.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ξεθύμανε το άρωμα τρομοκρατίας


Ξεθύμανε το άρωμα τρομοκρατίαςΤελικά δεν προέκυψαν στοιχεία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση όπως διατυμπάνιζαν πολλά ΜΜΕ για τους έξι που συνελήφθησαν την 1η Οκτωβρίου. Τα ευφάνταστα αστυνομικά σενάρια που ήθελαν να προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα από «την άγνωστη παραφυάδα αντιεξουσιαστών, πιθανά περιφερειακά στελέχη της ΣΠΦ» δεν επαληθεύτηκαν, μια και απ’ ό,τι φάνηκε από τις επίσημες αστυνομικές πηγές, μάλλον επρόκειτο για ποινικής διάστασης συλλήψεις άνευ «τρομοκρατικής» επένδυσης.

Κάποιοι συλληφθέντες, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη και κάποιοι προφυλακίστηκαν με την κατηγορία διακεκριμένης κατοχής όπλων μετά την απολογία τους σε τακτικό ανακριτή της Ευελπίδων. Η προσφιλής σεναριογραφία τρομοκρατίας στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν… έδεσε. Ωστόσο, πολλά ΜΜΕ και ακόμα περισσότερα ιστολόγια προχώρησαν μέχρι τη δεδομένη, σύμφωνα με πηγές, «απόδειξη» διασύνδεσης των συλληφθέντων ακόμα και με συγκεκριμένες πράξεις έως και με προσχέδια προκηρύξεων.

Τελικά και πάλι τα «συγκεκριμένα» αστυνομικά σενάρια από «ανώτατους αξιωματούχους» ή «αξιόπιστες αστυνομικές πηγές» υπηρέτησαν συγκεκριμένες σκοπιμότητες για λίγα εικοσιτετράωρα και μέχρι την απαγγελία κατηγοριών από τον ανακριτή, που δεν φαίνεται να προσδίδει στις συλλήψεις ούτε άρωμα τρομοκρατίας ούτε και διασύνδεση με κάποια οργάνωση.

Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι χθες, σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών, δεν προέκυψε κανένα εύρημα που να συνδέει τον Α. Σταμπούλο, προφυλακισμένο ήδη στις φυλακές Λάρισας, με τον Νίκο Μαζιώτη και τη σύντροφό του.

Α.Ψ.

efsyn.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Ξεθύμανε το άρωμα τρομοκρατίας

Τα ευφάνταστα αστυνομικά σενάρια που ήθελαν να προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα από «την άγνωστη παραφυάδα αντιεξουσιαστών, πιθανά περιφερειακά στελέχη της ΣΠΦ» δεν επαληθεύτηκαν, μια και απ' ό,τι φάνηκε από τις επίσημες αστυνομικές πηγές, μάλλον επρόκειτο για ποινικής διάστασης συλλήψεις άνευ «τρομοκρατικής» επένδυσης.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.