.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά σκοτώνουν- Να απαγορευτούν τώρα


stratosΑπό την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων μεπραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Αβραμόπουλου, επανέφερε την πραγματοποίηση παρελάσεων και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του “θεαθήναι” για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος.

Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματιασμένους συναδέλφους από τo πεδίo βολής.

Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ.

Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων.

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

diktiospartakos.blogspot.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά σκοτώνουν

Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 2
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά σκοτώνουν- Να απαγορευτούν τώρα

  1. Τζιμς

    Θα αναφέρω κάτι, που στα σχετικά άρθρα δεν είδα να αναφέρεται !
    >
    …. δεν πρόκειται απλά για “ασκήσεις με πραγματικά πυρά”, παρά, το εγκληματικότερο, ασκήσεις με ληγμένα πυρομαχικά, τα οποία αντί να τα παν για αποδόμηση τα καταστρέφουν σε δήθεν ασκήσεις “του κώλου” , που δεν βοηθούν σε τίποτα, εκτός στο να θέτουν σε κίνδυνο τους στρατευμένους και να ρυπαίνουν το περιβάλλον ….
    Συγκεκριμένα , στη δική μου θητεία – αρκετά πίσω – κάναμε βολές με πραγματικά μπαζούκας … Σε όποιον λέει κάτι αυτό, τα βλήματα ή καθώς ίσως και οι σωλήνες εκτόξευσης που, λειτουργούν με μπαταρία εκκένωσης μικρού φορτίου στο βλήμα, ήταν συνήθως βραχυκυκλωμένοι, με αποτέλεσμα το βλήμα μετά την πυροδότηση να μένει κολλημένο στη σωλήνα ….. Τότε απαιτούσαν από μας να το τραβήξουμε έξω ξανά από την πίσω μεριά … , όπου θα μπορούσε να κάνει όντως ηλεκτρική επαφή και να εκραγεί στα πόδια μας …
    Γύρω -γύρω ασφαλώς σαν παρατηρητές, στρατιώτες έως και εκπαιδευτές αξιωματικοί , έως και λοχαγοί …. Ε, κάτι τέτοιο συνέβη τώρα με τον “ληγμένο” εξοπλισμό, που “πρέπει να τον καταναλώσουν

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.