.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα κολαστήρια στην Αμυγδαλέζα και αλλού


fraxtisΣτις 17 Νοέμβρη 2014, άλλος ένας κρατούμενος της Αμυγδαλέζας, ο Μοχάμεντ Ασφάκ, δολοφονήθηκε από την επίσημη κρατική πολιτική που ασκεί η Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της ΕΕ, στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Ο θάνατος του Ασφάκ οδήγησε τους συγκρατουμένους του σε απεργία πείνας ενάντια στην παράνομη κράτηση, τις δραματικές συνθήκες διαβίωσής τους και την καταστολή.

Το κατ’ ευφημισμό κέντρο φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας αποτελεί μια ζοφερή φυλακή στην οποία στοιβάζονται με τους χειρότερους όρους πρόσφυγες και μετανάστες που στερούνται των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, καταδικάζονται σε παρατεταμένη φυλάκιση ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και καταστέλλονται βίαια όταν αποτολμούν οποιασδήποτε μορφής αντίδραση.

Tην ίδια ώρα συνεχίζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστήριο της Αμυγδαλέζας στις 10 Αυγούστου 2013, όταν οι κρατούμενοι αντέδρασαν μαζικά ενάντια στις συνθήκες κράτησής τους σε κοντέινερ και στη ρατσιστική βία της αστυνομίας. Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, του εμπρησμού με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και την Περιφέρεια Αττικής, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να τερματιστεί άμεσα το καθεστώς εξαίρεσης των στρατοπέδων κράτησης και να δημιουργηθούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτεί να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι της εξέγερσης του 2013 και να σταματήσει εδώ και τώρα η εκχώρηση της διαχείρισης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Η σιωπή και η αδράνεια είναι συνενοχή.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα κολαστήρια στην Αμυγδαλέζα και αλλού

Το κατ’ ευφημισμό κέντρο φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας αποτελεί μια ζοφερή φυλακή στην οποία στοιβάζονται με τους χειρότερους όρους πρόσφυγες και μετανάστες που στερούνται των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.