.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΛΑΝΤΖΑ για την πανεργατική πανελλαδική απεργία


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Ε.Ε

Η 3η μνημονιακή αξιολόγηση φέρνει νέο κύκλο αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού . Η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθώντας τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα, τη δημόσια περιουσία, σε δικαιώματα και κατακτήσεις, σε ότι έχει αποκτηθεί με τους αγώνες , το μόχθο και των ιδρώτα  του λαού και των εργαζομένων. Η σημερινή κυβέρνηση ,όπως και οι προηγούμενες , λειτουργούν διαχρονικά ως το μακρύ χέρι του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και όλων των υπόλοιπων εργοδοτικών αρπαχτικών  αποτελώντας τον πολυτιμότερο σύμμαχο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που εξακολουθεί να κερφοδορεί σε βάρος των εργαζομένων.

Επιβάλουν νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%. ,επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ.

Μειώνουν τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ, την παιδεία την υγεία και τις συγκοινωνίες ενώ μοιράζουν λεφτά μόνο στους τραπεζίτες προβλέποντας  6 δισεκατομμύρια σε  τόκους για το «ΧΡΕΟΣ» στους διεθνείς τοκογλύφους .

Νομοθετούν για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επέκταση της προσωρινής και επισφαλούς εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας προωθώντας τις επιδιώξεις  που προτείνει ο ΣΕΒ για συμβάσεις “μηδενικών ωρών” και μισθούς σε κουπόνια.

Από το “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” που έλεγαν ως αντιπολίτευση έφτασαν σήμερα να επιβάλουν ,σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών , τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καταστέλλοντας με βία και χημικά τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς που δίνουν αγώνα ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας σε ντόπια και ξένα κοράκια .

Κεφάλαιο και δανειστές βάζουν στο στόχαστρο  τους το πιο ταξικό και πρωτοπόρο κομμάτι της εργατιάς , αυτό που αναπτύσσει δράση σε πρωτοβάθμια και επιχειρησιακά σωματεία ,εκεί βλέπουν το κίνδυνο για αυτό έδωσαν εντολή στη κυβέρνηση να επιβάλει  με νόμο το περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία .

Στο κλάδο μας το «θαύμα» του Τουρισμού που θα αντιστρέψει τη κατάσταση , θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει και θα δώσει δουλειές είναι ένα μεγάλο ψέμα , η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται αφορά μόνο το μεγάλο τουριστικό κεφαλαίο πίσω από το οποίο κρύβεται το σύνολο των εκμεταλλευτών μας , τράπεζες , εφοπλιστές ,μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, ξένα funds κτλ. Για εμάς τους εργαζόμενους αυτό το θαύμα μεταφράζεται σε μια σκληρή καθημερινή εκμετάλλευση για την οποία όμως κανείς δε μιλάει μήπως και  χαλάσει η εικόνα των χλιδάτων ξενοδοχείων και εστιατορίων και φανούν τα κάτεργα που κρύβονται από πίσω. Την ώρα που αυτοί θησαυρίζουν από τον πλούτο που παράγουμε , εμείς βιώνουμε έναν απέραντο εργασιακό μεσαίωνα που περιλαμβάνει  ακραία εντατικοποίηση , απλήρωτους μισθούς και μεροκάματα ,  ανασφάλιστη εργασία , εργοδοτική τρομοκρατία , άθλιες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής , υποκατώτους μισθούς , ελαστική εργασία .

 Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις υποταγμένες ηγεσίες της Ομοσπονδίας ( ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) και των ομογάλακτων τους στη ΓΣΕΕ που διαχρονικά έχουν βάλει πλάτη για να περάσουν ανεμπόδιστα όλες οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και τα μέτρα εξαθλίωσης . Το χιλιοπαιγμένο σενάριο της αναμονής και του αγωνιστικού λήθαργου που εφαρμόζουν εξυπηρετεί μόνο τα αφεντικά και έχει κοστίσει ακριβά σε κάθε εργαζόμενο. Η αγριότητα της επίθεσης του κεφαλαίου στα συμφέροντα της εργατικής τάξης δεν αντιμετωπίζεται ούτε με χαρτοπόλεμο ούτε με εθιμοτυπικές απεργίες για να βγει η υποχρέωση έχει αποδειχτεί ότι αυτή είναι μια συνταγή ήττας . Αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμένη προσπάθεια και οργάνωση από τα κάτω, επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τη νίκη , κοινός σχεδιασμός με ένα ταξικό ,ανατρεπτικό , εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα μπορεί να δρα και να παρεμβαίνει σε όλους τους χώρους δουλειάς . Τέρμα πια  με τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες και τα τσιράκια τους που θέλουν να μας πείσουν ότι «υπάρχουν και καλά αφεντικά» , ότι πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τη φτώχια μας , τους γυρνάμε τη πλάτη γιατί μπορούμε και χωρίς αυτούς .

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕΕ-ΥΤΕ . ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ  ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ  ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η Ε.Ε ,ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ -ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δουλειά με δικαιώματα , Κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο , κατάργηση με νόμο των μισθών πείνας των 586  και 511 ευρώ  .

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων  και της υποχρεωτικότητας  στην εφαρμογή τους όπως ίσχυε πριν το 2011

Κάτω τα χέρια από τις απεργίες -,Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους χωρίς διακρίσεις , Κατάργηση κάθε μορφής επισφαλούς και ελαστικής εργασίας  , κατάργηση του αίσχους των δουλεμπορικών. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»)

Επαναφορά των Βαρέων και ανθυγιεινών σε όλες τις ειδικότητες που καταργήθηκαν  με τη προσθήκη και άλλων.

Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία και επέκταση του σε όλο το κλάδο

Επίδομα ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη που θα αντιστοιχεί στο 80% της ΚΣΣΕ με το χρόνο ανεργίας να υπολογίζεται σαν κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση

Μέτρα που θα διασφαλίζουν  την ασφάλεια και την υγιεινή σε όλους τους χώρους εργασίας και υποχρέωση των εργοδοτών στην παροχή μέτρων ατομικής προστασίας και οχήματος  για όσους εργάζονται ως διανομείς

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 10.30 π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.