.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νέα τρομοκρατική δίκη για το συνδικάτο ΙΓΜΕ


igme

Στα δικαστήρια σύρεται για μια ακόμα φορά, αυτή τη φορά στις 29 Φεβρουαρίου, το συνδικάτο ΙΓΜΕ, με χαλκευμένες κατηγορίες περί διατάραξης της οικιακής ειρήνης, όταν για το ίδιο «αδίκημα» είχε αθωωθεί σε τρεις προηγούμενες δίκες. Να σημειωθεί δε ότι στις 16 Νοεμβρίου, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη είχε καταδικάσει το προεδρείο του συνδικάτου σε εξάμηνη φυλάκιση για παρόμοια κατηγορία.

Το συνδικάτο ΙΓΜΕ καλεί σε δυγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα 29/2, στις 9.00 πμ στα δικαστήρια, ενώ όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Είναι εμφανές, ότι η τρομοκρατία που είχε εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι πιέσεις των “Θεσμών”, στόχευαν και στοχεύουν στην τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια τους.
Δυστυχώς, όμως και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δικάζονται και καταδικάζονται συνδικαλιστές για τους αγώνες τους».

Το συνδικάτο ΙΓΜΕ διατυπώνει μια και σειρά από αιτήματα:

-Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων.

-Ζητάμε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα το Συνδικάτο και το προεδρείο μέσα και έξω από την Βουλή.

-Ζητάμε από όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους διωκόμενους Συνδικαλιστές με Δελτία Τύπου συμπαράστασης.

-Απατούμε άμεση δικαίωση των αγώνων μας για την ουσιαστική επανασύσταση του ΙΓΜΕ, με προσλήψεις και χρηματοδότηση της Έρευνας.

-Επίσης καλούμε τα ΜΜΕ να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα τους αγώνες των εργαζομένων και να στηρίζουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 200.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.