.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Ρήγμα στα Δυτικά»: Ρήξη με την ευρωλάγνα διαχειριστική λογική


image002 (4)Πέτρος Παπανικολάου
Επικεφαλής της κίνησης στο Αιγάλεω «Ρήγμα στα Δυτικά»

Η αλληλεγγύη κυβέρνησης, δήμων και ΜΚΟ είναι απάτη

Πώς προέκυψε … ρήγμα στο Αιγάλεω;

Το Ρήγμα στα Δυτικά, συγκεκριμένα στη πόλη του Αιγάλεω, προέκυψε μέσα απ’ την ανάγκη έκφρασης του αριστερού ριζοσπαστικού χώρου στη λογική της ρήξης με την ΕΕ και την έξοδο από την Ευρωζώνη στη πόλη μας. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και στηρίχθηκε αρχικά από ανένταχτους αριστερούς, από μέλη του Σχεδίου Β και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αποτελεί όμως ανεξάρτητη αριστερή κίνηση.

Σκοπός μας είναι μαζί με το μαχόμενο λαό του Αιγάλεω να έρθουμε σε ρήξη και με το διαχειριστικό “Καλλικρατικό” μοντέλο αυτοδιοίκησης παλεύοντας το και στο δρόμο και στο δημοτικό συμβούλιο. Κεντρικό και αποφασιστικό όργανο της παράταξης μας είναι η γενική της συνέλευση που διέπεται από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας. Επίσης βασική μας αρχή είναι η εναλλαγή δημοτικών συμβούλων και δημάρχου καθώς και η ανακλητότητα.

Το «Ρήγμα» οριοθετείται μόνο απέναντι στη κυρίαρχη πολιτική ή και απέναντι στα άλλα πολιτικά σχέδια στην αριστερά;

Σαφώς διαφοροποιούμαστε και σε σχέση με τις άλλες αριστερές παρατάξεις αφού οι μεν θεωρούν ότι αλλάζοντας το μοντέλο διαχείρισης, με “ευρωλάγνα” όμως λογική και ξεχωρίζοντας το τοπικό απ το κεντρικό κράτος, θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής του λαού και οι δε -ενώ ουσιαστικά είναι στην αντι – ΕΕ λογική-, παραπέμπουν τη ρήξη και την ανατροπή στο μέλλον εκφράζοντας ένα στείρο καταγγελτικό λόγο.

Στις ανακοινώσεις σας αναφερόμενοι στην ΕΕ, τη χαρακτηρίζετε «συνδικάτο τραπεζιτών και πλουτοκρατών.» Εκτιμάτε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μια διαφορετική – φιλολαϊκή πορεία της ΕΕ;

Θεωρούμε ότι τίποτα δε μπορεί ν αλλάξει χωρίς ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ. Τίποτα δε μπορεί ν αλλάξει μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, του ευρώ και του εγκληματικού συνδικάτου των τραπεζών. Πιστεύουμε στη δημιουργία λαϊκού αντι-ΕΕ μετώπου στο Αιγάλεω που με συμμέτοχο το λαό θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τις διαπλοκές, με κάθε τι αντιλαϊκό.

Σχολιάζοντας πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΚΟ, τονίζετε ότι αυτή «δεν μπορεί να πηγάζει απ’ αυτούς που ευθύνονται για την χρεοκοπία ενός λαού.» Τι σημαίνει για σας αλληλεγγύη και σε αυτή την κατεύθυνση τι πρωτοβουλίες προγραμματίζετε;

Σε σχέση με την «αλληλεγγύη» αυτό που εννοούμε είναι ότι δε μπορεί η λυκοσυμμορία συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ουσιαστικά να κλέβει τον πλούτο του λαού που ο ίδιος παράγει και να καταστέλλει κάθε κεκτημένο δικαίωμα και από την άλλη να δημιουργεί ΜΚΟ και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) για να προσληφθούν εργαζόμενοι με 200 ευρώ.

Η αλληλεγγύη για μας είναι το όπλο των λαών, το όπλο των φτωχών και πρέπει να λειτουργεί στη βάση της εγγύησης της στήριξης του συμπολίτη που έχει ανάγκη σε κάθε επίπεδο. Η φιλανθρωπία δεν είναι αλληλεγγύη.

Κλείνοντας καλούμε όλο το λαό του Αιγάλεω να συμμετέχει αγωνιστικά, να ψηφίσει ανατρεπτικά, «Ρήγμα στα Δυτικά.»

Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ, 4.5.2014

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

«Ρήγμα στα Δυτικά»: Ρήξη με την ευρωλάγνα διαχειριστική λογική

Το Ρήγμα στα Δυτικά, συγκεκριμένα στη πόλη του Αιγάλεω, προέκυψε μέσα απ’ την ανάγκη έκφρασης του αριστερού ριζοσπαστικού χώρου στη λογική της ρήξης με την ΕΕ και την έξοδο από την Ευρωζώνη στη πόλη μας.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.