.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΑΜΕ: τόσο μεγάλα ψέματα σε μια τόσο μικρή κοινωνία! Σύντροφοι γνωριζόμαστε…


Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση- καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σχετικά με τις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων.
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση σκόπιμα το ΠΑΜΕ ταυτίζει συγκεκριμένη παράταξη, την Αγωνιστική Πρωτοβουλία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (Δείτε εδώ)

Υπάρχουν και κάποια όρια στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, στο ψέμμα και τη συκοφαντία.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων δε συμμετείχε, ούτε στήριξε κάποιο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων.
Εργαζόμενοι/ες που είναι μέλη του Σωματείου και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αποφάσισαν πως δεν υπήρχαν οι όροι ούτε για εκλογική συνεργασία με κάποια άλλη παράταξη, ούτε για αυτόνομη κάθοδο.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, σαφώς και θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των δυνάμεων (Αγωνιστική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Εργαζομένων) που απαγόρευσαν το δικαίωμα ψήφου στους νέους εργαζόμενους που είναι μέλη του σωματείου.

Θεωρούμε πως επί χρόνια το σκηνικό που βλέπουμε στο τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικότερα και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με ευθύνη και των δύο παρατάξεων που συμμετείχαν στο Δ.Σ., χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπιστοσύνης στην κίνηση και συμμετοχή των εργαζομένων, στενά κομματικό σχεδιασμό και όχι ανοιχτή ζύμωση απόψεων και θέσεων. Εκφυλισμένος συνδικαλισμός, πλήρως γραφειοκρατικός, που έχει ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια, ότι το υποκείμενο πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι και οι συνελεύσεις τους, και όχι τα Δ.Σ. της ανάθεσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να ξεκόψουν από τις παρωχημένες και αναποτελεσματικές λογικές και των δύο και να συμβάλλουν στην αναγέννηση ενός νέου εργατικού κινήματος και πιο συγκεκριμένα στην αναγέννηση του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Με νέα μέλη, Νέες μορφές πάλης και δράσης, Νέες μορφές εκπροσώπησης.

Με άνοιγμα στον κόσμο της εργασιακής περιπλάνησης, της επισφάλειας και της ” μαύρης εργασίας “, με τη νέα εργατική βάρδια στο προσκήνιο και στην πρώτη γραμμή του σωματείου, των αγώνων και των διεκδικήσεων.

Τέλος, επειδή η ανακοίνωση υπογράφεται από την Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ κι όχι από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, παράταξη του ΠΑΜΕ στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Ν. Τρικάλων, απευθύνουμε με ευθύτητα το ερώτημα στην τοπική παράταξη, αν υιοθετεί τη συγκεκριμένη συκοφαντική ανακοίνωση.

Καλούμε- απαιτούμε από την Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ να αποσύρει τη συγκεκριμένη καταγγελία και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 12
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “ΠΑΜΕ: τόσο μεγάλα ψέματα σε μια τόσο μικρή κοινωνία! Σύντροφοι γνωριζόμαστε…

  1. Ανώνυμα

    Σιγά μην αποσύρει το ΠΑΜΕ τις καταγγελίες και τις συκοφαντίες. Σύντροφοι μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας, υπάρχει περίπτωση το ΠΑΜΕ να έχει κάνει λάθος και σε δεύτερο χρόνο να ανακαλέσει; Ούτε για πλάκα, στοχευμένα κατηγορεί και χρεώνει και τίποτα δεν παίρνει πίσω, ΝΟΜΟΣ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ρε σύντροφοι, κατά διαστήματα, διαβάζω στην Παντιέρα αφενός μεν καλέσματα προς ΚΚΕ, ΛΑΕ κλπ κόμματα και οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς, δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και επαναστατικής αριστεράς για κοινή δράση για την ανατροπή της δεύτερης αξιολόγησης ή της αντιασφαλιστικής επίθεσης κλπ, κλπ και από την άλλη, σχεδόν κάθε μέρα, υπάρχουν άρθρα για συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη, λασπολογίες και διαστρεβλώσεις του ΠΑΜΕ και άρθρα που έχουν τίτλους όπως : «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά του Περισσού για τη Γαλλία», «Αγώνας για έξοδο από την ΕΕ… μετά την λαϊκή εξουσία!», «Αν ήταν η θέση μόνο για το ΕΥΡΩ θα ήταν καλά…», «Από τη θέση «τι μέσα τι έξω από το ευρώ» στη θέση «με το ευρώ είναι καλύτερα», «20ό Συνέδριο ΚΚΕ: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ… τα κρύβουμε από κάτω», «Ασφαλίτες- Αυριανιστές- Υποκείμενα» αποκαλεί το ΠΑΜΕ-ΕΤΕ ταξικούς αγωνιστές!».

    Συγγνώμη αλλά, τί σχέση έχετε εσείς οι καθαρόαιμοι αριστεροί με αυτό το που λέγεται ΚΚΕ ή ΠΑΜΕ; Καλείτε για κοινή δράση ποιους; Αυτούς που λασπολογούν; Που διαστρεβλώνουν; που στηρίζουν Μελισανίδη;(το διαβάσαμε και αυτό), που δεν πήραν ξεκάθαρη θέση για τη Γαλλία; Αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει αν θέλουν την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ ή και το ευρώ;

    Μετά τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι όσοι έχουν τις παραπάνω απαράδεκτες συμπεριφορές, ουδεμία σχέση έχουν με την Κομμουνιστική, επαναστατική, μόνιμα μαχόμενη αριστερά στις οποίες σαφώς και ΕΣΕΙΣ ανήκετε.
    Αλήθεια, τί ανάγκη έχετε από δαύτους τους ξένους προς τα κομμουνιστικά, επαναστατικά ιδεώδη; Δε φοβάστε μήπως και σας μαγαρίσουν το χώρο;

    Μαζέψτε λοιπόν όσους κατά καιρούς σας έφυγαν προς ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ, την αριστερή και μαχόμενη ΛΑΕ εννοώ, η οποία, μια χαρά στήριξε το σύστημα και μόλις είδε το φως της μετά από την συνεχή 7μήνη ψήφιση όλων των νομοσχεδίων τσίπρα και αφού σιγουρεύτηκε ότι πλέον δεν κινδύνευε να πέσει η “αριστερή” κυβέρνηση την έκανε με ελαφρά πηδιματάκια, μαζέψτε και τα παιδιά των συνιστωσών σας τα οποία πλακώνονται μεταξύ τους στα αμφιθέατρα των σχολών και ξεκινήστε την Επανάσταση . Αφήστε τους άλλους να ακολουθήσουν ή να απομονωθούν.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      άλλο η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων στο μαζικό κίνημα και οι κοινές πρωτοβουλίες για να παλέψει το κίνημα την αντιλαϊκή πολιτική, άλλο η πολιτική κριτική με επιχειρήματα και εντιμότητα και άλλο η λασπολογία και οι άθλιες πρακτικές της αστικής πολιτικής. Τα δυο τελευταία ειδικά δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα στο σκοτάδι. Ξαναδιάβασε το άρθρο και θα συμφωνήσεις.

      Reply
      1. μεταβατικός σοσιαλιστής

        δε γίνεται να μη σε νοιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα βρεθείς στον αγώνα αν εννοείς αυτό. Όχι ο εργαζόμενος που τις στηρίζει, αλλά οι «συναγωνιστές» που είναι οργανωμένοι. Το τι γραμμή βάζουν, τι συνθήματα ρίχνουν, ποιες μορφές πάλης υιοθετούν και το ποια τάξη εξυπηρετούν στην ουσία.

        Αν η απάντηση είναι: δε βαριέσαι κοινή δράση και ό,τι να ναι. Καμία σχέση δεν έχει με τη στάση των κομμουνιστών. Βέβαια ούτε είστε ούτε θέλετε να είστε ούτε και μπορείτε να είστε.

        Και όταν η αντιπαράθεση «ήθους» έχει υπέροχους τίτλους όπως ΕΕ και ΝΑΤΟ τα κρύβουμε από κάτω και στην πράξη φοβάστε να αντιμετωπίσετε τον κάθε Κώστα γιατί αν του πούμε ότι η ΕΕ δεν είναι απαραίτητα κρίκος για το σοσιαλισμό και πρέπει να μπει υπό προϋποθέσεις θα τον χάσουμε από το πλατύ μέτωπο του λαού.

        Reply
        1. Κώστας

          Αν ο κάθε Κώστας είμαι εγώ αυτό ακριβώς λέω και λέμε, η έξοδος από την ΟΝΕ και την ΕΕ δεν είναι πανακεια αλλά αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη, χαίρομαι που συμφωνούμε μεταβατικέ,μεταξύ μας και όχι με τους Μενουμεευρώπηδες μέχρι τον σοσιαλισμό του ΚΚΕ. Βέβαια δεν είναι 50-50, δεν συγκροτείται ηγεμονική αστική στρατηγική εξόδου από ΟΝΕ και ΕΕ όχι μόνο στην Ελλάδα, ούτε καν σε χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία τελικά δεν συγκροτείται, αν και σε αυτές περισότερο απ ότι στην Ελλαδα. Άλλο θέμα βέβαια το εκτός ΟΝΕ ΗΒ, μια ιμπεριαλιστική χώρα 25-30 χρόνια πίσω από άποψη ενσωμάτωσης του στην ευρωπαική ενοποίηση, εκεί η αντιΕΕ αστική στρατηγική έχει ρόλο. Βέβαια η αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός εκτός από το να συγκροτούν ηγεμονικές αστικές στρατηγικές φροντίζουν και για την αποσυγκρότηση της δικής μας μεριάς αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας παρασύρουν να νομίζουμε πως αντιμετωπίζουμε 2 ισοδύναμες αστικές επιλογές.. Η κάθε Λεπέν και τα αντιΕΕ που ψελλίζει έχουν και αυτή την διάσταση, του να μην συγκροτηθεί η ταξική αντιιμπεριαλιστική γραμμή και κοινωνική πολιτική συμμαχία και όχι μόνο ή κυρίως να εφαρμοστούν. Η προσφορά των Μένουμε Ευρώπη μέχρι τον σοσιαλισμό στην αποσυγκρότηση μας είναι αναντικατάστατη και σε μια χώρα που δεν υπάρχει αστική αντιΕΕ γραμμή ούτε στο επίπεδο που υπάρχει στην Γαλλία και την Ιταλία είναι βασικό όπλο των από πάνω.

          Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.