.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα απαντούν στη δημοτική αρχή


vironas1Με αφορμή τη δήλωση του γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Βύρωνα σχετικά με την ανακοίνωση του σωματείου μας θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Σχετικά με την παροχή του γάλατος που οφείλει ο Δήμος στους εργαζόμενους. Πρώτα ο Δήμος κατέθεσε ως αντίδικος των εργαζομένων στο δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης 15/1/2015, στην συνέχεια μετά την έντονη διαμαρτυρία του σωματείου και τον θόρυβο που προκάλεσε η στάση του αυτή, άλλαξε γνώμη και κατέθεσε στη δικογραφία τη Δευτέρα 19/1, δήλωση – προσθήκη με την οποία ανασκευάζει την αρχική τοποθέτηση και αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημά μας. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και θα καθορίσουμε τις ενέργειές μας.

Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει στην ώρα τους την μισθοδοσία και τις υπερωρίες στους εργαζόμενους, τα μέσα ατομικής προστασίας, την παροχή του γάλατος καθημερινά στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, να εφαρμόζει τον κώδικα υπαλλήλων των ΟΤΑ.

Η στάση του σωματείου μας δεν είναι ούτε υπερβολική ούτε άδικη όπως αναφέρεται στη δήλωση. Είναι στάση υπεράσπισης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν απομείνει από το πέρασμα της λαίλαπας των μνημονιακών βάρβαρων πολιτικών.

Δεν σωπαίνουμε δεν συναινούμε όταν πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε παρόντες. Όπως παρόντες είμαστε και στον αγώνα ενάντια στην δήθεν αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των συμβάσεων για να μην γίνουν απολύσεις που επιζητούσε η συγκυβέρνηση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.