.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ


anatropi_esiea1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Αττικής έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας, το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μάη. Ωστόσο, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης και την επαπειλούμενη κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων του κλάδου -ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ- καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση του μοναδικού πόρου τους, του αγγελιόσημου, που είναι οιωνεί εργοδοτική εισφορά, η συμμετοχή ήταν περιορισμένη.

Οι ευθύνες των ηγεσιών τόσο της ομοσπονδίας ΠΟΕΣΥ όσο και των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ κ.α.) είναι κραυγαλέες. Όλο το προηγούμενο διάστημα κυριάρχησαν οι “υπόγειες” επικοινωνίες και επαφές την κυβέρνηση και ειδικά με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο, ο οποίος από πρώην νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ μετεξελίχθηκε σε νυν δήμιος των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και η απεργία διαρκείας διαρκώς έγινε συνειδητή προσπάθεια να εκφυλιστεί ως μορφή πάλης, καθώς συνεχώς μετατίθετο ημερολογιακά, χωρίς καμία προσπάθεια παρέμβασης στα μεγάλα μαγαζιά του κλάδου, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και βέβαια με το πληβειακό τμήμα εργαζομένων του κλάδου, τους συντάκτες των ιντερνετικών ΜΜΕ, να είναι εκτός σωματείων. Η από χρόνια διακηρυσσόμενη αναγκαιότητα δημιουργίας συνδικάτου τύπου σε ταξική βάση, χωρίς εκδότες και ιδιοκτήτες, με μέλη όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους του κλάδου έχει τεθεί πλέον άμεσα στην ημερήσια διάταξη.

anatropi_esiea2

Στην συγκέντρωση παρενέβη η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ, με πανό και πικέτες, ενώ στην πορεία που ακολούθησε έως τη βουλή, ακούστηκαν συνθήματα όπως “Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, τις δόσεις να πληρώσει η εργοδοσία”, “Η ενημέρωση ανήκει στο λαό, και όχι στο κεφάλαιο το εκδοτικό”, “Τέρμα πια η κοροϊδία αγώνας διαρκείας για ταμεία”, “Κάτω η κυβέρνηση και το ασφαλιστικό της, την κρίση να πληρώσει ο κάθε εργοδότης”.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.