.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβουλία σωματείων για απεργία στις 7/4 και κάλεσμα σε συνέλευση αγώνα στις 8 /4


anthropaki_syntonismou1Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες.

Τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε μπροστά σε μια νέα αντιλαϊκή – αντεργατική καταιγίδα μέτρων ύψους 5.4 δις ευρώ που θα φέρει προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση σε συμφωνία με το κουαρτέτο.

Στο επίκεντρο βρίσκετε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις (1,8 δισ. ευρώ). Η απογείωση της φοροληστείας σε μισθούς συντάξεις και εισοδήματα, (ακόμη 1,8 δισ.) η επιβολή και νέων φόρων στην λαϊκή κατανάλωση (επίσης κατά 1,8 δισ. ευρώ).

Ταυτόχρονα, με ταχύτητα μεθοδεύουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια των αγορών». Χιλιάδες πλειστηριασμοί θα ακολουθήσουν ακόμα και πρώτης κατοικίας, ενώ χιλιάδες επίσης μικρές επιχειρήσεις θα ξεπουλιούνται και θα κλείνουν, εκτοξεύοντας την ανεργία.

Η αποκλιμάκωση των αγώνων και η στασιμότητα μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη έδωσαν πολύτιμο χρόνο στη κυβέρνηση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν σαν τα πρόβατα σε σφαγή.

Να δώσουμε την μάχη τώρα! Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να τους στριμώξουμε, μπορούμε να νικήσουμε.

Αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων!

Η απεργία στις 7 Απρίλη να γίνει αφετηρία μιας παρατεταμένης συγκρουσιακής μάχης με πανεργατικά παλλαϊκά χαρακτηριστικά έξω από τα σχέδια τους. Να δώσουμε συντονισμένα και με όλες μας τις δυνάμεις την αποφασιστική αυτή μάχη να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Ξεσηκωμός παντού με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια και κάθε μέσο. Να μην τολμήσουν να τον φέρουν στη Βουλή

Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση. Με τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα μπροστά απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των δανειστών, της ΕΕ, του ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΊΛΗ 2016

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε. και ΤΟΥ ΔΝΤ

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, σε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κάθε αγωνιστή και αγωνιστική συλλογικότητα, εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας για μια πραγματικά ανυποχώρητη και συντονισμένη μάχη με όλα τα μέσα για τι επόμενες κρίσιμες μέρες.

Καλούμε σε ανοιχτή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ αμέσως μετά την απεργία, να οργανώσουμε και να συναποφασίσουμε τις δράσεις μας για την συνέχεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2016, ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) στις 6.00 μ.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
για το συντονισμό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: protovoulia.somateiwn@gmail.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.