.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νίκη του Σωματείου Σερβιτόρων – Μαγείρων απέναντι στα Everest


ssm

Με νίκη έκλεισε ο πολυήμερος αγώνας του Σωματείου Σερβιτόρων – Μαγείρων ενάντια στην «οικειοθελή αποχώρηση», την απόλυση χωρίς αποζημίωση δηλαδή, εργαζόμενης στα EVEREST.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα της μητρικής των everest με την συμμετοχή αρκετών αλληλέγγυων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (από το ΣΣΜ Θεσσαλονίκης) και Χανιά, κερδίσαμε πάνω στα αιτήματα που είχαμε θέσει από κοινού με την συναδέλφισσα Ιωάννα!

»Η μητρική εταιρεία των everest μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από τις κινητοποιήσεις αναδιπλώθηκε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε την αποζημίωση απόλυσης προς την συναδέλφισσα (συνολικά 9.400,00 ευρώ) και ήδη ξεκίνησε η αποπληρωμή της. Και όλα αυτά ενώ αρχικά με εκβιαστικές μεθόδους την είχαν υποχρεώσει να υπογράψει οικοιοθελή αποχώρηση.

»Σαν σωματείο θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την αλληλεγγύη που δείξατε στον αγώνα μας που κατέληξε νικηφόρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ EVEREST, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Σερβιτόρων – Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Νίκη του Σωματείου Σερβιτόρων – Μαγείρων απέναντι στα Everest

  1. serafino69

    Φυσικα και ειναι μεγαλη νικη η καταβολη αποζημιωσης στην εργαζομενη, μονο που η ιδια και οι συναδελφοι της συνεχιζουν να μην εχουν κλαδικη συμβαση, συνεχιζουν να εργαζονται σε ενα κλαδο πρωτο σε παραβατικοτητα σε ολη την ΕΕ! πρωτο στις ελαστικες σχεσεις εργασιας κτλ. Με την παραδοχη οτι για να επιλυθουν τα παραπανω προυποθετει την συμμαχια των εργαζομενων και την μεγιστη οργανωση στη δραση, πολλοι οπως και εγω υιοθετουμε την αποψη ενα σωματειο ανα κλαδο και ανα νομο. Αρα θεωρω αρνητικο η παντιερα να ενημερωνει μονο για τη δραση του σσμ, με ολο το σεβασμο στους αγωνιστες που το απαρτιζουν, και καθολου για τη δραση του συνδικατου αττικης, ενα πρωτοβαθμιο με πανω απο 10000 μελη και 3500 ψηφισθαντες! Που εκτος απο την συμμετοχη των εργαζομενων σε αυτο, υπαρχει και ποιοτικη διαφορα στις δρασεις των δυο σωματειων, μια ματια στους αναλογους ιστοτοπους θα τις καταδειξει. Το προφανες για μενα ειναι οτι η ΛΑΤΖΑ η παρεμβαση στον επισιτισμο δεν εχει καταφερει να ακουμπησει καν το σα, ποσο μαλλον να συμμετεχει σε διαδικασιες και να συνδιαμορφωνει τη δραση και τα αιτηματα και γι αυτο το λογο απο την παντιερα υπαρχει μονοπαντα ενημερωση μονο για το σσμ. Η συμμαχιες και τα μετωπα της ετ φτιαχνονται στα συνδικατα, ειναι κριμα στο μεγαλυτερο πρωτοβαθμιο σωματειο της χωρας και σε ενα κλαδο που δεχετε τη μεγαλυτερη επιθεση απο εργοδοτες και κυβερνησεις, να μην υπαρχει ουτε ενας συνδικαλιστης απο τον ΣΥΡΙΖΑ και καμια σοβαρη δουλεια απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.