.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο πολιτικός αμοραλισμός του Γιάνη


Γράφει ο Γιώργος Συμεωνίδης

Η πρόταση του ΜΕΡΑ 25 και του Γιάννη Βαρουφάκη να είναι υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Μάγδα Φύσσα καθώς και η αιτιολόγησή της αποτελεί μνημείο αμοραλισμού και χυδαιότητας και αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το βαθύ πολιτικό και πολιτισμικό εκφυλισμό μιας ορισμένης «αριστεράς».

Για πολλοστή φορά ο Βαρουφάκης έστησε ένα άθλιο show, αυτό το μίγμα εξυπνάδας και ασυναρτησίας, τηλεοπτικού βομβαρδισμού με πυροτεχνήματα και ακατάσχετης φλυαρίας, μόνο που αυτή τη φορά ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του και έβαλε στο επικοινωνιακό μπλέντερ τη μάνα ενός δολοφονημένου από νεοναζί αγωνιστή.

Η Μάγδα Φύσσα θα συμβολίζει όπως ισχυρίζεται την ενότητα ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Αλήθεια; Η βία που σκότωσε το γιο της συγκρίνεται, εξισώνεται και απαιτούμε μάλιστα να εξαλειφθεί μαζί με την βία που της αντιστέκεται; Ο Παύλος Φύσσας και χιλιάδες αγωνιστές που απαντούν στη ναζιστική βία είναι συνυπεύθυνοι για τη διχόνοια που χαλάει τον όμορφο κόσμο της ρεαλιστικής ανυπακοής του “αριστερού” καθηγητή;

Ας μην πάρουμε τοις μετρητοίς αυτή τη φορά τα φληναφήματα περί αυγών του φιδιού που αραδιάζει στην αρχή της δήλωσης του, την άδεια από κάθε νόημα φλυαρία.

Αλήθεια ποιος άλλος εκκολάπτει αυτό το αυγό με αξιοσημείωτη συνέχεια και συνέπεια παρά το ίδιο το κράτος και η δημοκρατία της οποίας ο ανεκδιήγητος τυμβωρύχος προτείνει η μάνα του δολοφονημένου να τεθεί η πολιτική και θεσμική επικεφαλής; Χυδαιότητα, απλά ωμή χυδαιότητα.

Η μάνα ενός δολοφονημένου αριστερού αντιφασίστα, που δίνει την προσωπική της μάχη με τους δολοφόνους του παιδιού της και έχοντας μπει μπροστά σε τεράστιες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις τα τελευταία 6 χρόνια, γίνεται ξαφνικά και χωρίς καν να ερωτηθεί, ένα πιόνι στο θέατρο σκιών κομματικών μηχανισμών για την εκλογή του επόμενου αχυράνθρωπου που θα υποδύεται τον εγγυητή του πολιτεύματος.

Τελικά δεν μπορεί να είναι αλλιώς στον διανοητικό κόσμο των αστών πολιτικών: μπορούμε να εξευτελίσουμε τα πάντα αρκεί να σηκωθεί λίγη σκόνη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 97.14% ( 7
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “Ο πολιτικός αμοραλισμός του Γιάνη

  1. Left G700

    Το κείμενο είναι αρκούντως μαστιγωτικό. Παρ’ όλα αυτά, πολύ θα ήθελα ο τίτλος να μη μιλάει για πολιτικό αμοραλισμό αλλά για τη θλιβερή κατάντια ενός πολιτικού κλόουν….

    Reply
  2. Κώστας

    Να ξέρετε πως αυτού του στυλ η αντιπαράθεση είναι λόγος της επιτυχίας του Βαρουφάκη σε έναν νεολαίστικο πρεκαταριακό κόσμο και σε ένα αποστασιοποιημένο δυναμικό της αριστεράς. Μια ματιά στην διακομματική συναίνεση στο κράξιμο αυτής της κίνησης στα social media πρέπει να προβληματίσει ακριβώς γιατί στα μάτια του δυναμικού αναφοράς του Βαρουφάκη, που θα έπρεπε να είναι δικό μας δυναμικό, τον αφήνει και πάλι σε ένα ηθικοπολιτικό βάθρο. Γιατί σου λέει, τον κράζουν, φανατικά, δεξιοί και ακροδεξιοί που χέστηκαν για την ΜΦ ή μπορεί και να την μισούν, συριζαίοι που διαλύσανε την αριστερά και κόσμος από το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική επειδή τους πήρε κόσμο. Και δεν είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η κίνηση στα μάτια αυτού του δυναμικού, μάλλον εύκολο είναι. Δεν ρωτάς πριν τιμήσεις (αυτός ο κόσμος δεν καίγεται ντε και καλά για το αν η θέση είναι όντως τιμητική), η ΜΦ είπε πως την τιμάει η πρόταση, ο Βαρουφάκης ήξερε την υψηλή πιθανότητα να έχει η ΜΦ την αντίδραση που είχε και, εντάξει τώρα, και λάθος να έγινε για κοίτα ποιοι κυρίως κράζουν, δεξιοί, ακροδεξιοί και συριζαίοι.

    Κάτι χάνουμε, κάπου κάνουμε μεθοδολογικά λάθη. Θα επανέλθω.

    Κώστας

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Κώστα… μόλις περιέγραψες τι σκέφτομαι εγώ.

      Reply
    2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      To οτι αρκετος κοσμος μπορει να θεωρει εναν καραμπινατο καθ ομολογιαν του ευρωατλαντιστη σαν ριζοσπαστη, αριστερο, αντικομφορμιστη, αντισυστημκο η δεν ξερω εγω τι αλλο, ειναι μεγαλη ιδεολογικη ηττα της αριστερας. Αν ο τυπος εσκαγε μυτη στην μεταπολιτευση μαλλον κεντροδεξιο θα τον θεωρουσαν.Η διαβρωση ειναι τεραστια ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια.Σκεφτομαι οτι το 1975 προοδευτικο πολιτη θεωρουσαμε αυτον που ηταν κατα της εοκ κ του νστο , ηθελε κρατος προνοιας κοινωνκο κ συμπαθουσε η και συμμετειχε στους αγωνες.Το 2019 προοδευτικος πολιτης ειναι ο ιδιωτης liberal pollitically corect θιασωτης των μνημονιων, του Νατο κ της ΕΕ και το θεωρει και καμαρι του.Σταματαω γιατι ειναι να σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

      Reply
      1. San Rocco

        Παιδιά συγνώμη κιόλας. Ποιος θεωρεί τον υοερασπιστη των μνημονίων, της ΕΕ κ του ΝΑΤΟ σαν…προοδευτικό πολίτη; Συγνώμη κιόλας ποιος τα θεωρεί όλα αυτά σαν προοδευτισμο; Το ΚΚΕ, το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , η ΛΑΕ , η αυτονομία, η αναρχία ο κόσμος που επηρεάζεται από τους κομμουνιστές , τους αυτόνομους κ τους αναρχικούς, από την λαε ;;; Ποιος; Μήπως ο Σκάι ; Δεν με απασχολεί. Μήπως η αυγή; Ούτε. Η εποχή; Ουτε;! Ποιος λοιπόν ; Μήπως ο καραμπελιας κ ο Ρινάλντι; ; Στα παπάρια μας.

        Με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος της αριστεράς, της αναρχίας οι κομμουνιστές , οι αυτόνομοι. Όχι τα καθεστωτικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, του καραμπελια, του Ρινάλντι , των εθνικιστών , των φιλελεδων.

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Εγραψα τι θεωρειται απο τον πολυ κοσμο σαν προοδευτικο στις μερες μας δυστυχως

    3. Κώστας

      Χαίρομαι Γιώργο, αρκετοί σκέφτονται έτσι

      Κώστας

      Reply
  3. Red

    Ωραίο το άρθρο, ωραία και τα σχόλια. Ξέρετε όμως πόσο κόσμο ‘τραβάει’ τον τελευταίο χρόνο ο Βαρουφάκης; Ας προβληματιστούμε λίγο γιατί αρκετός αριστερός κόσμος (και μάλιστα πολλοί νέοι) στις τελευταίες εκλογές στράφηκε στον Βαρουφάκη…
    Ο Βαρουφάκης βγάζει προς τα έξω ένα προφίλ “αδικημένου” και “πολλά υποσχόμενου” που “του επιτίθενται όλοι” και που “έδωσε μάχη το ’15” και το περνάει πολύ καλά προς τα έξω αυτό! Ακόμη και τώρα με την άκυρη και γελοία πρόταση του για την Μ. Φύσσα, εισέπραξε εκατοντάδες θετικά σχόλια στο ίντερνετ (κι όχι μόνο από υποστηρικτές του). Οι ‘επιθέσεις’ που του κάνουν διαδικτυακά & έντυπα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι γραφικοί (ακρο)δεξιοί μόνο καλό του κάνουν. Πρέπει η εξωκ. αριστερά να βγει στην αντεπίθεση, να μιλήσει ξανά στον κόσμο για το τι εστί Βαρουφάκης, με στοχευμένη πολιτική κριτική και επιχειρήματα όμως, όχι με φρασεολογία του τύπου “Μπαρουφάκης” κλπ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.