.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Περιστέρι: επιτυχής εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για το Πολυτεχνείο


20141112_221239Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δελτίο τύπου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε απόψε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με θέμα : “Μόνος ρεαλισμός σε κάθε εποχή = εξέγερση και εργατική ανατροπή, Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2014”.

Οι αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Σήφης Καυκαλάς και Δημήτρης Παπαχρήστος έδωσαν το στίγμα μιας γενιάς αγωνιστών, των χιλιάδων ανώνυμων που δεν ξεπουλήθηκαν και δεν προσκύνησαν το σύστημα σε αντίθεση με τους λίγους “επώνυμους” που κατάντησαν εραστές του ασήμαντου. Που έγραψαν ιστορία χωρίς να έχουν συναίσθηση εκείνη την στιγμή πως γράφουν ιστορία. Που με την αγωνιστική τους συλλογικότητα ξεπέρασαν τον φόβο και την υποταγή της εποχής τους, τον συμβιβασμό στο “επί μέρους” και στο “εφικτό”. Που εμπνέουν με το παράδειγμά τους διαχρονικά τις επόμενες φουρνιές του νεολαιΐστικου και λαϊκού κινήματος να υπερβαίνουν τόσο το “μαστίγιο” όσο και το “καρότο” του συστήματος.

Ο Δημήτρης Αδαμόπουλος τόνισε το παράδειγμα που αποτελεί για την σημερινή αγωνιζόμενη νεολαία η εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι με τα τυπικά λόγια των επίσημων σχολικών εορτασμών αλλά με το ανθρώπινο ατομικό παράδειγμα του κάθε αγωνιστή, της κάθε αγωνίστριας που δίδαξε ελπίδα μέσα στην συλλογική γενναιότητα της εξέγερσης, τα “ανώνυμα πρόσωπα” πάνω στην πύλη όταν έπεφτε πάνω της το άρμα.

Έγινε από όλους τους ομιλητές εκτεταμένη αναφορά στην επιτακτική αναγκαιότητα γενικευμένης εξέγερσης για την ανατροπή του μαύρου μετώπου της σημερινής εποχής, της χούντας κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των εθελόδουλων κυβερνήσεων που το στηρίζουν.

Ακολούθησε πλούσια και ζωηρή συναγωνιστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Σημ:Σε προσεχή ανάρτηση της «Παντιέρας» θα υπάρξει ρεπορτάζ από την εκδήλωση και βίντεο με τις τοποθετήσεις τον ομιλητών

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.