.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με διαδικασίες εξπρές η αρπαγή της ακίνητης περιουσίας των ναυτικών


penenΠανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων

Με διαδικασίες FAST TRACK η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μια αιφνιδιαστική απόφαση (χωρίς να έχει προηγηθεί η πιο στοιχειώδης ενημέρωση προς το Ναυτεργατικό κίνημα αλλά και ούτε στο Δ.Σ του ΝΑΤ, ούτε στα αντίστοιχα Δ.Σ των Ταμείων Πρόνοιας Ε.Ν) προχώρησε στην μεταβίβαση όλης της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων Πρόνοιας Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΤΠΚΠΕΝ) και Αξιωματικών (ΤΠΑΕΝ) στο υπερταμείο ΕΤΕΑΕΠ!!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 95077/29-6/2016 έγγραφο του Διοικητή του ΕΤΕΑ ζητείται από τα Ταμεία Πρόνοιας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων να διαβιβασθεί στο ΕΤΕΑΕΠ (Το ΕΤΕΑΕΠ αποτελεί την μετεξέλιξη του ΕΤΕΑ που συμπεριλαμβάνει και τα Ταμεία Πρόνοιας) η ακίνητη περιουσία των Ταμείων αυτών.

Το ΕΤΕΑΕΠ επικαλείται το άρθρο 82 του ν. 4387/16 που στην παράγραφο 6 αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία των εντασσομένων ταμείων περιέρχεται άμεσα από την ημερομηνία ένταξής τους στο ΕΤΕΑΕΠ ο οποίος είναι ο καθολικός διάδοχος αυτών.

Σύμφωνα με την διάταξη αυτή η ακίνητη περιουσία των Ταμείων ΤΠΚΠΕΝ και ΤΠΑΕΝ και ειδικότερα τα ακίνητα της Εστίας Ναυτικών, το νεοκλασικό κτήριο επί της Άστιγγος στην πλατεία Καραϊσκάκη, το ακίνητο επί της οδού Φιλελλήνων 2 και το ακίνητο επί της Φίλωνος 2 που είναι στην ιδιοκτησία του ΤΠΚΠΕΝ καθώς επίσης το ακίνητο επί της οδού Συγγρού 10 (HOTEL ATHENS PLAZA), το ακίνητο Γρηγορίου Λαμπράκη 150 (πρώην ΥΕΝ) ιδιοκτησίας ΤΠΑΕΝ μεταβιβάστηκαν από την ανωτέρω ημερομηνία και αποτελούν πλέον τμήμα της ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΕΠ!!!

Η μεταβίβαση και μεταφορά αυτή δεν υπόκειται στην καταβολή κανενός φόρου, τέλους ή δικαιώματος υπέρ του δημοσίου, οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου προσώπου!!

Πρόκειται για ένα είδος πολιτικού ριφιφί της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων Ναυτικών που έγινε με θυσίες και το αίμα τους που έδωσαν υπέρ του εφοπλιστικού μινώταυρου επί δεκαετίες και σήμερα η περιουσία αυτή γίνεται αντικείμενο αρπαγής από το ΕΤΕΑΕΠ και ακολούθως θα οδηγηθεί στον δρόμο της δημιουργικής αξιοποίησης……. δηλαδή στο ξεπούλημα όπως προβλέπεται ευρύτερα για την ακίνητη περιουσία του δημοσίου!!!

Είναι προφανές ότι εάν δεν υιοθετηθεί η γραμμή πάλης – αντίστασης – σύγκρουσης και συνεπούς αγωνιστικής δράσης που προτείνει η ΠΕΝΕΝ, το επόμενο βήμα είναι με την ίδια διαδικασία να περάσει και η ιδιοκτησία της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ (ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ) στα χέρια του ελληνικού δημοσίου και έπεται η συνέχεια να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής προκειμένου οι πιστωτές να εισπράξουν τα δανεικά από το παράνομο χρέος που δημιούργησαν μαζί με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο που είναι και οι μοναδικοί υπαίτιοι και υπεύθυνοι αυτού του χρέους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνεται στον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας, στους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτικούς αλλά και στο εργοδοτικό και κομματικό κατεστημένο της ΠΝΟ και τους καλεί ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφορές που υπάρχουν, όλοι από κοινού να μην επιτρέψουμε να συντελεσθεί το έγκλημα του ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ, να συνεχισθούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες και οι απεργίες κατά της νεομνημονιακής επέλασης στα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματά μας. Ουδείς νομιμοποιείται να δηλώνει ότι δεν γνώριζε, δεν κατάλαβε, δεν αντιλήφθηκε το έγκλημα που συντελείται με την διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, την καταστροφή και το λουκέτο στο ΝΑΤ, την λεηλασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ναυτικών!

Η όποια ανοχή είναι στην πράξη συνενοχή, είναι πράξη στήριξης και συμπόρευσης στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.