.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρόταση για απεργία ενόψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων


Μαζική απειθαρχία στην αξιολόγησηΠρόταση εκπροσώπων παρεμβάσεων για απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης των μέτρων στη Βουλή και απογευματινό συλλαλητήριο την μέρα ψήφισης

Αυτή τη βδομάδα θα ψηφιστούν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου. Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι η απεργία το Νοέμβρη, που πρότειναν η πλειοψηφία των δυνάμεων σε ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες, θα είναι κατόπιν εορτής. Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στην ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, στα ΔΣ των Ομοσπονδιών και του ΕΚΑ προτείνουμε παντού την άμεση απεργιακή κινητοποίηση στις 15/10 και πρωινό συλλαλητήριο (ημέρα εισαγωγής του πολυνομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή) ως πρώτο βήμα για μια απεργιακή κλιμάκωση με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που τα υπηρετούν και απογευματινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/10 (ημέρα ψήφισης των μέτρων). Η πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν εμπεριείχε μόνο το απεργιακό βήμα, που θα πρέπει να έχει πανεργατικά χαρακτηριστικά, αλλά και μια σειρά άλλων δράσεων επιθετικού χαρακτήρα πχ συλλαλητήρια, καταλήψεις κλπ για να μην περάσουν τα μέτρα και να υπάρξει αγωνιστική ανάταση για την αντεπίθεση των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τις συλλογικότητές τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν συνολικά την πολιτική του Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Καλούμε όλες τις αγωνιστικές και κινηματικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρόταση αυτή σε κάθε σωματείο, σε κάθε ομοσπονδία, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Νίκος Αδαμόπουλους ΕΕ ΑΔΕΔΥ
Παντελής Βαϊνάς ΕΕ ΑΔΕΔΥ
Βασίλης Λιόντος ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Δέσποινα Κουτσούμπα ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Μιχάλης Ρίζος ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Νένα Ιακώβου ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Ντίνος Παντελίδης ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Αιμιλία Τσαγκαράτου ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Κική Γιαννάτου ΔΣ ΟΛΜΕ
Γιώτα Ιωαννίδου ΔΣ ΟΛΜΕ
Γιώργος Γαλάνης ΔΣ ΔΟΕ
Μιχάλης Μιλτσακάκης ΔΣ ΔΟΕ
Νίκος Μπινιώρης ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ειρήνη Δαφέρμου ΚΣ ΟΔΤΠΕ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.