.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ράδιο Παντιέρα στην ERTopen -23/12: «Ποτέ δουλειά την Κυριακή»


kyriaki1«Ποτέ δουλειά την Κυριακή, στο εμπόριο και σε κάθε χώρο εργασίας»

 Το «Ράδιο Παντιέρα» στην ERTopen -23/12/2015

Κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen, μεταδίδεται η εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα».

Την Τετάρτη 23/12/2015, καλεσμένος στο στούντιο είναι ο Νίκος Αντωνίου, συνδικαλιστής, εργαζόμενος στο χώρο του εμπορίου, ενώ παρεμβαίνει τηλεφωνικά ο Ανδρέας Χρυσοχόου, γραμματέας της Επιτροπής Ιωαννίνων του σωματείου εργαζομένων στα Πράκτικερ.  

-Υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα στο χώρο του εμπορίου ή νόμος είναι το κέρδος του εμπόρου;

-Η δουλειά ενός εργαζόμενου στο εμπόριο οφείλει να έχει ωράριο ή ο πελάτης πρέπει να έχει όλες τις ώρες πρόσβαση στα καταστήματα;

-Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας και ποιοι μισθοί δίνονται σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από λουκέτα από τη μια και από υπερσυγκέντρωση από την άλλη;

-Ο συνδικαλισμός γιατί είναι εξορισμένος από τους χώρους εργασίας όπως σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, μολ κ.α.;

Σε αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα οι καλεσμένοι του Ράδιο Παντιέρα θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις και να φωτίσουν έστω και αχνά το κοινωνικό σκοτάδι που επιχειρεί να επιβάλει το εμπορικό κεφάλαιο πάνω στους εργαζόμενους.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης.

Το πρόγραμμα της ERTopen μεταδίδεται στους 106,7 στα fm στην Αττική και διαδικτυακά στο www.ertopen.com. Αναμεταδίδεται επίσης από το ραδιοσταθμό του σωματείου εργαζομένων του Αλουμινίου στους 97,3 στη Βοιωτία, τη Φωκίδα και την Βόρεια Πελοπόννησο, καθώς και από το ραδιοσταθμό του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στους 96,5. Στα Χανιά, μας ακούτε στους 1.134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.