.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο ΣΥΡΙΖΑ,ο Κουβέλης και η “προγραμματική τους σύμπτωση”


tsipras KouvelisΜέσω μιας «προγραμματικής σύμπτωσης» που φρόντισε με σαφέστατο τρόπο να την προσδιορίσει και με την κοινή τους αντίληψη για την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές,ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης,ανήγγειλε την επιθυμία του για επιστροφή στις γραμμές του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ρ/σ «Παραπολιτικά», αν και δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει δική του ξεχωριστή πρόταση για την επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή,άφησε το θέμα των κινήσεων επαναπροσέγγισης στην πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως :“στην πολιτική δεν έχει σημασία ποιος παίρνει τις πρωτοβουλίες σημασία έχει η συμφωνία αν υπάρχει προγραμματική σύμπτωση»

Τεκμηριώνοντας το περιεχόμενο αυτής της προγραμματικής σύμπτωσης,με λόγο ταυτόσημο με αυτόν των κυβερνητικών στελεχών, ο Φ. Κουβέλης δικαιολόγησε την αναγκαιότητα της συμφωνίας και των μέτρων που την ακολουθούν λέγοντας:

Συμφωνία

“Είναι μια συμφωνία που αναμφισβήτητα έχει δύσκολους, σκληρούς όρους, έχει βαρύτατα μέτρα, θα υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών βεβαίως έχει και το θετικό που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίρροπο που είναι η χρηματοδότηση που περιμένει η χώρα μας με τα 85 δισεκατομμύρια και βεβαίως η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα Γιούνκερ. Κατά συνέπεια με δεδομένη αυτή τη ρευστότητα η οποία θα εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και με τα υπόλοιπα χρήματα είναι δυνατόν και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η ανάπτυξη. Γιατί χωρίς ανάπτυξη δεν θα μπορέσει ο τόπος να ορθοποδήσει.”

Μέτρα

“Τα μέτρα είναι υφεσιακά σε μεγάλο βαθμό αλλά από την άλλη πλευρά με δεδομένο τον υφεσιακό χαρακτήρα αυτών των μέτρων είναι δυνατόν να έχουμε δρομολόγηση αναπτυξιακής διαδικασίας. Για παράδειγμα στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξη κυρίως του πρωτογενούς τομέας που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας. Δύσκολα μεν τα πράγματα αλλά υπάρχουν και δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν”.

Β.Δ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.