τους παράτησαν στα γηροκομεία και άντε γεια…

        Εσένα σου κολλάει όλο αυτό;

        Reply
        1. προσεκτικός

          Θα σου πω κάτι. Πιστεύω κι εγώ ότι έκρυψαν νεκρούς, αλλά όχι όπως νομίζεις εσύ. Θα το διαπιστώσεις εύκολα αν ψάξεις για αποκαλύψεις από αντιφρονούντες πριν 2 βδομάδες. Μέχρι τις 20 Γενάρη θεωρούσαν ότι υπήρχε έξαρση γρίπης. Αυτό είναι δημόσια ανακοινωμένο Αρκετά θύματα λοιπόν είτε στη Ουχάν, είτε σε γύρω περιοχές μάλλον καταγράφηκαν ως νεκροί γρίπης. Λίγο δύσκολο να πήραν περιοριστικά μέτρα με 22 νεκρούς (τόσους πάνω κάτω είχαν στις 22 Γενάρη, όταν προφανώς άρχισαν να καταγράφουν τους νεκρούς από κόβιντ)

          Κατα τα άλλα είναι λάθος η σύγκριση που κάνεις. Στη κίνα πρόβλημα είχε μόνο η Ουχάν και οι γύρω περιοχές. Η Χουμπέι σαν επαρχία συνολικά κάπως λιγότερο. Πάντως οχι όλη η Κίνα αλλά περίπου 50.000.000 της επαρχίας. Η Χουμπέϊ σχεδόν όλη αποκλείστηκε από την υπολοιπη Κινα.

          Και ναι η πυκνότητα πληθυσμού ειναι τεράστια στην περιοχή εκείνη. Γι αυτό και ειχαν τόσο απότομο κλείσιμο στην Ουχάν.

        2. Ragnarok

          Προσεκτικέ εγώ βγάζω τα εξής συμπεράσματα:

          Α. Η επιδημία κοβιντ έχει νεκρούς, αλλά δεν ρι ει αυτό που παρουσιάζουν τα κράτη σε ανατολή και δύση. Δεν είναι δλδ η φονική επιδημία του αιώνα. Εδώ πέφτει πολύ κρατική/καπιταλιστική προπαγάνδα.

          Β. Η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ανατολή κ δύση , τα ψηφιακά βραχιόλια, τα σμσ/εφαρμογές ιχνηλάτησης στα κινητά, τα πρόστιμα κλπ, είναι μέτρα χαφιεδισμου που στοχεύουν αποκλειστικά στην πειθαρχηση των λαών σε ανατολή κ δύση.

          Γ. Το κλείσιμο της παραγωγής εκεί όπου υπάρχει ανάγκη , η ενίσχυση των δομων δημόσιας περίθαλψης και ειδικά της πρωτοβάθμιας, η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι τα μόνα μέτρα που έχει νόημα να τα αποδεχθούμε . Τίποτα άλλο.

          Δ. Λογικές όπως “κοινωνική αποστασιοποίηση”, κλπ το μόνο που κάνουν είναι να παγιώνουν ΜΟΝΙΜΑ την αντίληψη για τον διπλανό ως δυνάμει θανατηφόρα απειλή , ως υγειονομικη βόμβα. Πρέπει λοιπόν να την απορρίψουμε ως αντίληψη.

          Ειδικά για το κλείσιμο της παραγωγής: εάν και εφόσον διαπιστώνουμε ότι “ο ιός καλπάζει στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής” έχουμε ως ταξικό εργατικό κίνημα δύο επιλογές: ή θα παλέψουμε να μείνει ανοιχτή η παραγωγή αλλά να γίνονται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους (όχι ιχνηλατήσεις και άλλα ρουφιανιλικια, προσωπικά τεστ κ τέλος) και όσοι είναι θετικοί 14 μέρες σπίτι και απείραχτη η θέση εργασίας και ο μισθός, ή θα πουμε να κλείσει όλη η παραγωγή για έναμηνα ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ φυσικά στην δυτική αττική και πουθενά!

          Υπάρχει κάποια έρευνα λοιπόν βάσει της οποίας το ταξικό εργατικό κίνημα διεπίστωσε ότι καλπάζει ο ιός στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής; Δεν γνωρίζω για αυτό ρωτάω. Όποιος γνωρίζει να την αναρτήσει .

          Η απαγόρευση κυκλοφορίας είτε είναι στις 10 μμ για όλη την χώρα είτε ακόμα χειρότερα είναι στις 5μμ για την δυτική αττική, ως μόνη επιδίωξη έχει την εμπέδωση πειθαρχίας, υποταγής στο καθεστώς όπιο και να είναι αυτο. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για την κατάργηση της.

        3. Ragnarok

          Προσεκτικε γιατί είναι λάθος η σύγκριση που κάνω; Μιλάω για την επαρχία γουχαν με πληθυσμό 30.000.000 που ζουν κυριολεκτικά ι ένας πάνω στον άλλον και με απίστευτη μόλυνση , καταστροφή του περιβάλλοντος κλπ. Ναι το Κ.Κ. Κίνας τα έχει κάνει αυτά.

          Ο ιός σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις πρέπει να κάνει πάρτι από το Νοέμβριο σε τίγκα πυκνοκατοικημένη περιοχή, άρα μέχρι να το πάρουν χαμπάρι 3-4 μήνες μετά, έπρεπε κανονικά να τους έχει ξεκανει όλους! Ιδανικες συνθήκες για τον κόβιντ: πυκνοκατοικημένη, τίγκα μόλυνση αέρα κλπ, 4 μήνες ελεύθερη δράση μέχρι να τον πάρουν χαμπάρι, συνωστισμός στην παραγωγή επί μήνες παρουσία του κοβιντ κλπ κλπ

          Αντί του Αρμαγεδώνα
          νεκρών η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε 4.600 νεκρούς .

          Εσάς σας κολλάει όλο αυτό; εμένα πάλι όχι: ή η Κίνα είπε ψέματα για τον αριθμό των νεκρών και αντί για 4.600.000 μας ανακοίνωσε μόνο 4.600 ή ο κοβιντ δεν είναι ο φονικός ιός που μας παρουσιάζουν!!!

          Το ίδιο λέω και για τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη γη. Οι υπόλοιπες καπιταλιστικές χώρες, μπορεί να μπουρδελευουν τον τρόπο υπολογισμού των θυμάτων για να εξυπηρετήσουν τα ταξικά συμφέροντα των εθνικών τους καπιταλισμων, ωστόσο σε αντίθεση με την καπιταλιστική Κίνα, παρουσιάζουν πιο αξιόπιστα στοιχεία έναντι της απόλυτης μυστικοπαθειας του κινεζικού καπιταλισμού.

          Και εδώ είδαμε ότι το 60% των θανάτων ήταν οι γεροντοι στα νοσοκομεία που με δικαιολογία την απαγόρευση κυκλοφορίας και το λοκνταουν, τους παράτησαν οι εργαζόμενοι στην κακή τους τύχη….

          Δικαιολογεί όλο αυτό με την επιδημία κοβιντ σε ανατολή κ δύση τα μέτρα που πήραν; Δλδ την απαγόρευση κυκλοφορίας, τον ψηφιακό χαφιεδισμο, τα σμσ/πρόστιμα , την κοινωνική υστερική αποστασιοποίηση; Όχι.

    2. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Ρε συ Ράγκναροκ έχεις κάνει καραμέλα αυτές τις απαντήσεις λες και σου λέει κάποιος ότι οι καπιταλιστές δεν εκμεταλλεύονται την πανδημία και έχουν αγαθές προθέσεις για το ξεπέρασμά της.

      Αυτά τα στοιχεία δε λένε τίποτα. Γιατί όπως σου έχουν πει και άλλοι σχολιαστές είναι άλλα παραδείγματα που σε καταρρίπτουν:
      Κίνα με πληθυσμό 1.4 δισ και σκληρό λοκντάουν 4600 θάνατοι
      ΗΠΑ με πληθυσμό 328 εκατ. και όχι αρκετά σκληρό λοκντάουν πολύ αργότερα από ό,τι έπρεπε 315.000 θάνατοι.

      Δεν είναι καν το ζήτημα αυτό, είναι η απαξία που δείχνεις στην ανθρώπινη ζωή. Εγώ λέω και έναν άνθρωπο μόνο παραπάνω να έσωζε το λοκντάουν θα το δεχόμουν, εσύ το δέχεσαι ή επειδή για εσένα δε δικαιολογείται επδημιολογικά και έχεις δει τη χούντα που έρχεται, ενώ εμείς οι μπούφοι όχι θα πεις δε με νοιάζει αυτός ο ένας, ας πρόσεχε;

      Reply
      1. Ragnarok

        Ρε συ μεταβατικέ σοσιαλιστή, από που συνάγεις ότι αδιαφορώ για την ανθρώπινη ζωή; Επειδή απορρίπτω λοκντάουν και απαγόρευση κυκλοφορίας; Που τα ίδια τα επιδημιολογικά στοιχεία λένε ότι έχουν αποτύχει; Και έχουν πετύχει ΑΠΟΛΥΤΑ όσον αφορά τους ταξικούς/πολιτικούς στόχους κρατων και κεφαλαίων; Ε;

        Και εσύ αυτολιβανίζεσαι με το να θεωρείς ότι λατρεύεις την ανθρώπινη ζωή εφόσον δέχεσαι λοκντάουν και απαγορεύσεις κυκλοφορίας “ακόμα και αν είναι να σώσουν μία ζωή”;; Ε τότε αδερφέ μου, απέρριψε και ΟΛΗ την ιστορία των επαναστάσεων, διότι ως ρηξιακά κοιννωικά γεγονότα, συνέβαλλαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές!! Απέρριψέ τες λοιπόν, διότι εργαλειακά -όπως ΕΣΥ το αντιλαμβάνεσαι- χάθηκαν ανθρώπινες ζωές: Εάν ΔΕΝ γίνονταν δεν θα υπήρχε κρατική καταστολή ή πόλεμος ως θανατηφόρα απάντηση απο την άρχουσα τάξη, άρα ΚΑΙ οι επαναστάτες που πέθαναν θα ζούσαν ΚΑΙ οι αντίπαλοί τους! Και φυσικά, φάε κοινοβουλευτική χούντα “στο όνομα του να σωθεί ένας”! Και να πεθάνουν οι υπόλοιποι -όπως πέθαναν τα γερόντια στα γηροκομεία της δύσης -το 60% των ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΤΣΙ;- που με δικαιολογία το λοκντάουν και την απαγόρευση κυκλοφορίας τους παράτησαν να πεθάνουν της πείνας οι εργαζόμενοι εκεί!!

        Θα τρελαθούμε τελείως;

        Οσον αφορά την Κίνα θα μας τρελλάνεις; Γιατί να εμπιστευτώ γιατί να εμπιστευτούμε τις ανακοινώσεις μιας κυβέρνησης -και των διεθνών οργανισμών που τις αναπαράγουν- που ΑΡΝΕΙΤΑΙ διαχρονικά να αφήσει πχ ελεύθερη την έρευνα για το τι διάολο εργασιακές σχέσεις υπάρχουν στην Κίνα; Που έχει στην καταστολή κάθε αριστερή/κομμουνιστική πολιτική αντίληψη εκεί;

        Reply
      2. Ragnarok

        ΕΠίσης μεταβατικέ μπορείς να εξηγήσεις ΕΣΥ τι νόημα έχει η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5 ΜΜ στην Δυτική Αττική; Εάν μάλιστα ισχύουν α. Το ότι στην Ελευσίνα έκαναν 700 τεστ και μόλις τα 17 βγήκαν θετικά, αλλά ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑς ΜΕΤΆ ΤΙς 5ΜΜ (!!!); β. Στους εργαζόμενους στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής ΔΕΝ κάνουν ελέγχους;

        Η ανθρώπινη ζωή με νοιάζει όσο και σένα φίλε μου. Αλλά πρέπει να γνωρίζεις γαμώτο, ότι εκτός από την επιδημία, υπάρχει και ο καπιταλισμός με τις κρίσεις του, τις ευκαιρίες του και την ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ. Ε;

        Reply
        1. μεταβατικος σοσιαλιστης

          Ράγκναροκ μάθε να απαντάς σε αυτά που σου λέει ο συνομιλητής, όχι σε αυτά που θα ήθελες να λέει. Πού είπα εγώ ότι έχει νόημα κάθε απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, όπως στη Δ. Αττική;

          Δεν είναι αυτολιβάνισμα το να πω ότι βάζω πιο ψηλά τον περιορισμό των ανθρώπινων απωλειών από την ελευθερία να κάνω βόλτες, Νομίζω λέω κάτι που ένα μεγάλο και ηθικά υγιές κομμάτι του κόσμου καταλαβαίνει και ενστερνίζεται. Είναι αποτέλεσμα απλής παρατήρησης του οποιουδήποτε ότι το να μην έρχονται σε επαφή οι άνθρωποι βοηθάει στη μη διασπορά, δεν ξέρω γιατί για σένα δε βγαίνει από κάπου ότι χρειάζεται αυτό το μέτρο για τον περιορισμό του ιού. Επομένως, χρειάζεται και το λοκντάουν και να διεκδικήσουμε να μπει και σε μη αναγκαίους τομείς την παραγωγής και να διεκδικήσουμε να μη γίνεται με sms. Όχι όμως ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν, όχι λογικές τύπου στις πορείες δεν κολλάει που ακούστηκαν εδώ μέσα.

          Το ότι πρέπει να καταδικάσω και τις επαναστάσεις, είναι απάντηση 5χρονου. Δε χρειάζεται να καταδικάσω επαναστάσεις γιατί και αυτές για την ανθρώπινη ζωή παλεύουν, όμως ιεραρχούν ότι πρέπει να γίνουν και θυσίες για να μπορέσουν μελλοντικά οι άνθρωποι να ζουν καλύτερα.Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος να πούμε ότι πρέπει να θυσιαστούν ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν για να μη γίνει λοντάουν. Και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας και ας νομίζεις ότι τάχα η άποψή σου είναι πλειοψηφική στην αριστερά. Στους αναρχικούς και τους ψεκασμένους μπορεί να είναι.

          Τώρα για την Κίνα αυτά λένε οι ίδιοι, το να μου πεις δεν τους πιστεύω επειδή κρύβουν την έρευνα για τις εργασιακές σχέσεις ε είναι λίγο γελοίο. Τι να σου πω εγώ, πίστεψέ τους; Πάντως, και στις υπόλοιπες χώρες αυτής της περιοχής της Ασίας οι θάνατοι είναι πολύ μικρότεροι από τη Δύση, δε νομίζω ότι κρύβουν μεγάλο αριθμό αν το κάνουν.

        2. Ragnarok

          Και εμείς που ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την απαγόρευση κυκλοφορίας, την τρομοκρατική προπαγάνδα κρατών/κεφαλαίων/καθεστωτικών ΜΜΕ, τα σμσ/ψηφιακές ρουφιανιές, τα πρόστιμα, την κοινωνική αποστασιοποίηση και παλεύουμε για ΕΝΙΣΧΥΣΗ των δομών της δημόσιας περίθαλψης, για σταμάτημα των οικολογικών καταστροφών, για ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ πόλεις, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ. Λοιπόν;;

        3. Σ.Τ.

          H απαγόρευση πραγματι θελει μεγαλη παρακολουθηση οπως γινεται. Καποιοι λεε μαλιστ οτι η κατασταση ειναι πιθανο να ξεφυγει. Η κινα σωθηκε κυριολεκτικα απο του χαρου τα νυχια διοτι εφαρμοσε ολικο αποκλεισμο στην ΕΥΡΥΤΕΡΗ περιοχη που πρωτο εσκασε η επιδημια. Παρολαυτα ειχε και εκει θυματα γιατι ο ιος αυτος μεταδιδεται ευκολα (σαν γριππη) ενω ταυτόχρονα ειναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ βλαβερος. Το ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ειναι , οι επιστήμονες δεν βαζουν το “χερι του στη φωτια”

          Απορω που βρισκουν την βεβαιοτητα καποιοι να λενε οτι ….ειναι ανυπαρκτη.

          Οι ιταλοι δεχονται τωρα πια οτι αν ειχαν παρει αναλογα μετρα δεν θα ειχαμε αυτη την εκρηξη. Τα στοιχεια εχουν ηδη παρουσιαστει απο τον quinto, και οποιος θελει τα δεχεται. Με το ζορι δεν γινεται.

  9. Ragnarok

    Να μου το θυμηθείτε: το ελληνικό κράτος έκλεισε την δυτική αττική, για να βγουν εκεί οι κάτοικοι στον δρόμο και ειδικά οι Ρομά, (και πολύ καλά θα κάνουν) εναντίον της απαγόρευσης και να βγουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να διασπείρουν ρατσιστικό δηλητήριο “οι Ρομά αδιαφορούν για την υγεία μας” και να βγάλουν λαδι την κυβέρνηση. Εδώ είμαστε.

    Σε κάθε περίπτωση πρεπει το λοκνταουν στην δυτική αττική να καταργηθεί χτες.

    Reply
    1. Ragnarok

      Το σωστό είναι “Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΧΤΕΣ”.

      Reply
  10. Νίκος

    Ο ΕΟΔΥ κρύβει τι γίνεται στους χώρους εργασίας στη Δυτική Αττική
    διαβάστε
    χτεσινό αποκαλυπτικό άρθρο στο ΕΘΝΟΣ με τίτλο
    “Δυτική Αττική – Lockdown: Καταγγελίες για εργοστάσια χωρίς τεστ και μέτρα προστασίας”

    . Εχουν καταγγελίες από τον Νοέβρη ότι έχουν συνεχώς κρούσματα και ο ΕΟΔΥ αρνείται επανειλημμένα να κάνει τεστ προφανώς για να μην χτυπήσει τα αφεντικά, όπως γινόταν δηλαδή και στη βόρεια Ιταλία. Τώρα που φούντωσε η κατάσταση επέβαλαν περιορισμό κυκλοφορίας αντί να κλείσουν τις επιχειρήσεις. Οντως, οπως λέει και ο Ράγκναροκ τα τεστι που παρουσίασαν δημόσια ήταν λίγα. Ομως, εκεί κρύβεται το κολπο. Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα το μητρώο του ΕΟΔΥ αργούσε να ενημερωθεί και έθαβαν κρούσματα μέχρι τις 27 Νοέμβρη

    https://www.ethnos.gr/ellada/138056_dytiki-attiki-lockdown-kataggelies-gia-ergostasia-horis-test-kai-metra-prostasias

    Σταχυολογώ εν τάχει:
    ” Οι εργαζόμενοι σχολιάζουν πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και πως δεν τηρούνταν τα μέτρα για τον κορονοϊό

    Προβληματισμός επικρατεί μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου μέσα από το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ενημέρωνε τον ΕΟΔΥ από τις 4 Νοεμβρίου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, ζητώντας να γίνουν μαζικά τεστ, πολύ πριν επιβληθεί το αυστηρότερο lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα που είναι σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

    Ο κ. Κοσμόπουλος επεσήμανε πως την επόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ έστειλε κλιμάκιο για τη διεξαγωγή τεστ μόνο στην Ελευσίνα, ενώ δεν προέβη σε κάποια άλλη κίνηση. Μέσα στο Νοέμβριο δεν έγιναν άλλα τεστ, σύμφωνα με τις καταγγελίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και οδηγηθήκαμε σε σκληρότερο lockdown.

    το ζήτημα της επιβολής του πιο αυστηρού lockdown στις περιοχές αυτές αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του OPEN TV, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι σύνθετο, αφορά στη μεταφορά εργατικού δυναμικού… Θέλουμε πληρέστερη ενημέρωση για την περιοχή μας από τον ΕΟΔΥ».

    Reply
  11. Νίκος

    H κατάσταση καταγγέλλεται και απο συνδικαλιστές
    απο χτεσινό δημοσίευμα τoυ tvxs με τίτλο
    https://tvxs.gr/news/ellada/kataggelies-ergazomenon-d-attikis-ygeionomikes-bombes-oi-xoroi-ergasias-kai-ta-mesa-meta&dr=tvxsmrstvxs

    Τα Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη των απαραίτητων μέτρων από τις αρμόδιες Αρχές, κάνοντας λόγο για πλημμελείς ελέγχους και ολιγωρία «λόγω κυβερνητικών και εργοδοτικών ευθυνών», που οδήγησαν στο σκληρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα.

    Reply
  12. Νίκος

    «Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τους αρμόδιους να κάνουν τηλεδιασκέψεις, συναντήσεις, συζητήσεις και στην πράξη να μην κάνουν τίποτα. Πραγματοποίησαν μόνο 900 τεστ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, αλλά κανένα σε χώρο δουλειάς εκεί που υπάρχει αντικειμενικά συνωστισμός», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ, προσθέτουν παράλληλα ότι:

    από το ίδιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις συνθήκες συνωστισμού
    σε λίγο μόλις πέσει η θερμοκρασία θα γίνει ο χαμός στην αθήνα, αλλά στην δυτική αττική που στοιβάζεται η εργατική τάξη η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Γι αυτό και δεν τολμούν να βγουν ότι τα πάμε καλά κτλ…Ξέρουν τι έρχεται.

    «Συνάδελφοί μας καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες εργασίας σε πολλούς χώρους εργασίας παραμένουν ίδιες, σαν να μην υπάρχει επιδημία. Στις περισσότερες επιχειρήσεις δεν γίνονται τεστ. Σε άλλες εργαζόμαστε χωρίς μάσκα και αντισηπτικά, ο ένας πάνω στον άλλο. Ακόμα και εκεί που παίρνουν κάποια στοιχειώδη μέτρα δεν είναι ολοκληρωμένα, δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων, εργολαβικούς και μετανάστες. Στους χώρους δουλειάς αποκρύπτουν τα κρούσματα, ενώ το κράτος δεν κάνει ελέγχους, έχοντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό κρουσμάτων που υπάρχουν στις επιχειρήσεις».

    Reply
  13. Νίκος

    Εχουν βάση αυτά που λέει ο προσεκτικός. Να τονίσω, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 δεν σταματά την μετακίνηση εργατικού πληθυσμού που πραγματοποιείται πρωί και απόγευμα από την μια άκρη μια πόλης στην άλλη είτε με μέσα μεταφοράς, είτε με τα αυτοκινητά τους. Ο ιός λοιπόν μεταδίδεται στα μέσα μεταφοράς και μετά στους χώρους συνωστισμού στη παραγωγή, και μετά διαχέεται στα σπίτια, και στις γειτονιές στα σουπερμαρκετ, στα φαρμακεία, στις εξόδους.

    Επομένως ο ιος εξαπλώνεται συνεχώς σε όλη την επικράτεια της χώρας ασταμάτητα. Γι αυτό και στη Κίνα έκλεισαν τρένα, μέσα μεταφοράς σε όλη τη Χουμπέϊ και ανέστειλαν το 90% της παραγωγής μόνο στο επίκεντρο της πανδημίας την Ουχάν για έναν μήνα περίπου. Βαθμιαία η παραγωγή επανήλθε από αρχές Μάρτη μέχρι Απρίλη σε μεγάλο ποσοστό.

    Οσο πηγαίνουν στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι, τόσο συνεχίζουν να μεταφέρουν τον ιό. Οι ιταλοί εργάτες ζητούσαν να κλείσουν τα πάντα εκτός από τις βασικές υπηρεσίες τροφοδοσίας, φαρμάκων κτλ… Οι βιομήχανοι αντιδρούσαν, η κυβέρνηση Κόντε υπέκυπτε συνεχώς μέχρι που άρχισαν οι απεργίες πρώτες σκόρπια σε εργοστάσια του Βορρά από τα συνδικάτα βάσης (περίπου με την έναρξη του λοκντάουν) και αργότερα αναγκάστηκαν τα μεγάλα συνδικάτα να καλέσουν σε πανεθνική απεργία για 25 Μάρτη και στο τέλος να απειλήσουν με 10ημερη απεργία διαρκείας αν δεν βγει νόμος που να σταματά τη λειτουργία των μη απαραίτητων κλάδων της παραγωγής.

    και ο Κόντε αναγκάστηκε να κάνει συμβιβασμό τον Απρίλη και να κλείσει αρκετά επιπλέο εργοστάσια στο Βορρά. Ετσι μειώθηκε η διασπορά στη Βόρεια Ιταλία και μειώθηκαν και οι θανατοι. Επειδή καθυστέρησε όμως να κλείσει την παραγωγή, το πρώτο διάταγμα ήταν 22 Μάρτη (που εξαιρούσε περίπου το 60-70% της παραγωγής) και η επέκτασή του τον Απρίλη χρειάστηκε ακομη ένας μήνας για να μειωθούν οι νεκροί.

    Οταν θα κατέβει η θερμοκρασία θα γίνει χαμός σε όλη την αθήνα. αλλά στη δυτική αττική η κατάσταση θα ειναι ανεξέλεγκτη. Φαντάζομαι οτι πρέπει να ακολουθήσουμε και εμεις το δρόμο του ιταλικού προλεταριάτου. Εχω βρει πολλά στοιχεία τώρα που ανέκυψε το θέμα με τη Δυτική Ατττική. Τα μεταφράζω. Θα τα ανεβάσω μετά σε συνέχειες.

    Reply
    1. Ragnarok

      Θυμιζω ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κίνας ο κοβιντ έκανε πάρτι στην επαρχία της γουχαν 4 μήνες πριν τον πάρουν χαμπάρι κ όλα λειτουργούσαν κανονικά. Θα έπρεπε σύμφωνα με την τρομολαγνεια κρατών κ ΜΜΕ για την επικινδυνότητα του ιού, να έχει η Κίνα εκατομμύρια νεκρούς στην επαρχία αυτή μέχρι να πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε. Έχει;

      Reply
    2. Ragnarok

      Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στα εργοστάσια της δυτικής Αττικής, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΡΑ, πρέπει να γίνεται χαμός κρουσμάτων και θυμάτων ΚΑΙ στους κατοίκους της δυτικής Αττικής, μιας και αυτοί οι άνθρωποι σχολανε και μετά πάνε στα σπίτια τους , στους φίλους του κλπ. Γίνεται χαμός σε κρούσματα κ θανάτους από κοβιντ στους εκεί κατοίκους;

      Reply
      1. Νίκος

        Οταν βλέπεις ότι ο ιός έχει ήδη μεταφερθεί σε εργατικές περιοχές από Κοζάνη μέχρι τη Δυτική Αττική αργά ή γρήγορα θα μεταφερθεί στις συνοικίες που έχουν τεράστιο ποσοστό κατοίκων εργάτες. Αυτές είναι οι δυτικές συνοικίες, ούτε οι βόρειες, ούτε οι νότιες, ούτε οι ανατολικές.Εσύ πριν λίγο έλεγες οτι τα κρούσματα ήταν ελάχιστα σε Ελευσινα. Οπως βλέπεις, όμως, υποκαταγράφονταν. Αυτά αποκαλύπτουν αντιπερφεριάρχης και σωματεία εργαζομένων. Καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και να μην συνωμοσιολογούμε.Ετσι ήταν και στη Λομβαρδία τα πράγματα το Γενάρη- Φλεβάρη και μια ωραία πρωϊα έγινε μπαμ. Ηδη μπορεί να είμαστε μια ή δυο βδομάδες πίσω πριν το μπαμ. Δεν ειναι τυχαίο ότι αυστηροποίησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτή την περιοχή. Οπως βλέπουμε καμία σχέση με Ρομά. Πάνε απλώς να καλύψουν τα αφεντικά που δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή.

        Reply
        1. Ragnarok

          Έχουμε επιδημιολογικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι βράζουν τα εργοστάσια στην δυτική αττική από τον ιό;

          Το μόνο που βρήκα ήταν το στοιχείο που λέει ότι ι εοδυ έκανε τεστ στους 650 εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας και βρήκαν 10 θετικούς. Άλλο στοιχείο υπάρχει;

      2. Ragnarok

        Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας σύμφωνα με τον Βαγγέλη Λίγγο πρόεδρο του ΕΚ ελευσίνας, έγινε χτες έλεγχος εοδυ στους 650 εργαζόμενους. Βρέθηκαν 10 θετικά κρούσματα (όχι νοσούντες, θετικοί στον ιό). Ποσοστό θετικότητας (όχι νοσηρότητας έτσι;) περίπου 2,3 %.

        Για τους κατοίκους των περιοχών αυτών γενικό ποσοστό θετικότητας βάσει πάλι χτεσινών ελέγχων, περίπου στο 2,5 %. Αλήθεια, ΒΡΑΖΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ; Παρολαυτά απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 5 μμ.

        Εχει κάποιος άλλος να παραθέσει επιδημιολογικά στοιχεία;

        Reply
  14. Νίκος

    Ράγνκαροκ δεν ισχύουν όλα αυτά που λες. Ο ιός υπήρχε στην Ιταλία από το Γενάρη. Βασικά μάλλον μεταφέρθηκε σε βιομηχανικές εκθέσεις του Μιλάνο από ιταλούς και κινέζους εμπορικούς εκπροσώπους τέλη Δεκέμβρη. Το Μιλάνο έχει απευθείας πτήσεις με την Ουχάν. Οι πτήσεις με τη Κίνα σταμάτησαν 30 Γενάρη!!! Αλλά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να σταματήσουν τη διασπορά. Ο ιός δεν εξαπλώνεται εκθετικά αμέσως. Δημιουργούνται σταδιακά ομάδες μεταδοτών , αλυσίδες υπερμεταδοτών, άλλες χάνονται, άλλες αναπλάθονναι και ενισχύονται μέχρι που κάποια στιγμή ξεπερνιέται ένα μινιμουμ κατώφλι διασπορας (αυτό γινεται σε όλους τους ιούς) που άρχίζει η εκτίναξη. Αυτό στην Ιταλία κράτησε 2 μήνες. Από Γενάρη μέχρι Μάρτη. Είναι λογικό λοιπόν να συνέβη το ίδιο πράγμα στη Κινα. Αντί για 22 νεκρούς στην έναρξη της καραντίνας, μπορεί να είχαν εκατοντάδες νωρίτερα που θεωρούσαν ότι πέθαναν από γρίπη και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.

    Reply
  15. Νίκος

    Ο πληθυσμός της Ουχάν είναι 11 εκατομμύρια. Της Χουμπέϊ ειναι 50 εκατομμύρια. Τα μέρα αναστολής της παραγωγής πάρθηκαν κυρίως στην Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας.

    Reply
    1. Ragnarok

      Νίκο αυτά που λες, ενισχύουν αυτά που λέω ακόμα περισσότερο! Σε 50.000.000 (και όχι 30.000.000 όπως έγραψα) κατοίκους της χουμπει τίγκα πυκνοκατοικημενης, τίγκα στην μόλυνση, τίγκα σε εργοστάσια,, ο ιός υπήρχε και έκανε πάρτι από τον Νοέμβρη του 19. Μέτρα πήραν 4 μήνες μετά. Παρόλαυτα οι νεκροί έφτασαν τους 4.600. Ή λοιπόν λεει ψέματα η Κίνα και οι νεκροί είναι πολλαπλάσιοι, ή ο ιός δεν είναι τόσο φονικός οσο μας λένε. Ε;

      Reply
      1. Κώστας

        Τι παραμύθια είναι αυτά Ragnarok ? Η Ουχάν έκανε ολικο λοκντάουν στις 23 Ιανουαρίου με καμιά εικοσαριά νεκρούς το πολύ. Μιλάμε για … 3 μέρες μετά την απόδειξη της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μιλάμε για 3 μέρες μετά την απόκτηση της γνώσης πως υπάρχει νέος ιός που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το επαναλαμβάνω. Καμία κινεζική αρχή δεν έχει παραδεχτεί πως έκανε πάρτι ο ιός επί 4 μήνες. Στην π[ραγματικότητα κάποια κρούσματα αρχίσανε τον Δεκέμβριο, τέλη Δεκεμβρίου- αρχές Ιανουαρίου είχε ενημερωθεί ο ΠΟΥ και ο αμερικάνικος ΕΟΔΥ σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του. Μια ορισμένη χαλαρότητα των τοπικών αρχών αρχές Ιανουαρίου αντιμετωπίστηκε από το κράτος.

        Το σύνολο των υπαρκτών στοιχείων, όχι από πηγές που μιλάνε για κινέζικο ιό, Kung flu κλπ μιλάνε για εντυπωσιακά γρήγορη και επιτυχή αντίδραση του κινεζικού κράτους. Η αντίστροφη υποθετική εξιστόρηση που λέει πως έχεις ως Κίνα κάποιες σκόρπιες πνευμονίες στην Γουχάν τον Δ19, γιατί δεν αντιδράς με κριτήρια της γνώσης που έχουμε σήμερα. Δεν έχει καμία επιστημονική αξία.

        Αλλά εγώ επιμένω να βάζω ένα θέμα πολιτικής ηθικής τάξης για τον άνθρωπο που υπογράφει ως Ragnarok. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να βαριέται να γκουγκλάρει ή να μας παραπληροφορεί έτσι ενώ παρουσιάζεται εδώ σαν ο βασικός εκπρόσωπος πολιτικής οργάνωσης, στέλεχος κλπ. Η Κίνα λέει δεν έκανε το παραμικρό μέχρι τον Μάρτιο. Διαβάστε τι λέει ο ΠΟΥ σε έκθεση του για το διάστημα 16 εώς 24 Φεβρουαρίου

        1. In the face of a previously unknown virus, China has rolled out perhaps the most
        ambitious, agile and aggressive disease containment effort in history. The strategy
        that underpinned this containment effort was initially a national approach that
        promoted universal temperature monitoring, masking, and hand washing. However,
        as the outbreak evolved, and knowledge was gained, a science and risk-based
        approach was taken to tailor implementation. Specific containment measures were
        adjusted to the provincial, county and even community context, the capacity of the
        setting, and the nature of novel coronavirus transmission there.

        https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf

        Αυτό είναι το μόνιμο μοτίβο του Ράγκναροκ. Παραπληροφόρηση, κιτρινισμός, καμία συγνώμη, άρνηση μάσκας, άρνηση πανδημίας. Υπάρχει μια σαφής πολιτική εκτίμηση από κάποιους σαν το Ράγκναροκ στην Αριστερά, πως 50000 (0,75% στα 7.000.000) νεκροί στην Ελλάδα είναι κάτι θεμιτό μπροστά στην ατομική ελευθερία.

        Μπορεί βέβαια να είμαι υπερβολικός και ο Ράγκναροκ να ζητήσει συγνώμη. Να μας υποσχεθεί να αρχίσει να ενημερώνεται και από άλλες πηγές και όχι το Fox News μόνο και να πάψει να μεταφέρει σκουπίδια στην Pandiera. Αλλά να ζητήσει συγνώμη για την θεωρία της “γρίπης βαριάς μορφής”, της παραπληροφόρησης για την Κίνα, της άποψης πως τα στοιχεία της Κίνας δεν είναι γνήσια ή η γρίπη είναι γριπούλα κλπ

        Κώστας

        Reply
        1. Ragnarok

          Παλι σαχλαμάρες λές Κώστα. Καταρχάς ΔΕΝ παρουσιάζομαι εδώ, σαν ο βασικός εκπρόσωπος πολιτικής οργάνωσης, στέλεχος κλπ. Αυτά είναι ΜΟΝΟ στο μυαλό σου. Μέλος του ΝΑΡ είμαι όπως και πολλοί/πολλές άλλοι, που υποστηρίζω συγκεκριμένες θέσεις (τις βασικές του ΝΑΡ) με προσπάθεια διαρκούς τεκμηρίωσης, ενώ σε άλλα πράγματα εκφράζω την άποψή μου.

          Εσύ τι νομίζεις, ο θεός και η ψυχή σου….

          Για τις δύο τελευταίες παραγράφους του παραληρήματός σου, απλά είσαι για γέλια και για την χωματερή της Φυλής. Μαζί με τα υπόλοιπα μπάζα.

        2. Ragnarok

          Κατα τά άλλα, λασπο Κώστα, επί της ουσίας λες ό,τι να ναι.

        3. Ragnarok

          Κατα τα άλλα βέβαια, ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ λασποΚώστα: Οκ, ΔΕΝ έκανε απο αρχές Φλεβάρη λοκντάουν στην Χουμπεϊ η κινέζικη κυβέρνηση, έκαν από 23 Ιανουαρίου. Αλλά από τον Νοέμβρη κάνει εκεί πάρτι ο ιός και μέχρι να πάρουν μ,έτρα ΠΕΡΑΣΑΝ 4 ΜΗΝΕΣ. Αρα, ή είναι τόσο φονικός όσο μας λένε ο ιός οπότε η Κίνα ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ για 4.600 νεκρούς και αυτοί είναι ΥΠΕΡΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ, ή ο ιός ΔΕΝ είναι τόσο φονικός. ΑΥΤΟ λεω και ΑΥΤΟ ΔΕΝ το διαψευδεις, ούτε με αυτά που ανάρτησες.

          Ανόητε λασποΚώστα, να δούμε εσυ πότε θα ζητήσεις συγνώμη για τις χυδαιότητες που γράφεις και που καλείς όλη την κοινωνία να κλειστεί μέσα στο σπίτι της, να χεστεί πάνω της και να περάσει όλη η καπιταλιστική αναδιάρθωση από πάνω μας. Θλιβερε

        4. Κώστας

          Μας είπες πως έκανε Μάρτιο και τελικά έκανε 23 Ιανουαρίου, 3 μέρες μετά την απόδειξη της ανθρώπινης μετάδοσης. Τώρα λες πως μας είπες πως έκανε αρχές Φεβρουαρίου. Ο πανικούλης σου είναι δικαιολογημένος, μαζί με τα μόνα που ξέρεις. Βρισιές και λάσπη. Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει Ράγκναροκ, παρτο απόφαση, δεν σε φοβάμαι. Ζήτα από τον κοκκινιώτη να σε προστατέψει, όπως έχει εκφραστεί έτσι κι αλλιώς ότι έτσι πρέπει να γίνει .άλλον τρόπο δεν έχεις.

          Όχι, κανένας ιός δεν σάρωνε τον Νοέμβριο την Χουμπέι, είναι ψέματα. Ο Patient zero, της Χουμπέι γιατί δεν ξέρουμε από που πήγε στην Κίνα, δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά οι πιο αντικινέζικες εκτιμήσεις το πάνε στα μέσα Νοεμβρίου. Οι κινέζικες αρχές το τοποθετούν στις αρχές Δεκεμβρίου, ποτέ δεν θα μάθουμε. Αυτό που έχει αξία είναι αυτό που ξέρουμε, η αστραπιαία αντίδραση του κράτους στα τέλη Δεκεμβρίου όταν ήρθαν κάποια, το πολύ λίγες δεκάδες, περιστατικά βαριάς πνευμονίας. Εσύ λες πως τον Νοέμβριο σαρωνότανε, δεν ισχύει. Φέρε μου δυτικές πηγές αφού σου αρέσουν να το λένε αυτό. Δεν υπάρχει πιο διάφανη χώρα στον δυτικό τύπο από την Κίνα. Δεν είναι η DPRK, που και γι αυτήν ξέρουμε ανοησίες, αλλά αν η Χουμπέι ήταν μια εκατόμβη τον Νοέμβριο θα μου φέρεις δημοσίευμα του Νοεμβρίου να το λέει. Δεν υπάρχουν, τα μόνα που υπάρχουν είναι του Φεβρουαρίου να λένε πως κακως η Κίνα δεν αφήνει την πανδημία … ελεύθερη.

          Αλλά δεν το έχεις σε τίποτα να δικαιώσεις τον Μητσοτάκη στα πάντα, ως και στο ότι ο τουρισμός δεν έχει σχέση με την τραγωδία. Γιατί θες την εξάπλωση να γίνεται από την μια μέρα στην άλλη και έχεις βγάλει την θεωρία πως αφού το CNN λέει πως η Χουμπέι είχε τον ιό τον Νοέμβριο αυτό πάει να πει πως κρύψανε νεκρούς ή ο ιός είναι γριπούλα, όπως λες. Άρα η έξαρση του Νοεμβρίου στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον τουρισμό μας λες, λάδι η κυβερνησάρα σου, εκτός από το ότι δεν αφήνει να φτάσουμε στο να μεταφέρει ο στρατός τα πτώματα, τελευταία στιγμή αναγκαστικά προσπαθεί με τους ηλίθιους οριζόντιους τρόπους της να το σταματήσει. Εσύ πιστεύεις πως τα πτώματα θα οξύνουν την ταξική πάλη. Επίσης διαφωνείς πως ζούμε μια τραγωδία, δεν το έχεις καταλάβει εσύ ο Μητσοτάκης και η Μαρέβα αλλά έτσι είναι.

          Μόνο ντροπή αισθάνομαι για τύπους σαν εσένα που τρέφαμε στον κόρφο μας

          Κώστας

        5. kokkiniotis

          Γκεμπελίζεις συστηματικά, να σε χαίρεται ο χώρος σου. Σου θυμίζω το σχόλιό μου το οποίο τώρα διαστρέφεις:

          “Άλλη φορά σχόλια που γράφονται εν θερμώ και ταυτίζουν συνομιλητές με τον Βελόπουλο δεν θα εγκρίνονται.”
          Αυτό σου είχα γράψει, αυτονόητο για κάθε σοβαρό συζητητή. Δεν ξέρω με ποια μάρμαρα ταυτίζεις τον εαυτό σου, ούτε ποιους “τρέφατε στον κόρφο σας”, είναι δικό σου πρόβλημα.

        6. Ragnarok

          Κώστα, όσο σχολιάζεις, ΤΟΣΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ διαβάζεις τα σχόλια των συνσχολιαστών σου, αλλά απαντάς βάσει αυτών που έχεις μέσα στο κεφάλι σου. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΠΑ ότι η Κίνα έκανε λοκντάουν ΑΡΧΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Τέσσερις μήνες μετά τον Νοεμβριο που μάλλον συμφωνα με φικές τους εκτιμήσεις, εμφανίστηκε ο ιός.

          Για την Ευρώπη είπα πως μπήκε σε λοκντάουν Μάρτιο. Διαβαζε.

          Για τις υπόλοιπες ανοησίες που γράφεις δεν απαντώ ΛΑΣΠΟΚώστα! Εχεις αποφασίσει από τον Μάρτιο, σπιτάκι, τσαγάκι, θα λογαριαστείς του αγίου π…… και μέχρι τότε σπέρνεις τρόμο με την αναπαραγωγή του κρατικού λόγου που κάνεις.

        7. Κώστας

          4 μήνες από τον Νοέμβριο είναι Μάρτιος.

          Η κινέζικη αντίδραση στην πανδημία ήταν εντυπωσιακή για τα σημερινά ανθρώπινα μέτρα, τα σημερινά μέτρα της ιατρικής και του management.

          Το ότι τον Νοέμβριο γινότανε χαμός και το κρύβανε κολλάει σε πάρα πολλά. Το πρώτο είναι πως αρνητικές ειδήσεις για την Κίνα δεν ξεφεύγουν από την Δύση, θα το είχαν βρει. Το ίδιο το κινεζικό κράτος και το ΚΚ θα τα διέρρεε, όχι κεντρικά, αλλά θα υπήρχαν οι άνθρωποι να το κάνουν. Το άλλο είναι πως αν τον Δεκέμβριο το έκρυψε δεν είχε και κανέναν λόγο να βαρέσει τον παγκόσμιο συναγερμό που βάρεσε τέλος Δεκεμβρίου. Θα το ξαναέκρυβε. Θα περίμενε να μεταδωθεί παντού για να το μεταδώσει. Δηλ πάθανε κρίση συνείδησης έναν μήνα μετά την μεγάλη απόκρυψη ? Δεν βλέπεις πως η τριτοκοσμική εκατόμβη στις ΗΠΑ πρέπει να κρυφτεί πίσω από πολύ βαθιά ριζωμένους αντίκίτρινους και αντικόκκινους μύθους ?

          Ποτέ η Κίνα δεν είπε πως είχε επιδημία τον Νοέμβριο, προσπαθεί να βρει τον ασθενή 0. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τον ψάχνει, και όχι απαραίτητα στην Γουχάν στην οποία η Κίνα εκτιμάει πως είχε κρούσματα τον Δεκέμβριο, κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο. Είχε κάποιες πνευμονίες πάει να πει. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πως η ανικανότητα ενός παθολόγου βάρδιας να δει, από το πρώτο κρούσμα, πως η πνευμονία είναι νεός κορωνοιός δεν συνιστά ούτε συστημικό θέμα ούτε κρατική συνωμοσία δεν ξέρω πως να σου απαντήσω.

          Λυπάμαι, είναι μύθοι αυτά τα πράγματα, βαθιά χωμένης στο κεφάλι σου ευρωατλαντικής ανωτερότητας και εξαίρεσης

          Κοκκινώτη δεν τσακώνομαι μόνος μου, ο τόνος μου δεν είναι χειρότερος από του Ράγκναροκ

          Κώστας

        8. Ragnarok

          ΛασποΚώστα, ΔΕΝ έχεις ποτέ σου το θάρρος να βγεις και να πεις “εχω λάθος”. Ποτέ σου!! ΕΣΥ πρώτος αρχίζεις το βρισίδι, όταν στριμώχνεσαι και οι απόψεις σου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ λάθος! Τι να πρωτοθυμηθώ;

          Τώρα, βρήκες τον μύθο που έχεις στην κούτρα σου ότι εγώ και καλά έγραψα ότι μπήκε τον Μάρτη σε καραντίνα η Κίνα. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ!!! Μια απλή αναδρομή στα σχόλια θα δείξει στον κάθε αναγνώστη πόσο εμπαθής είσαι και ότι απαντάς ΜΗ διαβάζοντας τα σχόλια των συνσχολιαστών.

      2. Nίκος

        φίλε Ράγνκαροκ δεν διαβάζεις τι σου λένε

        η εκθετική ανάπτυξη στα κρούσματα δεν αρχίζει αμέσως. Χρειάζεται πρώτα ένα κατώφλι μίνιμουμ διασποράς.

        Αυτό φτιάχνεται αργά, παίρνει 2 μήνες περίπου σε ανεξέλεγκτη φάση. Οσο πήρε και στην Ιταλία. Οσο πήρε και εδώ μετά την άφιξη των 4.000.000 τουριστών.

        Οι κινέζοι λοιπόν δεν μας δείχνουν την εξέλιξη αυτή ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ. Μας δείχνουν τους νεκρους από τη στιγμή που κατανόησαν ότι υπάρχει νέος ιός κι έφτιαξαν μοριακό τεστ διάγνωσης γι αυτόν. Τα κρούσματα που διαγνώστηκαν με τη μοριαική διάγνωση PCR εμφανίστηκαν ως θάνατοι από τον κοροναϊό.

        Αυτή είναι η απάτη του κινεζικου καθεστώτος. θυμάσαι τον γιατρό που βγήκε και φώναξε ότι εδώ υπάρχει φονική επιδημία νεου ιού; Μετά τον μνημόνευσαν ως ήρωα.

        Ο άνθρωπος αυτός γνώριζε οτι σε επαρχιακές περιοχές που γειτνίαζαν με την Ουχάν είχαν παρουσιαστεί 20πλάσιοι θάνατοι από την εποχική γρίπη. Ολοι αυτοι είχαν συμπτώματα συνδρόμου αναπνευστικής ανεπάρκειας που έμοιαζε με κατάληξη από γρίπη. Οταν ο ίδιος διαπίστωσε σε κλινική της Ουχάν τα συμπτώματα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για επιδημία νεου ιού , γι αυτό έγραψε στα κινεζικά σοσιαλμίντια. Οι αρχές της ουχάν τον ανέκριναν και τον απείλησαν. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε στη πρώτη γραμμή ως ήρωας.

        Επειδή η Ουχάν δεν είναι καμια επαρχιούλα, αλλά αναπτυγμένη βιομηχανική πόλη και είχε ένα από τα σημαντικότερα ινστιτούτα ιολογίας του πλανήτη ανακάλυψαν μέσα στην εκθετική έξαρση του ιού, ότι υπήρχε νεος ιός. Και έτσι πήραν την απόφαση για αναστολή παραγωγή εμπορίου όλης της Ουχάν και άρση των μετακινήσεων σε όλη τη Χουμπέϊ μαζί με απαγόρευση κυκλοφορίας

        Αυτα τα “σοβαροί άνθρωποι” δεν τα λένε αυτά . Ειναι μπούρδες. Ο Ντρόστεν τα έχει περιγράψει πολύ πριν βγουν να τα πουν φωναχτα αντιφρονούντες με τις διασυνδέσεις που είχε με κινέζους επιστήμονες.
        Δεν υπερασπίζομαι κανένα καθεστώς. Βλέπω τι μέτρα πήρε ο καθένας, και πως αντιμετώπισαν την πανδημία.

        Οι αστοι της δύσης δεν θέλου να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Θέλουν να ακολουθήσουν την στρατηγική της ανοσίας της αγέλης μέχρι τέλους. τα εμβόλια θα αργήσουν να έρθουν. Ο,τι έλεγε ο Μπόρις Τζόνσον στην αρχή, αυτό πράττουν όλοι. Αυτό είναι το μυστικό.

        Οι ομορες χώρες στη Κίνα (και όλη η Κίνα πλην της Χουμπέϊ αρχικά) ακολουθούν άλλη στρατηγική εξαρχής. Γιατί είχαν επενδύσει χρόνια τώρα (μετά την οικονομική καταστροφή του πρώτου SARS) σε, ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα νοσοκομεία για έκτακτες νέες πανδημίες, ειδικούς χώρους στα σχολεία, προσλήψεις μαζικές ιολόγων, επιδημιολόγων, έτοιμα εργαστήρια φουλ εξοπλισμένα με αντιδραστήρια για παραγωγή τεστ PCR.

        Οι δυτικοι χέστηκαν γι ατους νεκρούς. Κοιτάνε μόνο να εξαπλώσουν τους νεκρούς στο χρόνο για να κρατήσουν το σύστημα υγείας. Εχουν υπερκέρδη τεράστια από την εξαγωγή κεφαλαίου. Κανουν απαγορευση κυκλοφορίας για ξεκάρφωμα, διατηρούν λίγο το λιανεμπόριο, αν τα βρισκουν δύσκολα κοπανάνε τους μικροαστούς και βέβαια φορτώνουν τα βάρη πάντα της κρίσης στους εργάτες.

        Είναι απλά τα πράγματα.
        Τα ξαναλέμε

        Reply
        1. Ragnarok

          Φίλε Νίκο διαβάζω τις απόψεις των συνομιλητών μου, να μείνεις ήσυχος. Ο δυτικός καπιταλισμός χέστηκε για τους νεκρούς απο την επιδημία, αυτό λέμε από την αρχή και συμφωνούμε πάνω σε αυτό.

          Οσον αφορά την φονικότητα της επιδημίας, επίσης όλοι συημφωνούμε ότι ο ιός αυτός σκοτώνει, όντας μια βαρια μορφή γρίπης. Μην ξεχνάς ότι η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 50.000.000 κόσμο. Βέβαια ο λασποΚώστας πάλι θα βγει να λασπώσει ότι εγώ μιλάω για μια “γριπούλα’, πράγμα που δείχνει ότι ελιναι αυτός που ΔΕΝ διαβάζει ποτέ τα σχόλια των συνομιλητών του, αλλά απαντά με βάση τις λάσπες που έχει εντός της κούτρας του.

          Το ερώτημα που θέτω από τον Μάρτη του 2020 είναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΑΥΤΗ μέτρα όπως απαγόρευση κυκλοφορίας, ηλεκτρονικό χαφιεδισμό (σμσ, εφαρμογές ιχνηλατησης κλπ), οριζόντιο λοκντάουν, πρόστιμα; Εγώ απαντώ ΟΧΙ. τύποι σαν τον λασποΚώστα και άλλους καραντινιέρους, απαντούν από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ!! μΕ ΧΈΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ!!

          Επισημαίνω δηλαδή την βιοπολιτική που με αφορμή την επιδημία ξεδιπλώνει ο εθνικός και υπερεθνικός καπιταλισμός σε Ανατολή και Δύση σε ΒΑΡΟΣ των λαών/εργατικών τάξεων.

          Αλλο ερώτημα που θέτω: Μπουρδελεύουν τον τρόπο μετρησης των θυμάτων από την επιδημία κόβιντ τα κράτη δυτικά και ανατολικά; Από ότι λένε μια σειρά επιστήμονες μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ο Γιώργος Νικολαϊδης, ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΕΥΟΥΝ. Γιατί; Για γούστο; Επειδή τους κάπνισε;

          Αυτά τα δύο ερωτήματα θέτω απο τον Μάρτη μέχρι σήμερα. Και παλεύω μαζί με χιλιάδες άλλους, για την ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης και για την εφαρμογή και πιστή τήρηση ΟΛΩΝ των ΜΗ κατασταλτικών για τον λαό μέτρων: για να βγαίνουν σε 14ήμερη άδεια οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί χωρίς καμία επίπτωση στον μισθό και την εργασία τους, για λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς όπως μάσκες (όχι υπαίθρια) , αντισηπτικά, αποστάσεις, για , για…

        2. Ragnarok

          Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι παλευουμε για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του οριζόντιου λοκντάουν, για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (και φυσικά των σμσ, προστίμων κλπ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ποτέ και πουθενά ηλεκτρονικών/ψηφιακών μέτρων ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ (εφαρμογές ιχνηλατησης στα κινητά και αλλού, ηλεκτρονικά βραχιόλια κλπ).

          Τα οριζόντια λοκντάουν και η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να καταργηθούν ΧΤΕΣ

      3. Κώστας

        Δεν είναι ορθή Νίκο η εξιστόρηση της τραγικής ιστορίας του Dr Li. Δεν είχε καμία σχέση με απόκρυψη από το κράτος αλλά με διοικητική τυπικότητα. Δεν ήταν καν αυτός που το έκανε viral, σε κλειστή ομάδαου το είπε για τις οικογένειες των μελών. Επίσης μίλαγε για το νοσοκομείο του, όχι για γειτονικές πόλεις και δεν ήταν καν ο αρχικός διακινητής.

        Και αυτή είναι μια ιστορία τυπικής δυτικής κυριαρχίας στην πληροφόρηση. Ένα σχόλιο για 7 περίεργες πνευμονίες σε κλειστή ομάδα κοινωνικής δικτύωσης με παράκληση μη περεταίρω δημοσιοποίησης έγινε μια ιστορία ενός γιατρού που το κοινοποιεί στον λαό και το κράτος τον καταστέλλει

        Μια πάρα πολύ απλή περιήγηση στην ιστορία, με λεπτομέρειες όμως και όχι μόνο εντυπωσιακούς τίτλους, τα αποδεικνύει αυτά που λέω.

        Κώστας

        Reply
  16. Κώστας

    Τα στοιχεία της Κίνας δεν αμφισβητούνται από κανέναν σοβαρό άνθρωπο. Πήρε το μάτι μου μια αδιανόητη τέτοια προστυχιά. Ο δυτικός τύπος βοά από αρθρογραφία ζηλοφθονίας για το ότι η Κίνα νίκησε την πανδημία και δεν καταστράφηκε οικονομικά. Επίσης είναι έγκυρα για τον ΠΟΥ και το μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας που εφάρμοσε είναι,για τον ΠΟΥ, το μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί παντού. Η Κίνα έχει 300 φορές λιγότερους νεκρούς, σε όποιον αρέσει. ¨Οποιος λέει πως δεν διαλέγει ανάμεσα στο ένα και στο άλλο δεν τον νοιάζει η ανθρώπινη ζωή, τόσο απλά. Επίσης ο ιός, απ ότι φαίνεται, δεν γεννήθηκε καν στην Κίνα. Αυτά λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις, πχ ισπανικών πανεπιστημίων που τον εντοπίζουν ένα εξάμηνο πριν την Γουχάν στην Ισπανία. Έχει κορυφαία αξία να πάψουμε να είμαστε αθύρματα του ευρωατλαντικού τύπου, να ενημερωνόμαστε σφαιρικά και να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Εϊναι ένα φαινόμενο της διεθνοποίησης και της επέκτασης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής σε παρθένα οικοσυστήματα που θα πάρει καιρό για να έχουμε έγκυρη εκτίμηση, αν έχουμε ποτέ.

    Δεν είναι δυνατόν να λέμε πως είναι δυνατόν το Βέλγιο να έγινε εκατόμβη και η Κίνα όχι ? Μα τι ερώτηση είναι αυτή ? Είναι ερώτηση ανθρώπων που δηλώνουν αριστεροί και κομμουνιστές ? Εφαρμόσανε τις ακριβώς αντίθετες πολιτικές. Το Βέλγιο εφάρμοσε το μοντέλο Τραμπ-Μητσοτάκη δηλ κανένα μέτρο και μετά υποκριτικό ανεπαρκές λοκντάουν. Η εκτεταμένη βιομηχανία και η θέση του στις διεθνείς παραγωγικές αλυσίδες έκανε το δήθεν λοκντάουν του Μαρτίου καθυστερημένο ενώ στην Ελλάδα, που είναι ανύπαρκτη τον Φεβρουάριο, ήταν έγκαιρο. Εϊναι τόσο απλό αλλιώς είναι αλήθεια πως τον Μάρτιο υπήρξε επιτυχία Μητσοτάκη. Αλλά δεν είναι αλήθεια, υπήρξε εφαρμογή μέτρων ταυτόχρονα με όλους, για την Ελλάδα ήταν έγκαιρα. Προφανώς χωρίς το πρώτο λοκντάουν δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα αλλά πολύ χειροτερα, αυτό λέει η επιδημιολογική επιτήρηση, τα ανεπαρκή υποκριτικά λοκντάουν έχουν αποτελέσματα και προφανώς όταν παίρνονται είναι προτιμότερα από την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο καπιταλισμός, δηλ την πολιτική Τραμπ. Την πολιτική που λέει όχι στις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους, που λέει πως ο ιός είναι βαριά γρίπη, έχει χαμηλή θνησιμότητα κλπ Μετά επί 6 μήνες είχαμε την γραμμή Τραμπ, δηλ κανένα μέτρο και είχαμε αφωνία από την αριστερά που συμφωνούσε με τον Μητσοτάκη. Και μετά είχαμε το β κύμα με πολύ μεγάλη σφοδρότητα. Το β λοκντάουν είναι ακόμα πιο υποκριτικό και ανεπαρκές από το πρώτο αλλά δείχνει να σταμάτησε την εκθετική ανάπτυξη. Η Κίνα, και όχι μόνο, και άλλες χώρες, που δεν έχουν όλες σχέση με την αριστερά, άμεση, έμμεση, φερόμενη, υποτιθέμενη ή πραγματική γιατί δεν είναι αυτό το θέμα εν προκειμένω και δεν απαγορεύεται σε καμία κοινωνία να έχει πολιτικές δημόσιας υγείας, εφαρμόσανε την πολιτική της ιχνηλάτησης, της έγκαιρης περίθαλψης και της πρόληψης. Πχ τα έκανε η Ν Κορέα, ένα προτεκτοράτο, ένα ακροδεξιό αμερικανικό κατασκεύασμα. Δεν υπάρχει μονοπώλιο ούτε στην διοικητική αποτελεσματικότητα, ούτε στην κοινωνική ενσυναίσθηση όταν αυτά τα δύο προάγουν την καπιταλιστική αποτελεσματικότητα πολύ καλύτερα απ το μοντέλο Τραμπ-Μητσοτάκη.
    \
    Άλλωστε είναι πανεθνικό το συμφέρον, τελικά, οι κοινωνίες να περιορίζουν τις επιπτώσεις, το κεφάλαιο βλέπει πως βγαίνει χαμένο συνολικά από τους κοινωνικούς σχηματισμούς που εφάρμοσαν τις πολιτικές ελέγχου της πανδημίας και έχουν 300 φορές λιγότερους νεκρούς, δεν έχουν ύφεση, ελλείμματα κλπ. Αυτό μια αριστερά που δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που βλέπει τον εαυτό της μόνο εντός των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και εξουσίας και μόνο μέσα από το πρίσμα της ευρωατλαντικής ανωτερότητας, δεν μπορεί να το δει. Αυτό που κάνει λοιπόν ο καθένας είναι να βάζει και έναν μαρξιστικό φερετζέ και να λέει πως ο καπιταλισμός … εκκαθαρίζει κεφάλαια, κάτι που το βρήκε με γκουγκλάρισμα και μας το πετάει. Οι υφεσιακές τάσεις της πανδημίας όμως δεν είναι εκκαθάριση υπερσυσσώρευσης, είναι ανοησία αυτό το πράγμα να λέγεται. Εϊναι ταυτόχρονη πτώση προσφοράς και ζήτησης, είναι άλλης μορφής κρίση. Γι αυτό και υπάρχουν τόσοι πολλοι καπιταλιστικοί σχηματισμοί που είναι εκτός της υφεσιακής αυτής δίνης. Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ν Κορεά δεν έχει κεφάλαια να εκκαθαρίσει, γιατί η Νορβηγία έχει το 1/4 της ελληνικής θνησιμότητας. Αφήνω την Κίνα που είναι ιδιότυπος σχηματισμός έτσι κι αλλιώς και αποφεύγει τις κρίσεις με παραλλαγές Σχεδίου και Αγοράς και συνδυασμών τους και το ότι δεν μπαίνει σε κρίση σταθερά θέλει απαντήσεις που η αριστερά δεν τις δίνει και δεν τις ψάχνει. Η Νορβηγία γιατί προσπαθεί και καταφέρνει να μην καταστρέφεται από την πανδημία > Η Ν Κορέα ? Επίσης με αυτά τα ψευτομαρξιστικά αναλυτικά σχήματα που αρνούνται την ιδιοτυπία της κρίσης ως κρίσης υποκατανάλωσης-υποπαραγωγής φτάνουμε να λέμε παραλογισμούς, πως το ελληνικό κεφάλαιο θέλει σήμερα την ύφεση και τα ελλείμματα. Είναι ανοησία, ο ελληνικός καπιταλισμός έκλεισε τα ελλείμματα χαμηλώνοντας το επίπεδο ζωής και μπαίνει σε δεύτερο κύκλο πριν προλάβει να σταθεροποιηθεί στον διεθνή καταμερισμό με το νέο μοντέλο ζωής το οποίο το εμπέδωσε στον πληθυσμό του. Εκκαθάριση κεφαλαίων θέλει να κάνει βασικά μέσα από το τραπεζικό σύστημα και οχι με ύφεση πολεμικής κλίμακας. Η κρίση υπεσυσσώρευσης είναι ενεργή εδώ και 50 χρόνια, δεν μπορεί να λέμε όλη την ώρα το ίδιο πράγμα, πρέπει να βρίσκουμε την κυρίαρχη ιδιοτυπία κάθε φάσης και στροφής. Και σήμερα αυτό που γίνεται στην πανδημία είναι ένα μοντέλο ανθρωπιστικής και οικονομικής καταστροφής από το κυρίαρχο υπόδειγμα του νεοφιλελευθερισμού και ένα άλλο που συνδυάζει την ανθρωπιστική ευαισθησία με την προώθηση του άμεσου και μεσομακροπρόθεσμου καπιταλιστικού συμφέροντος, και αυτό είναι το μοντέλο αφενός μεν σχηματισμών που έφτασαν στις μέρες μας από τον υπαρκτό σοσιαλισμό, κάποιων άλλων της ¨Απω Ανατολής που αναγκάζονται να ακολουθούν τέτοια μοντέλα για διάφορους λόγους (εμπειρίας τους από τον SARS, γειτνίασης με την Κίνα κλπ) και σε έναν βαθμό και κοινωνιών με σοσιαλδημοκρατικές αξίες πχ Νορβηγία.

    Κώστας

    Reply
  17. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Πάντως τις τελευταίες μέρες διάφοροι γιατροί καταγγελνουν ότι οι υγειονομικες αρχές στη χώρα μας κωλυσιεργουν σε σχέση με την εισαγωγή φαρμάκων με μονοκλωνικα αντισώματα που έχουν εγκριθεί στο εξωτερικό.

    Τις προάλλες ο Κουβελας, καθηγητής Φαρμακολογιας στο ΑΠΘ, έλεγε ότι μ’ ένα μέσο κόστος 10-15 εκατ.ευρω θα μπορούσαμε να’χουμε 3000 σκευάσματα για τις μέτριας βαρύτητας περιπτώσεις έτσι ώστε να μην “βαραινουν” και να μην καταλήγουν στις ΜΕΘ.

    Φαίνεται ότι η μπιζνα με τα εμβόλια είνε πιο μεγάλη, μιας και θα πρέπει να εμβολιαστουν εκατομμύρια άνθρωποι για να’χει νόημα και ορισμένοι έχουν βαλθεί να βγάλουν πολλά λεφτά απ’ την ιστορία.

    Και σημειωτέον ότι κανείς δε γνωρίζει αν είνε ασφαλή τα συγκεκριμένα που αδειοδοτηθηκαν, είτε της Pfizer είτε της Moderna.

    Reply
      1. Ragnarok

        Νίκο, η θνητότητα από κόβιντ έχει μεσοσταθμικό το 0,65% με όλες τις διακυμάνσεις ανά ηλικία, χώρα κλπ. Αυτό τουλάχιστον έχει ανακοινώσει ο ΠΟΥ.

        Reply
    1. Κώστας

      Ηλία τα εμβόλια είναι ασφαλή, η αριστερά είναι υποχρεωμένη να κάνει καμπάνια εμβολιασμού, μαζί με όλα τα άλλα γιατί χωρίς το βασικό πλέγμα αντιμετώπισης της ιχνηλάτησης, της πρωτοβάθμιας, την δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας και της φυσικής αποστασιοποίησης ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση θα φάμε κανάν χρόνο μέχρι να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο. Αλλά όχι, πραγματικά είσαι ανενημέρωτος ή οι πηγές σου δεν είναι η δημοκρατική επιστημονική κοινότητα, το λέει και ο Μιχάλης Ρίζος, τα εμβόλια είναι ασφαλή. Οι αμφιβολίες περί της ασφάλειας είναι η συνέχεια της ακροδεξιάς άποψης περί “βαριάς γρίπης”, είναι η συνέχεια των πορειών για το δικαίωμα στον θάνατο.

      Επίσης αυτό που μαθαίνω εγώ είναι πως δεν υπάρχει δίπολο ανάμεσα στην θεραπεία αντισωμάτων και τα εμβόλια. Και αυτό κακώς διακινείται. Πρέπει να κάνει ολος ο πληθυσμός εμβόλιο ασχέτως της θεραπείας αυτής που οι έρευνες λένε πως έχει μια ορισμένη χρησιμότητα σε κάποιους και σαφώς πρέπει να ενταχτεί στα σχέδια αντιμετώπισης της πανδημίας

      Κώστας

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Οι “πορείες για το δικαίωμα στο θάνατο” ποιές είναι;
        Σορρυ, αλλά μιλάς συνθηματικά πολλές φορές.

        Για “βαριά γρίππη” ποιός μίλησε;
        Μήπως να σταματήσεις να διαστρεβλώνεις αυτά που λεν οι συνομιλητές σου και να λασπολογείς αδιάκοπα περί “ακροδεξιάς” κλπ;
        Το μόνο “ακροδεξιό” δω μέσα είναι η λασπολογία.

        Θα θελα να σου θυμίσω, και σ’ εσένα και σ’ οποιον ενδιαφέρεται, ότι
        το 2009 ο κος Φάουτσι (ανήκει στη δημοκρατική επιστημονική κοινότητα αυτός;) ορκιζόταν στη μάνα του και τον πατέρα του ότι τα Pandemrix και Arepanrix της GSK για το Η1Ν1 ήταν ασφαλέστατα.
        Ένα μόλις χρόνο μετά, το 2010, το σουηδικό και το φινλανδικό υπουργείο υγείας διέταζαν κατεπείγουσα έρευνα για την αύξηση περιστατικών ναρκοληψίας σ’ όσους είχαν κάνει το Pandemrix.

        Επειδή μάλλον εσύ είσαι ο ανενημέρωτος, σε πληροφορώ ότι πρόπερσι (2018) δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal ένα paper που έδειχνε ότι η GSK γνώριζε για τις παρενέργειες του Pandemrix αλλά έκανε γαργάρες.
        “Pandemrix vaccine: why was the public not told of early warning signs?”
        Peter Doshi, September 2018, BMJ

        Και να σκεφτεί κανείς ότι εκείνα ήταν “παλιάς τεχνολογίας” με αδρανοποιημένες πρωτείνες ιού κλπ, κι όχι με mRNA κλπ.

        ΥΓ. Καλό θα’ταν να χαμηλώσεις λίγο τους τόνους και να σταματήσεις το πέταγμα της λάσπης. Δε σε τιμάει καθόλου.

        Reply
      2. Κώστας

        Αν δεν έχεις δει πετυχημένες, δυστυχώς, πορείες κατά της μάσκας κλπ από την ακροδεξιά σε ΗΠΑ και Γερμανία, και ευτυχώς αποτυχημένες στην Ελλάδα από έναν συρφετό υποστηριχτών της οπλοκατοχής, πολέμιων της άμβλωσης που λέγανε “θέλετε άμβλωση, θέλουμε να κολλήσουμε, δικάίωμα μας”, νοσταλγών των ναζί κλπ, είσαι ανενημέρωτος και σε αυτό. Δεν είδες στην Ελλάδα δηλ τα “μην φιμώνετε τα παιδιά μας, όχι μάσκα στα σχολεία” ? Αυτό δεν ήταν ακροδεξιά ψέκα ? Τι ήταν, κίνημα, να πάμε να πουλήσουμε εφημερίδες ξέρω γω ? ¨Οπου μπούγιο πάει να πει και καλό πράγμα ?

        Βαριά γρίπη έχει χαρακτηριστεί κατ εξακολούθησιν απο συνομιλητή μας εδώ. Να παρακολουθείς.

        Τα εμβόλια που παίρνουν άδεια από τον FDA, τον ΕΜΑ, τις ρώσικες αρχές και τις κινέζικες αρχές είναι ασφαλή. Αυτή είναι η άποψη της δημοκρατικής επιστημονικής κοινότητας. Μην τα λες σε μένα αυτά που λες, που ένας θεός ξέρει τι άκουσες, τι πήρε το μάτι σου, τι κατάλαβες στην εποχή της fast food εντυπωσιοθηρικής ενημέρωσης. Πες τα στον Μιχάλη Ρίζο, πες στα στο ΣΥΝΟΛΟ των αριστερών υγιεινομικών που συνιστούν εμβολιασμό. Όχι, δεν με πείθεις πως επειδή το χ εμβόλιο είχε την ψ παρενέργεια πρέπει να πεθάνουν 50.000 άνθρωποι στην Ελλάδα. Δεν με πείθεις πως η σχέση cost-benefit αυτή την στιγμή είναι υπέρ του cost. Από την μια είναι η ασύλληπτη τραγωδία των 50.000 νεκρών στην Ελλάδα, από την άλλη είναι το “μπορεί και ίσως, και κάποτε, και αν ξαναγίνει το ίδιο” που μου λέει ένας ανώνυμος σεκίτης (νομίζω).

        Πολιτικά σε επίπεδο κοινωνίας το λέει η ακροδεξιά, τι να κάνω εγώ τώρα, να μην το πω ? Εμ δεν τα λέει η αριστερά, πουθενά στον κόσμο. Όταν λέμε πως η επιστήμη δεν είναι ουδέτερη έχει και αυτή την διάσταση, υπάρχει ακροδεξιά παρέμβαση στην επιστήμη, και στην φιλοσοφία, υπάρχει αντιπαράθεση ιδεαλισμού-υλισμού. Δυστυχώς αρκετοί όταν λέτε πως η επιστήμη δεν είναι ουδέτερη δεν προωθείτε καμία αντικαπιταλιστική κριτική της επιστήμης αλλά τον αντιεπιστημονικό σκοταδισμό.

        Κώστας

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Το ποιός νογάει και ποιός όχι, φιλαράκο, άσε να το κρίνουν άλλοι…
          Όχι εσύ, πάντως.

          Α) Τα σχετικά με το Pandemrix τα λέει το wikipedia, φιλαράκο, κανένας ανώνυμος ΣΕΚίτης. Μπες διάβασε το λήμμα Pandemrix.
          Ή μηπως είν κι αυτοί συνωμοσιολόγοι;;

          Παρεπιφτόντως, η ναρκοληψία, η ινομυαλγία και η λυμφαδενοπάθεια δεν είνε “παρενέργειες”, είνε σοβαρότατες νόσοι που καταστρέφουν ζωές.
          Αυτά για να δούμε ποιός είνε και τι καταλαβαίνει ο τύπος που κατηγορεί τους πάντες για ακροδεξιούς…

          Β) Ενημερωτικά, τιτάνα της επιστήμης, ο FDA για τα άπειρα δηλητήρια που λέγονται “αντικαταθλιπτικά” δίνει “εγκριση” με δύο θετικές κλινικές μελέτες, ανεξαρτήτως πόσες είν’ οι αρνητικές.

          Κάτσε διάβασε το Big Pharma του Ben Goldacre, δες και την ομιλία του στο TED για το publication bias και ξαναέλα.
          Συνωμοσιολόγος κι ο Goldacre;;

          Γ) Εχτιμώ ιδιαίτερα το Μιχάλη το Ρίζο αλλά σ’ αυτό φοβάμαι ότι κάνει λάθος.
          Επιπλέον, την ειδησάρα ότι το “σύνολο των αριστερών υγειονομικών είνε υπέρ των συγκεκριμένων εμβολίων” που την ψάρεψες, ρε μεγάλε;;
          Στην …Κούβα του σοσιαλισμού;;;

          Δ) Θέλει πολύ, μα πολύ, θράσος κάποιος που μέχρι προχτές ζητούσε “σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία” (λέγε με πόλεμο) να μας πουλάει “”ευαισθησία για την ανθρώπινη ζωή””.
          Το κρέας για τα κανόνια πόσο κοστίζει, φιλαράκο;;

  18. Νίκος

    Δεν λέμε το ίδιο πράγμα Ράγκναροκ.

    Η θνητότητα κυμαίνεται [0.8-1]%, με τη μεταβολή απο χώρα σε χώρα να ειναι της τάξης του 0.1%, λόγω μεταβολής στην ηλικιακή σύνθεση. δεν αναφέρομαι εδώ στην αφρική αλλα σε χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.

    Τα οριζοντια περιοριστικά μέτρα χρειάζονται, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζεται αναστολή της εργασίας. Το κεφάλαιο δεν το θέλει αυτό στη Δύση. Οπότε προτιμα να εξαπλώνει χρονικά τους νεκρούς και να δουλεύει ρολόϊ το εμπόριο, η παραγωγή κτλ…

    Τα πράγματα πλέον ειναι ξεκαθαρα για το τι συνέβη στη κινα. Τα κρούσματα ήταν δεκάδες χιλιάδες στις 23 Γενάρη και οι νεκροί εκατοντάδες. Από κει και έπειτα προσθέτεις τους 4.000. Δεν έκρυψαν δράκους από νεκρούς. Ξεκίνησαν τα μέτρα όπως και η Ιταλία, αλλά στην Κίνα απότομα σταμάτησαν το 90% της εργασιακής δραστηριότητας στη ΟΥχάν. Γι αυτό και σταμάτησαν τη διασπορά μες στο χειμώνα.
    Με τη διαφορά βέβαια ότι στην Ιταλία ήξεραν ότι υπάρχιε νέος ιός. Στη κίνα δεν ήξεραν.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Νίκο, θα ήθελα, αν επιτρέπεις, να κάνω δυό παρατηρήσεις σ’ όσα λες.

      Χαίρομαι, κατ’αρχάς, που διευκρινίζεις ότι δε θες να υποστηρίξεις το καθεστώς της Κίνας.

      Όσο για την ικανοποίησή σου σχετικά με τα έγκαιρα μέτρα που πήρε το κινεζικό καθεστώς θά’λεγα τα εξής:

      Προφανώς το να κλείσει εργοστάσια είνε κάτι σχετικά εύκολο για το κινεζικό κράτος.
      Δικά του είνε, ό,τι γουστάρει τα κάνει.
      Μ’ ένα φαξ στον κομματικό γραφειοκράτη της περιοχής τα χει όλα άντερ κοντρολ.

      Δίχως καμιά διάθεση να μειώσω ούτε στο ελάχιστο τις τρομαχτικές ευθύνες της συμμορίας Μητσοτάκη για το θάνατο των 4000 συνανθρώπων μας, θέλω να τονίσω ότι στον δυτικό καπιταλισμό κάτι τέτοιο εινε σαφώς πιο δύσκολο.

      Ακόμα κι αν ήθελε να πράξει κάτι τέτοιο η συμμορία Μητσοτάκη, οι ιδιώτες καπιταλιστές θα σήκωναν δικό του, ο καθένας, μπαιράκι.
      Θα βαζαν απ’την πίσω πόρτα τους εργάτες και θα τους εκβίαζαν να δουλέψουν.

      Αυτό το τονίζω, όχι φυσικά για να δώσω ελαφρυντικό στο καθεστώς των ρατσιστών Μητσοτάκηδων
      (που σε τελική ανάλυση με τους νόμους και την πολιτική τους έφτιαξαν την ασυδοσία των καπιταλιστών),
      αλλά για να επισημάνω ότι στην Κίνα το κλείσιμο εργοστασίων, ε, δεν είν και καμιά ηρωική πράξη, βρε αδερφέ!
      Τα συμφέροντά τους σκέφτηκαν κι οι κινέζοι κρατικοκαπιταλιστές, να μη σταματήσει η παραγωγή απ’τους πολλούς ασθενούντες.

      Όσο για τα οριζόντια μέτρα απαγόρεψης κυκλοφορίας,
      αναρωτιέμαι που είνε τα στοιχεία που αποδείχνουν ότι “δουλεύουν”.
      Έχουμε αξιόπιστα στοιχεία που να λέν ότι αν φυλακίσεις εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους, για αόριστο χρονικό διάστημα, σώζεις ζωές;

      Αφήνω κατά μέρος το ανήθικο του πράγματος, τον περιορισμό της ελευθερίας, τις σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού, την εμπέδωση κλίματος συμμόρφωσης προς τον Μεγάλο Αδελφό κλπ.
      Επίσης δε βλέπω να γίνεται λόγος για τις κλινικές μελέτες που δείχνουν αύξηση εμφραγμάτων, εγκεφαλικών, αυτοχτονιών κλπ.

      Σίγουρα συμφωνάμε ότι η ζωή κάποιου που πεθαίνει από έμφραγμα αξίζει το ίδιο μ’ εκείνου που πεθαίνει από κόβιντ-19.

      Εν κατακλείδι, είμαι μαζί σου να διεκδικήσουμε ως εργατικό κίνημα το κλείσιμο κάθε εργασιακού χώρου που δεν μπορεί ή δε θέλει να εφαρμόσει μέτρα προστασίας.

      Αλλά είμαι ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε κάθε ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ μέτρο γιατί απλά δε βοηθάει και μάλιστα προσθέτει και νεκρούς που θα φανούν αργότερα, όταν
      ο εγκλεισμός θ’αρχίσει να “αποδίνει καρπούς”.

      ΥΓ. Θα πρότεινα προς όλους, όχι ειδικά σ’ εσένα, να σταματήσουμε να μονοπωλούμε, ο καθένας για πάρτη του,
      την ευαισθησία και το νοιάξιμο για την ανθρώπινη ζωή.
      Γενικά το λέω, όχι προσωπικά.

      Reply
      1. Νίκος

        τα οριζόντια μέτρα μειώνουν τις επαφές,επομένως μειώνουν το ρυθμό μετάδοσης του ιού. Αν δεν υπήρχαν αυτά θα είχες εκθετική μετάδοση: κάθε δέκα μέρες θα δεκαπλασιάζονταν τα καθημερινά κρούσματα.

        Με τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα τα καθημερινά κρούσματα διπλασιάζονται κάθε δέκα μέρες. Εχεις δηλαδή για γεωμετρική πρόοδο ανάπτυξης των καθημερινών κρουσμάτων που μπορούσες να την παρακολουθήσεις στην αρχή της καραντίνας, στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όσο υπήρχε επάρκεια σε τεστ. Τώρα υπάρχει απλά υποκαταγραφή και ταβάνιασμα (δες τι γινεται γερμανία).

        Επομένως οι αστοί έχουν βρει μια ισορροπία για να διατηρήσουν το σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και όχι στην πλήρη κατάρρευση και την ίδια στιγμή να παλεύουν βαθμιαία να χτίσουν ανοσία αγέλης. Το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη 20% μόλυνση του πληθυσμού. εξού και μιλάω για 1% θνητότητα/

        Μέχρι το πέρας το χειμερικού κύματος θα αποκτήσουν 30% και ελπίζουν σε ένα επιπρόσθετα δεκαράκι μετά στο ανοιξιάτικο κύμα του 2021

        Ως τότε θα έχουμε εκατόμβες νεκρών. Οταν θα έρθουν μαζικά τα εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες θα συμπληρώσουν το 20% που χρειάζονται για ανοσία αγέλης.

        Αν ενδιαφέρονταν όλοι αυτοί να μην έχουν νεκρούς θα έπρεπε να έχουν κλείσει τα σύνορα μέχρι τον Οκτώβρη και να σταματήσουν εντελώς τον τουρισμό, να επενδύσουν σε ιχνηλάτες με προσλήψεις γιατρών επιδημιολόγων βιολόγων, σε τέστιγκ Να καταπολεμήσουν τη διασπορά, μέχρι να έρθουν τα εμβόλια μαζικά. Ο Φάουτσι ήδη το έχει εξηγήσει αυτό έμμεσα. Ειπε οτι στις ΗΠΑ θα εμβολιαστεί το 60% μέχρι το φθινόπωρο του 2021.
        .
        Δεν τα κάνουν όλα αυτα σκόπιμα. Για να μην πειράξουν καθόλου τη λειτουργία του μεγάλου κεφαλαίου.

        Reply
        1. Ragnarok

          Νίκο και το να αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον σαν λεπρό βοηθά την μη μετάδοση του ιού! Βουρ λοιπόν στην κοινωνική υστερική αποστασιοποίηση!!!!

        2. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Οκ, καμιά αντίρρηση,
          αλλά την ίδια στιγμή που έστω περιορίζεται η αύξηση με την οριζόντια καραντίνα, γενιώνται άλλα προβλήματα υγείας που θα
          γενήσουν την επόμενη “συνδημία”.

          Άλλωστε όλοι οι επιστήμονες λένε ότι η χρόνια “επιδημία” Μη-Μεταδινόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) είνε απ’τους βασικούς παράγοντες που σαρώνει ο κορωνοιός.

          Τι θα κερδίσουμε αν δημιουργήσουμε μια καινούργια επιδημία Διαβήτη, καρδιαγγειακών, αυτοάνοσων, ψυχολογικών κλπ;;

          Με τα στοχευμένα μέτρα τεστ-ιχνηλάτηση-απομόνωση κλπ, θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

  19. Ragnarok

    Και τα χαφιεδιστικα ηλεκτρονικά μέτρα ιχνηλάτησης βοηθάνε, και το να ρουφιανευουν οι γείτονες όσους μαζεύουν παραπάνω κόσμο στα σπίτια τους βοηθάνε, και το να μαζεύουν οι αρχές με απόχες σαν μπογιές τον κοσμακη όπως κάνει η Κίνα βοηθά, και το να τρομάζει ο κοσμος με τα πρόστιμα βοηθά. Βιυρ λοιπόν Νίκο στην υπεράσπιση αυτών των μέτρων!! Αλλά μετά μην φωνάζεις αν ο μεγάλος αδερφός της κρατικής/καπιταλιστικής μηχανής υποτάξει τον λαό!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.