.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχετικά με ψεύδη και συκοφαντίες σε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα του ένθετου για τη νεολαία της εφημερίδας Ριζοσπάστης της 18/10/2017 το οποίο αναφέρεται στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που διεξάγεται στο Σότσι της Ρωσίας (εδώ).

Υπό τον τίτλο «Οι εκλεκτοί της Ρωσικής κυβέρνησης», το άρθρο καταγγέλλει –ορθά- τις προσκλήσεις της ρωσικής κυβέρνησης σε σειρά ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ. Αναφέρει επίσης τη συμμετοχή πολιτικών παραγόντων από την Ελλάδα και άλλες χώρες στο παράλληλο πρόγραμμα που έχουν στήσει οι Ρωσικές αρχές στο Φεστιβάλ, μετατρέποντάς το σε μια απολίτικη φιέστα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας, σε φόρουμ ΜΚΟ και διοργάνωση προώθησης της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, όπως και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ καταγγέλλουν σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους.

Χωρίς ντροπή όμως και με περίσσιο θράσος, το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη καταλήγει με το χοντρό ψέμα «Από κοντά και αντιπροσωπεία της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία διαπιστεύτηκε από τις ρωσικές αρχές, έξω από κάθε διαδικασία της ΠΟΔΝ…». Έλεος!

Ας βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους λοιπόν:

Α. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση από την άνοιξη ήδη, απευθύνθηκε στην ηγεσία της ΚΝΕ σχετικά με το Παγκόσμιο Φεστιβάλ, ώστε να συγκροτηθεί Προπαρασκευαστική Επιτροπή από την Ελλάδα, με τη συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων νεολαίας, μαζικών κινήσεων και συλλογικοτήτων από τη χώρα μας. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επαφής και συντονισμού, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ! Αντιθέτως η ΚΝΕ λίγες μέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ ανακοίνωσε (από το Ριζοσπάστη) ότι συγκροτήθηκε προπαρασκευαστική επιτροπή με μέλη την ΚΝΕ, το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ κλπ…Ακυρώθηκε έτσι η δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής συλλογικοτήτων και αγωνιστών από τη χώρας μας στο Παγκόσμιο φεστιβάλ. Αποκλεισμός ονομάζεται αυτό.

Η ν.Κ.Α. απευθύνθηκε και στην ηγεσία της ΠΟΔΝ, η οποίο απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι πρέπει να το λύσει η ελληνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή. Αποκλεισμός 2ος, σε συνεννόηση της ΕΔΟΝ (νεολαίας του φιλοΕΕ μνημονιακού ΑΚΕΛ που προεδρεύει της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικής Νεολαίας-ΠΟΔΝ) με την ΚΝΕ, απ΄ ότι όλα δείχνουν.

Β. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση συμμετείχε και σε προηγούμενα Παγκόσμια Φεστιβάλ Νεολαίας, όπως αυτό της Αβάνας και της Βενεζουέλας. Σημειώνουμε ότι στα φεστιβάλ αυτά δεν συμμετέχουν ποτέ μόνο οργανώσεις-μέλη της ΠΟΔΝ. Η ν.Κ.Α. συμμετέχει και τώρα στο Φεστιβάλ στη Ρωσία, σπάζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες αποκλεισμού. Δεν είναι προσκαλεσμένη καμίας ρωσικής κυβέρνησης και δεν διαπιστεύτηκε από καμία ρωσική αρχή, εκτός αν ο Ριζοσπάστης εννοεί τη Βίζα και τις κάρτες εισόδου που πήραν όλα τα μέλη και οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, μαζί και αυτά της ΚΝΕ.

Γ. Η ν.Κ.Α από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε (με 2 δημόσιες ανακοινώσεις- εδώ και εδώ ) τη στάση των ρωσικών αρχών. Μαζί με άλλες κομμουνιστικές, αγωνιστικές και επαναστατικές οργανώσεις και αγωνιστές συμμετείχε στις 17/10 στην κινητοποίηση καταγγελίας του αποκλεισμού Παλαιστίνιων συντρόφων, τη μη ύπαρξη Παλαιστινιακής σημαίας, τη σύλληψη Λιβανέζας κομμουνίστριας, κ.α. στην οποία η ΚΝΕ ήρθε αργοπορημένα και χωρίς μαζική συμμετοχή. Ταυτόχρονα, οι ρώσοι υπεύθυνοι του χώρου προσπάθησαν να απαγορέψουν στη ν.Κ.Α να έχει τραπεζάκι στο κτίριο και το φεστιβάλ, ενώ την Τετάρτη 18/10 το τραπεζάκι της ν.Κ.Α. βρέθηκε σπασμένο και τα υλικά της βανδαλισμένα… Αν δεν ήταν από παρέμβαση των ρωσικών αρχών, από ποιόν άραγε έσπασε και βανδαλίστηκε ο χώρος της ν.Κ.Α;

Δ. Τα περί δήθεν σχέσεων με τις ρωσικές αρχές τα επιστρέφουμε στους συντάκτες του άρθρου, ρωτώντας: Η ΚΝΕ που συμμετέχει στην ηγεσία της ΠΟΔΝ που διοργανώνει το Φεστιβάλ (!) (μαζί με την ΕΔΟΝ του ΑΚΕΛ που προεδρεύει) δεν έχει άραγε καμία ευθύνη για το χαρακτήρα που παίρνει το Φεστιβάλ με την παρέμβαση των ρωσικών κυβερνητικών αρχών; Τι λέει για τις αμέτρητες καταγγελίες αντιπροσωπειών πολλών χωρών για αποκλεισμούς, για παρεμπόδιση, κ.α. Τι έκανε για να μην έχει αυτή την εξέλιξη το φεστιβάλ, με τις δεκάδες ΜΚΟ και τις τράπεζες χορηγούς, με τα φόρουμ επιχειρηματικότητας, κλπ. Στην απαράδεκτη κατάσταση αποκλεισμών και παρεμποδίσεων της πολιτικής δράσης και παρουσίας δεκάδων οργανώσεων θα απαντήσει η ΚΝΕ, θα καταγγείλει; Ή νίπτει τας χείρας, καταγγέλλοντας τη … ν.Κ.Α;

Αντίπαλος για την ΚΝΕ είναι μια άλλη πολιτική οργάνωση της κομμουνιστικής αριστεράς, εν προκειμένω οι νέοι αγωνιστές της ν.Κ.Α, ή τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι επιχειρήσεις και τράπεζες και οι αστικές κυβερνήσεις που αλωνίζουν στο Φεστιβάλ. Ας ξανασκεφτούν καλύτερα πριν γράψουν τέτοια ψεύδη και συκοφαντίες για τη ν.Κ.Α. και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ…Η ν.Κ.Α. δεν θα μπει σε αυτό τον αδιέξοδο δρόμο!

Γραφείο τύπου ν.Κ.Α
Αθήνα, 19/10/2017

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.73% ( 11
Συμμετοχές )



51 σχόλια στο “Σχετικά με ψεύδη και συκοφαντίες σε δημοσίευμα του Ριζοσπάστη

  1. Τζίμης

    Εντάξει βρε παιδιά δεν ξέρατε ότι η “Κ”ΝΕ ήταν ρωσόδουλη εξ αρχής? Ότι θέλουν οι Ρώσοι θα κάνουν!

    Reply
    1. μεταβατικός σοσιαλιστής

      Θέλει να κάνει και εκεί παραγωγικό σαμποτάζ; Γρήγορα, τρέχτε να σώσετε τα εργοστάσια, μη γίνει καμιά απεργία.

      Reply
  2. lathranagnostis

    Δεν καταλαβαίνω, γιατί η ΚΝΕ είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τις δραστηριότητες και τις συμμετοχές, μιας οργάνωσης που σε κάθε ευκαιρία της δείχνει την εχθρότητά της.
    Δεν βλέπω κανέναν αποκλεισμό….! Με την ίδια λογική, θα μπορούσε να ζητήσει τα ίδια και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑΕ και γιατί όχι και του ΠΑΣΟΚ κλπ. Όλοι λένε ότι είναι “αριστερά”! Το πρόβλημα με τον αυτοπροσδιορισμό, είναι όταν αυτός συγκρούεται με την πραγματικότητα!
    Καλά έκανε η νΚΑ και απευθύνθηκε στην “ηγεσία της ΚΝΕ”, όπως καλά έκανε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλιότερα, όταν έστελνε τα γράμματα στο ΚΚΕ και στις “συλλογικότητες της αριστεράς” (Ε.Α, ΛΑΕ, Αλαβάνους κλπ) για κοινά μέτωπα κ.λπ. Και φυσικά, καλά είχε κάνει τότε το ΚΚΕ και απέρριψε την πρόταση……

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Λαθραναγνώστη, διότι:

      α. Η ΝΚΑ είναι μια κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας. Δεν έχει καμμία σχέση με ν. ΣΥΡΙΖΑ, ν. ΠΑΣΟΚ κλπ. Η ίδια η ζωή το έχει αποδείξει αυτό και το να μην το βλέπεις, σημαίνει τύφλωση.

      β. Η ΚΝΕ συμμετέχει στο προεδρείο της ΠΟΔΝ; Ναι ή όχι; Ανεξάρτητα από αυτό, ΠΟΙΑ είναι η θέση της ΚΝΕ για την επιχειρηματικοποίηση/κρατικοποίηση του ΠΦΝΦ που προωθέι η ηγεσία της ΠΟΔΝ; Δεν απαντάς ούτε εσύ, ούτε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

      Reply
    2. ...

      Ρε περίεργε τύπε, αντε και να δεχθούμε τους αποκλεισμούς. Το ότι φταίει η νΚΑ για τις μαλακιες της ΠΟΔΝ στην οποία είστε μέλη (και προοδρεύουν οι φίλοι σας του ΑΚΕΛ) πώς μπορείς να το εξηγήσεις ;

      Reply
    3. Αντώνης

      Πολύ καλά έκανε η ΚΝΕ αν δεν θέλει να έχει σχέση με κανέναν άλλον. Αλλά ας μην χαρακτηρίζει τότε εθνική προπαρασκευαστική επιτροπή τον… εαυτό της αποκλείοντας έτσι τη συμμετοχή άλλων αργανώσεων και συλλογικοτήτων. Σε ένα φεστιβάλ μάλιστα που “απ΄ τα δεξιά” μια χαρά χωράνε οι πάντες, αποκλείονται όμως κομμουνιστικές και επαναστατικές δυνάμεις από μια σειρά χώρες. Αλλά άμα έχεις τέτοιους φίλους (ΠΟΔΝ)… τα λούζεσε.
      Τώρα Λαθραναγνώστη, μιας και είσαι παλιότερος σε ηλικία, ας θυμηθούμε τα Παγκόσμια Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών επί κραταιάς τότε ΠΟΔΝ επί “υπαρκτού σοσιαλισμού”: Στην κάθε φορά Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή (κατ΄ απάιτηση μάλλον των Σοβιετικών σ/φων ώστε να κάνουν τα κονέ τους για το συμφερον της εξωτερικής τους πολιτικής) συμμετείχε ΠΑΝΤΑ-ω ναι μάντεψε- η νεολαία ΠΑΣΟΚ (του Ανδρέα ντε) και ο “Ρήγας” του Κύρκου… Φαντάσου!!! Αλλά και μετά την επαναφορά στον… επαναστατικό δρόμο επί Αλέκας, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ που έγινε στην Αβάνα το 1997, μάντεψε πιός συμμετείχε. Χωρίς μάλιστα να καταγγέλνει η ΚΝΕ τη συμμετοχή του…. Ποιός; Ο γραμματέας της νεοαλίας του Συνασπισμού κύριος… Αλέξης Τσίπρας!!! Η νκα σας μάρανε…
      Αχ πως τα φέρνει η ζωή…

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Ωπα! Ρε τι μαθαίνει κανείς απο τους παλιότερους! Λαθραναγνωστη, μεταβατικε παπαρολογιστή και χυδαιε “ενας” ωραία υποκριτική έχετε μαθει! Επίσης δεν είδα να καταγγελει η κνε την ποδν και την ηγεσία της που επέτρεψαν/μετετρεψαν το πφνφ σε… Πάρτι ΜΚΟ, επιχειρηματικών ντιλς και γεωπολιτικής παρέμβασης της ρωσικής αστικής τάξης!

        Reply
      2. lathranagnostis

        Γιατί με ρωτάς εμένα για τις συμμετοχές στα φεστιβάλ επί “υπαρκτού”? Ρώτα τον εαυτό σου.. Κι εσύ τότε, ήσουν ΚΚΕ . Το ΝΑΡ δεν είχε χωρίσει τότε. (Χώρισε μόνο όταν το ΚΚΕ στράφηκε δυναμικά κατά του ΠΑΣΟΚ. Περίεργο….!!)
        Όσο για την συμμετοχή του Τσίπρα στην Αβάνα, δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά το πιο πιθανό είναι να τον είχε καλέσει η κουβανική κυβέρνηση απ ευθείας. Είσαι με τα καλά σου? Θα καταγγείλω τους συντρόφους μου τους Κουβανούς που έκαναν και κάνουν αγώνα επιβίωσης για το επουσιώδες, τη συμμετοχή του Τσίπρα? Μάλλον δεν είσαι(στε) σε θέση να αξιολογείτε πράγματα και καταστάσεις! Έχετε συνηθίσει να πουλάτε ανέξοδο ιδεαλισμό κι έχετε αποκοπεί απ την πραγματικότητα.

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Ο,τι να ναι…. Απαντήσεις μηδέν και η μπάλα στην εξέδρα.

        2. Ανώνυμα

          Α .. το ΝΑΡ χώρισε μόνο όταν το ΚΚΕ στράφηκε δυναμικά κατά του ΠΑΣΟΚ ….!!
          Λες τότε για την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα των Ν∆, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ;

        3. lathranagnostis

          Όχι λέω για πιο πριν.
          Η διάσπαση έγινε λόγω κυβέρνησης Τζαννετάκη και όχι Ζολώτα.
          “(η κυβέρνηση Τζαννετάκη) “δημιούργησε αντικειμενικά ένα σοκ όχι μόνο για τον κόσμο της Αριστεράς αλλά σχεδόν για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας” (Ομιλία του Γιώργου Γράψα στο 15 φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή)

        4. Ανώνυμα

          ναι ναι, και αμέσως μετά ακολούθησε και η οικουμενική με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

        5. lathranagnostis

          Η διάσπαση έγινε για την κυβέρνηση Τζανετάκη. Το “Φυσικά και δεν θα υπακούσω”, ο Γράψας το είπε τότε. Και η οικουμενική να μην γινόταν, το ΝΑΡ είχε ήδη φύγει.

        6. ένας αλλά όχι του συστήματος

          …με το πασοκ “μουλαρωμένο” τους αρχηγούς του υπόδικους και το “ΚΚΕ” δηλαδή τους συντρόφους σας τσυριζολαφαζαναίους, γιατί δεν ξεχνάμε!
          Δε μπα να λέτε ότι θέλετε, η αλήθεια είναι πως τους γραψαίους τους τρόμαξε το τέλος των ….”λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων” και του …αντιδεξιού μετώπου!
          Που πασκίζουν έκτοτε με νύχια και με δόντια να ξαναστήσουν, φτάνοντας μέχρι και το …Σότσι!
          Ακόμη κι αν θέλετε να την θάψετε την αποστασία σας το ’89 θα σας τη θυμίζουμε ξεσκεπάζοντας τον χαρακτήρα της.

        7. μέλος του ΝΑΡ

          Χμ., δεν ήταν το ΚΚΕ που συγκυβέρνησε με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ήταν το….ΝΑΡ, που αποχώρησε/διαγράφηκε από το ΚΚΕ γιατί διεφώνησε με την συγκυβέρνηση ΚΚΕ με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ!! Αμάν, αντιός διαλεκτική και ιστορία! Σε λίγο θα μας πεις λαθραναγνώστη, πως δεν ήταν η Παπαρήγα και ο Τριγάζης που έτρεξαν στον Γκορμπατσόφ για να πάρουν το χρίσμα ο καθείς για την φράξια του, ήταν ο…. Χάγιος με τον Τζιαντζή! Γκντοϊιινγκ!!!

        8. lathranagnostis

          Ο Χάγιος το έκανε αργότερα….και χαμογελαστά. Πήγε να πάρει το χρίσμα από τον Τσίπρα.

        9. Γιώργος Κάσσιος

          πριν τις εκλογές μας είχε μοιράσει το κόμμα φυλλάδια ερωτήσεων-απαντήσεων για να μας διευκολύνουν στις προεκλογικές εξορμήσεις μας. Μία από τις ερωτήσεις ήταν : “υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί το ΚΚΕ με την Ν.Δ. σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει πλειοψηφία;”
          Και η απάντηση ήταν : “μας χωρίζουν ποταμοί αίματος με την δεξιά, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με την Ν.Δ.”
          Και μετά μας μοστράρησε ο Φλωράκης παρέα με τον Μητσοτάκη στις τηλεοράσεις!
          Με τι μούτρα να ξαναβγούμε μετά στον κόσμο;

        10. lathranagnostis

          Με τα ίδια μούτρα που βγήκατε μετά την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2010-2015!

        11. μέλος του ΝΑΡ

          λαθραναγνώστη, λες ψέμματα! Το ΝΑΡ δεν στήριξε καθόλου ΣΥΡΙΖΑ το ’10 – ’15 που λές. Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ ναι. Αλλά όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι το ΝΑΡ. Διάβασε τα κείμενα, τις θέσεις και τις ανακοινώσεις τους που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ (μιλάμε για το ’10 – ’15), και θα δεις ότι έχω δίκιο.

        12. κάποιοι έχουν θράσος απύθμενο

          Πώώώώώώώς;;;;;;;; “Δε στήριξε καθόλου”;;;;;;;;; Αχαχαχαχαχα!!!
          Όχι μόνο από το 2010 αλλά από τη δεκαετία του 90 ακόμα συγκοινωνούντα δοχεία ήσασταν…

        13. μέλος του ΝΑΡ

          θράσε επυθμενε, τρία πουλάκια κάθουνταν και πλέκανε πουλόβερ. Μόνο νεύρα, κανένα επιχείρημα ή στοιχείο από σένα.

        14. Γιώργος Κάσσιος

          Δεν ξέρω γιατί μου μιλάς στον πληθυντικό, ένας μόνος μου είμαι. Σαν ΚΚΕ δεν ξαναβγήκα πάντως μετά από την ξεφτύλα…

        15. Γιώργος Κάσσιος

          Και μην κουνάς το δάχτυλο σαν δημόσιος κατήγορος γιατί η στάση σας 30 χρόνια μετά ήταν ακόμα χειρότερη. Αν υπήρχε κομμουνιστικό κόμμα με μαρξιστική γραμμή το 2010 θα σας κατέτασσε στην αντίδραση, ανάχωμα της αστικής τάξης, τσιράκια του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Σακατέψατε την εργατική τάξη και μιλάτε…

        16. Γιώργος Κάσσιος

          Τα λες στους νεώτερους που δεν έχουν ιστορική μνήμη, αλλά στους παλιότερους δεν περνούν τα σάπια. Το ΚΚΕ “στράφηκε δυναμικά κατά του ΠΑΣΟΚ” γιατί ο Ανδρουλάκης φιλοδοξούσε να μετατρέψει το ΚΚΕ σε ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε: να βάλουμε όλες τις μηχανές να δουλέψουν” και εννοούσε να φύγει το “Κ” και το σφυροδρέπανο. Είχατε κάνει την Κ.Ε. τηλεοπτικό πάνελ, ψάχνατε να βρείτε από που βγαίνουν οι διαρροές. Κατάπτωση, πολιτικός αμοραλισμός. Πήρατε και τα εύσημα του Γκορμπατσόφ για την Τζανετακιάδα “πρώτο παράδειγμα στην Ευρώπη”, χώρια τα θυμιατά που κουνάγατε για την περεστρόικα. Ντροπή να αναφέρεσαι στη χειρότερη στιγμή του ΚΚΕ ( μέχρι βέβαια τα “όμορφα” από το 2010 και μετά

        17. lathranagnostis

          Καλά καλά, τα χουμε ξανακούσει!
          Μια χαρά την είχαν βρει οι “παλιότεροι” .
          Απ έξω ΚΚΕ κι από μέσα ΠΑΣΟΚοι. Απ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.

        18. Γιώργος Κάσσιος

          Είσαι ψεύτης.Ένα απλό μέλος του κόμματος ήμουν, από έξω ΚΚΕ ήμασταν και από μέσα ΚΚΕ ήμασταν, άλλοι ήταν οι διπρόσωποι καριερίστες, βέβαια ηλίθιοι δεν ήμασταν,την νοιώθαμε τη σαπίλα.Άστα λοιπόν, μην τα κάνεις χειρότερα γιατί γίνεσαι συνένοχος (αν υποθέσουμε ότι δεν ήσουν από τότε συνένοχος).

        19. lathranagnostis

          Δεν ήταν προσωπική αναφορά σε σένα.
          Έχω γνωρίσει όμως ένα σωρό απο τα λαμόγια που δηλώναν ΚΚΕ και ταυτόχρονα, μια χαρά απολάμβαναν τις θέσεις τους στις “κοινωνικοποιημένες” και στις ΔΕΚΟ κι ένα σωρό “αντιστασιακούς” με τις συνταξάρες που παίρναν απ το ΠΑΣΟΚ που στήριζαν.
          Αυτοί ήταν οι πρώτοι που έβγαζαν τις άναρθρες κραυγές το 89 για ανίερες συμμαχίες. Και το έκαναν για δύο λόγους. Πρώτος και σπουδαιότερος γιατί φοβήθηκαν μην χάσει το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση και χάσουν κι εκείνοι την κουτάλα και δεύτερος, διότι αναγκάστηκαν να επιλέξουν πλευρά. Τέρμα το κύρος και η γκλαμουριά του ΚΚΕ μαζί με τον πράσινο “παρά”!
          Σαφώς και υποστηρίζω από τότε μέχρι και σήμερα , εκείνη την κίνηση του κόμματος. Ξεκαθάρισε πολύ βρώμα.

        20. Γιώργος Κάσσιος

          Αν εννοείς τον σημερινό Υπ. Εξ. αυτός ήταν μία ιστορία από μόνος του, χαμένος στο στερέωμα, καλά που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον περιμάζεψε. Έφτασε να παρακαλάει να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ το Ιραν “για να μην δοθεί το έναυσμα στην Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά” ! Άλλος δεν υπήρχε που να έχει σχέση με το ΝΑΡ, έστω και προσωρινή. Άρα τα μισόλογα μόνο λανθασμένες εντυπώσεις δημιουργούν…

        21. Γιώργος Κάσσιος

          Το ποιοί ήταν από μέσα Πασόκοι φάνηκε πολύ γρήγορα, βλέπεις η χαρά δεν τους άφηνε να κρυφτούν. Τα αγαπημένα παιδιά του Φλωράκη ήταν, ο Ανδρουλάκης και η Δαμανάκη και η λοιπή σάρα και μάρα. Ο πρώην Γ.Γ. Φαράκος (τελευταία φορά που τον είδα ήταν να βγάζει τα σκυλάκια του βόλτα στο Ν. Ηράκλειο) κατάγγελνε το κόμμα του για οικονομική διαφθορά. Οι μισοί που μείνατε βρίζατε τους άλλους μισούς. Πλήρης κατάπτωση, ποτέ δεν συνήλθε το κόμμα από τότε…

        22. lathranagnostis

          Πάντα έτσι γίνεται!
          Να ψάχνεις τους εχθρούς σου, ανάμεσα στους φίλους σου. Βρούτος, Ιούδας, Χρουστσώφ και κορυφαίος ο Γκορμπατσώφ!

        23. Γιώργος Κάσσιος

          από όσο γνωρίζω ο Γκορμπατσώφ ήταν φίλος μόνο με την πίτσα Hut

        24. μέλος του ΝΑΡ

          Και με Παπαρήγα και με Τριγάζη ήταν φίλος! Λίγο πριν από την πίτσα hutt! Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιός είσαι!

        25. lathranagnostis

          Ακριβώς!
          Γι αυτό απ την αρχή έγραψα ότι τους εχθρούς σου πρέπει να τους ψάχνεις ανάμεσα στους φίλους σου.
          …..ο Στάλιν το χε πει νομίζω!

        26. ένας...

          ..και άλλωστε, η μεγάλη “μαγκιά” είναι να βγαίνεις από τα δύσκολα αξιοποιώντας και τους εχθρούς σου.
          Πότε με κανα “σφραγισμένο τραίνο”, πότε με κανά “Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ”, γιατί όχι και με το “αγαλματάκι” η την ανοχή στις “συγκυβερνήσεις” ΝΔ-ΣΥΝ;
          Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Ας δούμε λοιπόν:
          Μετά από 29 χρόνια, τι πέτυχαν …
          1. Οι “ανδρουλάκηδες”
          2. Οι “γραψαίοι” (Ναρ, κοτζιάδες, ακόμη και ο Κάππος)
          3. Το ΚΚΕ;
          Οι του (1) το δικαίωμα να θεωρούνται η επιτυχέστερη πολιτική έκφραση της Αντίδρασης, σαν Πασόκ-2.
          Οι του (2) την πλήρη απόρριψη από τον κόσμο του ΚΚΕ, και μια πορεία, που τους έφερε ουρά των προηγουμένων. Κοινώς, χάσανε το στοίχημα – δεν έπεισαν. Ελάχιστοι το παραδέχτηκαν…
          Το ΚΚΕ (3) κατάφερε να κρατήσει τη σημαία και να είναι ο πόλος αναφοράς για εχθρούς, φίλους και “φίλους” του Λαού. Μοναδικό κ.κ. στη Δύση, κατά ομολογία των πιο βαμμένων εχθρών του..
          Φίλε, το ΚΚΕ σας αξιοποίησε όλους για την πάλη της ε.τ.!

        27. μέλος του ΝΑΡ

          Ενας, τρία πουλάκια κάθουνταν και λέγανε αρλούμπες!

  3. μεταβατικός σοσιαλιστής

    Τι μπανταλή ήταν η τελευταία παράγραφος. Το όλο άρθρο είχε άλλες 52 γραμμές. Λες να ήταν όλες για τη νΚΑ και όχι για τη στάση της Ρωσίας; Αλήθεια, αν οι νΚΑδες ήθελαν μια ανίερη συμμαχία με την ΚΝΕ, δε θα έπρεπε η δράση τους να δείχνει κάτι τέτοιο; Μου φαίνεται περίεργο άτομα που αποκαλούσαν τους ΚΝίτες πορτφολάκηδες πριν κάτι μήνες, τώρα να κλαίνε που δεν τους παίζουν. Έλεος κάπου.

    Reply
  4. Ανώνυμα

    Για την οικονομία της συζήτησης, Εντάξει: Η ΚΝΕ είναι αυτό που γράφει το κείμενο..

    1. Εφόσον “Α. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση από την άνοιξη ήδη, απευθύνθηκε στην ηγεσία της ΚΝΕ σχετικά με το Παγκόσμιο Φεστιβάλ, ώστε να συγκροτηθεί Προπαρασκευαστική Επιτροπή από την Ελλάδα, με τη συμμετοχή πολιτικών οργανώσεων νεολαίας, μαζικών κινήσεων και συλλογικοτήτων από τη χώρα μας. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επαφής και συντονισμού, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ!”

    2. Εφόσον “Η ΚΝΕ που συμμετέχει στην ηγεσία της ΠΟΔΝ που διοργανώνει το Φεστιβάλ (!)” και “Η ν.Κ.Α. απευθύνθηκε και στην ηγεσία της ΠΟΔΝ, η οποία απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, διότι πρέπει να το λύσει η ελληνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή. Αποκλεισμός 2ος”.

    3. Η αποκλεισμένη νΚΑ από την ΚΝΕ, αποκλεισμό που η “ηγεσία της ΠΟΔΝ, η οποία απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι”, πως, που και ως τι συμμετεχει η νΚΑ;

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Δε μου λες μάστορα, τσιφλίκι της ΚΝΕ είναι το ΠΦΝΦ; Είναι ή δεν είναι φεστιβάλ αντιιμπεριαλιστικων, αντικαπιταλιστικών, προοδευτικών και κομμουνιστικών νεολαιών; ΕΙΝΑΙ! Για αυτο και η ΝΚΑ συμμετέχει! Ο αποκλεισμός της απο την ηγεσία της ΠΟΔΝ (μέσω κνε και εδον), βαραίνει αποκλειστικά την ποδν και την κνε. Επίσης θα πείτε την θέση της κνε και του κκε για την επιχειρηματικοποιηση/κρατικοποιηση του ΠΦΝΦ που ποωθει η ποδν;

      Reply
  5. Ι.Α

    Από την ΠΟΔΝ δεν πήραν διαπίστευση απλώς είδε φως και μπήκε η νκα; μήπως πήρε πρόσκληση από τη ΛΑΕ που ήταν εκεί με πρόσκληση του ρωσικού κράτους

    Reply
  6. lathranagnostis

    Βρε παιδιά, λέτε ότι είχατε πάει στα αντίστοιχα φεστιβαλ της Αβάνας και της Βενεζουέλας. Εκεί, πως πήγατε? Σας προσκάλεσε η ΚΝΕ? Όπως πήγατε εκεί, ας πηγαίνατε και στο Σότσι.
    Γράφει η καταγγελία: ” Δεν είναι προσκαλεσμένη καμίας ρωσικής κυβέρνησης και δεν διαπιστεύτηκε από καμία ρωσική αρχή, εκτός αν ο Ριζοσπάστης εννοεί τη Βίζα και τις κάρτες εισόδου που πήραν όλα τα μέλη και οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, μαζί και αυτά της ΚΝΕ.” Ε, τι άλλο είναι η διαπίστευση, παρά η βίζα και οι κάρτες εισόδου. Θέλατε να πάτε στο φεστιβάλ και πήγατε.
    Δεν απαντάτε σε αυτό που γράφει ο “Ρ”, ότι διαπιστευτήκατε απ ευθείας από τις ρωσικές αρχές, εκτός διαδικασιών της ΠΟΔΝ, αλλά το γυρνάτε στο “ταμ τιριρί”. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι όντως έτσι έγινε!
    Το θέμα έχει εξελιχθεί σε σουρεαλιστική κωμωδία. Είχατε μπλεξίματα με τους Ρώσους, όπως και η ΚΝΕ, αλλά εσείς, θέλετε να ανακατέψετε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

    Υ.Γ Πλάκα θα χει να σας “έμπασε” ο “κορδελάκιας” και όταν είδε ότι του χαλάγατε την εικόνα και τις σχέσεις με τους Ρώσους , τότε σας “άδειασε”?

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Φίλε λαθραναγνώστη, μην πετάς για 1324535879340ή φορά, την μπάλα στην εξέδρα. Σας έχουν τεθεί ορισμένα ερωτήματα:

      α. ΠΟΙΟΣ έδωσε το δικαίωμα στην ΠΟΔΝ να μετατρέψει το ΠΦΝΦ σε πάρτι ΜΚΟ, επιχειρηματικών ντιλς και προβολής των θέσεων της ρωσικής αστικής τάξης;

      β. Η ΚΝΕ είναι ναι ή όχι στην ηγεσία της ΠΟΔΝ;

      γ. ΠΟΙΑ είναι η θέση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, πως κρίνει δλδ την πολιτική επιλογή της ηγεσίας της ΠΟΔΝ να κρατικοποιήσει/επιχειρηματικοποιήσει το ΠΦΝΦ;

      Reply
      1. lathranagnostis

        α. Δεν το έκανε η ΠΟΔΝ. Το έκανε η Ρωσική κυβέρνηση και η ΚΝΕ το καταγγέλλει.
        β. Και λοιπόν?
        γ. Το φεστιβάλ ήταν φιλοξενούμενη εκδήλωση στη Ρωσία. Κακώς ο “οικοδεσπότης” θεώρησε ότι είχε δικαίωμα να επέμβει και να προσπαθήσει να το καπελώσει . Οι ενέργεις και η στάση της ΚΝΕ και όχι μόνο, ήταν που τους χάλασαν τα σχέδια και διατηρήθηκε ο χαρακτήρας του φεστιβάλ.
        Και κάτι επί πλέον. Το ηθικό πρόβλημα το έχουν αυτοί που δέχτηκαν απ ευθείας διαπίστευση από το ρωσικό κράτος. Αλλά τελικά, πίσω είχε η αχλάδα την ουρά και η αλεπού έπεσε στην παγίδα και με τα τέσσερα!
        ….αυτή η αλεπού πρέπει να το έχει συνηθίσει πιά!

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          “…Δ. Τα περί δήθεν σχέσεων με τις ρωσικές αρχές τα επιστρέφουμε στους συντάκτες του άρθρου, ρωτώντας: Η ΚΝΕ που συμμετέχει στην ηγεσία της ΠΟΔΝ που διοργανώνει το Φεστιβάλ (!) (μαζί με την ΕΔΟΝ του ΑΚΕΛ που προεδρεύει) δεν έχει άραγε καμία ευθύνη για το χαρακτήρα που παίρνει το Φεστιβάλ με την παρέμβαση των ρωσικών κυβερνητικών αρχών; Τι λέει για τις αμέτρητες καταγγελίες αντιπροσωπειών πολλών χωρών για αποκλεισμούς, για παρεμπόδιση, κ.α. Τι έκανε για να μην έχει αυτή την εξέλιξη το φεστιβάλ, με τις δεκάδες ΜΚΟ και τις τράπεζες χορηγούς, με τα φόρουμ επιχειρηματικότητας, κλπ. Στην απαράδεκτη κατάσταση αποκλεισμών και παρεμποδίσεων της πολιτικής δράσης και παρουσίας δεκάδων οργανώσεων θα απαντήσει η ΚΝΕ, θα καταγγείλει; Ή νίπτει τας χείρας, καταγγέλλοντας τη … ν.Κ.Α;…”.

    2. ...

      καμία διαπίστευση δεν δίνουν οι ρωσικές αρχές. Βιζα έχουν και τα μέλη της ΚΝΕ, είναι αναγκαίο για να είσαι στη χώρα. Ψέματα λέει ο Ριζοσπάστης ως συνήθως. Η ανακοίνωση της νΚΑ σας εκθέτει, απαντα ενα προς ενα τα ψέματα σας.
      Στο φεστιβάλ πας είτε ως αναγνωρισμένη αντιπροσωπεία ή ως άτομα. Το φεστιβάλ αναγνώρισε τα μέλη της νΚΑ ως άτομα και αυτά, πηγαίνοντας εκεί, συγκρότησαν αντιπροσωπεία. Απάντα τώρα στην ουσία: γιατί ως κομματι της διοργανώτριας αρχής, ανέχεστε να είναι έτσι το φεστιβαλ;

      Reply
    3. Αντώνης

      Επειδή κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν (Λαθραναγνώστης, Ι.Α., ανώνυμος) και ρωτάνε διάφορα δήθεν… ας απαντηθούν κάποια ερωτήματά τους…:
      1. Η νΚΑ δεν ήθελε και δεν θέλει καμία ανίερη συμμαχία με την ΚΝΕ. Ούτε πολιτική κολεγιά. Απευθύνθηκε στην ΚΝΕ με την ιδιότητα που έχει η ΚΝΕ ως μέλος της ΠΟΔΝ στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή και να υπαρξει πλατιά συμμετοχή οργανώσεων και αγωνιστών από την Ελλάδα. Απευθύνθηκε “θεσμικά” στην οργάνωση της ΠΟΔΝ στην Ελλάδα, ως όφειλε, για να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική επιτροπή (που όφειλε να κάνει δημόσια και ανοιχτά η ΚΝΕ…).
      2. Η νΚΑ συμμετέχει σε μια σειρά διεθνής πρωτοβουλίες, συναντήσεις, φεστιβάλ και κινητοποιήσεις με το κριτήριο της επαφής με αγωνιστές και δυνάμεις, με την πολιτική της γραμμή. Θέλει να συμβάλλει στην κοινή πάλη των νέων σε όλο τον κόσμο, στην ενίσχυση του διεθνισμού. Η εποχή μας δεν είναι εποχή “Διεθνών” με την παλιά έννοια, εκατοντάδες οργανώσεις από διαφορετικά ρεύματα και καταγωγές συμμετέχουν σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Η νΚΑ-χωρίς να ταυτίζεται με τους κάθε φορά διοργανωτές ή το πολιτικό περιεχόμενο που ηγεμονεύει- συμμετείχε σε σημαντικά διεθνή γεγονότα (1η Διηπειρωτική των Ζαπατίστας, Διεθνή Κάμπινγκ και συναντήσεις EMEP, Παγκόσμια Φεστιβάλ Νεολαίας, κινητοποιήσεις Γένοβας, διεθνείς συνδικαλιστικές συναντήσεις ταξικών δυνάμεων, κ.α.) επιδιώκοντας το διάλογο με άλλες δυνάμεις, την ανάπτυξη της κοινής πάλης, την ανταλλαγή απόψεων, κ.ο.κ.
      3. Πως συμμετείχε η νΚΑ στα προηγούμενα φεστιβάλ; Στο φεστιβάλ της Αβάνας, είχε δημιουργηθεί εθνική προπαρασκευαστική επιτροπή (όπως θα έπρεπε να έχει γίνει και τώρα) που συνεδρίασε αρκετές φορές πριν το φεστιβάλ (στον ΕλληνοΚουβανικό), στην οποία συμμετείχε η νΚΑ (τότε πρόεδρος της ΠΟΔΝ ήταν η ΚΝΕ με τον Η. Τσαβδαρίδη). Συμμετείχαν και άλλες συλλογικότητες και αγωνιστές, η αντιπροσωπεία από την Ελλάδα είχε 120 άτομα (75 από την ΚΝΕ). Στο φεστιβάλ της Βενεζουέλας πήγαμε όπως και τώρα στη Ρωσία, μόνοι μας! Γενικά, στα φεστιβάλ συμμετέχουν δεκάδες οργανώσεις και φορείς που δεν ανήκουν οργανικά στην ΠΟΔΝ, καταλάβετέ το.
      4. Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές βρίσκουν τρόπο να πάνε όταν πρέπει. Θα έπρεπε να το ξέρετε από την πείρα του επαναστατικού κινήματος. Σπάνε τους αποκλεισμούς, δεν δέχονται τους κάθε λογής πορτιέρηδες και τα οργανωτίστικα τερτίπια για να μιλήσουν και να βρεθούν μαζί με συντρόφους αγωνιστές από άλλες χώρες. Στο κομπάνι, στην ανατολική Ουκρανία και σε άλλα μέρη του κόσμου που πήγε η νΚΑ κια το ΝΑΡ άδεια δεν ζήτησε από του λόγου σας, ούτε κώλωσε σε δυσκολίες.

      Reply
      1. lathranagnostis

        Στο φεστιβαλ της Αβάνας, η ΚΝΕ ήταν προεδρεύουσα και με αυτή της την ιδιότητα δέχτηκε την συμμετοχή της νΚΑ. Στο φετινό φεστιβάλ στο Σοτσι, δεν ήταν. Δεν ώφειλε λοιπόν να συγκροτήσει καμία “Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή”.

        Reply
        1. ...

          Λαθραναγνώστη και λοιποι κνίτες, ότι και να λέτε θα σας το απαντάμε και θα σας ξεφτυλίζουμε. Ασε την Αβάνα. Στη Βενεζουέλα γιατί κανατε προπαρασκευαστική; Δεν προεδρεύατε στο τότε φεστιβαλ.

          Εσυ Ι.Α., η νΚΑ είχε βγάλει ανακοίνωση για όσα γίνονται στο φεστιβαλ και πριν τον ριζοσπάστη.
          Δες εδώ http://pandiera.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1/

          οσο για το απρόσκλητη: Από τον ιούλιο, έχει γίνει πρόσκληση σε ΑΤΟΜΑ να συμμετέχουν στο φεστιβαλ. ως τέτοια δηλώθηκαν τα μέλη της νΚΑ για να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό. Σταματήστε τις συκοφαντίες ότι πήγαμε ακαλεστοι.

          Απαντήστε στην ουσία: γιατι η ποδν (στην οποια ανήκει η ΚΝΕ) συνεργάζεται με τη ρωσική αστυνομία;

        2. Ι.Α

          η καταγγελια της νκα ΕΠΕΙΤΑΙ του δημοσιευματος του Ριζοσπαστη
          ειναι λιγο ντροπη οταν η νκα παραδεχεται οτι η ΚΝΕ αντεδρασε στις μεθοδευσεις των ρωσικων αρχων εσυ να πετας λασπη Αρα και για τα υπολοιπα ……

      2. Ι.Α

        αρα η νκα πηγε απροσκλητη σε ενα φεστιβαλ μιας ομοσπονδιας που ΔΕΝ την καλεσε
        ειδε φως και μπουγιο και μπηκε
        και ο λαφα με τον ιδιο τροπο πηγε και ποζαρει σα γυφτικο σκεπαρνι

        http://www.iskra.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83/

        η ΚΝΕ λεει οτι χρειαστηκε διαπιστευση απο τις ρωσικες αρχες η νκα το αρνειται γνωριζοντας τον ελεγχο που ακουν οι ρωσικες αρχές απο το 2015 και δωυε στους εισερχομενους ειναι πολυ πιθανο οτι η νκα να χρειαστηκε καποιο ειδος αδειας

        η αληθεια ειναι οτι πριν το δημοσιευμα τυ Ριζοσπαστη δεν υπηρξε καμια καταγγελια απο νκα οποτε …..

        Reply
      3. Ανώνυμα

        Εντάξει Αντώνη, στη νΚΑ είστε αυτό που γράφεις. Ξαναδιάβασε το γραπτό σου…

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.