.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πανεργατικός αγώνας τώρα. Όλοι στους δρόμους!


Πανεργατικός ξεσηκωμός - Απεργίες και συλλαλλητήρια παντού!

Να μην ψηφιστεί η νέα αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικα,ούτε στη Βουλή ούτε στο Eurogroup στις 1-2 Απρίλη!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΕΚΑ

Με προμετωπίδα την απάτη περί δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος, με την οποία βαφτισαν τις αγριες περιστολές των κοινωνικών δαπανών, τη φοροληστεία των αδύναμων, τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τις αμέσως επόμενες ημέρες επιχειρεί να νομοθετήσει νέο «μνημόνιο» που προβλέπει:

Νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μεσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων. Αφού πάγωσαν τις ωριμάνσεις, τώρα τις καταργούν, ξεκινώντας απο τους «μακροχρόνια άνεργους», το πιο σκληρα χτυπημένο κομμάτι της τάξης μας, για να το εφαρμόσουν σε όλους σταδιακά, σύμφωνα με την πρακτική τους.

Τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων: Αφού εξαφάνισαν τα έσοδα των ταμείων με την τρομακτική ανεργία και το κούρεμα (ΡSI), τώρα μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές κατά 3%, γνωρίζοντας ότι έτσι θα προκληθεί νέα απώλεια – σοκ πάνω από 800 εκ € στα ταμεία, δίνοντας τους το τελειωτικό χτύπημα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας και αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, με τελικό στόχο να καταργηθεί ολοσχερώς η εργοδοτική και κρατική χρηματοδότηση και το κόστος της ιδιωτικής περίθαλψης να φορτωθεί όλο σε εμάς.

Επέκταση του σύγχρονου δουλεμπορίου και της ελαστικοποίησης της εργασίας: απελευθερώνοντας την λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων, ανεξάρτητα από το αν καλύπτουν «προσωρινές ανάγκες ή όχι». Πρόκληση αποτελεί η φωτογραφική επέκταση της μαύρης εργασίας στα μεγάλα έργα. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά υπηρέτης των εργολάβων και των καπιταλιστών, εξαργυρώνοντας τη στήριξη που της δίνουν μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους.

Πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία: Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοσθούν στην πράξη, κυβέρνηση-τρόικα κεφάλαιο βάζουν απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ άουτ κα.

Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας: Η συμφωνία προβλέπει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και καταρχήν το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών, με ρύθμιση που διευκολύνει την παράδοση των τραπεζών στους ιδιώτες, παρότι ο λαός τις έχει πληρώσει με δεκάδες δις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής και των αγροτοκτηνοτρόφων με την απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος, καθώς και άλλων μικρομεσαίων στρωμάτων, προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια των ντόπιων μεγαλοκαρχαριών και των πολυεθνικών. Ξέρουμε ότι στο τέλος εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό, με αυξήσεις των τιμών και με τρόφιμα και υγεία για τα σκουπίδια. Για τόσο έχουν την ζωή μας.

Το μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για την εργατική τάξη και το λαό. Δείχνει πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι κεφαλαιοκράτες. Άλλωστε έδειξαν την προτίμησή τους. Οι πιο ευνοημένοι από τα ψίχουλα ειναι οι πραιτωριανοί των δυνάμεων καταστολής. Και τα μέτρα αυτά δείχνουν πόσο βαθιά ταξική είναι η πολιτική των μνημονίων, που μας οδηγούν στην καταστροφή για να σωθούν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, για να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού..

Σε όλα αυτά, αρωγός της κυβέρνησης των τραπεζιτών και της Τρόικα ο άθλιος εργοδοτικός συνδικαλιστικός μηχανισμός τους. Η ΓΣΕΕ έτρεξε να υπογράψει χθες (!!!) 26/3 με τους εργοδότες του ΣΕΒ νέα «ΕΓΣΣΕ», στην οποία νομιμοποιούν με την υπογραφή τους την ακύρωση της ΕΓΣΣΕ του 2010 και αποδέχονται τη νομοθετική απαγόρευση που στέλνει τον βασικό μισθό στα άθλια επίπεδα των μεικτών 586 ευρώ και 511 για τους νέους.
Τάσσονται από κοινού με το ΣΕΒ υπέρ της επιχειρηματικότητας! Ευθυγραμμίζονται πλήρως με την αντιλαϊκή κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και της Ε.Ε. Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες για την υποταγή και το ξεπούλημα των εργαζόμενων, την ώρα που ξεδιπλώνεται η νέα αντιλαϊκή επίθεση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Διεκδικούμε:

Κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010. Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας. Υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Απαγόρευση των απολύσεων.

Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες και όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη. Άμεση μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς μείωση μισθών.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και μετακυλύουν το κούρεμα των αποθεματικών στους ασφαλισμένους. Να επιστραφούν άμεσα όλα τα ευρώ που κλάπηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κλέφτες να λογοδοτήσουν και να δικαστούν από το λαό. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας.

Κάτω τα χέρια από το συνδικαλισμό και το ιερό δικαίωμα της απεργίας. Κάτω η κοινοβουλευτική «χούντα» που θέλει να μας στερήσει το δικαίωμα να παλεύουμε. Εμείς δεν υπογράφουμε τα αντεργατικά μέτρα που καταργούν τη ζωή μας. Παλεύουμε για την ήττα και ανατροπή της νέας αντιδραστικής Ιερής Συμμαχίας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ:

  • ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.00, ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 1 – 2 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROYP. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, 1/4, 6 μ.μ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Πανεργατικός αγώνας τώρα. Όλοι στους δρόμους!

Με προμετωπίδα την απάτη περί δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος, με την οποία βαφτισαν τις αγριες περιστολές των κοινωνικών δαπανών, τη φοροληστεία των αδύναμων, τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τις αμέσως επόμενες ημέρες επιχειρεί να νομοθετήσει νέο «μνημόνιο».

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.