.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νεκρή ειδικευομένη μαθήτρια σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου λόγω εξάντλησης


hotel

Την τελευταία της πνοή άφησε ειδικευόμενη μαθήτρια που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, λόγω εξάντλησης από τις πολλές ώρες εργασίας.

Η μαθήτρια λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της και άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, στο βωμό των υπερκερδών – μέσα στην κρίση – της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό Ζακύνθου, «όπως είναι γνωστό, με βάση την Κοινοτική οδηγία Μπολγκεστάιν και με την καθιέρωση της μαθητείας, πολλά ξενοδοχεία γεμίζουν με “εισαγόμενους” εργαζόμενους από άλλες χώρες, με μισθούς των 300 ευρώ αλλά και εργαζόμενους από δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Στην πράξη οι νέοι αυτοί βγάζουν κανονική δουλειά, αμείβονται όμως με 300-400 ευρώ το μήνα, ενώ δεν έχουν ένσημα, καθώς ασφαλίζονται μόνο έναντι επαγγελματικού κινδύνου».

«Η εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων.

Οι βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό!

Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, που αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση!

Κάτω από συνεχές τρέξιμο για να βγει η δουλειά, συχνοί είναι οι τραυματισμοί, τα μικροατυχήματα. Οι εργαζόμενοι υποφέρουν από κρίσεις άγχους καθώς δουλεύουν κάτω από συνεχή πίεση.

Σε μια περίοδο που το τουριστικό κεφάλαιο αυξάνει τα κέρδη του, ο τουρισμός αποδεικνύεται “ατμομηχανή” που κινείται με καύσιμο την εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου. Ζητάμε:

Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Πενθήμερο, οχτάωρο με αύξηση των μισθών.

Η διέξοδος βρίσκεται στα ταξικά σωματεία που παλεύουν για τα δικαιώματά μας, για την ασφάλεια και την ζωή μας».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 97.50% ( 4
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Νεκρή ειδικευομένη μαθήτρια σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου λόγω εξάντλησης

  1. Βέρα Αμοιριδη

    Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφει το κείμενο. Ό σύζυγός μου δούλεψε σε ξενοδοχεία ως α μάγειρας.

    Reply
  2. Ανώνυμα

    Δυστυχώς σε όλες τις δουλειες αυτά συμβαινουνε έτσι μας φεροντε μας καταντησαν χειρότερα και απο τα ζώα δεν τους νοιάζει η φθορά της υγειας μας 1 άτομο για χίλια πόστα αρκεί να γίνετε η δουλεια τους δυστηχως είμαστε στο έλεος του θεού !!!!

    Reply
    1. ένας

      Ναι, ….αλλά δεν του πέρασε του Στάλιν!
      Δεν το λες και λίγο.
      Αξιζε, δεν άξιζε;

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.