.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι γιατροί βγαίνουν στον δρόμο! Βίντεο από την κινητοποίηση για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία


Κινητοποίηση Νοσοκομειακών Γιατρών στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 19/3/2020, σχετικά με τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Δηλώσεις του Μιχάλη Ρίζου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου και Πάνου Παπανικολάου, γ.γ. της ΟΕΝΓΕ

 

Με κινητοποίηση απάντησε η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας, στον εμπαιγμό της κυβέρνησης και απαίτησε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συγκεκριμένα οι νοσοκομειακοί γιατροί απαίτησαν άμεσο εφοδιασμό του υγειονομικού προσωπικού με τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, με προτεραιότητα τη στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής. Απαίτησαν επίσης από την  κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και στην επίταξη των υποδομών του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν επίσης ότι ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας εδώ και 15 μέρες εντούτοις και σήμερα ο υπουργός αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία τους, επικαλούμενος τον…κορωνοϊό!!!. Ταυτόχρονα έστειλαν μήνυμα αντίστασης στο μέτρο της απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.