.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Περιμένοντας την ετυμηγορία


maxairwma725Αύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου και ενώ έχουν προηγηθεί 7 συνεδριάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης Αποστολόπουλου. Απομένουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης καθώς και η αγόρευση της εισαγγελέως.

Πληθώρα συντριπτικών στοιχείων, συνηγορούν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η επίθεση ήταν δολοφονική και προμελετημένη σε αντίθεση με τη γραμμή υπεράσπισης που επιδιώκει την υποβάθμιση της σε επίθεση με πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η επίθεση ήταν φασιστική και δεν έγινε «για τα μάτια της μαθήτριας Α.Κ». Αντίθετα, η μαθήτρια μαζί με το δράστη, το συνεργό του και την παρέα τους, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και συστηματικά με τη δράση τους εκφόβιζαν, τρομοκρατούσαν μαθητές και προσπαθούσαν να ελέγξουν το συγκεκριμένο σχολείο.

Ο Αποστολόπουλος καθ’όλη την διαδικασία, δεν έδειξε σημάδια ειλικρινούς μεταμέλειας. Μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι αρνιόταν την εμπλοκή του και μόνο μετά την ομολογία του συνεργού του αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης. Παρά τα στοιχεία, εξακολουθεί να αρνείται τη συμμετοχή του στη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η φίλη του -και συμμαθήτρια του θύματος- Α.Κ, έχει ευθύνες ηθικής αυτουργίας που πρέπει να της αποδοθούν.

Δυστυχώς οι οικογένειες, τόσο του δράστη όσο και της μαθήτριας, στηρίζουν τα «βλαστάρια» τους με ψεύδη, απειλές, προκλήσεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το θύμα, τη μητέρα του, τη διευθύντρια του Λυκείου και γενικότερα το σχολείο. Ήδη, κατέπεσε η προσπάθεια διοικητικής δίωξης της διευθύντριας, μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι αιτιάσεις ήταν πασιφανώς ανυπόστατες.

Αύριο, Τετάρτη 4 Ιουνίου, είναι απαραίτητο να δώσουμε όλες και όλοι το παρών στις 8:30 π.μ.,
στην Αίθουσα 3 του Β΄ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (οδός Δέγλερη)
Να μη λείψει κανείς!

anisixoigoneis.wordpress.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.