.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Β. Μηνακάκης στο Ράδιο Παντιέρα για το ασφαλιστικό (Βίντεο)


minakakis725«Ο νέος Μεσαίωνας στην κοινωνική ασφάλιση, και το εργατικό δικαίωμα στη ζωή μετά την εργασία», ήταν το θέμα της εκπομπής “Ράδιο Παντιέρα”, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

Καλεσμένος στο στούντιο της  ERTopen, ήταν ο Βασίλης Μηνακάκης, συγγραφέας, μεταξύ άλλων και του βιβλίου «Κοινωνική Ασφάλιση -Από το κράτος Πρόνοιας στην ελαστασφάλεια», όπου με προφητικό τρόπο προέβλεψε βασικές πλευρές της σημερινής γενικής επίθεσης στο δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Συζητήσαμε μαζί του την επερχόμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση. Σκιαγραφήσαμε τις βασικές επιπτώσεις στη ζωή των σημερινών και επερχόμενων συνταξιούχων, αλλά και των ανασφάλιστων νέων. Ανιχνεύσαμε επίσης τους δρόμους για ένα άλλο δημόσιο καθολικό σύστημα ασφάλισης και προστασίας σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζόμενων, με βάση τα δικαιώματά τους και όχι με βάση τα πορίσματα διαφόρων σοφών και τις επιταγές των δανειστών.

Τον ήχο ρύθμιζε ο Βαγγέλης Πίσπας, ενώ στα μικρόφωνα της εκπομπής ήταν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταμούλης και Γιώργος Μουρμούρης.

Το πρόγραμμα του ελεύθερου ραδιοφώνου της ΕΡΤopen, μεταδίδεται στους 106,7 στα fm στην Αττική και διαδικτυακά στο: www.ertopen.com.

Αναμεταδίδεται επίσης από το ραδιοσταθμό του Ε.Κ. Ευβοίας στους 96,5 από τη 1.00 μετά το μεσημέρι ως τις 7.00, καθώς και από το ραδιοσταθμό του σωματείου εργαζομένων του Αλουμινίου στους 97,3 στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Στα Χανιά, στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

Η εκπομπή “Ράδιο Παντιέρα” μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 έως τις 19.00.

Ακούστε στα τρία βίντεο που ακολουθούν, ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμη και κατατοπιστική συζήτηση που είχαμε με τον Βασίλη Μηνακάκη:

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.