.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παντιγιέρα: Για την απεργία 14/12 και τις εκλογές Σωματείου ΠαΓΝΗ και ΠΟΕΔΗΝ


ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Παντιγιέρα, Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της μνημονιακής «αντιπολίτευσης», την ίδια ώρα που επιχειρεί να δέσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα με τα σφιχτά λουριά της 3ης αξιολόγησης, εξακολουθεί να καταδικάζει τη δημόσια υγεία στην οικονομική ασφυξία. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση ζουν και βασιλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Για το 2018, προβλέπεται νέο «πετσόκομμα» κατά 650 εκατ. ευρώ, ενώ βασικοί τομείς του ΕΣΥ παραδίδονται στους εργολάβους και τους μεγαλοϊδιώτες (πχ Ίδρυμα Νιάρχος) ή μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες.

Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, για την οποία καμαρώνει η κυβέρνηση, έρχεται με σκληρό αντεργατικό αντίτιμο: ελαστική εργασία, συνεχείς εξετάσεις αξιολόγησης, κατάργηση 35ωρου-5ήμερου στους γιατρούς, συγχωνεύσεις, κατάργηση οργανικών θέσεων, συνεχής περιορισμός του μισθολογικού κόστους.

Τη Δευτέρα 4/12 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε αιφνιδιαστικά στο αντεργατικό έγκλημα για το οποίο τα ντόπια και ξένα αφεντικά της θα την ευγνωμονούν.

Επιχείρησε να φέρει με τροπολογία ντροπής την αλλαγή των όρων προκήρυξης της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία, βάζοντας ως προϋπόθεση το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Υπηρέτες του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αδίσταχτοι υπερασπιστές των μνημονίων, επιδιώκουν να καταφέρουν ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, χτυπώντας τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό που αποτελεί την καρδιά της αντίστασης στη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Παράλληλα θέλουν να αλλάξουν τους όρους των εργατικών αποζημιώσεων σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος απαιτώντας να αποδεικνύεται δικαστικά η ύπαρξη “δόλου” από την μεριά του εργοδότη. Κι αυτό την στιγμή που η εργοδοτική ασυδοσία έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.

Γελιέται η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί της σύμμαχοι (ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη) ότι θα σταματήσουν το δικαίωμα στην απεργία. Οι εργάτες με τους αγώνες τους πέταξαν στα σκουπίδια το νόμο 330 του Λάσκαρη υπουργού του Καραμανλή το ‘76, το άρθρο 4 του ΠΑΣΟΚ το ’83 και τόσες άλλες αντίστοιχες επιθέσεις.

Έτσι θα πετάξουν κι αυτό το τερατούργημα μαζί με την βάρβαρη αντεργατική μνημονιακή πολιτική, το μαύρο μέτωπο ΕΕ ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους!

Η απεργία είναι ένα εργατικό όπλο, ένα δικαίωμα που βάφτηκε με το αίμα, τον πόνο και την αγωνία χιλιάδων εργατών και των οικογενειών τους, δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα το παραδώσουν!

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Σωματείου (ΠΑΜΕ -ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) να ορίσει πραξικοπηματικά (δεν ίδρωσε το αυτί τους στην καταγγελία μας) τις εκλογές του Σωματείου/ΠΟΕΔΗΝ την ημέρα της Πανεργατικής Απεργίας, ενώ ήταν ήδη ανακοινωμένη, κινείται προς απεργοσπαστική κατεύθυνση. Αποσπά το ενδιαφέρον των εργαζομένων από την απεργία, παρασύρει αναγκαστικά τη συζήτηση σε συγκρουσιακή κατεύθυνση και διασπά τις δυνάμεις που πρέπει να οργανώσουν την απεργία.

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη απεργούμε καθολικά

Παλεύουμε, διεκδικούμε:

• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Πληρωμή όλων των μισθών, των δεδουλευμένων και απρόσκοπτη μισθοδοσία για όλους. Αξιοπρεπείς μισθοί στους υγειονομικούς για αξιοβίωτη ζωή, και τις σύγχρονες ανάγκες.

• Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά και να αναγνωριστεί αναδρομικά όλη η προϋπηρεσία τους σαν ΒΑΕ στο νοσοκομείο και το κόστος να βαρύνει το κράτος.

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και σύγχρονο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Κανένα κλείσιμο νοσοκομείου ή άλλης δομής Υγείας, καμία συγχώνευση, καμία διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση εργαζόμενου.

• Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δωρεάν και καθολική, με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

• Γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

• Κατάργηση κάθε πληρωμής, συμμετοχής για κάθε είδους εξετάσεις, για φάρμακα και θεραπείες και ποινικοποίηση της παράνομης αμοιβής των γιατρών από τους ασθενείς (φακελάκι).

• Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ενιαιοποίηση του νοσηλευτικού κλάδου προς την κατεύθυνση της ανώτατης εκπαίδευσης.

• Μείωση του ωραρίου εργασίας- 5νθήμερο, 7ωρο -για όλους τους υγειονομικούς!

• Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας και χρηματοδότηση της έρευνας από το κράτος. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να αποσυνδεθεί από τις επιχορηγήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών.

• Όχι στον αντισυνδικαλιστικό νόμο που καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και την εργατική διαμαρτυρία υπέρ των συμφερόντων των εργοδοτών.

• Όχι στην ποινικοποίηση του εργατικού ατυχήματος εις βάρος του εργαζόμενου. Πρόσληψη γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ -ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/12, ΣΤΙΣ 9.30

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.