.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρόστιμο βλάσφημο και αφιλότιμο


karpouzia725Ο κυρ Νίκος και ο γιος του είναι Τσιγγάνοι. Ζουν και δουλεύουν στην Αλσούπολη, κοντά στη Νέα Ιωνία, εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Κάθε ξημέρωμα πηγαίνουν στην κεντρική λαχαναγορά και στις 8 στήνουν σε μια γωνίτσα καμιά 20αριά καφάσια πεντανόστιμα φρούτα, τα οποία πωλούν μέχρι τις δέκα το βράδυ. Γι’ αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής τούς προτιμούν από τα σούπερ μάρκετ.

Γλυκομίλητοι, δουλευταράδες, πεντακάθαροι και αξιοπρεπέστατοι αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της «ψυχής» της γειτονιάς μου όντας πραγματικά αξιαγάπητοι.

Χθες ο κυρ Νίκος με ενημέρωσε ότι δυστυχώς δεν θα ξαναγευτούμε τα υπέροχα βερίκοκά του και τα καρπούζια του. Εκπληκτος τον ρώτησα αν μετακομίζει σε άλλη γειτονιά, για να λάβω την απάντηση ότι «μου έριξε πρόστιμο η αστυνομία γιατί οι αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας δεν είχαν εγκρίνει την ανανέωση της άδειάς μου».

«Πόσο;» τον ρώτησα κι έλαβα ως απάντηση μια ανάποδη μούντζα.

«Καλά, έφαγες πρόστιμο 500 ευρώ για τα λιγοστά χρήματα που κερδίζεις με τόσο κόπο κάθε μέρα» τον ξαναρώτησα.

«Δεν κατάλαβες» μου είπε. «Το πρόστιμο ήταν 5.000 ευρώ, το ίδιο έριξαν και στον ξάδελφό μου, που κάνει την ίδια δουλειά τρία στενά πιο κάτω. Κι όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να τα πληρώσω. Πρέπει να πουλήσω το φορτηγάκι που τα μεταφέρω για να μη φτάσω στο δικαστήριο, καταδικαστώ και πληρώσω ακόμη περισσότερα».

Ετσι, τόσο απλά, με μια μονοκοντυλιά 25 χρόνια δουλειάς πετιούνται στον Καιάδα, δυο οικογένειες μένουν άνεργες, χωρίς το εργαλείο δουλειάς τους (το φορτηγάκι τους) και το μικρό πλατειάκι που έστηναν τον πάγκο τους φαντάζει άδειο χωρίς την παρουσία τους.

Ετσι θα έρθει η ανάπτυξη, κύριοι κυβερνώντες! Αφανίζοντας μ’ ένα πρόστιμο κάθε μικροπωλητή κάθε μικροεπαγγελματία.

Αιδώς Αργείοι !!!

Δ.Σ.Φ.

efsyn.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.