.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ -Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ


Κατά την χθεσινή διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ της ΠΝΟ και του ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ αμφισβήτησε τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις που κατέθεσε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ανάκαμψη της Ακτοπλοΐας την τελευταία διετία και την κερδοφορία που σημείωσαν οι βασικές και μεγάλες Ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύονται στους ισολογισμούς των 4 μεγάλων Ακτοπλοϊκών εταιρειών που έχουν επίσημα δημοσιοποιηθεί, προκύπτουν τα παρακάτω:

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία 2ετία τα συνολικά κέρδη των τεσσάρων Ακτοπλοϊκών εταιρειών που το μερίδιό τους στην αγορά στις Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ξεπερνάει το 80% είχαν καθαρά κέρδη που ανήλθαν στο ποσόν των 103.365.000 ευρώ!!!

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από την εικόνα της μιζέριας και της βαθειάς κρίσης που επικαλούνται οι εκπρόσωποι των Ακτοπλοϊκών εταιριών προκειμένου να απορρίψουν τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου για αναπλήρωση των απωλειών στα καταβαραθρωμένα ναυτεργατικά εισοδήματα.

Μαζί με τα παραπάνω κερδοφόρα αποτελέσματα της τελευταίας 2ετίας πρέπει να προσθέσουμε και το ποσόν των 175 εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξαν οι Ακτοπλοϊκές εταιρίες από το ελληνικό δημόσιο και τον κρατικό προϋπολογισμό για την εκτέλεση των άγονων γραμμών την διετία 2015 – 2016!!!!

Κατά τα λοιπά οι ισχυρισμοί και τα επιχειρήματα των εφοπλιστών πέφτουν στο κενό από τα ίδια τα στοιχεία που αφορούν την πορεία των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Αντίθετα με την κερδοφορία των εφοπλιστών σε συνθήκες βαθειάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι Ναυτεργάτες έχουν υποστεί συντριβή όσον αφορά το βιοτικό τους επίπεδο και το πραγματικό ετήσιο εισόδημά τους από τις διαδοχικές κυβερνητικές φοροεπιδρομές (ΕΝΦΙΑ – Εισφορά Αλληλεγγύης – Αύξηση φορολογίας) αλλά και από τις δρακόντιες περικοπές και μειώσεις αποδοχών που έχουν προχωρήσει οι περισσότερες Ακτοπλοϊκές ναυτιλιακές εταιρίες.

Η ΠΕΝΕΝ όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Πρόεδρός της στην συνάντηση με τον ΣΕΕΝ, όχι μόνο δεν πρόκειται να συγκατατεθεί σε ανανέωση ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις αλλά αντίθετα διερμηνεύοντας τα αισθήματα και την αγωνιστική βούληση όλων των Ναυτεργατών απαιτεί, προβάλει και διεκδικεί την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ μέσα από την οποία θα καλύπτονται οι απώλειες του Ναυτεργατικού εισοδήματος και ταυτόχρονα θα επιλύονται μια σειρά ώριμα θεσμικά και κλαδικά αιτήματα.

26/7/2017

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ
Αντώνης Νταλακογεώργος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ -Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

  1. εργάτης

    Το εφοπλιστικο κεφάλαιο, αμφισβητεί την ΑΛΗΘΕΙΑ! ΔΕΝ είμαστε όλοι διαλυμένοι απο την κρίση! Υπάρχει τμήμα του ελληνικού έθνους (δλδ το ελληνικό κεφάλαιο, οι έλληνες καπιταλιστές), που ΚΕΡΔΙΖΕΙ πό την κρίση, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ την ζωή της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίαε (ντόπιοι και μετανάστες φτωχοί).

    Το ότι υπάρχει ένα τμήμα του ελληνικού έθνους που κερδίζει από την κρίση και μάλιστα εξαθλιώνοντας το μεγαλύτερο τμημα της εληνικής κοινωνίας (δλδ τους έλληνες και μετανάστες φτωχούς), ΣΗΜΑΙΝΕΙ πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟ συμφέρον ανάμεσα στο έθνος. ΆΛΛΟ συμφέρον έχουν οι -λίγοι- Ελληνες πλούσιοι και άλλο ΑΝΤΙΘΕΤΟ συμφέρον έχουν οι -πολλοί- έλληνες φτωχοί και οι μετανάστες εργαζόμενοι.

    Για αυτό και όσοι μιλάνε για την ανάγκη εθνικής ενότητας, είναι απατεώνες και λαμόγια! Ετοιμάζονται να εξαθλιώσουν περαιτέρω τους έλληνες φτωχούς και τους μετανάστες, ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ των ελλήνων και ξένων πλουσίων. Οι έλληνες φτωχοί και οι μετανάστες, έχουμε κοινά συμφέροντα, γιατί μας εκμεταλλεύονται οι έλληνες και οι ξένοι καπιταλιστές.

    Reply
    1. ένας

      Εργατοπατέρας, άψογος στον ρόλο του: “Εσείς βγάζετε, δώστε και σε μάς κάτι!”
      Κλείνοντας, ταυτόχρονα το μάτι και στους “εθνικούς” καπιταλιστές ….μέχρι να πάρει το κάτι-τις του.
      ————————————
      “εργάτης”…. πρόθυμος να θυσιαστεί για τους ….”φτωχούς” ….του φιλοπτώχου ταμείου της εθνικής ενορίας μας.
      Παληότερα τουλάχιστον μας λέγατε “μη προνομιούχους”. Τώρα θα ξαναγυρίσουμε στην Αγία Γραφή;
      Δεν πειράζει, ….έτσι κι αλλιώς, οι “φτωχοί” την …..Δευτέρα Παρουσία προσδοκούμε!

      Reply
      1. εργάτης

        “Ενας” αποπάνω, γεμάτος μύθους, χολή και ψεματα. αϊντε ζωάδι μάθε να διαβάζεις. Μια χαρά εργατικό/ταξικό και τεκμηριωμένο είναι το κείμενο θρησκόληπτε.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.