.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι δανειστές και οι ευρωπαίοι εταίροι είναι φίλοι μας θα έλεγε ο Δήμος Σταρένιος


Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Μετά από λυσσαλέα μάχη που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους φίλους μας τους δανειστές (οι δανειστές είναι φίλοι μας θα έλεγε ο Δήμος Σταρένιος) πέτυχε για πρώτη φορά στα χρονικά μια συμφωνία «καθρέφτη».

– Ο Παπάς ο υπουργός κοιτάχτηκε στον «καθρέφτη» και είδε την πραγματικότητα. Είδε την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε Δεξιά και έπεσε από τα σύννεφα.

– Ο Σόιμπλε και οι άλλοι αγαθοί ευρωπαίοι εταίροι μας (οι ευρωπαίοι εταίροι είναι φίλοι μας θα έλεγε ο Δήμος Σταρένιος) ζητούν από τους εσω-πρόθυμους τα κεφάλια των συνταξιούχων κρεμασμένα στα δέντρα.

– Όσοι χρήζουν ειδικής αγωγής προορίζονται για τον Καιάδα και στην καλύτερη των περιπτώσεων για το Γεροντόβραχο γιατί δεν φτάνουν τα φράγκα για να χορτάσουν οι ευρωγύπες και οι γύπες του ΔΝΤ.

– Ο νυχτερινός ουρανός γέμισε από διάττοντες Συριζαίους που, καιόμενοι από την τριβή τους με τη μνημονιακή ατμόσφαιρα, έσβησαν τελικά στον ωκεανό της υποκρισίας χαρίζοντας σπάνιο θέαμα σε όσους τόλμησαν να κοιτάξουν.

– Ο Κυρ-Μητς τρίβει τα χέρια του με γουρλωμένα μάτια καθώς οι φίλοι μας οι δανειστές ετοιμάζουν τα καλαμάκια τους για να πιουν φρέσκο αίμα, ας είναι και των συνταξιούχων.

– Την ίδια στιγμή τάζει λαμπάδες στον Άγιο Αλέξιο να κλείσει η νέα συμφωνία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί αλλιώς θα πρέπει να την κλείσει η δική του που θα ακολουθήσει κι αυτό δεν θα είναι και τόσο καλό για τα μάτια του.

– Οι άνθρωποι ζαλισμένοι από τις συνταγές μαγειρικής των δεκάδων σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών αδυνατούν να αντιληφθούν την εκτέλεση της συνταγής των οικονομικά ισχυρών που έχουν τους ίδιους για μαγείρεμα.

– Παρακολουθώντας «αυτόν που επιβιώνει» προσπαθούν να συνηθίσουν την πείνα, το κρύο, τις κακουχίες, τα έπαθλα-τυρόπιτες ασκούμενοι στο ξεκατίνιασμα έτσι γιατί ζωή χωρίς περιπέτεια δεν γίνεται.

– Η ακραία φτώχια επανέρχεται στο προσκήνιο με πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια και δόσεις. Αμέτρητες δόσεις για την εφορία, για ΕΝΦΙΑ, για ασφαλιστικά ταμεία, για ρεύμα για νερό. Λίγο αέρα το κερ#τ@ μου.

– Και μέσα στη φτώχια και την ανέχεια οι φορολογούμενοι καλούνται να χτίσουν με κάρτες το τείχος του αφορολόγητου που κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει και πόσο θα είναι.

– Την ίδια στιγμή που η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε την ύπαρξη 7 εξωπλανητών το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε εργασία κατά την αργία του Αγίου Πνεύματος. Μετά από επίπονους αστρονομικούς υπολογισμούς ανακάλυψε το εξωλάθος.

– Ο γείτονας Ταγίπ αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πολυφάρμακο για κάθε ελληνική κυβέρνηση. «Έχεις μνημονιακές καούρες; Πάρε έναν Ταγίπ πρωί, μεσημέρι, βράδυ σε δισκία Ιμίων για δεκαπέντε μέρες και θα γίνεις περδίκι.

– Από κοντά και ο υπουργός Πάνος κάθε μέρα εξασκεί τη ρητορική του και κάνει λεκτικά παιχνιδάκια με την κυβέρνηση των γειτόνων για να γεμίζουν και τα δελτία των καναλιών.

– Ο πρωθυπουργός Αλέξης συνάντησε τους τραπεζίτες (στην κυριολεξία) και τους ζήτησε να κάνουν κάτι για τα κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις. Οι επιλεκτικές εντάξει, μην πω ότι χρειάζονται κιόλας.

– Τα ψεύτικα καρναβάλια τελείωσαν, τώρα επανέρχονται στο προσκήνιο τα αληθινά τα οποία δεν μας εύχονται καλή σαρακοστή αλλά καλή χιλιοστή. Κι εμείς όλο ευγένεια και χαρά τους ευχαριστούμε με την αδράνειά μας.

– Γενική Συνομοσπονδία Εντολοδόχων Ελλάδας. Τα δίνει όλα και συμφέρει.

Μήπως μας έκαναν πάρα πολλά; Μήπως θα ανεχτούμε κι άλλα; Μήπως μας βολεύει το «ψέκασμα» όλους;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.