.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με ΜΑΤ περιόδευσαν τον Σουλτς στο Παλέ Γαλατσίου


PALE2

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν τόσο έξω όσο και μέσα στο χώρο του Παλέ Γαλατσίου, όπου “επισκέφθηκε” προς επιθεώρηση των προσφύγων που διαμένουν εκεί προσωρινά, ο Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου μπήκε στο χώρο από την… πίσω πόρτα, καθώς προφανώς οι οικοδεσπότες του δεν ήθελαν να έρθει αντιμέτωπος με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο του Παλέ, επί της Λ. Βείκου.

Από το πρωί είχαν σταλεί δύο κλούβες με ΜΑΤ για να “περιφρουρήσουν” το χώρο. Μετά τις 11πμ διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχει συγκροτηθεί στο Γαλάτσι, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαλατσίου-Πατησίων-Κυψέλης, ενώ μία διμοιρία απέκλεισε μια ομάδα διαδηλωτών από το στέκι “Στέγαστρο”, λίγο πριν από το Παλέ.

Μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν χωριστά, και μακριά από το Παλέ, στο κέντρο του Γαλατσίου.

PALE1

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως “Φρόντεξ σημαίνει, πρόσφυγες πνιγμένοι”, “Η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών”, “ΕΕ σημαίνει πείνα και πολέμοι”, “Σούλτς γύρνα πίσω, είναι ανεπιθύμητος” κ.α.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της αστυνομίας εντός του Παλέ, η οποία μετά τον πρώτο της αιφνιδιασμό από τα συνθήματα που φώναξαν αλληλέγγυοι που ήταν μέσα στο χώρο, αποπειράθηκαν να τους βγάλουν “σηκωτούς”. Φαίνεται πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο Τσίπρας, πιστοί στα δόγματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επιχειρούν να διασφαλίσουν με κάθε μέσο και τίμημα τις “αρραγείς” σχέσεις με τους δήμιους των λαών.

Δ.Σ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.