.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση Πακιστανών εργατών στη Σκάλα Λακωνίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία


image002 (8)Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες στη Σκάλα στην πλατεία Δημαρχείου οι Πακιστανοί εργάτες. Παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. Μίλησε στην συγκέντρωση και εξέθεσε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Βασικό τους πρόβλημα είναι η αστυνομική βία των τελευταίων εβδομάδων, άνευ λόγου και αιτίας, με ξυλοδαρμούς και φραστική βία. Αναφέρθηκαν τα ονόματα δύο αστυνομικών. Κυρίως τις νυχτερινές ώρες μπαίνουν στα σπίτια και ξυλοφορτώνουν τα άτομα που μένουν εκεί, είτε έχουν χαρτιά είτε όχι. Νεαρός εργάτης έδειξε το σπασμένο του χέρι, που του το έσπασαν επειδή δεν έβρισκε το κλειδί ν’ ανοίξει την πόρτα. Άλλος αναφέρθηκε πως όπου τον συναντούν τον βρίζουν με αισχρό υβρεολόγιο λέγοντας «βρωμιάρη να φύγεις από εδώ».

Άλλο βασικό αίτημά τους είναι ότι τους χρωστούν πολλά χρήματα.Συγκεκριμένα ένας είπε 5000 ευρώ για τέσσερα χρόνια. Άλλος είπε 1400 ευρώ και άλλος αναφέρθηκε σε 50.000 ευρώ (δουλεύουν σε συνεργεία των 20 ατόμων περίπου.) Αναφέρθηκαν και τα ονόματα των ατόμων που τα χρωστούν.image006

Για μεγαλύτερο μεροκάματο δεν είπαν τίποτα. Παρ’ όλο που η περιοχή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα. Όσοι/ες παρευρισκόμαστε για να στηρίξουμε τους εργάτες, είναι εκατό τα εκατό σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα από τον τοπικό όχλο.

Μετά ακολούθησε πορεία προς την αστυνομία για να καταθέσουν παράπονα και μηνύσεις.

image004 (5)Τους σταμάτησαν πριν φτάσουν στο τμήμα και εκεί έγιναν τραγελαφικά πράγματα από τον Δήμαρχο.Η συμπεριφορά του κατ’ ομολογία όλων ξέφυγε κατά πολύ κι επιτέθηκε φραστικά εναντίον όλων. Κάποιοι Σκαλιώτες προσπάθησαν να τον συνεφέρουν αλλά μάταια. «Σύνερθε Δήμαρχε θα μείνουν τα πορτοκάλια στα δέντρα»«.Σκασίλα μου τα πορτοκάλια» «Μπράβο σου και σε ψηφίσαμε» Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα των λεγομένων. Τελικά μόνο μια αντιπροσωπεία πήγε προς το τμήμα, παρουσία μιας δικηγόρου που παρευρίσκετο και που δέχτηκε κι αυτή τη φραστική βία του Δημάρχου. Οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν κάποια στιγμή μια και τα λεγόμενά του ξέφευγαν από τα νόμιμα…….

skalalakonias.wordpress.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 92.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.