.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Γύπες και μαύρα κοράκια στην αγορά ναυτικής εργασίας


Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” της Κυριακής 18/10/2020 ανέλαβε να διαφημίσει με ολοσέλιδο αφιέρωμά της “επιχείρηση – διαδικτυακό γραφείο” το οποίο φέρεται να σχεδιάζει την υποκατάσταση του δημόσιου Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) του οποίου η σύσταση και η λειτουργία καθορίζονται με διεθνείς συμβάσεις τις οποίες έχει επικυρώσει η χώρα μας και ταυτόχρονα προσδιορίζονται με σαφήνεια οι σκοποί του.

Η εν λόγω εφημερίδα επί σειρά ετών προβάλλει και αγιοποιεί το “δαιμόνιο” εφοπλιστικό κεφάλαιο, τις αρετές και το θεάρεστο έργο τους, τους δίνει συνεχώς απλόχερα βήμα να διαφημίζουν τα έργα και τις ημέρες τους στην Ναυτιλία και όλα αυτά στην κατεύθυνση επιβράβευσης της ικανότητας, της αξιοσύνης και του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στην διεθνή Ναυτιλία!!!

Κάποια στιγμή ίσως μάθουμε ποιά είναι η πραγματική σχέση της εφημερίδας στην μετοχική σύνθεση ή στην οικονομική στήριξη της παραπάνω εφημερίδας από το εφοπλιστικό κατεστημένο….
Εμείς δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό…..

Το κατάντημα της “καλής” εφημερίδας έφθασε στο αθλιότερο σημείο να διαφημίσει με συνέντευξη τους υπεύθυνους του διαδικτυακού γραφείου οι οποίοι εξυμνούν την ευφάνταστη επιχειρηματική τους ιδέα να δημιουργήσουν επιχείρηση μεσιτείας στην χώρα μας για να βοηθήσουν στην εξεύρεση εργασίας των άνεργων Ναυτεργατών δηλώνοντας ότι αυτό θα γίνεται άνευ αμοιβής!!!

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που εκδηλώνεται ανάλογη πρωτοβουλία στον χώρο της Ναυτικής εργασίας, την πρώτη οι τότε επιχειρηματίες είχαν την φαεινή ιδέα να ζητήσουν την συνεργασία ακόμη και των Ναυτεργατικών σωματείων!!!

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του διαδικτυακού γραφείου δηλώνει ότι η εταιρεία του έχει γραφεία στις Φιλιππίνες – Ουκρανία – Ελλάδα, στις πρώτες δύο οργιάζει με απόλυτη νομιμότητα το δουλεμπόριο στην εξεύρεση Ναυτικής εργασίας χωρίς να υστερεί σημαντικά και η δική μας χώρα!!

Δηλώνει επίσης σύμβουλος επιχειρήσεων στα ναυτιλιακά και συνομιλητής ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών!!!
Οι επανειλημμένες επιχειρηματικές απόπειρες δημιουργίας μεσιτικών – δουλεμπορικών γραφείων στο όνομα της διευκόλυνσης των άνεργων ελλήνων Ναυτεργατών, αποσκοπούν στην ντε φάκτο και ντε γιούρε κατάργηση του δημόσιου ΓΕΝΕ το οποίο όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις το έχουν παντελώς απαξιώσει και υποβαθμίσει και η στόχευση πλέον είναι και η τυπική του κατάργηση.

Καλό είναι να γνωρίζουν τόσο οι εμπνευστές του σύγχρονου δουλεμπορίου στην Ναυτική εργασία όσο και τα παπαγαλάκια που τους δίνουν βήμα για να διαφημίζουν τις επιχειρηματικές επιδιώξεις τους ότι σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία και αυτή που ισχύει στην χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια ότι η ίδρυση – δημιουργία ιδιωτικών γραφείων απαγορεύεται σε μια χώρα που έχει δημόσιο ΓΕΝΕ ενώ οι υπεύθυνοι που θα αποπειραθούν να συγκροτήσουν τέτοια γραφεία αντιμετωπίζουν και ποινικές κυρώσεις.

Οι Ναυτεργάτες, το αγωνιστικό Ναυτεργατικό κίνημα και η ΠΕΝΕΝ δεν θα επιτρέψουν ίδρυση παραμεσιτικών γραφείων – επιχειρήσεων των οποίων η αποστολή είναι το κέρδος και η εκμετάλλευση των ανέργων στην εξεύρεση εργασίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.