.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Προκλητική η αστυνομία σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας (βίντεο)


Σήμερα το πρωί:Προκλητική η στάση της αστυνομίας στο Υπουργείο Παιδείας!Σε κινητοποίηση δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων επιχείρησαν να προχωρήσουν σε… ελέγχους στους συγκέντρωμενους, οι οποίοι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας, τις οποίες παραβίασαν οι αστυνομικοί.Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά.#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, April 16, 2020

 

Δήλωση του Γιάννη Μαρίνη, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
“Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την πολιτική του υπουργείο παιδείας, θα είμαστε στους δρόμους όσο χρειαστεί”.

"Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την ποολιτική του υπουργείο παιδείας, θα είμαστε στους δρόμους όσο χριεαστεί".Δήλωση στη σελίδα μας του Γιάννη Μαρίνη, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ.#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, April 16, 2020

 

Δήλωση της Ντίνας Ρέππα, μέλους του ΔΣ του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης “Αριστοτέλης” έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
“Είμαστε εδώ λόγω της απαράδεκτης ενέργειας του υπουργείου να καταθέσει πολυνομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας”.

"Είμαστε εδώ λόγω της απαράδεκτης ενέργειας του υπουργείου να καταθέσει πολυνομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας".Δήλωση στη σελίδα μας της Ντίνας Ρέππα, μέλους του ΔΣ του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης" έξω από το Υπουργείο Παιδείας.#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, April 16, 2020

 

Δήλωση του Πολυχρονιάδη Δημήτρη, μέλος ΔΣ ΔΟΕ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας

“Η σημερινή πρώτη αντίδραση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμο της κυβέρνησης είναι ενδεικτικές του αγώνα που θα ακολουθήσει”.

"Η σημερινή πρώτη αντίδραση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμο της κυβέρνησης είναι ενδεικτικές του αγώνα που θα ακολουθήσει".Δήλωση στη σελίδα μας του Πολυχρονιάδη Δημήτρη, μέλος ΔΣ ΔΟΕ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας. #ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, April 16, 2020

 

Δήλωση από του Θοδωρή Μαυρίδη από το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: «Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στηρίζουν της κινητοποιήσεις»

"Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στηρίζουν της κινητοποιήσεις".Δήλωση στη σελίδα μας από το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Thursday, April 16, 2020

 

Κινητοποίηση δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Απρίλη στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και μάλιστα ενώ διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. (δείτε και εδώ)

Η αστυνομία επιχείρησε να προχωρήσουν σε… ελέγχους στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας, τις οποίες παραβίασαν οι αστυνομικοί. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίας του περιφερειακού συμβούλου Κ. Τουλγαρίδη εκλεγμένου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και προέδρων σωματείων και συνδικαλιστών η αστυνομία έκοψε πρόστιμο σε εκλεγμένο συνδικαλιστή. Πρόστιμο κόπηκε επίσης και σε δημοσιογράφο της Εργατικής Αλληλεγγύης παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης τύπου Α.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



38 σχόλια στο “Προκλητική η αστυνομία σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας (βίντεο)

  1. KiroiSenko

    Το νέο εκπαδευτικό νομοσχέδιο είναι από τα καλύτερα που έχει κατατεθεί από Ελληνική κυβέρνηση. Το πιο αστείο είναι ότι άνθρωποι που αυτοαποκαλούντε αρίστεροι είναι κατά της αξιολόγησης, υπερασπίζομενοι λογικές του παλιού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος θα έπρεπε να επιβλήθουν πρόστιμα σε όλους, οι κανόνες και οι νόμοι ισχύουν για όλους τους πόλιτες της χώρας. Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο στα πρόστιμα όσο στο ηθικό κόμματι. Ντρέπομαι που συμπολίτες μου χώρις ίχνος ενσυναίσθησης βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας για λόγους και μόνο εντυπωσιασμού, αφού όποια αιτήματα και αν έχουν μπορούν να τα δημοσιεύσουν ηλεκτρονικά.

    Reply
    1. San Rocco

      Αν ντρεπόσουν για τα 100.000.000 ευρώ που έχει δώσει ΗΔΗ το ελληνικό κράτος στο ΕΘΝΙΚΟ κεφάλαιο σε όλα τα λαμόγια/κηφήνες που παρασιτούν εις βάρος του λαού μας, την ίδια στιγμήπου εξαθλιώνεται ο λαός ακόμα περισσότερο και είναι και δεμένος μέσω καραντίνας, θα είχε ένα νόημα η ντροπή σου κιρισένκο. Αλλά ποιός έχασε το φιλότιμο για να το βρεί ο νεοφιλελεύθερος;

      Reply
      1. KiroiSenko

        Ούτε κούβεντα για το νομοσχέδιο ή για την αποτελεσματικότητα (και επικινδυνότητα) του συγκεκριμένου τρόπου αντίδρασης. Για αλλή μια φόρα πετάς την μπάλα στην εξέδρα με άκυρες προσωπικές επίθεσεις, βασισμένες σε αυθέρετα συμπεράσματα. Με συγχώρεις αλλά δεν σε ακολουθήσω στο βούρκο. Η λασπολογία δεν συναίδει με τις φιλελεύθερες αρχές.

        Reply
        1. Ragnarok

          κίρισενκο, ποιος εχασέ το φιλοτιμό για να το βρεις έσυ; Το νομόσχεδιο ειναί για τα Μπαζά (ή το μπάζαρ;), κ έσυ ως νεοφιλελευθέρος εισαί για εξαπτερύγο των πλουσιών Κάτα των φτώχων.

        2. San Rocco

          Μην ανησυχείς φίλε, είσαι βουτηγμένος στον βούρκο του απολογητή του καπιταλιστικού συστήματος κιρισενκο.

        3. ΑΩ

          Η επικινδυνότητα είναι στην προπαγάνδα που σερβίρεις. Η διαμαρτυρία έγινε με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Σε οποιοδήποτε χώρο στον εργασίας έχει συνωστισμό, αλλά για αυτό δεν έχει μόνο πειπερ η ομάδα αλήθειας της ΝΔ, οπότε δεν έχει διάγγελμα του φιλελεύθερου της πλάκας

      2. Κώστας

        Την παλέυεις ρε, 10 έξω από το Υπουργείο Παιδείας είναι κίνδυνος ? Πολύ πιο επικίνδυνη επιδημιολογικά είναι μέχρι και η καθημερινή συνέντευξη τύπου στις 6. Ένα διάγγελμα του πρωθυπουργού είναι πολύ πιο επικίνδυνο επιδημιολογικά.

        Νομίζετε ότι θα βγάλετε τόσο εύκολα εκτός νόμου το εργατικό κίνημα ? Κάνετε λάθος, την δημόσια υγεία την προστατεύουμε μόνοι μας, όπως ομολογεί και η κυβέρνηση με την θεωρία της Ατομικής Ευθύνης. Που εγώ το λέω κοινωνική αλληλεγγύη γιατί κάνεις λάθος πως ο κόσμος τήρησε τα μέτρα επειδή συμφωνεί μαζί σας πως “Δεν υπάρχει κοινωνία”. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Αν λοιπόν δεν θες ούτε 10 άτομα έξω από τα υπουργεία γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνηση να περιοριστεί στα αμιγώς διοικητικά της πανδημίας ?

        Επίσης μάθε πως αντικείμενο του εργατικού λαικού κινήματος δεν είναι η … δημοσίευση απόψεων αλλά η αποτροπή και ανατροπή πολιτικών σήμερα και του καπιταλισμού αύριο.

        Κώστας

        Reply
    2. ΑΩ

      Ναι να γίνει αξιολόγηση για διδάσκεται το σκοιλ ελικικου όπως στα πιστοποιημένα μαγαζιά των ΚΕΚ από αξιολογημενους που σε καταρτίζουν και λοιμωχθηκαν.
      Είναι πραγματικά αστεία ακόμα και για τρολ της νδ

      Reply
    3. εκπαιδευτικός

      Επειδή είσαι και ανιστόρητος, εκτός από εμπαθής και ψεύτης, σου θυμίζω ότι η πρώτη κυβέρνηση που προσπάθησε να επιβάλλει εκ νέου καθεστώς αξιολόγησης μετά την κατάργηση του επιθεωρητή και των καταστροφικών συνεπειών που είχε για το δημόσιο σχολείο, ήταν του Α. Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ της πρώτης οκταετίας (1981-88).
      Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προβλέπει ο Νόμος 1566/85 επί υπουργού Α. Κακλαμάνη. Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει συγκεκριμένα βήματα για την αξιολόγηση με τα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων που καταθέσανε οι υπ. Παιδείας Κακλαμάνης το 1984 και 1985, Τρίτσης το 1987 και Γ.Παπανδρέου (αν δεν με απατά η μνήμη μου) το 1988.
      Δεν ξέρω για πόσο το ΠΑΣΟΚ ήταν με βάση τη λογική σου “παλιό ορθόδοξο”, αλλά και επί Κ. Σημίτη πήρε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το 1997 με το νόμο Αρσένη και το 2002 με νόμο του Ευθυμίου.
      Χάρη στην αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος, δεν υλοποιήθηκαν αυτά τα ολέθρια σχέδια, αντίστοιχα με αυτά που αφήνουν αγράμματους τους νέους σε ΗΠΑ και Βρετανία.
      Βέβαια για τους άσχετους καφενόβιους τύπους που φλυαρούν με όσα έμαθαν στο τουίτερ ή σε ένα ταξί, σαν τον Κιρισένκο, τον φιλελεύθερο από τα λίντλ, όλα αυτά ίσως ψιλά γράμματα…

      Reply
      1. KiroiSenko

        Ολά τα παραδειγμάτα που αναφέρεις είναι προ κρίσης την εποχή των παχιών αγελάδων που ανάγκασε την γενιά μου να εγκαταλείψει την χώρα, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Ακριβώς αυτές οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ κράτους και συνδικαλιστών απετρέψαν σώστες μεταρρυθμίσεις να πέρασουν με αποτέλεσμα να έχουμε σημέρα την ελλειματική δημόσια παιδεία που έχουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε μία ισχύρη και αποτελεσματική παιδεία όπως στην Δανία, Φιλάνδια ή και Γερμανία αλλά όχι η μονιμότητα στο δημόσιο ήταν πιο σημαντική ακόμα και αν διδάσκαν τα παιδιά μας άνθρωποι που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ξεκάθαρα ακατάλληλοι. Γιατί άραγε όποιος θέλει να γράψει βαθμό στις πανελλήνιες δεν εμπιστεύεται το δημόσιο άλλα τα φροντιστήρια? Χαζοί είναι γόνεις? Αυτό δεν το λέω γιατί δεν υπάρχουν εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία. Υπάρχουν και είχα την τύχη μερικοί από αυτούς να με διδάξουν. Είχα όμως και την ατυχία να έχω καθηγήτες φυσικής που δεν είχαν ίδεα από το αντικείμενο..

        Εκτότε και με την κρίση ο κόσμος αντιλήφθηκε τα ολέθρια αποτελέσμα του καταχρηστικού συνδικαλισμού που απέτρεψε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις όπως η αξιολόγηση στην παιδεία (και γενικότερα στο δημόσιο). Το νομοσχέδιο αυτό είναι γνώστο πριν την πανδημία αλλά οι αντιδράσεις ήταν ελάχιστες σε σχέση με τα όσα είχαν γίνει στα παραδείγματα που ανάφερες.

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Oτι ακους στο σκαι κ διαβαζεις στην καθημερινη ερχεσαι κ το αραδιαζεις διανθισμενο με λουμπεν δεξια στερεοτυπα των 80s .Αφου η συντριπτικη πλειοψηφεια του φιλοθεαμονος κοινου συμφωνει μαζι σου τι ζορι τραβας να πεισεις και εμας μια αισχρη μειοψηφεια; Αν ειχες δουλεψει ποτε σου σαν υπαλληλος θα ηξερες οτι το προβλημα ειναι ΠΟΙΟΣ θα αξιολογησει τους εργαζομενους. Προφανως τιποτα κομματικοι νεοδημοκρατες…

        2. εκπαιδευτικός

          Τα παραδείγματα που αναφέρω είναι απλά διάψευση του χοντροκομμένου ψέματος που έγραψες:

          “Το πιο αστείο είναι ότι άνθρωποι που αυτοαποκαλούντε αρίστεροι είναι κατά της αξιολόγησης, υπερασπίζομενοι λογικές του παλιού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ”.

          Όπως ψέματα γράφεις ότι μονιμότητα στην εκπαίδευση και το δημόσιο έχει μόνο η Ελλάδας κ.ο.κ.

          Είσαι ψεύτης και άσχετος. Ένας ακόμα φιλελεύθερος της πλάκας

        3. Ανώνυμος

          “ανάγκασε την γενιά μου να εγκαταλείψει την χώρα”…
          τι λε, ρε παιδί μου!
          Κι εμείς, που νομίζαμε πως ο “εαυτουλισμός” και ο “παρτακισμός” σπρώχνει όλα τα καβαλημένα καλάμια να γίνουν αρνησιπάτριδες, ενώ δεν αντιμετωπίζουν πολιτικές διώξεις ούτε και πρόβλημα επιβίωσης! Και να μας κάνουν μετά και εξ αποστάσεως κηρύγματα να τους …μοιάσουμε! αντί να κοιταχτούν στον καθρέφτη.
          Ξέρεις, εδώ στο Γιουνανιστάν υπάρχουν άνθρωποι, που αναποδογύρισαν δίσκους και τραπέζια στην Εσπερία με πολύ πιο δελεαστικές προσφορές από τα τριάκοντα αργύρια της “γενιάς σου”.
          Ανθρωποι δυνατοί, που δεν πουλιούνται, ούτε γλείφουν κατουρημένες ποδιές σαν ραγιάδες.

        4. Κώστας

          Εντελώς λάθος και ο Κιρισένκο και ο ανώνυμος 10:59 που του την πέφτει.

          Η οικονομική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που προηγείται των μεταναστών, ανώνυμε. Έχουμε πρώτα έχουμε μετανάστευση και επειδή έχουμε μετανάστευση έχουμε μετανάστες. Οι οποίοι δίνουν μια ορισμένη ατομική απάντηση σε ένα συλλογικό πρόβλημα, της απαξίωσης της εργατικής δύναμης εδώ και των όποιων όρων σχετικής της υπεραξίωσης αλλού. Το να απαξιώνουμε με αυτό τον τρόπο τους οικονομικούς μετανάστες ανώνυμε δεν είναι σωστό, είναι αναπαραγωγή του γνωστού, για την αρρώστια φταίνε οι άρρωστοι, για την ανεργία οι άνεργοι, για την προσφυγιά οι πρόσφυγες.

          Βέβαια οι λόγοι για τους οποίους πιστεύει ο Κιρισένκο πως προκαλέσανε την μετανάστευση από την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα και την ελληνική οικονομική ιστορία. Αλλά αν ο Κιρισένκο είναι οικονομικός μετανάστης και ταυτόχρονα πλήρως ανίκανος να εξηγήσει γιατι προκλήθηκε μετανάστευση αυτό δεν είναι λόγος να τον βρίζουμε αλλά να τον βλέπουμε με συμπάθεια σαν έναν άνθρωπο που με Σύνδρομο της Στοκχόλμης στηρίζει αυτούς που τον διώξανε

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          Μμμμμάλιστα!
          Πρώτα λοιπόν έχουμε …Μετανάστευση, χωρίς μετανάστες(!), και μετά …έρχονται και οι μετανάστες! Τώρα σε τι ακριβώς συνίσταται ένα φαινόμενο στερημένο από …το περιεχόμενό του, ίσως κανάς παπάς, να μπορέσει να μας το κάνει πιο λιανά.
          Και, παρακάτω, για να απαλλάξουμε τους παρτάκηδες, που επέλεξαν “μιαν ατομική απάντηση σε ένα συλλογικό πρόβλημα”, τους χώνουμε ανάμεσα στους …”οικονομικούς μετανάστες”, λες και η …αγωνία για την επιβίωση ήταν, που τους έδιωξε από την Πατρίδα τους! Για να επωφεληθούν από την απαλλακτική απόφαση του αυτονόητου, ότι “για την αρρώστια δεν φταίνε οι άρρωστοι”.
          Μόνο, που …αυτοί δεν ήταν “άρρωστοι”! Οικονομικά τουλάχιστον.
          Εγωϊστές και αμοραλιστές είναι, ο σύγχρονος τύπος “ανθρώπου” δηλαδή, όπως διαμορφώνεται όταν υποτάσσεται στην “μόδα”, της “επιτυχίας”, του ατομισμού, της ματαιοδοξίας, του life-style, της “μαγκιάς” στον αδύνατο και της υποτακτικότητας στον ισχυρό,;o,τι περικλείεται συνοπτικά στην έννοια “κονφορμιστής”.
          Και μακάρι να είχαν επιλέξει απλά “ατομική” λύση. Επέλεξαν κάτι πολύ χειρότερο: Το συλλογικά αντιδραστικό! Σαν κοπάδι, και καθόλου “ατομικά” οδηγήθηκαν στην αλλοτρίωση, νομίζοντας ότι κυνηγούσαν μιαν χίμαιρα για τον εαυτούλη τους, που ποτέ δεν τον είδαν σαν μέρος μιας κοινωνίας.
          Δεν είναι όλα “κι έτσι και γκιουβέτσι”….

        6. Σ.Τ.

          Κώστα η μετανάστευση είναι πολιτική του κεφαλαίου, δεν είναι φυσικό φαινόμενο.
          Το κίνημα πρέπει να βάλει προμετωπίδα όχι στην μετανάστευση. Τελος.
          Αυτή είναι μια άποψη που δυστυχώς δεν έχει γίνει ζύμωση μέσα στην αριστερα.
          Το ίδιο δεν λέμε σε όλες τις πολιτικές που ‘ριχνουν’ την αμοιβή της εργασίας;
          Γιατί να γίνει εδώ εξαίρεση;

          Το εργατικό κίνημα είναι σε άμυνα και γονατίζει από την διαρκή επίθεση του φιλελευθερισμού τα τελευταία 30-40 χρόνια.. Με την μετανάστευση δίνεται η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ. Μετά δεν θα υπάρχει κίνημα, η θα είναι κάτι άλλο.

          Δεν είναι η αριστερά για να κρίνει την ποιότητα των ανθρώπων. Ατομικά με τον κάθε μετανάστη δεν υπάρχει πρόβλημα όσο δεν ενοχλουν. Είναι καλοί, είναι εγκληματίες είναι οικογενειάρχες, είναι άθρησκοι, είναι τζιχαντιστές, είναι αλάνια, είναι από τζάκι, είναι ότι είναι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο.

          Επίσης όλοι οι μετανάστες δεν είναι σύντροφοι μου, όπως δεν είναι σύντροφοι όλοι οι άνθρωποι στον πλανητη.

          Το όνειρο τους είναι να ζήσουν μια ζωή ‘αλα ευρωπη- και είναι απόλυτα σεβαστό αυτό. Αλλά ο αγώνας τους αυτός δεν είναι σχετικός με τις αριστερές αξίες. Είναι ένας αγώνας όπως οι πρώτοι Ευρωπαίοι επεκτάθηκαν και κατέκτησαν την άγρια δύση. Αν η αριστερά δεν μπόρεσε να δώσει στο κίνημα αξίες που υποτίθεται το χαρακτηρίζουν, όπως η ισότητα και η συντροφικότητα, αλλά κυριάρχησε ο ατομισμός, πων πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει και να διαπαιδαγώγησης ένα κίνημα μεταναστών σε κατεύθυνση ανατροπής του υπάρχοντος;

        7. Κώστας

          Ανώνυμε από που γνωρίζεις την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του Κιρισένκο ?

          Ποιος είπε πως η μετανάστευση είναι χωρίς μετανάστες ? Απλά μετανάστες υπάρχουν γιατί υπάρχει μετανάστευση και όχι το αντίθετο. Και μετανάστευση υπάρχει για λόγους μετακίνησης του εφεδρικού (ή απαξιωμένου) στρατού εργασίας και όχι γιατί οι μετανάστες είναι … προδότες.

          ΣΤ ποιος είπε πως η μετανάστευση είναι … φυσικό φαινόμενο ?

          Δεν μας φτάνανε τόσα προβλήματα έχουμε και τα ακροδεξιά τρολάκια

          Κώστας

        8. Λούμπεν

          Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί τους οποίους εκτοξεύει ο Ανώνυμος ,παρτάκηδες κλπ αφορούν και τα μέλη του κκε που βρίσκονται στο εξωτερικό;
          Άβρωμα ακροδεξιάς…καλά λέω.

      2. Ανώνυμος

        Κώστα, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!
        Δε χρειάζεται να ξέρω την “οικογενειακή κατάσταση του κιρισένκο”. Από τις 25-30 περιπτώσεις του στενού μου περιβάλλοντος, που έχω άμεση γνώση, ούτε έναςο δεν είχε, έστω και υποτυπώδες πρόβλημα επιβίωσης! Ολοι παιδιά μικροαστικών/μεσοαστικών οικογενειών, “τακτοποιημένοι” οικονομικά, γονείς με εισοδήματα και περιουσίες, εξοχικά, διαμερίσματα κλπ.
        Εφυγαν, γιατί εδώ έπρεπε να παλέψουν, να κάνουν “παρακατιανές” δουλειές, να ζήσουν την μοίρα του νεοέλληνα εργαζόμενου. Δεν το άντεχε ο οργανισμός τους. Ασε, που το θεωρούν και τρε-μπανάλ νε είναι “κακομαθημένοι ντόπιοι” και όχι “ευρωπαίοι” η “αμερικάνοι”.
        Το brain-drain του 210υ αιώνα δεν έχει καμιά σχέση με την μετανάστευση του 19ου αιώνα σε Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία.
        Ελεος πια με την πασοκίλα της ελληνικής κοινωνίας.

        Reply
        1. Κώστας

          Ναι ανώνυμε, θα σε βάλει ο καθένας κριτή για το αν βρωμάει το χνώτο του από την πείνα ή αν έκανε έναν προγραμματισμό, δαπάνησε ένα ορισμένο κεφάλαιο για να συγκεντρώσει ένα κεφάλαιο γνώσεων και δεξιοτήτων γιατί ο ελληνικός καπιταλισμός του είπε να το κάνει για να ανέλθει κοινωνικά ,και σήμερα που ο ελληνικός καπιταλισμός του λέει μείνει άνεργος και φάε από τα έτοιμα, αν έχεις ή πέτα τα πτυχία σου στα σκουπίδια, ή δουλευε για 300 ευρώ χαρτζηλίκι, απλά δεν θα το ανεχτεί. Που εμένα η γνώμη μου, και το παράδειγμα μου, είναι να το ανεχόταν αλλά αυτό ξέρεις, για τους κομμουνιστές, δεν είναι ατομική υπόθεση. Εγώ το ανέχομαι στην βάση μιας ορισμένης ατομικής πολιτικής συνειδησης, στην βάση του δικού μου προγραμματισμού, στην βάση των αναγκών που έχω κλπ. Γιατί μπορεί κάποιος, από μικροσαστική μεσοαστική οικογένεια, που της ειπανε βοήθα το παιδί σου να πάρει πτυχία για να ανέβει ή να μείνει όπου είστε να έχει και 10 δάνεια στην κεφάλα του, και τα έτοιμα του μπαμπά, που προτείνεις για λύση, να μην φτάνουν. Το ότι λοιπόν εγώ την βολεύω δεν θα το κάνω μέτρο αγωνιστικότητας γιατί ο άλλος μπορεί να μην την βολεύει ή τα 400 ευρώ μισθός και η μισοανεργία και το να τρώει του μπαμπά του να τον στέλνουν στις ψυχικές αρρώστιες με πτυχίο, 2 μεταπτυχιακά και 1 διδακτορικό. Κανονικά ήταν και είναι επίδικο κινήματος και αλληλεγγύης να κρατήσουμε το επιστημονικό μας δυναμικό. Και το ότι η μετανάστευση από την Ελλάδα είναι, κυρίως, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ενισχύει το ότι είναι ντροπή του ελληνικού καπιταλισμού που τους διώχνει. Όχι γιατί σνομπάρω πχ την κλασική εργατική τάξη αλλά γιατί χάνουμε συνέχεια δυνατότητες ανοικοδόμησης στην οποία οι επιστήμονες είναι απαραίτητοι.

          Αφού είναι δείκτης πατριωτισμού και ευαισθησίας να βρωμάει το χνώτο σου απο την πείνα κράτα 300 ευρώ από τα εισοδήματα σου, φάε απ ότι έχεις από τον πατέρα σου και τα υπόλοιπα δώστα στους φτωχούς.

          Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

          Κώστας

        2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Ανωνυμε δεν εχεις άδικο οτι η μεταναστευση είναι ατομικη λύση.Μεχρι εκει όμως.Δεν χρειαζεται να κάνουμε τους δικαστες και να μπινελικωνουμε οσους έφυγαν .Ας παλεψουμε οσοι μείναμε και είμαι σίγουρος οτι τα καλύτερα στοιχεια των ξενιτεμένων θα βοηθησουν οπως μπορουν πραγμα που ήδη το έχουμε δει σε ορισμένες περιπτώσεις.

        3. Ανώνυμος

          Θόδωρε, καθόλου δε διαφωνώ σε αυτά, που λες! Ασφαλώς και δεν δικάζουμε κανέναν, κατανοούμε τις αδυναμίες των ανθρώπων, που δεν έχουν τα ούμπαλα να γίνουν ήρωες. Και ιδίως αφανείς ήρωες, που είναι ο πιο ζόρικος ηρωϊσμός.
          Αλλά χρειάζεται και μια σεμνότητα και από μέρους τους, και μια συναίσθηση οτι χρωστάνε κάτι στην Πατρίδα τους, και σ’αυτούς που “μείνανε πίσω”.
          Αλλά άμα βγαίνουν και μας κουνάνε και το δάχτυλο για να μας ..νουθετήσουν(!)
          …ε, πρέπει να τα ακούσουν χύμα. Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.

  2. Ragnarok

    Κιρισενκό ποστάρε σύνεχως στην πανδίερα γουσταρούμε να γέλαμε

    Reply
    1. KiroiSenko

      Και έμενα μαρέσει που κέρδιζω όλα τα debate αν και θα προτιμούσα λίγο πάραπανω challenge ρε αδερφέ. Παραείναι εύκολο εδώ. Αλλά και έτσι εύκολα έχει την φάση του όποτε θα συνέχισω να ποσταρώ φίλε Ραγκναροκ. Άσε που γράφω μόνο καμιά βδομάδα εδώ. Μπορεί κάποια στιγμή να βρέθει και ένας άξιος συνομιλητής με μίσο δράμι λογικών επιχειρημάτων. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε.

      Παμέ τώρα επί της ουσίας. Καταρχάς τα μέτρα δεν τήρουνται και σε αυτή και σε άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τα βίντεο (ατομά να μιλάνε το ένα κόντα στο άλλο, απούσια μασκών/γαντιών από όλους τους παρευρισκόμενους, μικρόφωνα που αλλάζουν χέρια και μιλάνε άτομα χωρίς μάσκες κτλ.) Αλλά και αυτά να μην γίνονταν οι συγκεντρώσεις αυτές δεν υπάγονται σε κανέναν από τους επιτρεπόμενους λόγους για να βγεις έξω επομένως είναι εξ’ορισμού παράνομες και δίνουν το κακό παράδειγμα στην κοινωνία. Το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό. Αν είναι να σπάει ο καθένας τα μέτρα για ότι του καπνίσει χαθήκαμε. Ευτυχώς η συντροπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τους εν λόγω συνδικαλιστές.

      Παμέ τώρα στη τελευταία φράση του Κώστα πέρι εργατικού κινήματος. Προφανώς και ένα ισχυρό και πλειοψηφικό κίνημα (ασχέτως αν αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα) και θα διαδηλώσει και νόμους του αστικού κρατούς θα παραβεί. Εν συνέχεια θα κρίθει από την μαζικότητα και το δικαίο των αιτημάτων του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε ούτε μαζικότητα ούτε δίκαια αιτήματα. Ο λάος απφάνθηκε ξεκάθαρα στις εκλογές πχ. ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης. Κατανοώ ότι αυτό δεν σας αρέσει αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.Τι έχουμε λοιπόν? 20-30 νοματέους να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία για συνδικαλιστικά συμφέροντα. Και γι’αυτό φυσικά κρίνονται.

      Reply
      1. ΑΩ

        “Και έμενα μαρέσει που κέρδιζω όλα τα debate”…
        Αχ τι μας θύμισες! Μόνο ΕΝΑΣ ήταν τόσο σίγουρος για αυτόν εαυτό του και τις εξυπνάδες που έγραφε

        Reply
      2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Η ζωη δεν είναι debate απο το ιντερνετ……

        Reply
        1. KiroiSenko

          Σε αυτό συμφώνουμε Θεόδωρε. Παρεπιπτώντος είμαι υπάλληλος αλλά όχι δημόσιος. Και ως εκ τούτου γνωρίζω τη σημασία της αξιολόγησης.

          Οι λόγοι που γράφω προς τον πάρον στην Πανδιέρα είναι οι εξής
          1) Πιστεύω στην ανάγκη μιας σοβάρης αριστέρας, ακόμα και αντικαπιταλιστικής, ως αντίβαρο και μοχλός πιέσης σε νεοφιλελεύθερες παρεκλίσεις του συστήματος.
          2) Με στεναχωρεί προσωπικά που τις παραπάνω παρεκλίσεις τις καρπώνεται εκλογικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ, η ακροδεξιά και όχι η αριστέρα. Αυτό θα έπρεπε να σας προβληματίζει ιδιαίτερα.
          3) Θεωρώ ότι από διάλογο με άτομα διαφορετικής ιδεολογίας μπορεί να κερδισώ κάτι αρκεί βέβαια να τηρούνται καποιά ελάχιστα στάνταρ ικανότητας διεξαγωγής διαλόγου. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μέχρι στιγμή στης Πανδιερα ώπου η αδυναμία παραθέσης αντεπειχηρημάτων καταλήγει πάντα σε προσωπικές επιθέσεις και διαστρέβλωση των λεγομένων μου. Μπορεί φυσικά να ”κερδίζω” έτσι τα debate αμαχήτι αλλά δεν αποκομίζω τίποτα σαν άτομο.

          Προς τον “εκπαιδευτικό”. Είναι αστείο να διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου και να λες μετά ότι λέω ψέμματα. Δεν είπα πουθένα πως ότι γίνεται στην Ελλάδα δεν γίνεται ενδεχομένως σε άλλες χώρες και ούτε με απασχολεί. Ούτε καν το υπενόησα, απόρω και πως το εβγάλες σαν συμπέρασμα. Τα παραδείγματα που οφειλούμε να ακολουθήσουμε είναι τα πιο πετυχημένα και όχι να εφησυχαστούμε με το γέγονος ότι κάτι στρεβλό που γίνεται εδώ εφαρμόζεται και σε κάποια άλλη χώρα, την οποία παρεπιπτώντος ούτε καν ανάφερες (για ευνόητους λόγους..).

      3. Ragnarok

        Κιρίσενκο μου θυμίζεις τελίκα πολύ ενάν άλλο σχολίαστη που σχολιαζέι στην πανδίερα. Πολύ μα παρά Πολυ. Πώς τον λεν; Πώς τον λεν; Βρε λες να έχει μπει Μεσά σου;

        Reply
      4. Κώστας

        Φίλε νεολίμπεραλ Κιρισένκο οι θέσεις της ΟΛΜΕ πχ είναι οι θέσεις του εργατικού κινήματος και είναι κατά της αξιολόγησης, κατά πάσα πιθανότητα ομόφωνα. Γιατί λογικά, ασχέτως ειλικρίνειας ή αν θα κάνει κάτι γι αυτό, μέχρι η ΔΑΚΕ είναι κάτά της αξιολόγησης, της διάλυσης δηλ του δημόσιου σχολείου. Εϊναι κατά για να μπορεί να υπάρχει ως συνδικαλιστική παράταξη και γι αυτό άλλωστε το ιδανικό εσάς των νεολίμπεραλ είναι να μην υπάρχει ούτε ΔΑΚΕ, εφόσον θέλετε τα συνδικάτα εκτός νόμου. Δεν θα γίνουν … απεργίες διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά της Αξιολόγησης. Δηλ κατά της υποβάθμισης και του κατακερματισμού της δημόσιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της προοπτικής τους μετά το σχολείο και της έντασης της ταξικότητας του σχολείου, την ένταση της σχολικής διαρροής και όλα αυτά που είναι ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ οι σκοποί της εκπαιδευτικής πολιτικής.

        Το ότι είναι ομολογημένα, βέβαια, δεν σημαίνει πως έχουν και ουσιαστική δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι ομολογημένα σε κείμενα διεθνώς οργανισμών, δεν βγήκε ο Κούλης σου προεκλογικά να πει πως θα διαλύσει το σχολείο. Βέβαια δεν αποκλείεται εντελώς να το είχε κάνει και να είχε κερδίσει, υπάρχει αυτό το 20% με 25% της κοινωνίας που έχει συμφέρον από την διάλυση του σχολείου. Και αυτό δεν θα δέσμευε το υπόλοιπο 75% να αγωνιστεί

        Κώστας

        Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Τι στάνταρ διεξαγωγης διαλογου κιροισενκο να υπάρχουν μεταξυ κάποιου που ψαχνει να βρει πως θα προκοψει η κοινωνια και καποιου που οπως λεει και η δασκαλα Θατσερ ” δεν υπαρχει κοινωνια μονο ατομα και οι οικογενειες τους”.Ti βαση διαλογου να υπαρχει μεταξυ οσων ψαχνουν εναλλακτικες διεξοδους και σε αυτους που λενε ” Τhere is no alternative” .Ο διαλογος ειναι απο δυσκολος εως αδύνατος.
    Τα εκλογικα αποτελεσματα αν και ειναι δεικτης δεν σημαινει οτι δικαιωνουν τις όποιες επιλογές.Όσο για το δημόσιο το εφτιαξε ( με μονιμοτητα παρακαλω) οχι ενας κομμουνιστης αλλα ενας κανονικος φιλελευθερος ο Ε.Βενιζελος τον οποιο δεν υπερασπιζομαι πολιτικα αλλα κυτταζοντας την ιστορια βλεπω οτι κατι ” φιλελευθεροι ” πολιτικοι σου προγονοι τον αφορισαν ,τον πυροβολησαν ,εκαναν πογκρομ κατα των οπαδων του και άλλα ωραια ” δημοκρατικα” και ” φιλελευθερα” .Στο δημοσιο που λες δεν μπορει να γινει σοβαρη αξιολογηση λιγω κομματισμου οχι βεβαια των κομμουνιστων αλλα των πασοκονεοδημοκρατων οι οποιοι κρινουν με περιεργα κριτηρια.Πχ στον δημο Αθηναιων που ξερω απο συγγενικο μου προσωπο η γαλαζια διευθυντρια με πτυχιο ενος τει( σε μεγαλη ηλικια) και με εισοδο απο το παραθυρο τις καλες εποχες ,αξιολογει ανθρωπους με μεταπτυχιακα και διδακτορικα στα πλαισια της αριστειας της ΝΔ.Μην παρεξηγηθω παραδειγμα δινω δεν εχω τιποτα με τα Τει εγω εχω βγαλει λυκειο.Κιροισενκο λοιπον διαλογο δυσκολο να κανουμε γιατι βαση δεν υπαρχει.Μια αληθεια δεν υπάρχει.Υπάρχουν οπτικες: Του λαουτζίκου και της ελιτ.Και οι δυο απο την πλευρα τους δικιο εχουν.Διαλεγουμε και παιρνουμε ποια θεση υποστηριζουμε…

    Reply
  4. KiroiSenko

    Καλήσπερα,

    Σόρυ για το ετεροχρονισμένο σχόλιο αλλά με το πετρέλαιο να πέφτει στο -42 έπεσε πολύ δουλειά. Η επίθεση του ανώνυμου, όχι σε μένα (ποιος χέστηκε για μένα) αλλά στο σύνολο των οικονομικών μεταναστών της γενιάς μου είναι ότι πιο κοινωνικά ανάλγητο και άθλιο έχω διαβάσει εδώ και πολύ καίρο. Παρότι γνώριζω πως όσοι σώστα τον έκραξαν δεν το έκαναν για να υπερασπιστούν έμενα, ακόμα και έτσι θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και ιδίως τον Κώστα. Δεν έχω καμία πρόθεση να το παίξω θύμα, προσπάθω να βλέπω την ζώη αισιόδοξα και προσωπικά αισθάνομαι τυχέρος από μία έννοια που έζησα/ζω σε τρεις διαφορετικές χώρες και γνώρισα/ζω διαφορετικές κουλτούρες. Παρολά αυτά η μετανάστευση δεν είναι το ίδιο εύκολη για όλους. Υπάρχουν συναθρώποι μας που άφησαν την Ελλάδα γιατί ήταν αδύνατο να εργαστούν στο μερακί τους (πχ. πολιτικοί μηχανικοί) στην εγχωρία αγόρα, γιατί έβλεπαν τους γόνεις τους να υποφέρουν βλέποντας το παίδι τους να μην είναι ανεξάρτητο ή γιατί πολύ απλά δεν βγαίναν στην Ελλάδα με τα ποσοστά ανεργίας που έχουμε στους νέους. Ποιος είναι ο κ.Ανώνυμος που τους τσουβάλιασε και δίκασε όλους αυτούς με φασιστική λογική συλλογικής ευθύνης ως παρτάκιδες και ραγιάδες που γλείφουν κατουρημένες ποδιές? Το ότι μέτα το κράξιμο πήγε να τα μαζέψει δεν λέει απολύτως τίποτα αφού το πρώτο του σχόλιο δεν μαζεύεται με τίποτα, και πίστευω δεν είναι τυχαίο που το έκανε ανώνυμα. Αυτά τα όλιγα για την ώρα, ισώς πιο μέτα να απαντήσω και στα τελευταία σχόλια του Θεόδωρου και Κώστα.

    Reply
    1. Ragnarok

      Φιλέ Κιρίσενκο. Πόλυ λυπαμάι για την φτώχεια σου, για την φτώχεια μου, για την φτώχεια του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας μας όπως και της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοικων του πλάνητη γη. Α, ξέχασα: Για την φτώχεια αυτή ευθύνεται ο καπιταλισμός που γουστάρεις και μας πιπιλίζεις τα αυτία με μπουρδές!

      Φιλέ Κιρισενκό! Ο καπιταλίσμος που προπαγανδίζεις θα μας διαλυσεί, ολόυς! Και θα διαλυσεί και τον πλάνητη γη. Για αυτό έχεις ελπιδά! Απόρριψέ τον και επέλεξε τον κομμουνισμό με τον τόνο να πέφτει στις διαδικασίες βάσης και την ένοπλη δημοκρατία του λαού με ελευθερία λόγου και έφρασης και όχι όπως στον υπαρκτό “σοσιαλισμό”.

      Φιλέ Κιρισενκό! Ο καπιταλίσμος σου, θα φάει και εσενά!

      Reply
    2. Ragnarok

      Κιρισενκό, Κιρισενκό / φτύσε πια τον καπιταλισμό / Δεν το βλέπεις μπλιό / σε καταστρέφει το μυαλό / Κιρισενκό, Κιρισενκό / βάλε τουλάχιστον κάνα τόνο σωστό!

      Reply
    3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Xωρις προσωπικη αιχμη κιροισενκο δεν παιζεσαι.Προφανως εισαι σε καποια χώρα της δυτικης Ευρωπης με καποια ψιλοκανονικη κυβερνηση που κ
      Ψιλοπαιρνει αποφασεις ,με καποια κρατικη προνοια κλπ .Θες όμως εμεις οι ιθαγενεις να ζουμε σε μπανανια στυλ εσθονιας με αεναα μνημονια χωρις κρατος προνοιας κ χωρις κυβερνηση που να αποφασιζει ουτε για την ..τιμη που θα εχουν τα τουρσια! Λεω και εγω εξυπνος άνθρωπος φαινεσαι δεν μπορει να ησουν μαζοχιστης .Τωρα καταλαβα.Τωρα λοιπον που ζουμε ” φιλελευθερο” παραδεισο εδω στην αποικια προφανως δεν μπορουσες να ζησεις εδω.Ευχομαι οταν και αν λευτερωθει ο τόπος να γυρισεις κ εσυ κ οσοι μπορουν απο τους ξενιτεμενους που θα είναι χρησιμοι στην ανοικοδόμηση.Μεχρι ( αν ποτε ερθει η ωρα) τοτε βλέπω να αρπαζόμαστε απο το διαδίκτυο όσο υπάρχουν ακομα φραγκα να το πληρωνουμε..

      Reply
  5. KiroiSenko

    Θεόδωρε διαρκώς προσπαθείς να μαντέψεις την ψυχοσύνθεση μου και την κατάσταση μου και διαρκώς πέφτεις εξώ. Λογικό αλλώστε αφού είναι αδύνατο να το κάνεις αυτό από τα λιγοστά μου σχόλια εδώ. Οχί δεν σε ζω σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης και όχι δεν έχει η χώρα που ζω καλύτερη κυβέρνηση. Εχώ μάλιστα συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά αποφάσεων της (!!!). Στην Βουδαπέστη ζω.

    Ο λόγος που υποστηρίζω τον φιλελευθερισμό δεν έχει να κάνει με προσωπικό όφελος αφού δεν ανήκω σε κάποια ελίτ. Αλλώστε ο φιλελευθέρος δεν παίρνει τα μεγαλά ποσοστά που παίρνει από ελίτ αλλά από απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Ο λόγος που υποστηρίζω τον φιλελευθερισμό είναι διότι πιστεύω βαθύτατα βάσει των αδιαμφισβήτητων εμπειρικών αποτελεσμάτων του, της ιστορίας αλλά και της θεωρίας των οικονομικών και των πολιτικών επιστημών ότι ο φιλελευθερισμός είναι το πιο επωφελές σύστημα για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Δεκτη η ενσταση σου .Δεν κάνω τον ψυχολόγο.Διαφωνω με τις αποψεις σου και γίνομαι έντονος όταν βλέπω στην διατυπωσή τους ενα κηρυγμα λες και είναι μονόδρομος.Δεν υπάρχει τέλος της ιστορίας ούτε μονόδρομος.Αυτά..

      Reply
    2. Ragnarok

      Τι να πέσει εξώ κιρισενκό; Πέρα από το ότι αρκέτα σχολία σου φέρνουν σε έναν άλλον -ονόμα και μη χωρίο- σχολιάστη είναι και εκτός τοπου και χρόνου! Αποτελεσμάτικο συστήμα είναι ο καπιταλίσμος, αλλά επωφελές συστήμα είναι μόνο για τους πλούσιους! Ο φιλελευθέρισμος δεν υπαρχέι κιρισενκό, ή όπως αλλιώς είναι το ψευδώνυμό σου! Υπάρχει ο ΝΕΟφιλελευθερίσμος ακι είναι ακόμα πιο φονικός για το κοινωνικό σύνολο. Ξύπνα κιρισενκό ή μην πούλας τρέλα

      Reply
  6. λαθραναγνώστης

    Ακόμα ασχολείσθε μ’αυτό το κιρισενκο?
    Άμα το σπιτώσεις το αδέσποτο, άντε να το ξεφορτωθείς…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.