.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 6 μμ διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση στην πλ. Ρηγίλλης


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ | ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ πλ. ΡΗΓΙΛΛΗΣ στις 18:00

Με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 η Χρυσή Αυγή οργανώνει κάθε χρόνο μια πανελλαδική φασιστοσύναξη στο μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το πολεμοκάπηλο κλίμα και να στήσει την δική της φιέστα. Αυτή η θλιβερή παράδοση έλαβε τέλος τα τελευταία χρόνια χάρη στην συντονισμένη και ενωτική δράση του Αντιφασιστικού Κινήματος. Μέσα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας η χρυσαυγίτικη εθνικιστική φιέστα στην Πλατεία Ρηγίλλης ματαιώνεται και μεταφέρεται κακήν κακώς στα γραφεία τους στην οδό Μεσογείων όπου και πραγματοποιεί μια θλιβερή και άμαζη φασιστοσύναξη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής θα μείνουν κλεισμένοι στα γραφεία τους. Το αντιφασιστικό κίνημα για άλλη μία φορά δεν θα τους επιτρέψει να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης.

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά στην Πλ. Ρηγίλλης, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Δεν εφησυχάζουμε για την δράση της φασιστικής συμμορίας. Τα γεγονότα στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού ειδικά όταν αυτό βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον εθνικισμό. Ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια, η επίθεση στο Σχολείο για την μάθηση της Ελευθερίας και στην συγκέντρωση στην Καμάρα δεν μας φοβίζουν.

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο που στήθηκε στην Θεσσαλονίκη, γεμάτο εθνικιστικό μίσος πριμοδοτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, των παπάδων, δημάρχων και επιμελητηρίων μαζί με όλο τον γνωστό συρφετό των «μακεδονομάχων», έδωσε την ευκαιρία να μαζευτεί από όλη την Ελλάδα η συμμορία της χρυσής αυγής και με την ανοικτή ανοχή της αστυνομίας να επιτεθεί σε διαδηλώσεις και κοινωνικούς χώρους ανενόχλητη, ενώ την επόμενη ημέρα η αστυνομία επιτίθεται στην διαδήλωση αλληλεγγύης και συλλαμβάνει 5 αγωνιστές με κατηγορίες για εμπρησμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει τις εξορμήσεις του ελληνικού κεφάλαιου στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Εξορμήσεις και σχεδιασμοί που το μόνο που έχουν να προσφέρουν στους λαούς είναι η φτώχεια η εξαθλίωση και η απειλή του πολέμου. Συμμαχεί με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την νέα μοιρασιά στην ΑΟΖ μαζί με την Κύπρο και απειλεί με επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων. Επιτρέπει την προβολή της ΧΑ από την κρατική τηλεόραση, την κοινή παρουσία κυβερνητικών στελεχών και χρυσαυγιτών βουλευτών σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγυλή, αφήνει ανέγγιχτη την διαπλοκή της χρυσής αυγής με την αστυνομία.

Δεν θα τους αφήσουμε. Ο φασισμός θεριεύει από την ρατσιστική-ξενοφοβική αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών, τον εθνικισμό και τον καλλιεργούμενο συνεχή μιλιταριστικό ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών. Οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση, στην Πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μ.μ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λ. Μεσογείων.

– Ακυρώνουμε τις εθνικιστικές φασιστικές φιέστες.

– Ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου στους υπόδικους ναζί της χρυσής αυγής.

– Ενάντια στον εθνικισμό που τροφοδοτεί το μίσος μεταξύ των λαών.

– Κοινός αγώνας Ελλήνων – Τούρκων –Κούρδων αγωνιστών ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

– Άμεση απελευθέρωση των 9 Τούρκων αγωνιστών.

– Ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο που ενισχύει την φασιστική απειλή. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

– Οικογενειακή επανένωση, παροχή ασύλου, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

– Όχι στα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης | Όχι στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης.

Ακολουθούν οι υπογραφές (η λίστα παραμένει ανοιχτή)

Καλούν:

– Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά
– ΠΕΝΕΝ -Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού
– Antinazi zone -YRE
– Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
– ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ- Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων
– ΟΡΜΑ – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
– Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου
– ΚΙΦΑ Ιλίου
– ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών

Στηρίζουν:

– ΑΝΤΑΡΣΥΑ
– Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ
– Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
– Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
– Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
– Αριστερή Ανασύνθεση
– Ξεκίνημα – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
– Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
– Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης και Διαλόγου
– Λαϊκή Ενότητα
– Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
– ΟΚΔΕ Σπάρτακος
– ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
– νΚΑ-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.33% ( 6
Συμμετοχές )



22 σχόλια στο “Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 6 μμ διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση στην πλ. Ρηγίλλης

  1. Τάκης

    Τι έγιε ρε παιδία; Την ΛΑΕ την έφαγε η εθνική καπιταλστικη ομοψυχία και η συνεργασία με την Πλεύση και απέσυρε την υπογραφή της από το διεθνιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 3 ΦΛεβάρη;

    Reply
    1. Χρίστος Τουλιάτος

      Απαντώ αρμοδίως και επώνυμα ως συνήθως γιατί κι ο ανώνυμος εσμός του διαδικτυακού εύκολου σχολιασμού του καναπέ έχει παραγίνει και η ξεφτίλα του νέου “γρήγορου” λόγου και μηνύματος των σύγχρονων διαδικτυακών μέσων έχει πέσει πάνω μας (και στην αριστερά…) και νομίζουμε ότι απλά έχουν αναπτυχθεί προοδευτικά οι παραγωγικές δυνάμεις μόνο.

      Η ΛΑΕ κάλεσε στο συλλαλητήριο το προηγούμενο Σάββατο υπογράφοντας το κάλεσμα, καλεί και σε αυτό υπογράφοντας ομοίως. Παρακαλώ λοιπόν να διορθωθεί άμεσα όπως στα περισσότερα site κλπ.

      Το γιατί ενώ από αυτό που είναι σαφές και επικοινωνημένο κατάλληλα και αρμοδίως από την Τετάρτη φτάσαμε σε αυτές τις αναρτήσεις και τα καλέσματα χθες το βράδυ που δεν την είχαν ας παραμείνει μυστήριο για το ευρύ κοινό. Εδώ παραλίγο να μείνει μυστήριο και για το στενότερο.

      Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι/ες και βγάζουμε ο καθείς και η καθεμια τα συμπεράσματά του για διαθέσεις, χειρισμούς, παρεξηγήσεις, λάθη και λοιπά φληναφήματα στην εν πολλαις αμαρτιαις περιπεσουσα Αριστερά μας.

      Reply
        1. Left G700

          Φίλε/σύντροφε Χρίστο Τουλιάτε,

          Αφού σού δηλώσω ότι, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή είμαι μέλος τής ΛΑΕ (κάτι για το οποίο έχω ακούσει κατά καιρούς ουκ ολίγα από τους εδώ παρεπιδημούντες ultra επαναστάτες) και αφού σού δηλώσω επίσης ότι αν και ψευδώνυμος καμία σχέση δεν έχω με ό,τι εσύ χαρακτηρίζεις ως ανώνυμο εσμό του διαδικτυακού εύκολου σχολιασμού του καναπέ [που] έχει παραγίνει και […] ξεφτίλα του νέου «γρήγορου» λόγου, επίτρεψέ μου να στα ψάλλω λίγο (και κάτι παραπάνω μια και θα τα ακούσεις και για την υπόλοιπη καθοδήγηση):

          Αν είναι έτσι όπως τα λες, αν δηλαδή δολίως και ψευδώς κάποιοι άσπονδοι εχθροί ή φίλοι προσπάθησαν να βγάλουν στη σέντρα τη ΛΑΕ με την κατηγορία ότι απέσυρε την υποστηρικτική υπογραφή της από το αυριανό συλλαλητήριο, φοβάμαι ότι η εμφάνισή σου εδώ και η σημερινή ανάρτηση στον ιστότοπο της ΛΑΕ με την αφισέτα διόλου δεν αρκούν για να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Απαιτείται τοποθέτηση της Λαϊκής Ενότητας. Πότε θα απαλλαχτείτε εκεί στα ηγετικά κλιμάκια από το άγχος τής (εκλογικής) συνεργασίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους μπας και τα καταφέρουμε να μπούμε στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, το οποίο σάς οδηγεί να κάνετε τον Γερμανό ή τον ψόφιο κοριό σε τέτοιες άθλιες πρακτικές; Είναι αυτό πολιτική στάση ανθρώπων που έχουν πάρει την ευθύνη να ηγούνται κάποιων χιλιάδων ανθρώπων; Δεν το νομίζω. Αυτό είναι πολιτική δειλία, ανευθυνότητα και οπορτουνισμός τού χειρίστου είδους. Πότε θα καταλάβετε ότι η επιδίωξη συμμαχιών μπορεί να συνδυάζεται θαυμάσια με την παρρησία να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη;

          Ο χειμώνας τελειώνει. Βγείτε από τη χειμερία νάρκη σας. Μέχρι και οι αρκούδες τού Αρκτούρου έχουν αρχίσει να τεντώνονται για να ξεμουδιάσουν!

      1. Τάκης

        Αδερφέ Χρήστο Τουλιάτο, άσε τα ψόφια: Χειρισμοί έγιναν, και έγιναν από την ΛΑΕ, μετά το κράξιμο που έφαγε. Και εξαιτίας του κραξίματος που έφαγε, ανεκρουσεν πρύμναν (κοινώς κωλοτοουμπίασε) για μία ακόμα φορά, και τελικά, υπέγραψε. Κράξιμο θέλετε διαρκώς, ακόμα και για τα αυτονόητα.

        Reply
        1. Χρίστος Τουλιάτος

          Μιλησα με το επωνυμο μου μιλα με το δικο σου και αναλαβε ανάλογη ευθυνη για το τι λες περα απο ψευτοτσαμπουκαδες του πληκτρολογιου. δεν εχεις ιδεα προφανως, απλα θες να συντηρεις ένα νοσηρο διαδικτυακο μικροπολιτικο κλιμα. Η σωστη ανακοινωση μπηκε λιγο μετα στα υπολοιπα site, σε αυτο δεν εχει διορθωθει ακομα παρολο που και το ζήτησα ΑΡΜΟΔΙΩΣ (τι αλλο πρέπει να πω δηλαδη, προσπαθω να ακριβολογω παντα οσο μπορω). Ισχυουν ακριβως οσα εγραψα αρχικά.

        2. kokkiniotis Post author

          Έχει αλλάξει η αφίσα, έχει επίσης προστεθεί η Λαϊκή Ενότητα στο κείμενο και αυτό εδώ και πολλές ώρες. Προφανώς διέφυγε της προσοχής σου σύντροφε Χρίστο. Αν δεν έχω καταλάβει καλά, διευκρίνισε ό,τι άλλο.

        3. Χρίστος Τουλιάτος

          Εχεις δικιο για αυτο συντροφε kokkinioti, mea culpa. το ειδα αφου εστειλα το προηγούμενο σχόλιο. Και τα σχόλια μου περι ανωνυμων ευκολων και χυδαιων σχολιων δεν αφορούν προφανως ολους οσους σχολιαζουν ανωνυμα. αφορούν μόνο οσους το κανουν ετσι.Left δεν αναφερομουν σε εσενα.

        4. Left G700

          Φίλε/σύντροφε Χρίστο,

          Σε καμία περίπτωση δεν εξέλαβα τις αναφορές σου στον ανώνυμο εσμό του διαδικτυακού εύκολου σχολιασμού του καναπέ και την ξεφτίλα του νέου «γρήγορου» λόγου (περιγραφές που δεν αφίστανται της πραγματικότητας του νετ) ως γράμμα που είχε παραλήπτη εμένα. Κάτι τέτοιο, εκτός τών άλλων, θα ήταν και υπέρμετρος ναρκισσισμός εκ μέρους μου. Απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω ρητά ότι δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία (κι αυτό είναι ναρκισσισμός, αλλά, νομίζω, εντός τών φυσιολογικών ορίων :-) ).

          Anyway, σε ευχαριστώ για τη ρητή διευκρίνιση.

        5. Right

          Όχι στον φασισμό όχι στον ρατσισμό, λέει η Λαϊκή ενότητα. Ξέχασε φυσικά να καταγγέλλει τον εθνικισμό. Θα πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι ο υπόλοιπος κόσμος της αριστεράς δεν είναι πλυντήριο για να ξεπλένει τους εθνικισμούς σας

  2. μέλος του ΝΑΡ

    Βρίζει η ΙΣΚΡΑ το ΝΑΡ και το ΠΡΙΝ γιατί και καλά συκοφαντουν την ΛΑΕ όταν έγραψε το ΠΡΙΝ σε ένα ρεπορτάζ την προηγούμενη Κυριακή, ότι η ΛΑΕ σιγοντάρει αυτά τα συλλαλητήρια. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες, το ΠΡΙΝ επιβεβαιώνεται! Απέσυρε την υπογραφή της η ΛΑΕ απο το διεθνιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο!

    Γιατι; Μήπως γιατί η ΛΑΕ έκανε κωλοτούμπα και προσχώρησε στην “εθνική καπιταλιστική ομοψυχία” παραφουκώνοντας τον υπαρκτό εθνικισμό της ΠΓΔΜ για να βγάλει λάδι τον επίσης υπαρκτό και μεγάλο ελληνικό εθνικισμό;

    Reply
    1. Κώστας

      Καλό είναι να κάνουμε κουβέντα με αρχές πάντως και όχι να λέμε πως όποιος δεν υπογράφει σε μια κινητοποίηση στηρίζει το εθνικιστικό συλλαλητήριο της άλλης μέρας.

      Όταν τελειώσει αυτό θα συζητήσουμε για τις 3 Φεβρουαρίου και θα πούμε πως όσοι έχουμε καλέσει έχουμε κάνει πολύ καλά και όποιος δεν έχει καλέσει δεν έχει κάνει καλά. Αν όμως συνεχίσουμε να μιλάμε με αρχές θα πούμε πως όποιος δεν έχει καλέσει δεν σημαίνει πως το έχει κάνει γιατί τα έχει βρει με τους φασίστες κλπ Για παράδειγμα δεν καλεί το ΚΚΕ, θα του χρεώσουμε τέτοια πράγματα

      Για το θέμα της στάσης της ΛΑΕ στο μακεδονικό είναι αρκετά καθαρό ένα ρήγμα του τύπου 60-40 στο εσωτερικό της αλλά να μην λέμε ότι να ναι, η τοποθέτηση του 60 δεν είναι … στήριξη στην ακροδεξιά. Είναι μια τοποθέτηση που λέει πως το βασικό είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και η σύνθετη ονομασία με απαλοιφή του αλυτρωτισμού. Το ότι από αυτήν την τοποθέτηση υπάρχει στην συγκυρία κατά την γνώμη του 40% της ΛΑΕ υποτίμηση του μετώπου με τον ελληνικό εθνικισμό που πρέπει, για το 40% και για μένα, να ιεραρχείται πιο ψηλά από τον μακεδονικό αλυτρωτισμό, δεν σημαίνει .. προσχώρηση στον εθνικισμό της Ελλάδας. Σημαίνει μια ορισμένη πολιτική ιεράρχηση που πρέπει να κρίνεται αλλά το να νομίζει κανείς διαβάζοντας αυτά που λέγονται εδώ μέσα πως η ΛΑΕ καλεί την Κυριακή νομίζω δεν είναι σωστό.

      Κώστας

      Reply
    1. Αλέξης

      Αυτό Γιάννη Χ. θα πρέπει να το απαντήσει η ίδια η ΛΑΕ… Αλλά όταν συμμετέχει ή σιγοντάρει το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, δύσκολα θα υπέγραφε και θα καλούσε για το αντιεθνικιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας… Βλέπεις, θα είναι και η ΣΠΙΘΑ με τον Θεοδωράκη στο Σύνταγμα στις 4/2, όπως και το ΕΠΑΜ… Εκλογές έρχονται… χρειαζόμαστε ψηφαλάκια…

      Reply
    2. nezard

      τι ψάχνεις ρε αδερφέ ακόμα ;;

      η ΛΑΕ είναι η πλέον ακραία και έξαλλη πτέρυγα του σοσιαλσωβινισμού, η πλέον κραγμένη μορφή της πρόσδεσης στο άρμα του ελληνικού φασισμού/εθνικισμού.

      ο χρόνος έχει επιταχυνθεί πολύ απότομα. ανάλαβε τα δικά σου καθήκοντα, από το δικό σου μετερίζι και πάψε να έχεις προσδοκίες από τους σοσιαλσωβινιστές της ΛΑΕ.

      Reply
  3. Left G700

    η ΛΑΕ είναι η πλέον ακραία και έξαλλη πτέρυγα του σοσιαλσωβινισμού, η πλέον κραγμένη μορφή της πρόσδεσης στο άρμα του ελληνικού φασισμού/εθνικισμού.

    Γούαου! Αναλυσάρα ο τύπος! Άμα τον είχαμε στο Ινστιτούτο Μαρξισμού – Λενινισμού της ΚΕ του ΚΚΣΕ μπορεί και να μην είχε διαλυθεί η ΕΣΣΔ!

    Reply
    1. nezard

      1) http://www.iskra.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%81/

      2)http://www.iskra.gr/%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%b3%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bd%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7/

      3)http://www.liberal.gr/arthro/187710/politiki/2018/p-lafazanis-den-mporei-na-uparxei-lusi-sto-skopiano-me-autin-tin-kubernisi.html

      4)http://www.naftemporiki.gr/story/1311644/p-lafazanis-kentriko-zitima-i-thesmiki-akurosi-tou-alutrotismou-tis-fyrom

      5)http://laiki-enotita.gr/2018/01/23/2617/

      6)http://ardin-rixi.gr/archives/206678

      Reply
        1. Left G700

          Φίλε Θεόδωρε Σαμιωτάκη,

          Το κείμενο που ποστάρισες δείχνει πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα ότι οι συντάκτες του είναι οι κατ’ εξοχήν μπερδεμένοι. Ένα δείγμα:

          Από τη μια,

          Ένα γνήσιο λαϊκό συλλαλητήριο θα είχε στόχο την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και όχι τη χρήση του σαν «διαπραγματευτικό χαρτί». Θα διοχέτευε τη λαϊκή οργή ενάντια στο πολιτικό προσωπικό που ξεπούλησε την πατρίδα στους δανειστές αντί να τους ξεπλένει. Θα έβαζε απέναντι τους υποτακτικούς των ΗΠΑ – ΕΕ και τους εθνικιστές και από τις δύο πλευρές. Όχι το λαό της ΠΓΔΜ.

          Κι από την άλλη

          Το –υπαρκτό– πρόβλημα με τη γειτονική χώρα μπορεί να επιλυθεί μόνο από μια κυρίαρχη ελληνική κυβέρνηση που θα αξιοποιεί τις αντιθέσεις και τη γεωπολιτική συγκυρία αλλά θα αρνείται την επιδιαιτησία των ιμπεριαλιστών. Που στόχος της θα είναι η φιλία και η συνεργασία με όλους τους γειτονικούς λαούς.

          Αλλά:

          α) Μέχρι να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ τι στόχο θα είχε αυτό το “γνήσιο λαϊκό συλλαλητήριο” ως προς τη λύση τού και κατά τους συντάκτες τού κειμένου “υπαρκτού προβλήματος”;

          β) Τι θέλουν οι εθνικιστές τής κάθε πλευράς; Αποκλειστικότητα της Μακεδονίας. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Οι εθνικιστές τής πΓΔΜ συνδέουν αυτήν την αποκλειστικότητα με τον αλυτρωτισμό, κάτι που παραπέμπει σε εδαφικές αξιώσεις οι οποίες εν δυνάμει μπορούν να αναβαθμιστούν σε διεκδικήσεις (όσοι κουφιοκεφαλάκηδες και με μνήμη αμοιβάδας από την Αριστερά σαρκάζουν αυτό το φόβο επικαλούμενοι το λιλιπούτειο μέγεθος της πΓΔΜ και τη φυματική ισχύ της, ξεχνούν ότι την τράπουλα την κρατάει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός κι αυτός είναι που κάνει ό,τι παιχνίδι εξυπηρετεί τα συμφέροντά του!). Ο ελληνικός εθνικισμός συνδέει αυτήν την αποκλειστικότητα με τη μη αναφορά σε Μακεδονία, χωρίς καμία εδαφική αξίωση για τα κομμάτια τής Μακεδονίας που ανήκουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία και Αλβανία. Ποιος εθνικισμός είναι πιο επικίνδυνος και παίρνει επομένως προτεραιότητα ως προς την αντιμετώπισή του; Κι ένα μικρό παιδί μπορεί να δώσει την απάντηση. Αφού είναι έτσι, γιατί οι της Παρέμβασης εξισώνουν τους δύο εθνικισμούς;

          γ) Σε συμβολικό επίπεδο (= ονομασία) είναι ηλίου φαεινότερο ότι το υπαρκτό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με σύνθετη ονομασία. Γιατί αποφεύγουν οι συντάκτες τού άρθρου να αναφερθούν ρητά σε αυτή τη λύση; Για να μη χαρακτηριστούν Συριζαίοι με πολιτικά ή εθνικοκομμουνιστές όπως πολλοί κουφιοκεφαλάκηδες της καθαρής Αριστεράς θεωρούν το ΚΚΕ; Εμ τότε, τι σόι [Π]αρέμβαση είναι αυτή όπου ο φόβος φυλάει τα έρημα; Πού είναι η παρρησία και το θάρρος η οποία στα χαρτιά πρέπει να χαρακτηρίζει τους αριστερούς; Να τη βράσω τέτοια [Π]αρέμβαση!

          Τα λέμε

          ΥΓ Η πλειοψηφική μερίδα εντός τής ΛΑΕ (= Αριστερό Ρεύμα), όπως και το ΚΚΕ άλλωστε, δεν χαρακτηρίζονται από τέτοια μπερδέματα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η ανταμοιβή τους από την υπόλοιπη Αριστερά, όμως, είναι το παράσημο της ανοιχτής παλάμης (“διαβρωμένοι από τον αστικό εθνικισμό” είναι η ηπιότερη κατηγορία –για πιο βαριές απευθυνθείτε στους ultra και επαναστάτες κομμουνιστές τύπου nezard…).

        2. ένας

          Εγώ, τουλάχιστον από τα σχόλια και εδώ, βλέπω, πως έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε πολλούς όλη αυτή η ιστορία με το “Μακεδονικό”, που ίσως βοηθήσει σε μια πιο καθαρή θεώρηση της πολιτικής του Ιμπεριαλισμού (και των Ιμπεριαλισμών) στην περιοχή μας, από όλους.
          Εκεί, που μένουν ακόμη μπερδεμένοι μερικοί, και μάλλον όχι πολλοί πια, “αριστεροί”, είναι ακριβώς η δήθεν …”υπαρκτότητα” του “ζητήματος!
          Και η δυνατότητα με την συμβολή τους να το ….”λύσουν”, …εντός Ιμπεριαλισμού!!!
          Το μόνο υπαρκτό πρόβλημα ήταν εξαπανέκαθεν εδώ (και παντού – πού δεν ήταν;) τα κεφαλαιοκρατικά και ιμπεριαλιστικά σκυλοφαγώματα και οι εθνοκαθάρσεις, που υποκινούσαν και κατέληγαν σε πολέμους Λαών εναντίον Λαών, “για τ’ αφέντη το φαϊ”.
          Και αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, όποια “λύση” και να μας σερβίρουν ο Νιμιτς και τα καρακόλια του. Τι βλακείες ακούω για “ονόματα“, “συνταγματικές αλλαγές“, μέχρι και …..”αλλαγές ονομάτων” οδών, αεροδρομίων κλπ.!!
          Θα σταματήσουν ως δια μαγείας τα καπιταλιστικά σκυλοφαγώματα, ακόμη και αν πραγματοποιούνταν αυτά;
          Ακόμη μεγαλύτερους ανοιχτούς λογαριασμούς θα δημιουργήσουν, για νάχουν να διαιρούν και να βασιλεύουν.
          Είναι δυνατόν να τρώει ο κόσμος αυτό το σανό;
          Κι όμως το τρώει, και ακολουθεί τα ακροδεξιά φασιστόμουτρα και του μισερούς παπάδες του Σατανά, θεωρώντας το σαν την λιγώτερο επώδυνη επιλογή!
          Οπως είναι σήμερα το προοδευτικό (αν και εφόσον υπάρχει τέτοιο) και το κομμουνιστικό κίνημα αμφιβάλλω αν και αυτά τα ελάχιστα όρια “όχι πόλεμος – όχι αλλαγές συνόρων” είναι ρεαλιστικά – η ένταση και ο αποπροσανατολισμός θα δυναμώνουν σε βαθμό ανάλογο με τις εσωτερικές οικονομικές αντιφάσεις του Καπιταλισμού-που-σαπίζει.

      1. Left G700

        Εσύ αγόρι μου πρέπει να πίνεις πολύ βαριά ποτά και να καπνίζεις πολύ βαριά τσιγάρα! Τίποτε από τα κείμενα που επισυνάπτεις και διάβασα και τίποτε από όσα άκουσα[*] όχι μόνο δεν αποδεικνύουν ότι «η ΛΑΕ είναι η πλέον ακραία και έξαλλη πτέρυγα του σοσιαλσωβινισμού, η πλέον κραγμένη μορφή της πρόσδεσης στο άρμα του ελληνικού φασισμού/εθνικισμού», αλλά, αντίθετα, ειδικά τα όσα γράφονται στο πρώτο κείμενο, αποδεικνύουν ότι η προσέγγιση της πλειοψηφίας τής ΛΑΕ (χοντρικά: όχι στον αλυτρωτισμό τής πΓΔΜ) δεν αγνοεί και δεν αδιαφορεί για τον κίνδυνο της εκτροπής προς τον αστικό εθνικισμό που συνοδεύει το μακεδονικό ζήτημα διαχρονικά. Αλλά πού να το καταγράψει αυτό ο εγκέφαλός σου! Κρατώντας μονίμως ένα σφυρί στο χέρι σου, βλέπεις παντού καρφιά που θέλουν κοπάνημα. Keep up the good work!

        [*] Εννοείται ότι δεν έχασα τρεις ώρες από τη ζωή μου για να ακούσω ολόκληρη τη συζήτηση Καραμπελιά – Λαφαζάνη.

        Reply
  4. Γιάννης

    Εγώ να κάνω μια άλλη ερώτηση; Την Κυριακή γιατί δεν καλεί κανείς στα Προπύλαια από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (πέρα από ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟ και ΕΕΚ); Από φόβο καταστολής ή γιατί στον κόσμο του Συντάγματος βλέπουν εν δυνάμει συμμάχους της εργατικής τάξης;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.