.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο πληγωμένος Σαμαράς γλύφει τα αφεντικά του…


EthnosBΓράφει ο Χρήστος Δημητρογιάννης

«Μην κάνουμε ρυθμιστή των εξελίξεων μια συμμορία». Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε η εφημερίδα Έθνος το πρωί της Παρασκευής, 4 Απριλίου, καθώς αντί για πρώτο θέμα είχε επιλέξει ένα «άρθρο-παρέμβαση», όπως το χαρακτήριζε η ίδια. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός της χώρας μετατρεπόταν σε ηχώ της «ναυαρχίδας» του συγκροτήματος Μπόμπολα: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ταύτιση, βεβαίως, δεν εξαντλήθηκε εκεί. «Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν δύο χρόνια. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Σαμαράς. Ιδού τι έγραφε σχετικά το Έθνος στο άρθρο του: «Από το χείλος της αβύσσου και τη ζώνη της καταστροφής, με θυσίες, πόνο και επίδειξη ωριμότητας από την πλειονότητα των πολιτών, φτάσαμε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το σκοτεινό τούνελ που σκίαζε κάθε δημιουργική δύναμη στον τόπο. Θα είναι κρίμα βαρύ και σφάλμα ανιστόρητο την ώρα που πάμε να πάρουμε ως χώρα και κοινωνία μια ανάσα, να γυρίσουμε πίσω».

Είναι τέτοια η ομοιότητα και η ταύτιση απόψεων ώστε θα έλεγε κανείς ότι το άρθρο της εφημερίδας και η δήλωση του πρωθυπουργού υπαγορεύτηκαν από το ίδιο πρόσωπο. Ειδικά εάν προσθέσουμε στο μενού και το… κερασάκι που κοσμεί την τούρτα της διαπλοκής: «Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα το επίτευγμα της ορθής διαχείρισης και της τόλμης που επέδειξε η παρούσα κυβέρνηση κοντά δύο χρόνια τώρα», προειδοποιεί η εφημερίδα. «Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω», απάντησε ο πρωθυπουργός, διαλύοντας κάθε πιθανή ανησυχία του κορυφαίου εκπροσώπου του ελληνικού κεφαλαίου μήπως λοξοδρομήσει την τελευταία στιγμή.

Καλά όλα αυτά, θα ρωτήσει κανείς, αλλά δεν καταλαβαίνουν οι «προστάτες» του Σαμαρά ότι, μετά και το τελευταίο σκάνδαλο και τα φαινόμενα διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνησή του κυριολεκτικά παραπαίει; Ασφαλώς και το καταλαβαίνουν, αλλά θεωρούν ότι έχουν το γάιδαρό τους δεμένο.

Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση – λένε – είναι καλύτερα για εμάς να αισθάνεται αποδυναμωμένη, γιατί έτσι θα εξαρτάται από τη δική μας στήριξη και θα μας κάνει όλα τα χατήρια. Αν έρθει η επόμενη – σκέφτονται (αν και θα κάνουν το παν για να μην έρθει) – πάλι θα καταφέρουμε να τα βρούμε με τα παληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ που ορκίζονται από τώρα πίστη στην ΕΕ και το ευρώ, που διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι «μπαταχτσήδες», που χαρακτηρίζουν «τεχνική λεπτομέρεια» τα χαράτσια, που συνομιλούν (έστω και στα κρυφά) με τους «παπανδρεϊκούς» και τους «καραμανλικούς» και προβάρουν τα κοστούμια τους για τα σαλόνια της διαπλοκής.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Ο πληγωμένος Σαμαράς γλύφει τα αφεντικά του…

Είναι τέτοια η ομοιότητα και η ταύτιση απόψεων ώστε θα έλεγε κανείς ότι το άρθρο της εφημερίδας και η δήλωση του πρωθυπουργού υπαγορεύτηκαν από το ίδιο πρόσωπο.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.