.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση ενάντια στην εκλογή ΠτΔ (Photos)


Πρωτοβάθμια Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, και οργανώσεις της Αριστεράς προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ και «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση» αναφέρεται:

«Η κυβερνητική πρωτοβουλία για την επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ δείχνει τα τεράστια αδιέξοδα της αντιδραστικής πολιτικής των μνημονίων, της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα σε κλίμα χυδαίων εκβιασμών, απροσχημάτιστης στήριξης των μηχανισμών της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού (βλ δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γερμανών αξιωματούχων κλπ) και παρέμβασής τους στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις υπέρ των Σαμαρά-Βενιζέλου, να περάσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής για να συνεχίσει για 1.,5 ακόμα χρόνο την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με την τρόικα!

Για αυτούς τους λόγους οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στον δρόμο, σε μεγάλες διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι εκβιασμοί.

Για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να συντρίψουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.

Να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας έξω από την φυλακή των μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της επιτροπείας, της εκμετάλλευσης, του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του κράτους έκτακτης ανάγκης.»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Συγκέντρωση ενάντια στην εκλογή ΠτΔ (Photos)

  1. http://eleytheriakifraxia.blogspot.gr/

    Ούτε 161 βουλευτές…/ Κάτι Τρέχει…/ 18-12-2014/ της Ζιζού

    Ούτε 161 βουλευτές δεν βρήκε η συγκυβέρνηση στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι 160 βουλευτές που ψήφισαν Δήμα δεν είναι “ρεύμα” νίκης αλλά όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτες οι εκλογές. Δεν γνωρίζουμε αν αλλάξει υποψήφιο (δύσκολο…) ο Σαμαράς αλλά η κινδυνολογία, η οικονομική τρομοκρατία θα συνεχιστεί…δείχνοντας το πανικό της συγκυβέρνησης και των τσιράκιων της.

    Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα κείμενα μας, δεν ελπίζουμε τίποτα σε μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια πιστεύουμε κάποια μέτρα “ανακούφισης” θα πάρει αλλά μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και του Ευρώ δεν μπορεί να φέρει ριζικές, ριζοσπαστικές λύσεις. Η πλατιά κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από την καπιταλιστική κρίση “ελπίζει” (με αυταπάτες ή όχι…) στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν μπορούμε να μην το πάρουμε υπόψιν μας…για την τακτική μας απέναντι σε μια πιθανόν “αριστερή” κυβέρνηση.

    Όποια στάση κρατήσει ο κόσμος του α/α και της επαναστατικής αριστεράς απέναντι στις εκλογές που φαίνονται πως είναι μπροστά μας…για εμάς θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι μάχες βρίσκονται μπροστά μας…η προετοιμασία μας (θεωρητικά και πρακτικά) πρέπει να μας βρει έτοιμους απέναντι στη διαχειριστική “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Καλούμε όλο τον κόσμο του “χώρου”, τους απλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, όλους τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες σε επαγρύπνηση και σε αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική ζούγκλα…μέτωπο αγώνα ενάντια σε αντεργατικά μέτρα οποιασδήποτε κυβέρνησης και τρόικας…να βαδίσουμε όλοι μαζί για έναν άλλο κόσμο ελευθερίας και ισότητας….την κοινωνία του ελευθεριακού κομμουνισμού…

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.