.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση φορέων Αιγάλεω Αγ. Βαρβάρας Χαϊδαρίου έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών


image002 (4)Γράφει ο Νίκος Γουρλάς

Συγκέντρωση του Συντονιστικού Σωματείων και μαζικών φορέων Αιγάλεω Αγ Βαρβάρας Χαϊδαρίου έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών

Σε μια περιοχή που η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της πλήττονται από την φτώχια και την ανεργία, όπου διαλύονται και οι τελευταίες εναπομείνασες κοινωνικές δομές, όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, όπου κλείνουν Νοσοκομεία και συγχωνεύονται μαζικά σχολειά, Σωματεία μαζικοί φορείς κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες κάλεσαν τον λαό της περιοχής σε συγκέντρωση image004διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους και τον λαό στην εξαθλίωση.

Στην συγκέντρωση (26/6/2014) οι εκπρόσωποι των φορέων από το Αττικό Νοσοκομείο την ΕΛΜΕ τον σύλλογο Δασκάλων και του ΨΝΑ ανέδειξαν την τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει εργαζόμενους και λαό οι ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και της εξόδου στις αγορές, δεν έχει λεφτά για να κρατήσει ανοιχτό το «Αγία Βαρβάρα», ούτε για υλικά και προσωπικό στο Αττικό και το Θριάσιο. Στα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟ και Νίκαιας τα ράντσα βουλιάζουν στους διαδρόμους, ότι ασθενείς μετά από Xagiosμακρόχρονες νοσηλείες παίρνουν εξιτήριο από το Ράντζο. Η ψυχική υγεία καταργείται και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία έχουν μπει στο στόχαστρο. Σχολεία συγχωνεύονται, καθηγητές απολύονται και η τεχνική και γενική εκπαίδευση υποβαθμίζεται και σταδιακά χαρίζεται στους ιδιώτες. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κατήγγειλαν ότι σε λίγο στις τάξεις θα υπάρχουν από σαράντα μαθητές και πάνω, γυρνώντας έτσι στην δεκαετία του πενήντα.

Όλοι οι ομιλητές δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης μεταναστών ούτε στην περιοχή ούτω πουθενά και κάλεσαν τον λαό της περιοχής σε Rizosεπαγρύπνηση για να ανατραπούν τα σχέδια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Στην συγκέντρωση χαιρέτισε ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος που τόνισε την αναγκαιότητα της λαϊκής οργάνωσης και ενότητας των εργαζομένων της περιοχής σαν βασική διέξοδο και προοπτική για την ανατροπή. Χαιρέτισε τέλος εκπρόσωπος της νεοεκλεγείσας περιφερειάρχη Ρ. ΔΟΥΡΟΥ καθώς και ο Μιχάλης Ρίζος από το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν :

Β’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, ΚΕΕΡΦΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΑΠΑ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ , ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, «Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι» Δημοτική Ενωτική κίνηση Αγ Βαρβάρας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.