.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σημαντική πρωτοβουλία ΝΑΡ- EMEP για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών


Με μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία παρεμβαίνουν στις επικίνδυνες εξελίξεις στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό το Κόμμα Εργασίας από την Τουρκία και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση από την Ελλάδα. Με κοινή ανακοίνωση οι δύο οργανώσεις διατρανώνουν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για την ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών, ενάντια σε πόλεμο, εθνικισμό και περιβαλλοντική καταστροφή, ενάντια στην πολιτική των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων των δύο χωρών, αλλά και τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μάλιστα, το ΝΑΡ και το ΕΜΕΡ διατρανώνουν την αντίθεσή τους συνολικά «στην οικοπεδοποίηση-καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών μέσω των ΑΟΖ», διεκδικώντας «καμία εξόρυξη στις διεθνείς θάλασσες από Τουρκία, Ελλάδα, πολυεθνικές εξόρυξης». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ακτίνα ελπίδας κόντρα στο κλίμα πολιτικής επιστράτευσης στην εθνική αστική γραμμή και τις εθνικιστικές κραυγές, μιλώντας από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων.

Ολόκληρη η κοινή ανακοίνωση ΕΜΕΡ – ΝΑΡ έχει ως εξής:

Για την ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών

Ενάντια σε πόλεμο, εθνικισμό και περιβαλλοντική καταστροφή

Τα σύννεφα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, πυκνώνουν αλλά και μαυρίζουν.

Οι ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας, βρίσκονται ένα βήμα πριν από πολεμικό επεισόδιο, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει.

Ο εθνικιστικός οίστρος και η ρητορική μίσους καλλιεργούνται μεθοδικά και σκόπιμα από τους αντιδραστικούς κύκλους αλλά και από τους επίσημους φορείς διακυβέρνησης των δύο χωρών.

Πολεμικοί στόλοι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, από οκτώ (8) συνολικά χώρες, αυξάνουν την παρουσία τους στην περιοχή, ενώ πολυεθνικές εξόρυξης όπως η ExxonMobil, η Total και η ΕΝΙ, αδημονούν για ενεργοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης για εξορύξεις σε οικόπεδα των Διεθνών Θαλασσών, πριν ακόμη γίνει οριοθέτηση των ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό Τουρκίας και Ελλάδας, η πολεμική και εθνικιστική ρητορική, αξιοποιείται εργαλειακά από τις άρχουσες τάξεις για επιβολή κλίματος «εθνικής ομοψυχίας» και κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης. Όλα αυτά σε μια στιγμή που οι λαοί των δύο χωρών είναι αντιμέτωποι με τις βαριές συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Το δικό μας ΝΑΙ

Στις συνθήκες αυτές, παίρνουμε θέση υπέρ της ειρήνης, της συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών, της αποφασιστικής βελτίωσης της ζωής τους, σε ένα αξιοβίωτο περιβάλλον.

Το δικό μας ΟΧΙ

Ο δρόμος αυτός αντιπαρατίθεται σε όλα τα πεδία με τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στην περιοχή, τα επιθετικά τυχοδιωκτικά σχέδια των αρχουσών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, τον εθνικισμό και σοβινισμό, τις πολεμικές προετοιμασίες και το κυνήγι των εξοπλισμών, την καταστροφή του περιβάλλοντος με τις εξορύξεις στις ΑΟΖ, την επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, τις πολεμικού τύπου επιχειρήσεις κατά προσφύγων και μεταναστών στα ματωμένα σύνορα της «Ευρώπης-φρούριο».

Δεν συναινούμε σε πολιτικές πολέμου και καταστροφής

Δεν δίνουμε καμία συναίνεση και ανοχή στα καλέσματα υποστήριξης δήθεν «για το καλό της πατρίδας». Η διεθνιστική πάλη των λαών σε Τουρκία και Ελλάδα, σε όλες τις χώρες της περιοχής, είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλλει την ειρήνη των λαών κόντρα στους πολεμοκάπηλους και τυχοδιωκτικούς αστικούς ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και διευθετήσεις. Για να ζήσουν οι λαοί ελεύθεροι από κάθε είδους δεσμά.

Αντιλαμβανόμαστε αυτή μας τη θέση ως τη συμβολή των λαϊκών κινημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία, στον ευρύτερο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις οικονομικές και πολιτικές εκστρατείες του πολυεθνικού κεφαλαίου κατά των λαών, των φυσικών πόρων και ευρύτερα του περιβάλλοντος. Για μας δε νοείται αντιιμπεριαλιστικός και αντικαπιταλιστικός αγώνας στην ουρά και με τη σημαία των αστικών συμφερόντων οποιασδήποτε χώρας.

Ενισχύουμε κοινές πρωτοβουλίες και αγώνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, στο όνομα ενός ειρηνικού και καλύτερου μέλλοντος, αρνούμενοι/ες την υποθήκευσή του στα αντιδραστικά σχέδια.

Διεκδικούμε:

• Ειρήνη στην περιοχή με ήττα των σχεδίων του κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού. «Πολεμάμε» για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα και την κοινωνική απελευθέρωση.
• Ήττα της πολεμικής προετοιμασίας και εθνικιστικής υστερίας. Ανατροπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προς όφελος των κοινωνικών αναγκών σε παιδεία, υγεία, αξιοβίωτη ζωή.
• Πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων εξόρυξης και ακύρωση συμβάσεων παραχώρησης στις ΑΟΖ και στη θάλασσα. Καμία εξόρυξη στις διεθνείς θάλασσες από Τουρκία, Ελλάδα, πολυεθνικές εξόρυξης. Είμαστε αντίθετοι στην οικοπεδοποίηση-καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών μέσω των ΑΟΖ. Μόνο οι λαοί με την αγωνιστική διεθνιστική τους συνεργασία μπορούν να ανοίξουν δρόμους για την όποια επωφελή δραστηριότητα στις διεθνείς θάλασσες (οικονομική, ερευνητική, διάσωσης κλπ), με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και προστασία του περιβάλλοντος, σε ρήξη με τα συμφέροντα κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού.
• Έξοδος Τουρκίας και Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων και στρατευμάτων στις δύο χώρες.
• Όχι σε κάθε είδους αλλαγή ή απειλή αλλαγής χερσαίων ή θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
• Αποχώρηση Τουρκικών (τακτικών και μισθοφορικών) στρατευμάτων από Συρία, Λιβύη και αποκλεισμός κάθε συμμετοχής του στρατού της Ελλάδας σε αποστολές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ή άλλων εκτός συνόρων. Δικαιώματα και ελευθερίες στους στρατευμένους.
• Επίλυση του Κυπριακού με αποχώρηση στρατευμάτων κατοχής, ακύρωση του ρόλου του λεγόμενων «εγγυητριών δυνάμεων» και απόσυρση όλων των στρατευμάτων και κατάργηση στρατιωτικών βάσεων. Κύπρος ενιαία και αδέσμευτη από επιθετικό επεκτατισμό από Τουρκία και Ελλάδα, με αναγνώριση και πλήρη σεβασμό του συνόλου των δικαιωμάτων των συνιστώντων κοινοτήτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
• Δικαιώματα και ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων πολέμων και φτώχειας, με κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας (και Ελλάδας).
• Πλήρη και ίσα δικαιώματα για όλες τις μειονότητες σε Τουρκία και Ελλάδα.
• Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία, κατάργηση του καθεστώτος διώξεων, καταστολής και διακρίσεων σε βάρος αγωνιστών της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και του Κουρδικού κινήματος. Όχι στον ευρωτρομονόμο και στην αντιδημοκρατική «αντιτρομοκρατική» συνεργασία Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, που παραδίδει αγωνιστές στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

Κόμμα Εργασίας – Τουρκία
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Ελλάδα

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 12
Συμμετοχές )



48 σχόλια στο “Σημαντική πρωτοβουλία ΝΑΡ- EMEP για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών

  1. Κώστας

    Ψάχνω τούρκους κομμουνιστές που να τιμάνε το διεθνιστικό τους καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό και δεν βρίσκω. Που να λένε πως δεν δέχονται η χώρα τους να λέει για τους γείτονες πως θα τους πνίξει και θα τους φάνε τα ψάρια τα μάτια. Που να λένε πως δεν θέλουν η χώρα τους να λέει πως τα σύνορα των 2 χωρών δεν ισχύουν. Που να λένε πως πρέπει η χώρα τους να αναγνωρίσει το Δίκαιο της Θάλασσας και την επίλυση της μοναδικής ελληνοτουρκικής διαφοράς, δηλ την νομική οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, στην βάση αυτής. Που να λένε πως δεν θέλουν η χώρα τους να έχει στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο, στην Συρία, και δεν ξέρω που αλλού. Που να λένε για το δικαίωμα αποκατάστασης των διωχθέντων πριν από 50 χρόνια από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

    Κώστας

    Reply
    1. Ragnarok

      Οι Τούρκοι και Κούρδοι σύντροφοι του emep λένε τα σύκα σύκα κ τη σκάφη σκάφη. Οι Έλληνες αριστεροί κ κομμουνιστές εκτός ΝΑΡ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ κλπ, θα πουν ” έξω όλοι οι ξένοι στρατοί από την Κύπρο”, άρα κ η ΕΛΔΥΚ; Θα πουν “δεν μας ενδιαφέρει η επέκταση από τα 6 στα 12 νμ”; Θα πουν καμία εξόρυξη κ καμία αοζ;

      Reply
      1. Κώστας

        Ragnarock οι έλληνες αριστεροί και κομμουνιστές και όχι βέβαια το … ΕΕΚ (!!!) δεν βάζουν στην ίδια μοίρα τα στρατεύματα που είναι στην Κύπρο νόμιμα με την Κατοχή. Και η ΕΛΔΥΚ πρέπει να φύγει, και η ΤΟΥΡΔΥΚ, και οι βρετανικές βάσεις. Σημερα τα ελληνικά στρατεύματα θα έπρεπε να αυξηθούν στην Κύπρο, όχι να μειωθούν στον βαθμό που η Τουρκία έχει καταργήσει την σύμβαση Ζυρίχης Λονδίνου.. Ο Παπαδόπουλος απέσυρε ελληνικές δυνάμεις, δεν τον λες και πρότυπο. Επίσης οι έλληνες διαφωνούν με το Casus Beli και είναι με την κατοχύρωση όλων των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Θα τα κάνουμε ότι θέλουμε, διαφωνούμε με τον ιμπεριαλισμό, τον τούρκικο επεκτατισμό και τον ελληνικό αστισμό που λένε πως δεν είναι ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

        Επίσης, γράφεις γράφεις γράφεις, εξορύξεις γίνονται στην υφαλοκρηπίδα. ΑΟΖ έχεις για χίλιους άλλους λόγους.

        Δυστυχώς το ΕΜΕΡ δεν τα βάζει με τον Σουλτάνο όσο πρέπει και μας προσβάλει ως λαό. Επίσης κάνει κακό και στον τούρκικο λαό. Τα ιδια χάλια και το ΤΚP ML και το TKP. Δηλ Ragnarock αν βγει η Ελλάδα με επίσημη κρατική πολιτική “Τούρκοι θα σας φάνε τα ψάρια, είστε μια μύγα, θα σας λιώσουμε, δεν ισχύουν τα σύνορα” εσύ δεν θα το καταγγείλεις ? Αν βάλουμε μειονοτικούς στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή να τους απελάσουμε, έτσι, χωρίς καμία διαδικασία, δεν θα το καταγγείλεις ? Να μην γυρίσουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, αυτό λέει το ΕΜΕΡ ?

        Να τους χαίρεστε

        Κώστας

        Reply
        1. kokkiniotis

          Να είσαι προσεκτικότερος στις εκφράσεις σου για αγωνιστές από την Τουρκία.

        2. Κώστας

          Kokkinioti δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Οι αγωνιστές από την Τουρκία είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τον ελληνικό λαό.

          Κώστας

        3. kokkiniotis

          Τον σέβονται, όπως τους σέβεται και ο ελληνικός λαός. Και αυτούς και τους αγώνες τους. Μην αποτελείς εξαίρεση.

        4. Ανώνυμος

          Κώστα να γυρίσουν οι Έλληνες πρόσφυγες (Έλληνες το γένος Τούρκοι στην υπηκοότητα ) στην Τουρκία και οι Τούρκοι πρόσφυγες στην Ελλάδα (Τούρκοι στο γένος και Έλληνες στην υπηκοότητα, από νησιά κ Κρήτη ). Και να δοθεί υπηκοότητα σε όλους όσους κατοικούν στην Ελλάδα εδώ κ πέντε συνεχόμενα έτη , τα δε παιδιά τους να αποκτούν άμεσα κ δωρεάν ιθαγένεια κ υπηκοότητα. Οκ;

        5. Κώστας

          Ανώνυμε λυπάμαι, δεν τα ξέρεις τα θέματα. Και είναι φοβερό πράγμα, αυτή η προχειρότητα, αυτή η άγνοια, αυτή η αλαζονεία του αδιάβαστου και ασυγκρότητου φλύαρου ανθρώπου που απλά θέλει να πει κάτι, κάτι που να δικαιώνει κάποια δόγματα. Αυτό το τσιμπολόγημα ιστορίας, και θεωρίας.

          Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος και Δυτική Θράκη εξαιρέθηκαν στις ανταλλαγές πληθυσμών αλλά η ελληνική μειονότητα εκδιώχθηκε. Δεν καταπιέστηκε απλά όπως εδώ, και αλοίμονο αν κάναμε τα ίδια, και κακώς καταπιέστηκε. Εγώ μπορώ να το πω το κακώς καταπιεστηκε γιατι καταγγέλω και αυτά που κανανε οι άλλοι.

          Όχι, δεν θα αποκαταστήσουμε μέχρι τα θύματα της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821, τους απογόνους των νεκρών της Τριπολιτσάς και της νήλας του Δράμαλη. Ούτε σου είπα να αποκαταστήσουμε τους Ελληνες του Πόντου ή της Σμύρνης. Σου είπα για την μη τήρηση της Λωζάνης που συμβολίζει το τέλος των Βαλκανικών, του ΑΠΠ και της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

          Τα περί υποκοότητας είναι παντελώς άσχετα με την αποκατάσταση εγκλημάτων πολέμου. Τα 5 χρόνια πως τα βρήκες, όπως λες και 6 μίλια, καλά είναι ? Φέτα αγοράζεις πάλι ? Εγώ λέω 5 μήνες, σου την βγήκα από αριστερά. Για να σοβαρευτώ Ragnarock και να σου την βγω όντως από τα αριστερά, πράγμα εύκολο, δεν πιστεύω στα μεταεθνικά έθνη. Όταν πήρε την οριστική του μορφή το νεοελληνικό έθνος ήταν το καρυοφύλι που μοιράζονταν Ρωμιοί, Αρβανίτες, Βλάχοι, Σαρακατσανέοι, νησιώτες και Κρητικοί που τους έκανε εθνική κοινότητα. Δεν τους πρότεινε από τα πάνω κάποιος μορφωμένος και ευαίσθητος. Με αυτή την έννοια μπορεί να είναι και 5 μέρες που κάποιος θα βρεθεί στην Ελλάδα και θα είναι Έλληνας, όχι 5 χρόνια. Μπορεί να είναι και παραπάνω. Δεν υπάρχει έτοιμη απάντηση ούτε το έχω ψάξει πάρα πολύ. Για παιδιά που γενιούνται εδώ είναι αυτονότητο, δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε αλλάξει, κάτι είχε γίνει, και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ νομίζω, δεν θυμάμαι. Το να γράψω εγώ ένα νομοσχέδιο πολιτογράφησης μπορεί να είναι εύκολο. Το να αφορά αυτό το νομοσχέδιο πραγματική κοινωνική κίνηση, πραγματικά κοινωνικά σώματα που να αναγνωρίζονται σε αυτό, που να έχουν από τα κάτω μπει στα συνδικάτα, στους συλλόγους φοιτητών, στις συλλογικότητες γειτονιάς και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα που να είναι Έλληνες και να τους ενδιαφέρει αυτό το πράγμα, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Διότι οι ρατσιστές λένε πως Έλληνας γεννιέσαι, εμείς δεν λέμε πως Έλληνας γίνεσαι με μια υπεύθυνη δήλωση στα ΚΕΠ, γίνεσαι στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθερωση

          Κώστας

        6. Κώστας

          Kokkinioti πες μου λίγο μια πιθανή ανακοίνωση του ΝΑΡ σε μια πιθανή ανακοίνωση του ελληνικού κράτους που θα λέει “Τούρκοι θα σας φάνε τα ψάρια, θα σας λιώσουμε”. Αυτά θέλω να πει και το ΕΜΕΡ. Επίσης θέλω να τα πει και το ΝΑΡ σήμερα για την Τουρκία.

          Κώστας

        7. Σ.Τ.

          Κώστα με μια κουβέντα λέω δεν υπάρχει τουρκική αριστερά μετά από δεκαετίες ασταμάτητων και άγριων τόσο που δεν το βάζει ο νους του ανθρώπου διωγμων….
          Η καλύτερα υπάρχει αυτή η αριστερά που το τουρκικό καθεστώς επιτρέπει να υπάρχει.
          Το είχα πει πρόσφατα, ότι το πρώτο θύμα των άγριων σάπιων ιμπεριαλισμων είναι οι λαοί τους. Η θα ενσωματωθούν , όπως πχ η αγγλική κτλ εργατική τάξη η θα εξοντωθούν όπως οι Κούρδοι και οι άλλοι λαοί……

        8. Ragnarok

          Ακου Κώστα για να μην το κουρ΄ζεις και μας κουράζεις:

          Α. ΔΕΝ θέλουμε καμία ΑΟΖ και καμία εξόρυξη στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο. Οκ; Αν εσύ θες, τράβα να τις υπερασπίσεις παρέα με τον Εξον Μόμπιλ, τους σαουδάραβες και τον Λάτση. Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να θέλει ΑΟΖ και εξορύξερις. Και όσο για το επιχείρημα των ΚΚΕδων περί “ΑΟΖ και εξορύξεων που θα τις εκμεταλλευθει η λαική εξουσία”. Τι λέτε ωρε ανερμάτιστοι; Εδω δεν ξέρετε αν σε 5-10 χρόνια θα έχει το ΚΚΕ έστω και το ποσοστό του 5% ή αν θα έχει κατρακυλήσει και άλλο, περιμένετε να υπάρχει λαϊκή εξουσία για να….εκμεταλλευθει αυτή τις εξορύξεις; Πάτε καλά;

          Β. Κώστα βρήκες νεα παπάτζα να παίζεις: Τους πρόσφυγες του ’55 από τηνΚωνσταντινούπολη και γιατι το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας, δεν λέει κάτι για την επιστροφή τους. Αλλη παπάτζα απο κει! Την λέει ο Κωστάκης στην τουρκική Αριστερά και απο κοντά ο άλλος άκαπνος ο Σ.Τ. !!!!

          Και οκ, ΑΝ το ΕΜΕΠ (Κόμμα Εργασίας) ήταν το αντίστοιχο μιας μεταρρυθμιστικής Αριστεράς αλά ΣΥΡΙΖΑ πχ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αριστερά. Θα είχε νόημα η κριτική του Κωστα. Αλλά προφανώς και δεν είναι έτσι! Για αυτό και ο Κώστας μας παρέα με τον Σ.Τ. τι κάνει; Βρίσκει το θέμα των προσφύγων του ’55 απο την Κωνσταντινούπολη (οι ίδιοι αυτοί οι πρόσφυγες ΕΛΑΧΙΣΤΑ μέσα στα χρόνια ζήτησαν την επιστροφή τους) και θέλει να το βάλει στην πρωμετωπίδα του, το ΕΜΕΠ!!! Ασε ρε Κώστα…

        9. Κώστας

          ΣΤ όταν παράνομες οργανώσεις παρουσιάζουν το φαινόμενο της ανοχής στην τούρκικη επιθετικότητα τότε η απάντηση πρέπει να είναι λίγο πιο σύνθετη από αυτό που λες.

          Επίσης εδώ μιλάμε για το αν οι θέσεις αυτές είναι σωστές και όχι το πως εξηγείται το λάθος.

          Βέβαια θα πει κάποιος, έχουμε ελληνικές οργανώσεις που ανέχονται την τούρκικη επιθετικότητα, οι τούρκικες σε μαράνανε. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν μπορώ να διαννοηθώ μια χώρα να έχει επίσημο κρατικό δόγμα μια σχεδόν ναζιστική πολιτική προς τους γείτονες της και ένας απλά δημοκράτης να μην το καταγγέλει. Ο ντεφαιτισμός είναι άλλο θέμα, αρρώστια βέβαια και αυτός

          Ragnarock δεν μας ενδιαφέρει τι θέλετε και τι δεν θέλετε, ο λαός θα υπερασπιστεί την πατρίδα του γιατί μόνο για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις δεν συζητάμε. Το ότι είσαι αγράμματος και δεν ξέρεις τι είναι ΑΟΖ είναι δευτερέουν Καμιά βδομάδα πριν έλεγες, ρητά, πως δεν πρέπει να υπερασπιστούμε ούτε το έδαφος. Έχεις, και όποιος συμφωνεί μαζί σου, τελειώσει ως αριστερός και ως κομμουνιστής. Δεν σου μιλάω σαν να μιλάω σε σύντροφο.

          Κώστας

        10. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Κώστα τόσο σε επίπεδο οργανώσεων αλλά και σε δια ζώσης συζητησεις με πολιτικους πρόσφυγες ουδεποτε συναντησα κατι που να αποκλινει από τα βασικά: Φιλια των λαών,οχι πόλεμος,απαραβίαστο συνόρων κλπ.Υπάρχουν βεβαια και διαφορες οπτικής ( ή σε ” αρχειακα” θέματα).
          Όμως Κώστα αυτο δεν είναι φυσικό; Μήπως ψάχνεις έναν διεθνισμό( κοσμοπολιτικο ) σαν και αυτον που κατακρίνεις; Είναι δυνατόν δαν Ελληνας να έχω ακριβως τις ίδιες θέσεις με κάποιον ( εστω αριστερο
          διεθνιστη) Τουρκο; Δεν νομίζω.
          Ας αρκεστούμε στα βασικα και βλέπουμε.
          Μπορώ να συνενοηθω στη βαση της ειρηνικης συνυπαρξης με εναν τουρκο εστω και αν αυτος θεωρει τον(κατ εμε σφαγεα) Κεμαλ σαν προοδευτικο αστό μεταρυθμιστή.Άλλωστε και εγω θεωρω την αλωση της Τριπολιτσας κορυφαιο δειγμα επαναστατικης τρομοκρατιας κατι που δεν θα του άρεσε.
          Κώστα με όλο τον σεβασμο πιστευω οτι ψαχνεις ψυλλο στα αχυρα με την τουρκικη αριστερα.Κουτσα στραβα σωστες θεσεις έχουν.Αν θες την γνωμη μου η πληγη είναι περισσότερο κατι ελληνες πολιτες και αριστεροι( τρομαρα τους ) στην Θρακη που είναι χυδαιοι εθνικιστες αλλά μην ανοίγουμε πληγές…

        11. Κώστας

          Θοδωρή δεν καταλαβαίνω γιατί οι γενικές αρχές, που προφανώς τις αναπαράγουν, να μην γίνονται συγκεκριμένη πολιτική. Να τους βοηθήσουμε.

          Εξήγησε μου λίγο το περι Θράκης

          Κώστας

        12. Σ.Τ.

          Το έγκλημα της Κύπρου είναι ένα συνεχιζόμενο, ένα διαρκές εγκλημα.

          Δεν νομίζω να υπάρχει καμμία αντίρρηση ότι η τουρκική εισβολή του 1974 ήταν μια ιμπεριαλιστική πράξη.

          Είναι αδιανόητο οι αριστεροί άνθρωποι να μην το καταγγέλλουν σε κάθε ευκαιρια.
          Δεν το κάνουν και έχουμε ΕΘΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ. Δεν αντιδρούμε ως θα επρεπε…

          Με το ίδιο σκεπτικο να μην αντιδρούμε όταν δικαιολογειται η Αμερικάνο ατομική εισβολή στο Ιράκ .

          Στο κάτω κάτω ο Σαντάμ ήταν ένας δικτάτορας που έριχνε χημικά στον λαό και είχε και όπλα μαζικής καταστροφής…..
          Οι Κύπριοι δεν είχαν ούτε χημικά ούτε όπλα μαζικής καταστροφής…..

        13. Ragnarok

          Κώστα είσαι γνωστός λάτρης των αοζ. Λυπάμαι για σένα, ο καυγάς γίνεται για τις εξορύξεις κ τις αοζ, η διεκδικούμε η περιοχή ως αοζ δεν είναι ελληνικό έδαφος, είναι διεθνές, κ τέτοιο πρέπει να παραμείνει. Επίσης, μας αρκούν τα 6 νμ δεν θέλουμε περισσότερα. Εσύ πήγαινε να καταταγείς μαζί με τον σ.τ. για να τα επεκτείνετε. Θα σκοτωθείτε για μια αλλότρια υπόθεση, αλλά αφού το θέτε δικαίωμα σας.

        14. Κώστας

          Οι κομμουνιστές ζητάγανε να πάνε στην πρώτη γραμμή στην Αλβανία Ragnarock, μακάρι να τους μοιάσω λίγο.

          ΑΟΖ δεν είναι έδαφος, είναι εθνικό οικονομικό κυριαρχικό δικαίωμα. Πρέπει να αποτρέψουμε τις εξορύξεις από τις πολυεθνικές στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Που σημαίνει να την κατοχυρώσουμε, να την ανακηρύξουμε στην βάση του ΔΔ, κατά προτίμηση μαζί με κάθε ενδιαφερόμενη χώρα που αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας. Μια λαική εξουσία θα δει το θέμα από μηδενική βάση, του αν, πως, πόσο, πότε θα εκμεταλλευτεί τι. Αλλά οι ΑΟΖ κυρίως δεν είναι για εξορυξεις, είσαι φανατικός και άσχετος, γραφικός τύπος του καφενείου. Εϊναι για αλιεία και αιολική ενέργεια. Το κομμάτι της ΑΟΖ που λέγεται υφαλοκρηπίδα είναι για εξορύξεις, και προφανώς η εγκατάσταση είναι και στην υπόλοιπη ΑΟΖ. Με το να χαρίζεις την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στις πολυεθνικές, με το να λες πως δεν είναι ελληνική, αγωνίζεσαι, με συνέπεια, για να γίνουν εξορύξεις.

          Κώστας

        15. kokkiniotis

          Σου συνιστώ να μην γίνεσαι προσβλητικός. Επίσης, λίγο περισσότερη μελέτη των ζητημάτων δεν θα έβλαπτε.

        16. Κώστας

          Kokkinioti σου συνιστώ να να μην γίνεσαι προσβλητικός. Επίσης λίγη περισσότερη μελέτη των ζητημάτων δεν θα έβλαπτε.

          Κώστας

        17. kokkiniotis

          Αγαπητέ, τις ειρωνείες εκεί που σε παίρνει. Την επόμενη φορά που θα γράψεις στον συνομιλητή σου “είσαι φανατικός και άσχετος, γραφικός τύπος του καφενείου”, μην περιμένεις να εγγκριθεί το σχόλιό σου. Ούτε φυσικά το επόμενο, που θα σπεκουλάρεις περί “λογοκρισίας” που σου ”κόβει την πολιτική σου άποψη”.

        18. Σ. Τ.

          Τα 6/12 μιλλια δεν είναι δική σου ιδιοκτησία για ν; τα μοιράζεις. Είσαι τραγικός.

        19. Ragnarok

          Η Ελλάδα τότε Κώστα, ΔΕΝ διεκδικούσε εδαφική επέκταση. Και η Ιταλία ζήτησε την άδεια από την ελληνική κυβέρνηση του δικτατορα Μεταξά, για να περάσουν ιταλικά στρατεύματα από το ελληνικό έδαφος. ΑΥΤΟ είναι που αρνήθηκε ο Μεταξάς με την φράση “λοιπόν, έχουμε πόλεμο”.

          Και συγκρίνεις το τότε με το σήμερα; Σήμερα είναι η Τουρκία που ως περιφερειακή καπιταλιστική ιμπεριαλιστική χώρα αναθεωρεί συνθήκες, είναι και η καπιταλιστική τάξη της Ελλάδας που θέλει από αυτο το μπάχαλο, να βγει ΑΥΤΗ κερδισμένη, εξ ου και η κήρυξη ΑΟΖ, τα 12 νμ κλπ. Μάθε πρώτα.

        20. Κώστας

          Kokkinioti, φυσικά και δεν θα υπακούσω

          Κώστας

        21. Κώστας

          Ragnarock τα συγκρίνω γιατί πριν μια βδομάδα είπες να περάσουν τα τούρκικα στρατεύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν σε νοιάζει.

          Καμία επέκταση, το τούρκικο casus beli είναι παράνομο. Κάθε ‘Ελληνας και Τούρκος που σέβεται την ειρήνη και την φιλία των λαών λέει πως κάθε χώρα έχει μονομερές δικαίωμα στα 12νμ οπου η απέναντι στεριά απέχει τουλάχιστον 24. Οι υπόλοιποι αγαπάνε το ΝΑΤΟ και τις αστικές τους τάξεις

          Κώστας

        22. kokkiniotis

          Θα μπορούσες να υποδείξεις πού είπε ο συνομιλητής σου ότι δεν τον νοιάζει να περάσουν τα τούρκικα στρατεύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα;

        23. Ragnarok

          Κώστα είπα εγώ “να περάσουν τα τούρκικα στρατεύματα από την Ελλάδα”; Τόσο πια έχεις εκφυλιστεί; Τόσο ψέμα πια διασπείρεις; Κρίμα

      2. Κώστας

        Όταν έλεγε “εδαφική ακεραιότητα έχουμε σήμερα αλλά έχουμε φτώχεια, ανεργία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ανεμογεννήτριες”. Του είπα πως συνάγεται πως η εδαφική ακεραιότητα είναι άχρηστη και ποιος πολεμάει για κάτι άχρηστο ? Δεν αντέδρασε. Βέβαια το αν τα σχήματα λόγου κρύβουν ή όχι μια άρρητη πολιτικοποίηση και μια πρακτική ιδεολογία, δηλ την πραγματική πολιτική γραμμή και μια φυσιογνωμία κοινωνικού αγωνιστή, είναι ένα θέμα προς αποτίμηση. Εγώ λέω πως λόγος, σιωπές, μεταφορές, παρομοιώσεις, χιούμορ, υπερβολές, γλώσσα του σώματος όταν μιλάς, τόνος της φωνής και πράξεις είναι ένα ενιαίο σύνολο

        Κώστας

        Reply
        1. kokkiniotis

          Αποδέχεσαι λοιπόν ότι είσαι κοινός συκοφάντης.

        2. Κώστας

          Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα λογικό άλμα όταν σου λένε πως η εδαφική ακεραιότητα είναι άχρηστη γιατί αν και την έχουμε έχουμε όλες τις πληγές του Φαραώ και απαντάς “άρα λες να μην πολεμήσουμε για κάτι άχρηστο”.

          Κώστας

        3. Ragnarok

          Επιμένω στην συζήτηση βάσει κοινής λογικής, υλισμού κ διαλεκτικής Κώστα. Κ θα επιμένω ο,τι κ αν θλιβερό ακούω ως αντεπιχείρημα: εγώ είπα ότι ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Και τι εννοώ: έχει παγιωμένα σύνορα, έχει έθνος/κράτος κ ως έθνος/κράτος ελέγχει εδαφική επικράτεια, έχει δικό της πολιτικό / στρατιωτικό σύστημα. Και: η παραχώρηση των δημοσιονομικων της στην ΕΕ δεν εγείρει πρωτίστως θέμα εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά θέμα λαϊκής κυριαρχίας.

          Και για να αποδείξω πόσο δίκιο κ σωστά τα λέω , βάζω ακόμα ένα επιχείρημα: έθνη/κράτη σαν την Κίνα, την Ρωσία , την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ, έχουν την πλήρη κυριότητα αυτού που ονομάζουμε εθνική ανεξαρτησία, όμως οι λαοί τους εκεί πέρα γαμιουνται από τις καπιταλιστικές τους τάξεις, όπως γαμιεται κ ο ελληνικός λαός! Συνεπώς, αυτό που μας λείπει δεν είναι η εθνική ανεξαρτησία , αλλά η λαϊκή κυριαρχία!

          Αν για παράδειγμα εσύ προτάσεις το εθνική ανεξαρτησία , θα κάνεις μια τρύπα στο νερό ! Διότι δες τι γίνεται γύρω τριγύρω κ λίγο παραπέρα! Δεν γαμιωνται οι λαοί λόγω έλλειψης εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά λόγω έλλειψης λαϊκής κυριαρχίας!

          Και ανάποδα: για να επιτευχθεί η λαϊκή κυριαρχία πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι αυτό του λείπει, και όχι αόριστα μια εθνική ανεξαρτησία. Δεν πάνε πια μαζί αυτά, παρά μόνο για τους Κούρδους, τους Παλαιστίνιους.

          Όσο συνειδητοποιεί ο κόσμος αυτό το βασικό, τόσο θα συγκροτείται αυτοτελώς από το εθνικό κεφάλαιο που τον γαμάει και θα ανυψουται σε κυριαρχο μπλοκ εξουσίας! Αν το συνειδητοποιήσει βέβαια. Το ζήτημα της κρατικής (και όχι εθνικής) ανεξαρτησίας θα τεθεί πάλι μαζί με την λαϊκή κυριαρχία αν και όταν αυτό το κοινωνικοπολιτικό μπλοκ πάρει την εξουσία στο έθνος/κράτος που λέγεται Ελλάδα. Τότε είναι που το εθνικό κ υπερεθνικο κεφάλαιο θα κάνει πόλεμο κατάλυσης αυτής της νέας λαϊκής εξουσίας. Μέχρι τότε βάλε το μυαλό και το σώμα σου να δουλέψουν στην κατεύθυνση όμως διάολο θα συγκροτηθεί ο λαός σε σώμα οργανωτικά κ πολιτικά και απέναντι από το εθνικό κ υπερεθνικο κεφάλαιο, κ άσε τις αοζ και τις εξορύξεις.

        4. Ragnarok

          Εδαφική ακεραιότητα έχουμε κώστα, σου αρέσει, δεν σου αρέσει! Μια χαρά είμαστε με τα 6 νμ και χωρίς ΑΟΖ. Καμία ΑΟΖ και καμία εξόρυξη. Αυτό λέμε. Εσύ ζώσου τα άρματα άμα θες και τράβα πολέμα για τα πετρέλαια και το αέριο του λάτση και της τοτάλ.

        5. Σ.Τ.

          Οι μικροαστοί θέλουν την εδαφική ακεραιότητα για να μπορούν να την φτύνουν. Και φυσικά δεν πρόκειται να πολεμήσουν για αυτή.

        6. ΑΩ

          Λογικά άλματα που είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας να δεχτείς ότι υπάρχει και άλλη άποψη στην κομμουνιστική αριστερά. Για την ακρίβεια κυρίως άλλη άποψη. Έτσι επιμένεις στο σχήμα από τη μία η άποψή σου που είναι και η μόνη και από την άλλη γελοιότητες ή και προδοσία.
          Μην υποτιμάς όμως ότι ο χώρος που αναφέρεσαι, η ΑΡΑΝ και ο Συντονισμός ουσιαστικά δεν παρεμβαίνουν ούτε αναλαμβάνουν κάποια πολιτική πρωτοβουλία. Κι όχι από έλλειψη χρόνου. Είναι κάτι βαθύτερο που λείπει.

        7. Κώστας

          ΑΩ υποθέτω πως κάτι που το λέει το ΚΚΕ, ο Κομμουνιστικός Συντονισμός και το ΜΛ ΚΚΕ, δηλ πως ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός δεν είναι ισότιμος, οι 2 πλευρές δεν είναι εξίσου επιθετικές και πως ο ελληνικός λαός πρέπει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, είναι, μακράν, πλειοψηφική άποψη στην κομμουνιστική αριστερά. Σε παρακαλώ δείξε μου εσύ ποια είναι η πλειοψηφία που επικαλείσαι.

          Όχι ότι με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά αυτό αλλά να βλέπεις τον ίσκιο σου για μπόι. Δεδομένου ότι, παραδοσιακά, οι περισσότεροι τροτσκιστές δεν διεκδικούν για τον εαυτό τους το Κ και ο κύριος όγκος των κομμουνιστών δεν τους το αποδίδει μπορούμε να πούμε πως ΝΑΡ και το κκε μλ μπορούμε να πούμε πως έχουν την άλλη άποψη, με διαφορές ενδεχομένως, όπως και αυτοί που λέω εγώ έχουν διαφορές. Και όλο τον τροτσκισμό να βάλεις βέβαια νομίζω πως πάλι το ποιοι είναι περισσότεροι δεν θα συζητηθεί ως δεδομένο και αυτονόητο.

          Για το ποιος παίρνει πρωτοβουλίες η γνώμη μου είναι πως δεν παίρνει κανένας. Δεν έχω δει κάτι. Εσύ πάλι λέγε πως εσείς είστε παντου, το νέο επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα. Αλλά είστε μακράν μειοψηφία στα ελληνοτουρκικά εντός της κομμουνιστικής αριστεράς, αυτό δεν θα το συζητήσουμε, είναι δεδομένο

          Κώστας

        8. ΑΩ

          Κώστας αν προσπαθείς να πείσεις για το ΜΟ επιρροής που έχουν το ΚΚΕ, ο Κομμουνιστικός Συντονισμός και το ΜΛ ΚΚΕ, δηλ περίπου 5% διά 3=1,66 δεν δείχνει πολύ πειστικό για την δράση και τις πρωτοβουλίες της ΑΡΑΝ και του Συντονισμού.
          Ο χώρος αντίθετος με τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σε απασχολεί καθημερινά σχεδόν -μαζί με άλλους- στην Παντιέρα, αυτό είναι ενδεικτικό.

        9. Κώστας

          ΑΩ δεν μιλάμε για εκλογές, το ξέρω ότι είσαι κολλημένος με την κάλπη, μιλάμε για τα ελληνοτουρκικά. Σβήσε το καπνογόνο, περάσατε την ΛΑΕ, πέρασε ένας χρόνος, αρκετά με τα πανηγύρια. Η συντριπτική πλειοψηφία της κομμουνιστικής αριστεράς λέει αυτά που λέω. Είπες ότι ισχύει το αντίθετο. Από κει και πέρα μην με συγχέεις με οργανώσεις, δεν έχω ποτέ επικαλεστεί κάτι τέτοιο.

          Κώστας

    2. Ragnarok

      Η ανακοίνωση EME.P. και ΝΑΡ είναι πολύ καλή . Λέει τα σύκα σύκα κ τη σκάφη σκάφη.

      Reply
    3. ΑΩ

      Το ΕΜΕΡ και άλλες επαναστατικές οργανώσεις συγκρούονται με το καθεστώς Ερντογάν και τον εθνικισμό του πληρώνοντας πολύ σκληρό τίμημα. Αδιανόητο για πολλούς αριστερούς στην Ελλάδα. Και ειδικά όσων από την ασφάλεια του πληκτρολογίου απ’ τους άλλους θεν παλικαριά.
      Λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    1. Προφανώς ΚΑΙ η ΕΛΔΥΚ! Πως σούρθε;
    2. Τα 12 μίλια ΕΙΝΑΙ το διεθνές δίκαιο. Οι κομμουνιστές δεν επιλέγουν το ιμπεριαλιστικό “δίκαιο” απέναντι από το διεθνές δίκαιο, δια της τεθλασμένης…
    3. Δε μας φταίνε οι “εξορύξεις”. Γενικά δε μας φταίνε τα άψυχα! Μας φταίνε αυτοί, που θα τις κάνουν, και ΓΙΑΤΙ θα τις κάνουν.

    Reply
    1. Ragnarok

      Μας φταίνε οι εξορύξεις και μας παραφταίνε. Γιατί θα γίνουν ΑΠΟ το κεφάλαιο και ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ την οικολογική διάλυση του πλανήτη. Το να μην μπορείς εσύ και το ΚΚΕ να καταλάβετε αυτό το απλό πράγμα, είναι ανόητο, και αδιανόητο.

      Και καλά οι εθνικιστές, ο καπιταλισμός, στα παπάρια τους για τον πλανήτη και το κλλίμα. Αλλά το ΚΚΕ; Ο Σ.Τ.; όλα τα καλόπαιδα που θέλουν εξορύξεις; Τι έχουν για μυαλό; γιαούρτι; Ναι!

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Είσαι ενάντια στις εξορύξεις λιγνίτη;

        Αν είσαι, (που λογικά είσαι) πρέπει να είσαι υπέρ τη εξόρυξης φυσικού αερίου. Αλλοιως θα πεινασεις. Και καλά εσύ να πεινασεις. Δεν τρέχει τίποτα. Οι φτωχοί όμως που πεινάμε τώρα, θα πεθάνουν από το κρύο και την πείνα…

        Reply
        1. Ragnarok

          Σ.τ., είσαι homo ανερματιστους. Και δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά δεν κατάλαβες ποτέ σου μαρξισμό κ διαλεκτική!

          Η κλιματική καταστροφή λόγω καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής κ κατανάλωσης , μας χτυπά την πόρτα. Και μας υποχρεώνει τουλάχιστον, να αρχίσουμε να θέτουμε θεωρητικά κ πολιτικά , ζήτημα του ποια ζωή θέλουμε κ πως.

          Οι εξορύξεις ορυκτών καυσίμων είναι κάκιστο πράγμα. Από αυτό ξεκινάμε. Το ότι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτές μέχρι τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προμοταρουμε νέες εξορύξεις! Εσύ κάντο κ τραβά στον γκρεμό. Εμείς όχι. Διότι φίλε το πρόβλημα είναι η μανία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής κ κατανάλωσης για απίστευτες ποσότητες ενέργειας! Και όχι η ανάγκη των φτωχών για ζεστασιά και για να μπορουμε να κάνουμε τις δουλειές μας (κάτι μου λέει πως εγώ είμαι πιο φτωχός από σένα).

          Ναι λοιπόν , μέχρι να γίνει η σύντηξη υδρογόνου κατορθωτή ως πηγή ενέργειας, εμείς θα λέμε καμία νέα εξόρυξη, ποτέ κ πουθενά! Θα λέμε κ θα παλεύουμε για κατάργηση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής κ κατανάλωσης που απαιτεί σπαταλώντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας κ απειλεί για αυτό τον άνθρωπο με εξαφάνιση!

        2. Ανώνυμος

          Zurück in die Natur!
          …και στον Ζαν-Ζακ Ρουσσώ!

      2. Ανώνυμος

        πριν να βουτήξεις στα βαθειά του μηχανοθραυστικού κινήματος γράφε τουλάχιστον σωστά το “περαιτέρω”, μη μας βγάζεις και τα μάτια και με τα κεφαλαία σου.

        Reply
  3. Τάκης

    Ο Ανταγωνισμός ήταν και είναι βασικό στοιχείο ανάμεσα στις κυρίαρχες καταστάσεις (ομάδες,κράτη,αλά και άτομα)
    Για να κυριαρχούν, να κατακτούν,και να πλουτίζουν, χρειάζονται και την συνέργεια των πλατιών στρωμάτων της κοινωνίας,παλιότερα τους αγόραζαν(μισθοφόροι) η τους ανάγκαζαν,αργότερα κατάφεραν να τους ελέγχουν δημιουργώντας τους ψυχολογικές,υπαρξιακές εξαρτίσεις και
    υποκείμενα (ιδιοκτησία,πατρίδα,θρησκεία,οικογένεια,αθλητισμός)ώστε να ταυτίζονται με κάτι υπερβατικό.
    στη βάση των ανταγωνισμών,εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν,και περισσότερα εκατομμύρια δυστύχησαν.
    Και αντί οι κοινωνίες να απελευθερωθούν απο αυτά τα σύνδρομα ,και να αφοπλίσουν τους μηχανισμούς θεωρητικά,και πρακτικά ,διολισθαίνει και να υπηρετεί τις αντιδραστικές λογικές ,που είναι το κύριο εργαλείο συν η τεχνολογία για να ελέγχουν τις διαθέσεις μεγάλου ποσοστού του λαού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη,λες και οι σφαγές, και οι ωμότητες να έγιναν τροφή και όπως τις αρένες κραυγάζουν και άλλες Γιουγκοσλαβίες,Συρίες Ιρακ,
    Σουδάν,Υεμένη και πολλά ακόμα σημεία βαρβαρότητας,που ξεριζώνουν εκατομμύρια να σέρνονται δύστυχοι σε στρατόπεδα συνγκέντροσης και βορά
    σε άρρωστους (βλέπε Λέσβος,Χίος,Μανωλάδα και αμέτριτα σημεία στην Γη.
    Στην Ελλάδα ο λαός έχει πληρώσει με εκατόμβες θανάτου,με απέραντες τραγωδίες,και βάσανα από τις επεμβάσεις της κυρίαρχης τάξης και τις εντολές
    των κάθε επικυρίαρχων .
    Αφού ξεχνάμε το 1897 που δεν φτάσαμε στην κόκκινη μηλιά,και πληρώσαμε με δάνειο την Τουρκία ΄΄,μετά από 7ετή Πόλεμο κάναμε απόβαση στην Σμύρνη
    Και σαν Γενναίοι Έλληνες καίγανε πόλις και χωριά,και βιάζοντας γριές και νιές
    άρχισαν πέσαν σε ύπνο βαθύ,και όρμησαν οι κακοί και βάρβαροι Τούρκοι (μα
    δεν ξέρουν να λυπούνται .
    Να αναφερθούμε στο ’74 που τα ψυχασθενή ανδρείκελα της Χούντας ,με όπλο τον εθνικισμό,με την πεποίθηση ότι εξυπηρετούν προστάτες,έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο,και δυστυχώς εκεί θα μείνουν .
    Εδώ και λίγα χρόνια η άρχουσα τάξη,της Ελλάδας,νομίζουν οτι απόκτησαν μπόι και πλάτες μεγάλες λόγο της εθελοδουλίας των κυβερνήσεων και της
    κατ’εντολή σχέση με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ και την δικτατορία της Αιγύπτου ότι θα ελέγχουν τους δρόμους των ενεργειακών πηγών,και με την ψευδαίσθηση ότι είναι προστατευμένοι ,οι τυχοδιόκτες της Κύπρου και Ελλάδας πουλούσαν οικόπεδα στις μεγάλες αδελφές.
    Δεν κατάλαβαν ότι άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου,τώρα βγήκαν ζητιανιά για προστασία ,ώμος αυτή πουλιέται ακριβά (πάνω από 20δις λένε,όρε γλέντια τα
    κοράκια,κλάμα και δυστυχία ο λαός.
    Εδώ και λίγα χρόνια προσπαθούσα να συνεγείρω συντρόφους και όχι μόνο
    ότι η μόνη ελπίδα μας είναι να εμφυσήσουμε στην κοινωνία την ανάγκη για μαζικό μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα (λεφτά για τον λαό όχι για τον στρατό).
    Δυστυχώς οι δυνάμεις μας ήταν λίγες,η το μπόι μας μικρό,παρακολουθούμε τώρα αμήχανα να απλώνετε το δηλητήριο του εθνικισμού και του συντηρητισμού χωρίς σοβαρή αντίσταση.
    Ακόμα και οι μηχανισμοί του ΚΚΕ και άλλων τάσεων να στοιχίζονται πίσω από
    πολεμοκάπηλους για δήθεν εθνικά δικαιώματα και κυριαρχία στα βάθη των θαλασσών ,δεν συνειδητοποιούν ότι η διολίσθηση αυτή δεν το σώνει το μαγαζί
    γιατί αυτό το προϊόν το εμπορεύονται καλύτερα οι παραδοσιακοί ψευτοπατριώτες .
    Υ.Γ Για το πλέγμα που διέπει το διεθνές σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες ο σ’Π.Μαυροειδης το έχει αναλύσει διεξοδικά και οι ενστάσεις που γράφουν
    κάποιοι υπηρετούν σκοπιμότητες η αγκυλώσεις.
    Τάκης

    Reply
  4. Ανώνυμος

    “Είναι επίσης προφανής η υπόθαλψη της τουρκικής προκλητικότητας από τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που χαρακτηρίζουν «διαφιλονικούμενα ύδατα» τις θαλάσσιες περιοχές που αμφισβητεί η τουρκική αστική τάξη, σημειώνοντας με κάθε αφορμή τη σημασία που έχει – παρά τις αντιθέσεις – η παραμονή της στο δυτικό στρατόπεδο.”
    Τα λέμε εδώ και πολύ καιρό:
    Τα έχουν μαγειρέψεικαι απλά ψάχνουν τρόπο να τα σερβίρουν!
    “Ζύμωση” κάνουν τα αστικά πολιτικά κόμματα.
    Ο πόλεμος εργαλειοποιείται κύρια σαν απειλή, σαν μέσο ψυχολογικής επεξεργασίας της ελληνικής κοινής γνώμης. Ενας πραγματικός εξοντωτικός πόλεμος μεταξύ αστικών τάξεων Τουρκίας-Ελλάδας για το “ποιός-ποιόν”, δε συμφέρει κανέναν από τους δύο, και κυρίως δεν συμφέρει τα μεγάλα αφεντικά, ΗΠΑ-ΕΕ-Βρετανία.
    Συνεπώς, το ..πατσιφιστικό κίνημα την έχει εξασφαλισμένη την …”νίκη” του!
    Δεν τόχω και απίθανο, με την δημοσιοποίηση/επικύρωση των συμφωνιών, να βγείτε να πανηγυρίσετε μιαν ακόμη …”νίκη” του …λαϊκού κινήματος. Τώχουμε ξαναδεί το έργο…
    Το ΝΑΡ θα συνεχίσει να σέρνεται στον αδιέξοδο δρόμο, να σιγοντάρει αυτές τις ιμπεριαλιστικές μανούβρες; Αλήθεια, τι θα βγείτε να καταγγείλετε μετά, όταν δείτε όλες τις τελευταίες θέσεις σας να …”υιοθετούνται”(!) από τους Συν-Εκμεταλλευτές των ΑΟΖ και τους Συν-Διαχειριστές της …”Γαλάζιας Πατρίδας”;;!! “Οχι στις …εξορύξεις”;;!!
    Αφού πρώτα θα τους έχετε βοηθήσει να τακτοποιήσουν τα προαπαιτούμενα, επιλύσουν τα προβλήματα κυριαρχίας, διεθνούς δικαίου κλπ.;
    Μηχανοθραυστικό κίνημα θα καταντήσετε;
    (επανάληψη για να δώσω και το link της πρώτης παραγράφου, που ανήκει στον σημερινό “Ρ”).

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.