.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πού πέφτει τελικά η Βόρειος Κορέα; Και ποιο είναι το προπαγανδιστικό βίντεο;


 

“Ο Στρατός μας που πήγε στην Κορέα

πολέμησε για ιδανικά

Κι έπνιξε τους κίτρινους στο αίμα

δείχνοντάς τους τι θα πει ελευθεριά!”

Αυτό έλεγε το παλιό προπαγανδιστικό και -ελαφρώς!- ρατσιστικό, ηλίθιο τραγουδάκι για την εκστρατεία στην Κορέα. Ένα κομμάτι της οποίας, το βόρειο, μπαίνει -επικοινωνιακά σε πρώτη φάση- στο στόχαστρο της λεγόμενης “διεθνούς κοινότητας”.

Πού είναι όμως τελικά η Βόρειος Κορέα (για το καθεστώς της οποίας πολλά θα είχε κανείς να πει σε άλλη, καταλληλότερη στιγμή); Στην ΠιονγκΓιανγκ; Στο Χαλάνδρι, όπως κατάγγελνε ο ΑΝΤ1 κατά το αξέχαστο δημοψήφισμα; (Επειδή εκεί απλώς υπήρχε …περίπτερο στήριξης του ΟΧΙ! βλέπε «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται»: Εκτός νομιμότητας το ΟΧΙ για τα κανάλια (Βίντεο)

Ή μήπως στα τηλεοπτικά στούντιο καναλιών όπως το “Ε”, ο ALPHA, o ANT1 κλπ;

Δείτε τι έπαθαν ο Ευαγγελάτος και οι όμοιοί του χθες, όταν μας σερβίρανε σαν είδηση, σαν δήθεν προπαγανδιστικό βίντεο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ένα απόσπασμα της ταινίας The Interview! Ποια είναι όμως τελικά η προπαγάνδα;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημερινή “επανόρθωση” του καναλιού του Ευαγγελάτου, όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

“Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι το φασιστικό καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει κάνει πολύ χειρότερες μορφές προπαγάνδας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Το συγκεκριμένο βίντεο όμως ήταν απόσπασμα ταινίας.”

Μάλιστα. Παρακολουθώντας τη λογική της επανόρθωσης (“εντάξει, μπορεί το συγκεκριμένο να μην ισχύει, έχουν κάνει όμως πολύ χειρότερα”…), θα μπορούσαμε με τη σειρά μας να προσθέσουμε το προφανές: Εντάξει, στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνουν πόσο γελοίοι είναι, είναι πασίγνωστο όμως πόσα χειρότερα έχουν κάνει.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Πού πέφτει τελικά η Βόρειος Κορέα; Και ποιο είναι το προπαγανδιστικό βίντεο;

  1. Γιώργος Παπαγεωργίου-Θεσσαλονίκη

    Εύλογο το άρθρο, αλλά όλες οι απορίες λύνονται από την πικρή διαπίστωση πως το να ψάχνει κανείς να βρει την δημοσιογραφία στα τηλεκανάλια είναι σαν να ψάχνει να βρει παγόβουνο στη Σαχάρα.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.