.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τα κύματα του Δουνάβεως στο λογότυπο του τηλε-κόμματος


Το Ποτάμι του Σταύρου ΘεοδωράκηΓράφει ο εικόνομιστ

Να λοιπόν που δικαιώνονται όσοι υπόσχονταν: “Θα σας φτιάξουμε και ποτάμια”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού πριν από χρόνια όπως λέει, “πέρασε το ποτάμι” που οριοθετεί χωρο-ταξικά τη Δυτική Αθήνα, για να γίνει αυτός που έγινε, επιστρέφει στις ρίζες. Το Ποτάμι είναι ο τίτλος του τηλε-κόμματος που εξάγγειλε ο Πρωταγωνιστής της κεντροαριστεράς, με μια ανάλαφρη παραλλαγή του ευρώ να φιγουράρει στο λογότυπο.

Τα ΜΜΕ φτιάχνουν λοιπόν και ποτάμια… Οι Πρωταγωνιστές, στον Ενικό: ο Πρωταγωνιστής. Ας δούμε μια παράγραφο από την πρώτη παρουσίαση του πολιτικού του στίγματος:

“Και μετά είναι οι ουρές στις στάσεις των λεωφορείων. Πρωί πρωί να βλέπεις 40-50 ανθρώπους να περιμένουν στα πεζοδρόμια. Το λεωφορείο να περνά και να παίρνει τους μισούς κι οι άλλοι μισοί να πρέπει να περιμένουν το επόμενο. Να αργούν στη δουλειά τους, στο πανεπιστήμιό τους, στον γιατρό τους. Και κανείς να μην έχει σκεφτεί ότι το πρωί πρέπει να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία.”

Κανείς λοιπόν δεν το είχε σκεφτεί, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι η πολιτική που κόβει τα δρομολόγια και διαλύει τις δημόσιες συγκοινωνίες. Περίμεναν όλοι τον Πρωταγωνιστή να δώσει τη λύση, για να μπορούν οι άνθρωποι “να πάνε στη δουλειά τους”.

Οι ανάλαφρες όμως γραμμές του λογότυπου, μας βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα, παραπέμποντας στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτήν που όχι μόνο παραγράφει το δικαίωμα στη δουλειά αλλά βγάζει και τα σπίτια σε πλειστηριασμό.

Τέλειωσαν οι απόκριες, ο πρωταγωνιστής δεν είναι παρά μια περιληπτική μετάλλαξη των 58 που σκόρπισαν (σαν βρυκόλακες…) με την εμφάνιση του …σταυρού.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Τα κύματα του Δουνάβεως στο λογότυπο του τηλε-κόμματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.