.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Για την επίθεση στην Παντιέρα από τον ιστότοπο «Βαθύ Κόκκινο»


Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το ΝΑΡ καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση στην ιστοσελίδα Παντιέρα (pandiera.gr) από τον ιστότοπο “Βαθύ Κόκκινο”, που κλιμακώθηκε με αφορμή σχετικό σχόλιο στο ΠΡΙΝ.
Το “Βαθύ Κόκκινο” με ιδιαίτερη επιμονή συνεχίζει την άθλια επίθεση στην Παντιέρα και προσωπικά στον σύντροφο Νίκο Ξηρουδάκη με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με τον εργατικό πολιτισμό και τις αξίες της μαχόμενης Αριστεράς.

Η Παντιέρα, η συλλογικότητά της και ο σ. Νίκος έχουν δώσει εξετάσεις στο κίνημα και τη διαδικτυακή παρέμβασή τους και είναι πάνω από τις χυδαιότητες που χαρακτηρίζουν αυτούς που τις γράφουν.

Το ΝΑΡ, όπως και ένα ευρύτερο δυναμικό του κινήματος και της αριστεράς, καταδικάζει τέτοιου είδους επιθέσεις και αναγνωρίζει τη δημιουργική συμβολή διαδικτυακών εγχειρημάτων όπως η Παντιέρα, στην υπόθεση της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, στον θεωρητικό και πολιτικό διάλογο και στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 15
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “ΝΑΡ: Για την επίθεση στην Παντιέρα από τον ιστότοπο «Βαθύ Κόκκινο»

  1. ckouteri@gmail.com

    Ο Σύντροφος Ξηρουδάκης δεν έχει δώσει εξετάσεις ,έχει καταθέσει μέχρι εξαντλήσεως όλο του το είναι στις ανάγκες του κινήματος ,και είναι το λιγότερο πρόστυχο να τον διαβάλουν αυτοί που ευεργετήθηκαν

    Reply
  2. Ιπποκρατης

    Τον φίλο και σύντροφο Νίκο τον γνωρίζουμε. Η ανιδιοτελής πορεία του στο κίνημα, στους αγώνες, στην πολιτική ειναι αναμφισβήτητη για όσους τον γνωρίζουν. Η συντροφική και συλλογική δράση χαρακτηριζει τον σ. Νίκο σε όλους τους χωρους που συμμετέχει.
    Αυτά, τα απαράδεκτα, που γράφουν στο βαθυ κόκκινο χαρακτηρίζουν τους ιδιους και οχι τον Νίκο.
    Ντροπή, αν υπάρχει, τελος πάντων.
    Ιπποκράτης Κωστής
    μέλος ανταρσυα

    Reply
  3. Μανόλης

    Κατ’ αρχήν η επίθεση, πέρα από προσωπική, είναι και ενάντια σε μία προσπάθεια ενός ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου site της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και άρα μας αφορά όλους, όσους ζούμε και αναπνέουμε, τουλάχιστον, με την ελπίδα της ανατροπής της κυριάρχης πολιτικής τάξης πραγμάτων. Βέβαια, είναι πολύ εύκολο – στην προσπάθεια κάποιων να “κεφαλαιοποιήσουν” την πολιτική τους ένδεια, αν όχι τη δυσώδη και apolitic[???!!!] καφρίλα από την οποία διακατέχονται – να στοχοποιούνται κοινωνικοί αγωνιστές – στολίδια, με ποιότητα – ήθος – ιστορία που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας, αν τη συγκρίνει κανείς με τους λογής – λογής Πολλάκηδες, Κοτζιάδες, Τζανακόπουλους κλπ. κλπ. κλπ.
    Επιστρέφοντας στο Νίκο, δεν έχει ανάγκη από κανένα “λιβανωτό” από όσους τον γνωρίζουν, αλλά θα μπω στον κόπο να πω – κι ας με συγχωρέσει τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Σύντροφοι – μερικά σύντομα πράγματα: τον γνωρίζω πολλά χρόνια, είμαστε προσωπικοί φίλοι με κεφαλαίο “Φ” αρκετά χρόνια πριν γίνουμε και σύντροφοι [πάλι με κεφαλαίο “Σ”]. Θυμάμαι χρόνια κουβέντες συντρόφων στο ΝΑΡ που τον αποκαλούσαν “τον καλύτερο σύντροφο εκτός οργάνωσης”. Και πράγματι, ξεχώριζε και ξεχωρίζει πάντοτε για την κριτική του σκέψη, την προσήνεια, την απλότητα, την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια, την προσφορά [και όχι μόνο μέσα από την PANDIERA!!!]. Υψώνω, με τη σειρά μου, “τοίχο ατίθασο” – με το μικρό μου μπόι [κυριολεκτικά και μεταφορικά] – απέναντι σε όσους προσπαθούν να τον συκοφαντήσουν, να τον μειώσουν, να τον “κοντύνουν”… Όχι από απλή και στοιχειώδη συντροφική αλληλεγγύη, αλλά από βαθιά πίστη στον αγώνα και το δίκιο που ομορφαίνουν με την παρουσία τους άνθρωποι σαν το Νίκο… Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς αγωνιστές!!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.