.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Πάνος Παπανικολάου στον ΑΝΤ1 για Novartis


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την παρέμβαση που έκανε ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης 13 Φλεβάρη 2018.

Η αφορμή φυσικά ήταν το σκάνδαλο Novartis.

«Τα λέω αυτά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γι αυτό και έχω το ‘’προνόμιο’’, για το οποίο είμαι πάρα πολύ περήφανος, να με βρίζουν τα παπαγαλάκια όλων των αστικών μνημονιακών κυβερνήσεων, και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου δόθηκε η συνέντευξη, είπε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο νοσοκομείο με μία τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά διαχρονική στην ελληνική κοινωνία, το οποίο είναι διαχρονικά υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο, με ανεπαρκέστατο κονδύλι λειτουργικών δαπανών. Το προσωπικό του, με όλη αυτή τη μεγάλη κοινωνική και επιστημονική προσφορά, έχει δει τα τελευταία χρόνια τους μισθούς να μειώνονται δραματικά, των μεν γιατρών από 50 -55% και του υπόλοιπου προσωπικού μέχρι και 30-40%.
Αν η κατασπατάληση και η φούσκα υπερτιμολογήσεων που έχει γίνει από το 1998 στα ιατρικά υλικά και στα φάρμακα, αντί να καταλήξει εκεί που κατέληξε, κατέληγε για χρηματοδότηση και για προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, αυτή τη στιγμή θα είχαμε τα καλύτερα δημόσια νοσοκομεία του κόσμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει σκάνδαλο και στα νοσοκομειακά υλικά 10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι στα φάρμακα, τόνισε σε άλλο σημείο.

Σημαντική ήταν και η επισήμανση που έκανε, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάει ένας γιατρός σε ένα επιστημονικό συνέδριο από το να του καλύψει τα έξοδα μια εταιρεία. Η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική εάν τα έξοδα καλύπτονταν από τα νοσοκομεία, σχολίασε.

Δείτε ολόκληρη την αποκαλυπτική πολιτική παρέμβαση του ΓΓ της ΟΕΝΓΕ:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 97.50% ( 8
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.