.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Συνέχεια του κράτους», πράξη πρώτη


kostarakos

Με την ηγεσία του στρατού και της αστυνομίας επικοινώνησε ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls που έδιναν ξεκάθαρη πρωτιά στη Κουμουνδούρου.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του Αλέξη Τσίπρα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, ενώ τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία, τα στελέχη, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επρόκειτο για την πρώτη επικοινωνία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της κυβέρνησης με αξιωματούχο του κρατικού μηχανισμού, κίνηση που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος περί «συνέχειας του κράτους».

Πρόκειται δε για μια κίνηση με πολύ βαθύτερο νόημα απ’ ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως: Η «αριστερή» κυβέρνηση, πριν καν συσταθεί, υπέβαλε τα σέβη της στον σκληρό πυρήνα του κράτους, τον στρατό και την αστυνομία.

Αν εξάλλου ευοδωθούν τα σενάρια που θέλουν τον επικεφαλής του «αντιμνημονιακού» κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο, να αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας, θα πρόκειται για την πιο ουσιαστική διαβεβαίωση από τη νέα κυβέρνηση, προς πάσα κατεύθυνση, ότι το κράτος «έχει συνέχεια».

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Ότι άλλο είναι η κυβέρνηση και άλλο το κράτος. Και κάθε κυβέρνηση που δεν έχει δοκιμαστεί στη διαχείριση του αστικού κράτους, ειδικά αν αποτελείται από κόμμα της Αριστεράς, πρέπει να υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στη στρατιωτική και αστυνομική καμαρίλα αν δεν θέλει να έχει… τραβήγματα.

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 88.33% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.