.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, 18/5 (Βίντεο Upd)


Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έξω από τον χώρο της επαίσχυντης υπερψήφισης του καταστροφικού 4ου μνημονίου, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Μετά από διάφορες προσυγκεντρώσεις, πολύς ήταν ο κόσμος που συνέρρευσε στον ευρύτερο χώρο έξω από τη Βουλή.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό καλούσε σε συγκέντρωση στην αρχή της οδού Ερμού, στην πλατεία Συντάγματος, και στη συνέχεια ανέβηκε στο χώρο έξω από τη Βουλή. Με πανό συμμετείχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑ.Ε., το ΕΕΚ, η ΛΑ-ΑΑΣ κ.ά.

Μεγάλη σε όγκο η προσέλευση μελών του ΠΑΜΕ, ενώ στον χώρο παρευρίσκονταν αγωνιστές από δεκάδες σωματεία, συνδικαλιστικούς φορείς, εργατικά σχήματα, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες γειτονιάς και πολιτικές οργανώσεις.

Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, έδινε στον ίδιο χώρο η Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”. Στο βίντεο με τα αποσπάσματα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, ακούγεται να τραγουδάει και η Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, γυναίκα του αξέχαστου αντάρτη-  μουσικού Πάνου Τζαβέλλα, κομμάτια από τον “Επιτάφιο” του Γιάννη Ρίτσου και το “Μαουτχάουζεν” του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η καταστολή και η ρίψη χημικών αερίων που ακολούθησε μετά από κάποια επεισόδια, δεν κατόρθωσε να διαλύσει τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση καθώς οι συγκεντρωμένοι επανήλθαν στο χώρο της πλατείας.

 

 

 

 

Βίντεο του CNN: Επεισόδια έξω από τη Βουλή:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 88.57% ( 7
Συμμετοχές )



15 σχόλια στο “Στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, 18/5 (Βίντεο Upd)

  1. lathranagnostis

    ……έκανε και το σόου της η Ραχήλ και φάγαμε τα δακρυγόνα…..
    Κατά τα άλλα, “Αριστεροχώρι Ποτέμκιν” η συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή.

    Reply
    1. Αλέξης

      Εντάσσεις και το ΚΚΕ στο αρισρεοχώρι τότε, γιατί κι αυτό εκεί μαζί ήταν στα 10 μέτρα δίπλα μας… Και έκατσε σε όλη τη συναυλία και μετά… Εκτός αν το ΚΚΕ ήταν το Ποτέμκιν…;

      Reply
    2. ΓΚ1

      Ναι χάρη στη Ραχήλ και το δικό της φασιστοχώρι φάγαμε τα δακρυγόνα,σιγά…Όσο για τη συγκέντρωση επειδή όλο για τους άλλους λέτε,αν το ΠΑΜΕ είναι ευχαριστημένο με τη δική του συμμετοχή σε σύγκριση με το 2012 τότε τι να πω…

      Reply
    3. Γιώργος Θαλάσσης (ή Δαλάσσης)

      lathranagnosti, χρησιμοποιείς απαξιωτικά την λέξη χωριό και είναι κρίμα. Όλοι από κάποιο χωριό ξεκινήσαμε, μάλιστα οι λίγο παλιότεροι σαν και μένα και -ίσως- σαν και σένα έχουμε δυνατές μνήμες από τις χαμένες πατρίδες. Αφήσαμε τα χωριά την εποχή που είμασταν νέοι και ήρθαμε στην Αθήνα, τη γή της επαγγελίας. Σπουδάσαμε, μπλέξαμε με τον πολιτικό αγώνα, άλλοι φύγαν και ιδιώτευσαν χτίζοντας καριέρα και οικογένεια και άλλοι έμειναν χτίζοντας πολιτικό όνομα, σχέσεις (ενίοτε και με καμιά συντρόφισσα) και -πολιτική- καριέρα. Το κρίμα δεν είναι τόσο γι’ αυτούς τους τελευταίους που επένδυσαν (με την κυριολεξία του όρου) στην πολιτική, το πρόβλημα είναι με αυτούς που τραβήχτηκαν στην καθημερινότητα της επιβίωσης και ανέθεσαν τον πολιτικό αγώνα στους μένοντες- και συνεχίζουν να τους τον αναθέτουν κατευθύνοντας και τα παιδιά τους στην ανάθεση.
      Γι’ αυτό σου λέω, όλοι από ένα χωριό καταγόμαστε…

      Reply
      1. lathranagnostis

        Δεν έχω καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσω απαξιωτικά τη έξη “χωριό” και δεν καταλαβαίνω από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα. Αν εννοείς τη λέξη “αριστεροχώρι”, αυτή, χρησιμοποιείται εδώ και αρκετό καιρό ευρύτατα στον πολιτικό λόγο και κανείς δεν την έχει χαρακτηρίσει ποτέ σαν απαξιωτική.

        Reply
        1. Κώστας

          o ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ την χρησιμοποιούν και προφανώς είναι απαξιωτική για την αριστερά και το χωριό, γι αυτό την είπε ο Τσίπρας, για να απαξιώσει την αριστερά με μέσο την απαξίωση και του χωριού, και την πήρατε κι εσείς σαν το σκυλάκι που αρπάζει το κόκκαλο που του πετάνε,

          Κώστας

  2. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Ποτέ δεν είχα φανταστεί οτι την ημέρα που θα ψηφιζόνταν το αίσχος η αριστερά θα έκανε βολτίτσες κ η μόνοι που θα στεκονταν στο ύψος θα ήταν μια παρέα θεοπάλαβων με επικεφαλής μια τρελάμενη πρωην νεοδημοκράτισσα.Όμως η εποχή είναι γεμάτη εκπλήξεις ….

    Reply
    1. lathranagnostis

      Θεωρείς ότι μ αυτό το σόου, η Μακρή και η παρέα της, “στάθηκαν στο ύψος” των περιστάσεων? Τι πήγαν δηλαδή να κάνουν? Έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα?
      …..με την κάμερα στο κατόπι…..!

      Reply
      1. θεοδωρος Σαμιωτακης

        Σημειώνω οτι στο τσούρμο θεοπάλαβων της Μακρή είδα κάτι που δεν βλέπεις συχνά στην αριστερά.Την ηγεσία να είναι συμβολικά μπροστά.Σε πολλές αριστερές οργανώσεις κ κόμματα(δεν λέω ονόματα) η ηγεσία δεν είναι ποτέ στην πρώτη γραμμή συγκρούσεων(έστω συμβολικών διάολε) .Μην αναφέρω οτι υπάρχει λάντζα (αφισοκολλήσεις κλπ) που τις κάνει η πλέμπα κ μανιφέστα που τα βγάζει η ηγεσία.Μακάρι να έβλεπα ηγέτη αριστερού χώρου να αρπαζονταν έτσι με τους μπάτσους όπως έκανε η μουρλαμένη η Μακρή.Ο συγχωρεμένος ο Λαμπράκης έκανε κάτι τέτοιο(δεν τον συγκρίνω με την λούμπεν πρωην νεοδημοκρατισα Μακρή) αλλά αυτός ήταν κεντρώος…

        Reply
        1. lathranagnostis

          Το σόου της Μακρή, μάλλον κακόγουστη χορογραφία σε στυλ “Γοργόνες και Μάγκες” ή “Η Αλίκη στο ναυτικό” ή “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”, θύμιζε, παρά επαναστατική πράξη.

      2. απορία

        Kαθείς και τα πρότυπά του, Λαθρά, τι δεν κατάλαβες……
        Για πολλούς, Ραχήλ, και πολύ τους πάει!

        Reply
    2. Γιώργος Θαλάσσης

      Θεόδωρε, κάνεις οικτρό λάθος όταν λες οτι η αριστερά έκανε βολτίτσες. Υπήρχε μία αριστερά που όχι μόνο δεν έκανε βολτίτσες αλλά πρόσφερε μεγάλη συμβολή στον μαρξισμό: το ΣΕΚ λοιπόν ήταν στην ΑΣΟΕΕ στον “Μαρξισμό 2016”.Η Πέμπτη ήταν αφιερωμένη στην Αντίσταση στα Μνημόνια και στο Χρονικό αυτής της αντίστασης που θα κυκλοφορήσει σαν βιβλίο (δεν ξέρω πως θα καλύψουν την 19 Μάη στο χρονικό μιά και έλειπαν, φαντάζομαι από τα στιγμιότυπα του youtube).

      Reply
    3. Γιώργος Θαλάσσης

      Και πως να μην είναι ΑΣΟΕΕ το ΣΕΚ αφού το έχει λυμένο το θέμα: λύση μπορεί να προέλθει από την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο παραμένει αριστερό κόμμα…

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.