.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μ. Καμηλάκης: Συνέντευξη στο Κόκκινο για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό


«Την τελευταία δεκαετία τα κέρδη των επιχειρηματιών του τουρισμού ήταν 126 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά τα κέρδη πού πήγαν; Σε ποιες τράπεζες του εξωτερικού; Να μας πουν ο Βρούτσης και ο Θεοχάρης. Πληρώσαμε την προηγούμενη κρίση, δεν θα πληρώσουμε και αυτήν». Ο Μανώλης Καμηλάκης, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, μίλησε στις 22/5 Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα.

Η κινητοποίηση μας στο υπουργείο Εργασίας, εξήγησε ο κ. Καμηλάκης, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση συναποφασίζει μόνο με τους εργοδοτικούς φορείς. Αφού πήγαμε στο υπουργείο Εργασίας και ο κ. Βρούτσης αρνήθηκε να μας δει, πήγαμε όλοι στην Ένωση Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, όπου βρίσκονται οι εντολείς του κ. Βρούτση. Μετά από μισή ώρα τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, μας ειδοποίησαν ότι θα μας δεχθεί ο υπουργός Εργασίας.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μας εγκλωβίσει, εξήγησε, και τόνισε ότι υπάρχει κλαδική σύμβαση στον Επισιτισμό, υπογεγραμμένη από τον Δεκέμβρη του 2019 και παραμένει στα συρτάρια του Βρούτση.

Οι προχθεσινές εξαγγελίες τους είναι μια απίστευτη κοροϊδία. Δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και οι εργαζόμενοι να πάρουν 534 ευρώ από το κράτος, με τα οποία δεν μπορούν να ζήσουν. Η κυβέρνηση, λοιπόν, νομοθετεί για να διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ τα έσοδα του κράτους προέρχονται κατά 90% από τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους που θα μοιραστούν την φτώχεια τους.

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.